استانداردهای حسابداری

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

استانداردهای حسابداری
6 دی 1401
useradmin
1822

استانداردهای حسابداری

استانداردهای حسابداری مجموعه ای از اصول و رویه هایی است که حسابداران باید از آنها پیروی کنند. این استانداردها در واقع اصول اساسی روش حسابداری را تعریف می کنند. وجود این اصول برای یکپارچگی صورتهای مالی ضروری است و تنها صورتهایی که دارای این استانداردها باشند قابل قبول است. اگر حسابدار هستید یا در زمینه حسابداری فعالیت می کنید، باید این اصول را بدانید و از آنها پیروی کنید. به همین دلیل در این مقاله به اصول و رویه های اساسی در حسابداری می پردازیم و به سوالات مهمی از جمله اینکه استانداردهای حسابداری چیست و شامل چه مواردی می شوند پاسخ می دهیم. در ادامه با آریاتراز همراه باشید…


استاندارد بین المللی حسابداری چیست؟ معیارهای گزارشگری مالی در سراسر جهان کدامند؟

به طور کلی، استانداردهای حسابداری در سراسر جهان پذیرفته شده است و تا حد زیادی یکسان است. اگر صاحب یک شرکت بین المللی هستید و یا با حسابداری این گونه شرکت ها سر و کار دارید، باید استانداردهای بین المللی را بدانید و این معیارهای پذیرفته شده را رعایت کنید. البته هر کشوری بر اساس سیاست مالی حسابداری خود استانداردها و معیارهای خاصی را در نظر می گیرد و استانداردهای بین المللی را اندکی اصلاح می کند.
با این حال، اساس تمام صورت های مالی به طور کلی در همه جای دنیا یکسان است. بنابراین، این گزارش ها در هر نقطه از جهان شفاف و قابل اعتماد هستند. به این ترتیب می توانید با استفاده از نرم افزار حسابداری سازگار با استانداردهای بین المللی صورت های مالی قابل قبول در سایر کشورها تهیه کنید.

مطالب مرتبط :   لایحه مالیاتی چیست و چگونه تنظیم می شود؟


استاندارد بین المللی حسابداری (IAS) چه ویژگی هایی دارد؟

استاندارد بین المللی حسابداری (IAS) یک استاندارد اساسی است که توسط همه کشورها پذیرفته شده است. ضوابط و مقررات این استاندارد کلیه جنبه های مالی یک شرکت از قبیل دارایی ها، بدهی ها، درآمد و موارد مرتبط را تشکیل می دهد. با استفاده از این استاندارد می توان صورت های مالی مانند مانده های مالیاتی را به گونه ای تنظیم کرد که شفاف، قابل قبول و قابل اعتماد باشد. اگرچه قوانین مالیاتی هر کشور متفاوت است، اما وجود استاندارد حسابداری بین المللی باعث می شود که مانده های مالیاتی در همه کشورها دارای مبانی و قوانین یکسانی باشد.
به عنوان مثال، گواهی ارزش افزوده یکی از اجزای اصلی نظام مالیاتی جهانی است که همه شرکت ها باید آن را تولید کنند و عدم اخذ آن غیرقانونی است. اما شرایط دریافت آن در ایران ممکن است با کشوری مانند آمریکا متفاوت باشد. اگر نمی دانید گواهی ارزش افزوده چیست و هنوز آن را تهیه نکرده اید، توصیه می کنیم حتما مقاله گواهی ارزش افزوده چیست را مطالعه کنید تا بعدا با جریمه های کلان مواجه نشوید.


منظور از استانداردهای حسابداری چیست؟

اگر استاندارد حسابداری وجود نداشته باشد، مشکلات زیادی در مسیر حسابرسی شرکت ها و مشاغل مختلف ایجاد می شود. زیرا هیچ معیاری برای تهیه صورت های مالی، نحوه محاسبه و صحت آنها وجود نخواهد داشت. از سوی دیگر، ناهماهنگی صورت های مالی، رسیدگی به آنها را بسیار دشوار خواهد کرد. برای مثال هنگام محاسبه حقوق و تهیه گزارش باید معیارهای خاصی را رعایت کنید تا یک گزارش شفاف تهیه کنید.
به این ترتیب می توانید به راحتی در آینده به گزارش های خود مراجعه کنید. از سوی دیگر، سازمان های نظارتی می توانند به راحتی با استفاده از صورت های مالی استاندارد از اطلاعات ارائه شده اطمینان حاصل کنند. بنابراین، این استانداردهای حسابداری هم برای مشاغل و هم برای سازمان های خارجی مانند بانک ها یا سازمان های نظارتی مانند سازمان هاسباری بسیار مهم است.

مطالب مرتبط :   مالیات حقوق صفر

به این ترتیب در آینده می‌توانید به راحتی به گزارش‌های خود استناد کنید. از طرفی سازمان‌های نظارتی نیز می‌توانند با استفاده از گزارش‌های مالی استاندارد به راحتی از اطلاعات ارائه شده اطمینان حاصل کنند. بنابراین این استانداردهای حسابداری هم برای کسب و کارها و هم برای بنگاه‌های بیرونی مانند بانک‌ها یا سازمان‌های نظارتی مانند سازمان حسبرسی اهمیت بسیار زیادی دارند.

هدف استانداردهای حسابداری چیست؟ یکسان سازی گزارشات مالی

به طور کلی هدف اصلی معیارهای حسابداری، ایجاد قواعد و اصولی است که همه حسابداران به آن پایبند باشند تا گزارش‌های مالی و نحوه محاسبات آن‌ها برای همه حسابداران و حسابرسان قابل درک باشد. با این حال معمولاً 4 هدف کلی را برای استاندادرهای حسابداری در نظر می‌گیرند:

درک روش حسابداری مورد استفاده توسط همه حسابداران
ایجاد صورت‌ها و گزارشات مالی با فرم مشخص، یکسان و یکنواخت
ایجاد معیارها و قواعدی یکسان برای حسابرسی
قابل درک بودن گزارشات مالی برای بنگاه‌های بیرونی و سایر اشخاص حقوقی یا حقیقی


برای مثال هنگامی که صورت مالی با استفاده از استاندارد حسابداری تهیه می‌شود، همه صورت‌های مالی و گزارش‌های مالی یک شرکت فرم و شکل یکسانی پید می‌کنند. به این ترتیب همه حسابداران و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی نیز می‌توانند علاوه بر درک اطلاعات ارائه شده، نحوه محاسبه آن‌ها را نیز درک کنند. در نهایت نیز کارشناسان حسابرسی می‌توانند به راحتی این صورت‌های مالی را بر اساس قواعد و معیارهای تعیین شده از نظر صحت اطلاعات بررسی کنند.

چنین موضوعی در حسابرسی بیمه اهمیت زیادی دارد. زیرا حسابرسان بیمه هر گزارش یا مدرکی که نتوانند اطلاعات آن را تأیید کنند به سادگی رد خواهند کرد.

مطالب مرتبط :   Raid، فناوری جدید ذخیره سازی اطلاعات

مقالات مرتبط

پیش دریافت و پیش پرداخت در حسابداری 26 مرداد 1401

پیش دریافت و پیش پرداخت در حسابداری

حساب های پیش دریافت و پیش پرداخت از جمله حساب هایی هستند که باید در محاسبات هزینه و درآمد به دقت بررسی و تعدیل شوند تا سود و زیان به درستی شناسایی و صورت های مالی دقیق و بدون خطا...

مقالات ادامه مطلب
4 روش تضمینی برای بهبود نقدینگی و قیمت گذاری 30 شهریور 1401

4 روش تضمینی برای بهبود نقدینگی و قیمت...

برخی از مدیران بر این باورند که به راحتی می توانند راهکارهایی را برای رهایی از مشکلات نقدینگی قیمت در شرکت خود پیاده سازی کنند. هنگامی که آنها سعی می کنند این کار را انجام دهند، اغلب تصمیمات عملیاتی ضعیفی...

مقالات ادامه مطلب
کدینگ حسابداری 13 تیر 1401

کدینگ حسابداری

شرکت آریا تراز فرداد درمورد کدینگ حسابداری و با استفاده از نرم افزار حسابداری میخواهد به شما ارائه دهد. شما همینطور میتوانید با خرید بسته نرم افزار حسابداری سپیدار از خدمات کدینگ حسابداری بهرمند شوید. کدینگ حسابداری با استفاده از...

حسابداری, مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین