هزینه های غیرعملیاتی چیست؟ تفاوت آن با عملیاتی

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

هزینه های غیرعملیاتی چیست؟ تفاوت آن با عملیاتی
8 آبان 1402
useradmin
939

هزینه غیرعملیاتی

هر کسب و کاری با هزینه های متفاوتی مواجه است که مدیریت آن بر عملکرد واحدهای مختلف شرکت تاثیر بسزایی دارد. بنظر شما هزینه های غیرعملیاتی چیست و چه تفاوتی با هزینه های عملیاتی دارد؟

هزینه های غیرعملیاتی چیست؟

همانطور که از نام این اصطلاح پیداست، هزینه های غیر عملیاتی شامل هزینه هایی غیر از مخارج روزانه کسب و کار می شود. هزینه های غیرعملیاتی شامل هزینه های ماهانه مانند بدهی ها و همچنین هزینه های یکباره یا غیرعادی می شود.

به طور معمول، شرکت ها هزینه های ماهانه ای را که انتظار دارند در هزینه های شرکت لحاظ شود محاسبه می کنند و برای آنها کمک هزینه ای در نظر می گیرند. این هزینه ها نیز در سال مالی لحاظ می شود. اما هزینه های غیرمنتظره غیرعملیاتی تلقی می شوند.

در انواع سیستم های حسابداری، هزینه های ناشی از هزینه های تبدیل ارز، تغییر شرایط و زمان بندی بدهی، هزینه های موجودی منسوخ و هزینه های سازماندهی مجدد در دسته هزینه های غیرعملیاتی قرار می گیرند.

اهمیت ثبت هزینه های غیرعملیاتی چیست؟

اکنون می دانید هزینه های غیر عملیاتی چیست و چگونه ایجاد می شوند. اما باید در نظر داشته باشید که ثبت تراکنش های مالی مربوط به هزینه های غیرعملیاتی توسط نرم افزار حسابداری مناسب در ارزیابی سود و زیان شرکت استفاده می شود. به این ترتیب صاحبان مشاغل می توانند سودآوری کسب و کار اصلی را با دقت بیشتری ارزیابی کنند.

باید به این نکته توجه کنید که هزینه های غیر عملیاتی تاثیر مستقیمی بر تولید و فروش محصولات ندارد. بهترین مثال هزینه های غیرعملیاتی هزینه ای است که اصل دارایی را کاهش می دهد. در توضیحات حسابداری آمده است که «هزینه استهلاک، هزینه بهره و کلیه هزینه های استقراض در دسته هزینه های غیرعملیاتی قرار می گیرد». با این توضیحات بهتر توضیح می دهید که هزینه های غیرعملیاتی چیست.

هزینه های عملیاتی چیست؟

اکنون که پاسخ هزینه های غیرعملیاتی را می دانید، شاید بهتر باشد بدانید که نوع دیگری از هزینه های شرکت، هزینه های عملیاتی است. در واقع به تمام هزینه ها به جز بهای تمام شده کالای فروخته شده، هزینه عملیاتی می گویند.

این هزینه با واحد تجاری ارتباط مستقیم دارد. به عنوان مثال می توان گفت که تمام هزینه های تولید محصولات و برخی هزینه های مربوط به کسب و کار مانند دستمزد، استهلاک، بیمه، اجاره و مایحتاج در دسته هزینه های عملیاتی قرار می گیرد.

نکات مهم در مورد هزینه های عملیاتی چیست؟

هزینه های عملیاتی باید در راستای پیشبرد اهداف سازمان باشد. این هزینه ها با فعالیت های شرکت همسو بوده و به گونه ای انجام می شود که کیفیت عملیات و محصولات در سطح بالایی باقی بماند. این امر باعث می شود هزینه های عملیاتی شرکت اجتناب ناپذیر باشد.

باید در نظر داشته باشید که هزینه های عملیاتی به دو دسته ثابت و متغیر تقسیم می شوند. با نوع ثابت، هزینه ها با وجود هر گونه افزایش یا کاهش در فروش و همچنین سودآوری، بدون تغییر باقی می مانند. اما نوع متغیر همانطور که از نامش پیداست با افزایش تولید افزایش خواهد یافت. مواد اولیه مورد استفاده در ساخت محصولات باعث ایجاد هزینه های عملیاتی متغیر می شود.

تفاوت هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی چیست؟

تفاوت هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی به تاثیر این دو نوع هزینه بر عملیات شرکت اشاره دارد. در عین حال، برای بررسی دقیق عملکرد یک شرکت، هزینه های عملیاتی معیار هستند. زیرا به هزینه های خاص و اجتناب ناپذیر کسب و کار مربوط می شود. اما نمی توانیم هزینه های غیر عملیاتی مانند هزینه های مالی و مواردی از این قبیل را نادیده بگیریم.

کلام آخر

در این مقاله از آریا تراز فرداد نمایندگی رسمی سپیدار سیستم در اصفهان برای شما توضیح دادیم که هزینه های غیرعملیاتی چیست. در مورد هزینه های عملیاتی و تفاوت آنها با هزینه های غیر عملیاتی نیز توضیحاتی ارائه کرده ایم.

مقالات مرتبط

مدرک cpa حسابداری 16 مهر 1401

مدرک cpa حسابداری

مدرک CPA حسابداری معتبرترین مدرک بین المللی حسابداری است. این یک امتیاز برای کسانی است که مایل به کار در رده های بالاتر و تخصصی حسابداری هستند. افرادی که موفق به اخذ این مدرک می شوند حسابداران حرفه ای هستند....

مقالات ادامه مطلب
معرفی سیستم مدیریت تردد سپیدار 11 آبان 1401

معرفی سیستم مدیریت تردد سپیدار

سیستم مدیریت تردد سپیدار امروزه کنترل داخلی یکی از موضوعات مهم در شرکت ها به منظور کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری است. یکی از مهمترین مسائل کنترلی در هر شرکتی، کنترل و مدیریت تردد و حضور و غیاب...

مقالات ادامه مطلب
مدیریت نقدینگی برای مدیران 4 اردیبهشت 1402

مدیریت نقدینگی برای مدیران

کسب و کارها همیشه به دنبال بهینه سازی و مدیریت سرمایه در گردش خود هستند. جریان نقدی و نقدینگی یک شرکت رگ حیاتی عملیات آن است. بنابراین درک نقدینگی برای شرکت هایی که با حاشیه سود پایین فعالیت می کنند...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین