7 نکته‌ که حسابداران در مورد آینده حسابداری باید بدانند

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

7 نکته‌ که حسابداران در مورد آینده حسابداری باید بدانند
21 شهریور 1401
useradmin
1950

بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط موسسه CFO در انگلستان در سال 2022، 30 درصد از حسابداران و مدیران مالی گفتند که در مورد آینده شغلی خود مطمئن نیستند. این بدان معناست که حدود یک سوم حسابداران و مدیران مالی در مورد توانایی خود برای پیشرفت در آینده یا حتی حفظ شغل خود تردید دارند. این نشان می دهد که کسانی که در حرفه های مالی مشغول به کار هستند تا حدودی از تغییراتی که در کارشان رخ می دهد و تغییراتی که در آینده رخ خواهد داد آگاه هستند. در این مقاله سعی شده است تأثیر فناوری بر آینده حسابداری و همچنین آینده حسابداران و مدیران مالی را توضیح دهیم.

حسابداری و مدیریت مالی در آینده: 7 تغییر مهم در حرفه حسابداری

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط مؤسسات تحقیقاتی حسابداری و حسابرسی، در آینده ای نزدیک به دلیل تغییر تکنولوژی و ترجیحات کارفرما، تغییرات زیادی در کار حسابداران و وظایف بخش مالی در هر شرکتی ایجاد خواهد شد. در زیر 7 مورد از این تغییرات را ارائه می دهیم:

1- دورکاری

در چند سال گذشته به دلیل همه گیر شدن بیماری کرونا در تمام کشورهای جهان، بسیاری از شرکت ها مجبور به برقراری ارتباط با کارکنان خود از راه دور شدند. تجربه کار از راه دور به صاحبان مشاغل نشان داده است که حسابداران می توانند کار خود را از راه دور نیز انجام دهند.

با نرم افزارهای مبتنی بر ابری و ابزارهای ارتباطی، نیاز کمتری به حضور دائمی همه اعضای بخش مالی در شرکت وجود دارد. این امر باعث کاهش هزینه های کسب و کار نیز می شود.


2- امنیت داده های مالی

همانطور که در سال های اخیر شاهد بودیم، میزان ارسال اطلاعات الکترونیکی توسط حسابداران برای ذینفعان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. اگرچه این رویداد فرصت خوبی برای مدیریت مالی ایجاد کرد، اما تهدیدی بزرگ برای امنیت اطلاعات ارسال شده از این طریق تلقی می شود.

مطالب مرتبط :   مبنای حسابداری تعهدی چیست؟ کاربرد، مزایا و مراحل پیاده سازی

در سال های آینده نرم افزار حسابداری ابری که هزینه کمتر و امنیت بیشتری دارد جایگزین نرم افزار حسابداری قبلی خواهد شد. استفاده از احراز هویت دو مرحله ای برای ورود به این نرم افزارها امکان دسترسی حسابداران و مدیران مالی خارج از محل کار را با امنیت کامل به اطلاعات مالی می دهد.

3- ارائه خدمات مشاوره ای

موسسات حسابداری که می خواهند در رقابت شدید بازار حسابداری برجسته شوند و بقای خود را حفظ کنند، نباید خود را به ارائه خدمات حسابداری و مالیاتی محدود کنند. ارائه خدمات مشاوره کسب و کار یکی از بهترین راه های کسب درآمد جانبی برای شرکت های حسابداری است. به عنوان مثال ارائه خدمات مشاوره ای برای انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب توسط مدیران شرکت ها و همچنین ارائه مشاوره در زمینه راه های تامین سرمایه از این شرکت ها.

4- خودکار شدن فرآیندهای حسابداری از طریق هوش مصنوعی

براساس مطالعه ای که توسط Sage انجام شده است، 58 درصد از حسابداران می گویند که مدیران آنها می خواهند فرآیندها را خودکار کنند. سیستم های جدید حسابداری علاوه بر ورود اطلاعات حسابداری، قابلیت تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه گزارش را نیز دارند. با پیشرفت هوش مصنوعی، حسابداران باید انتظار وظایف پیچیده تری را داشته باشند که توسط سیستم های حسابداری انجام می شود. به عنوان مثال، شناسایی معاملات متقلبانه، ترکیب صورت های مالی و مدیریت روابط مشتری و ذینفعان.

5- فناوری بلاک چین در حسابداری

بلاک چین یک فناوری غیرمتمرکز است که تراکنش های امن و سریع را امکان پذیر می کند. مدیران مالی باید در جریان اخبار مرتبط با تاثیرات این فناوری و نقش های جدید آن باشند تا به سرعت با تغییرات ناشی از این فناوری در محل کار خود آشنا شوند.

در بلاک چین، امکان ثبت و ذخیره دارایی ها، بدهی ها، تراکنش ها و حتی ثبت جریان های نقدی وجود دارد. علاوه بر این، فناوری بلاک چین فرصتی برای خودکارسازی فرآیند صدور فاکتورها، پرداخت ها و ممیزی ها فراهم می کند.

6- تجزیه و تحلیل داده های حسابداری و پیش بینی

یکی از الزامات اصلی حسابداران و مؤسسات حسابداری در آینده، استفاده از ابزارها و فناوری های تحلیلی برای تجزیه و تحلیل داده های مالی خواهد بود. متخصصانی که توانایی تجزیه و تحلیل داده‌های صورت‌های مالی شرکت‌ها را دارند، می‌توانند ضعف‌های عملیاتی را شناسایی کرده و مدیریت ریسک را بر عهده بگیرند.

مطالب مرتبط :   پروانه کسب

7- سیستم های حسابداری ابری

سیستم های ابری به شما این امکان را می دهند که از هر کجا که هستید به حساب های شرکت دسترسی داشته باشید و بتوانید وظایف مدیریتی و حسابداری خود را انجام دهید. دسترسی 24 ساعته به حساب ها و امکان به اشتراک گذاری اطلاعات با سایر همکاران و ذینفعان به حسابداران کمک می کند ساعات کاری متنوع تری داشته باشند و در زمان صرفه جویی کنند.

بازار کار حسابداران در آینده

بر اساس گزارش اداره آمار کار ایالات متحده، بین سال های 2019 تا 2029، تعداد مشاغل برای حسابداران و حسابرسان 4 درصد افزایش می یابد. علاوه بر این، مرکز تحقیقات این بخش حسابداری را در میان 13 حرفه برتر در آمریکا قرار می دهد. به گفته محققان این موسسه، فناوری در تمامی حوزه های مرتبط با حسابداری جایگزین افراد نخواهد شد و در نهایت مدیران مالی و حسابداران تصمیم گیرندگان و تحلیلگران اصلی در شرکت ها خواهند بود.

البته طبق تحقیقات این موسسه، مهارت حسابداران و وظایفی که باید در دهه آینده انجام دهند با آنچه تاکنون انجام داده اند بسیار متفاوت خواهد بود.

آینده حسابداری

حسابداران در آینده چه مهارت هایی باید داشته باشند؟

حدود 10 سال پیش، بیشتر مهارت های حسابداران صرف ثبت اسناد حسابداری بی شمار و انجام یک سری کارهای تکراری می شد. با رواج نرم افزارهای حسابداری در سال های اخیر، زمان زیادی برای حسابداران و مدیران مالی صرفه جویی شده است و نوع کار آنها بیشتر جنبه نظارتی دارد.

انتظار می رود در دهه آینده هرکسی که در بخش مالی هر شرکتی کار می کند، توانایی تحلیلی بالاتری نسبت به قبل داشته باشد و بتواند در مورد وضعیت مالی شرکت و روندی که در آن قرار دارد، نظر کارشناسی داشته باشد. بنابراین به طور کلی حسابداران باید توانایی بیشتری در تحلیل وضعیت مالی کسب و کار داشته باشند و آماده ایفای نقش خود به عنوان مشاور تجاری باشند.

در زیر مهم ترین مهارت هایی را که حسابداران خبره و ارشد برای موفقیت در آینده باید داشته باشند را فهرست می کنیم.

1- مهارت های تحلیلی

در گذشته بخش حسابداری مسئولیت ارائه اطلاعات مالی شرکت را در یک دوره زمانی به مدیران تجاری بر عهده داشت. اما در آینده انتظارات مدیران از حسابداران و مدیران مالی بیش از این خواهد بود. این بدان معناست که شما به عنوان یک حسابدار یا مدیر مالی باید توانایی تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی و نتیجه گیری از آن را داشته باشید تا علاوه بر توانایی گزارش دهی به مدیران ارشد توصیه هایی داشته باشید.

مطالب مرتبط :   استانداردهای حسابداری

2- توانایی ارائه اطلاعات

یک جمله مقدماتی هست که می گوید «اطلاعات تا زمانی که با دیگران به اشتراک گذاشته نشود، چیزی جز پارازیت نیست». در واقع، اطلاعات مالی تنها زمانی مفید است که آن را با سایر حسابداران و مدیران شرکت به اشتراک بگذارید. حسابدار آینده باید بتواند نتایج به دست آمده از داده های مالی را با دیگران به اشتراک بگذارد و توانایی متقاعد کردن دیگران را داشته باشد.

3- مهارت های ارتباطی

در سال‌های اخیر، یک حسابدار می‌توانست به تنهایی در دفتر خود کار کند و اطلاعات مالی لازم را تهیه کند. اما در آینده هر حسابداری باید بتواند علاوه بر مدیریت حساب ها، روابط انسانی را نیز به درستی مدیریت کند. بنابراین، به عنوان یک حسابدار و مدیر مالی، باید بدانید که چگونه در یک تیم با سایر اعضا کار کنید و چگونه به اعضای تیم انگیزه دهید.

4- درک فرآیندهای کسب و کار

اگر حسابداران فرآیندهای کسب و کاری را که در آن کار می کنند بدانند، می توانند نقش خود را به عنوان مشاور تجاری استراتژیک بهتر ایفا کنند. بنابراین مدیران مالی و حسابداران در آینده باید سعی کنند علاوه بر آگاهی از وظایف واحد مالی، از فعالیت سایر واحدها و اهداف کلی شرکتی که در آن حضور دارند نیز آگاه باشند.

5- تسلط بر فناوری های نوین

تکنولوژی به سرعت در حال تغییر است و به همین دلیل کارشناسان مالی باید بتوانند همزمان با این تغییرات ابزارهای جدید را بیاموزند و توانایی استفاده از آنها را بیابند. در گذشته، فناوری مورد استفاده حسابداران تقریباً هر 5 یا 10 سال تغییر می کرد. این در حالی است که در آینده تمامی کارشناسان و کارشناسان ارشد واحدهای مالی باید هر سال یا هر دو سال یکبار آماده استفاده از فناوری جدید برای انجام امور باشند.

در این مقاله سعی شده است شما را با تغییراتی که حسابداری در آینده با توجه به معرفی فناوری های جدید خواهد داشت آشنا کنیم. همچنین در مورد بازار کار حسابداران در آینده و مهارت هایی که برای موفقیت در این بازار نیاز دارند توضیح دادیم.

سپیدار سیستم با ارائه نرم افزار حسابداری سپیدار با شعار «ساده و پایدار» به شرکت های بزرگ و کوچک کمک می کند تا شرکت خود را کاملاً هوشمندانه مدیریت کرده و به امور اقتصادی رسیدگی کنند. آریا تراز، نمایندگی سپیدار سیستم در اصفهان در سراسر کشور در این زمینه خدمات ارائه می دهد و تاثیر بسزایی در رشد و توسعه کسب و کار دارد. برای خرید نرم افزار حسابداری فروشگاهی و شرکتی دشت و سپیدار و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مجموعه به صفحه اصلی سایت مراجعه و یا با کارشناسان آریا تراز تماس حاصل فرمایید

شرکت آریا تراز نمایندگی فروش سپیدار سیستم و نرم افزار حسابداری سپیدار به همراه پشتیبانی و آموزش با مناسب ترین قیمت می باشد.

مقالات مرتبط

آموزش ثبت حسابداری ارزش افزوده 19 شهریور 1401

آموزش ثبت حسابداری ارزش افزوده

وقتی حسابدار ها معامله ای را انجام می دهند باید ثبت حسابداری ارزش افزوده داشته باشند. برای مثال در هنگام خرید از ما هزینه ای جهت ارزش افزوده (مالیات) دریافت میشود که در این زمان از حساب های دریافتنی و...

مقالات ادامه مطلب
هزینه های غیرعملیاتی چیست؟ تفاوت آن با عملیاتی 8 آبان 1402

هزینه های غیرعملیاتی چیست؟ تفاوت آن با عملیاتی

هزینه غیرعملیاتی هر کسب و کاری با هزینه های متفاوتی مواجه است که مدیریت آن بر عملکرد واحدهای مختلف شرکت تاثیر بسزایی دارد. بنظر شما هزینه های غیرعملیاتی چیست و چه تفاوتی با هزینه های عملیاتی دارد؟ هزینه های غیرعملیاتی...

مقالات ادامه مطلب
فرق بین مدیر مالی (CFO) و کنترل‌کننده (Controller) چیست؟ 9 آبان 1401

فرق بین مدیر مالی (CFO) و کنترل‌کننده (Controller) چیست؟

مدیر مالی (CFO) و کنترل‌کننده (Controller) تفاوت بین مدیر مالی و کنترل‌کننده چیست؟ و چه عواملی تعیین می کند که کدام یک از این دو نقش باید به تیم مدیریت مالی اضافه شود؟ این دو نقش کنترل کننده و مدیر مالی...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین