پروانه کسب

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

پروانه کسب
1 فروردین 1402
useradmin
1755

پروانه یا جواز کسب چیست؟ مراحل اخذ آن چگونه است؟

در چند سال اخیر شاهد هستیم که تب کسب و کار اخذ پروانه کسب در کشور ما بسیار داغ شده است. البته شرایط اقتصادی کشور نیز در این امر بی تاثیر نمانده است. در نتیجه این تب کارآفرینی، هر روز بر تعداد افرادی که می خواهند کسب و کار خود را راه اندازی کنند، افزوده می شود. این را از آمار فروش بالای محصولات نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم به خوبی می توانیم درک کنیم!

اما راه اندازی یک کسب و کار به این سادگی نیست و نیاز به مجوزهای مختلفی دارد که عدم وجود هر یک از آنها می تواند عواقب خطرناکی برای کسب و کار در آینده داشته باشد.

مهمترین این مجوزها پروانه کسب است. در این مقاله به بیان چیستی جواز کسب می پردازیم و به تمامی جزئیات در این زمینه می پردازیم اما قبل از آن لازم است در مورد واحد صنفی توضیح مختصری داده شود.

واحد صنفی چیست؟

واحد تجاری، شخص حقیقی یا حقوقی (تجاری) است که در نوعی از فعالیت تجاری سرمایه گذاری کرده یا در آن مشغول است. اگر شخص حقیقی باشد، فرد صنفی است. کلیه شرکت ها و مشاغل فعال در زمینه های زیر نوعی اتحادیه صنفی می باشند.

تولید
تبدیل
خرید می کند
فروش
توزیع
خدمات

اگر صاحب یک فروشگاه هستید و به دنبال نرم افزار مالی عالی برای مدیریت کسب و کار خود هستید، پیشنهاد می کنیم نرم افزار حسابداری فروشگاهی سپیدار سیستم را از دست ندهید!

جواز یا پروانه کسب چیست؟

در بهترین و ساده ترین تعریف، جواز کسب مجوزی است که برای ایجاد یک واحد تجاری تهیه می شود. برای ادامه فعالیت یک کسب و کار در یک محیط رسمی و حرفه ای مجوز کسب و کار مورد نیاز است.

جواز کسب یکی از مهمترین اسناد و مدارک تجاری مورد نیاز در دنیای تجارت است که توسط مراجع قانونی صادر می شود.

هر شغلی که نیاز به دانش یا شغل خاصی داشته باشد نیاز به مجوز دارد. مجوز کسب و کار در واقع نامی است که برای مجوز کسب و کار استفاده می شود.

پروانه کسب

مراحل اخذ پروانه فعالیت و صدور
به طور خلاصه، فرآیند صدور پروانه کسب شامل مراحل زیر است:

  • درخواست کتبی متقاضی برای اخذ جواز کسب
  • ثبت درخواست و ارائه رسید به متقاضی
  • بازرسی و بررسی محل و محل کار اتحادیه توسط کمیته حسابرسی اتحادیه متبوع
  • رسیدگی به درخواست متقاضی برای مجوز فعالیت

اگرچه فرآیند صدور پروانه کسب در 4 مرحله قابل انجام است، اما مراحل مختلف این فرآیند زمان بر است.

برای دریافت جواز کسب باید مراحل زیر را طی کنید:

برای انجام تشریفات اداری با اتحادیه مربوطه تماس بگیرید.
درخواست کتبی برای مجوز کسب و کار ارسال کنید.
رسید را بگیرید
اتحادیه حداکثر ظرف مدت 15 روز کاری کتباً نظر خود را در مورد رد یا قبول درخواست اعلام خواهد کرد. (عدم اعلام به معنای پذیرش درخواست است)
تکمیل مدارک صنفی حداکثر ظرف مدت 3 ماه
ارائه مدارک به اتحادیه
صدور پروانه ظرف 15 روز کاری

شرایط و مدارک مورد نیاز جهت اخذ پروانه کسب

برای اخذ جواز کسب، شرایطی وجود دارد که شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی جواز کسب دارای این عناصر باشد. علاوه بر این نیاز به مدارک نیز هست که در زیر به تمامی این شرایط و مدارک لازم اشاره می کنیم.

  • تابعیت ایرانی داشته باشد
  • سند یا اجاره نامه (عادی یا رسمی) یا اظهارنامه
  • کارت پایان خدمت (حتی معاف از خدمت) یا ارائه گواهی معافیت
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه (کمتر از 70 سال)
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی (حداقل تحصیلات مورد نیاز سواد ابتدایی و خواندن و نوشتن است)
  • گواهی آزمون عدم اعتیاد
  • ارسال رزومه (هر گونه سابقه کاری باید ذکر شود)
  • ارائه معاینه پزشکی و صلاحیت بهداشتی
  • ارائه مدارک برای تکمیل یا اسناد پرداخت مالیات
  • مدارک مربوط به احراز صلاحیت فنی در رابطه با سمت های خاص (طبق مقررات)
  • گواهی تاییدیه از اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی
  • 12 عکس شخصی جدید
  • کپی از 12 عکس شخصی جدید
  • حداقل سن 18 سال برای زنان
  • شرایط و مدارک مورد نیاز جهت اخذ پروانه فعالیت
  • انتقال جواز کسب چیست؟
  • دو راه برای انتقال مجوز وجود دارد:

انتقال پروانه کسب از یک نفر به شخص جدید

بحث انتقال پروانه به دو شکل وجود دارد:

  1. انتقال پروانه کسب از شخصی به شخص جدید
  2. انتقال پروانه از حرفه ای به حرفه دیگر

یکی از سوالات مهم و متداول در مورد جواز کسب این است که آیا امکان واگذاری جواز کسب به شخص دیگری وجود دارد؟

پاسخ کوتاه: بله

پاسخ کامل: در صورتی که شخص حقیقی یا حقوقی دارای پروانه کسب قصد واگذاری محل کسب خود را به دیگری داشته باشد باید درخواست کتبی خود را به اتحادیه ارائه نماید. پس از وصول درخواست و رسیدگی، اتحادیه در صورتی که واحد وارد شده واجد شرایط انتقال پروانه تشخیص داده شود، پروانه کسب قبلی را لغو و برای واحد جدید پروانه کسب جدید صادر می کند.

انتقال پروانه کسب به حرفه جدید نیز باید اشاره کنیم که در این صورت دارنده پروانه باید درخواست تغییر پروانه کسب به حرفه دیگر را به اتحادیه فعلی ارائه کند. در این شرایط نیاز به مشورت و محاسبه با اتحادیه فعلی است. انتقال پروانه به حرفه جدید، اگر ظرف 15 روز از تاریخ درخواست پاسخی دریافت نکند، به این معنی است که با درخواست موافقت شده است.

در واقع اگر صاحب کسب و کاری با تعداد پرسنل هستید، دانستن قابلیت های نرم افزار حضور و غیاب سپیدار برای شما بی فایده نخواهد بود.

رد درخواست جواز کسب و اعتراض به آن

رد درخواست جواز کسب در صورتی صورت می گیرد که اتحادیه متقاضی را واجد شرایط نداند. اتحادیه در صورت رد درخواست یا امتناع از صدور پروانه، باید دلایل رد درخواست را کتباً به متقاضی پروانه کسب اطلاع دهد.

از طرف دیگر متقاضی می تواند نسبت به رد درخواست خود اعتراض کند. داوطلب باید ظرف 20 روز از تاریخ دریافت پاسخ جلسه صنفی اعتراض خود را که به صورت کتبی می باشد ارائه نماید. کانون اصناف و اتاق اصناف باید ظرف 155 روز به اعتراض ثبت شده پاسخ نهایی بدهند.

اعتبار جواز کسب

جواز کسب نیز باطل میشود!

جواز کسب در 2 نوع پروانه کسب موقت و جواز کسب دائم صادر می شود.

مدت اعتبار پروانه کسب موقت فقط یک سال است. ضمناً مجوز موقت فقط یک بار صادر می شود. اما مدت اعتبار پروانه دائم 5 سال است و پس از این مدت باید تمدید شود.

طبق قانون کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که بدون طی مراحل اخذ پروانه فعالیت اقدام به فعالیت نموده و فاقد این پروانه می باشند متخلف محسوب می شوند. مجازات های در نظر گرفته شده در این موارد نیز از تعطیلی محل کسب تا جزای نقدی، حبس دائم و حتی محکومیت های کیفری متغیر است.

در مورد ابطال پروانه کسب نیز باید به این نکته اشاره کنیم که غیر از دادگاه هایی که می توانند پروانه کسب را در پرونده های کیفری ابطال کنند، اتحادیه های صنفی، نیروی انتظامی و سازمان جنایی دولتی نیز می توانند پروانه کسب را ابطال کنند. در چنین شرایطی اگر صاحب پروانه این کار را غیرقانونی بداند، می تواند برای احقاق حقوق خود به مراجع قضایی مراجعه کند.

مقالات مرتبط

کارمزد چیست؟ 22 اسفند 1401

کارمزد چیست؟

انواع کارمزد کدام اند؟ امروزه بحث کارمزد، بورس و کسب و کارهای مرتبط بسیار داغ است و همانطور که می بینیم اطلاعات افراد مختلف فعال در این زمینه بسیار کمتر از میزان فعالیت آنهاست. افرادی که در زمینه های مرتبط...

مقالات ادامه مطلب
چک رمزدار چیست؟ نحوه وصول، ابطال و استعلام چک رمزدار 28 آبان 1401

چک رمزدار چیست؟ نحوه وصول، ابطال و استعلام...

چک رمزدار نقش اسناد تجاری در اقتصاد هر کشور بسیار حائز اهمیت است. البته ممکن است اقتصاد برخی کشورها بیشتر متکی به چک باشد و در کشورهای دیگر کمتر بر آن تاکید شود. چک نیز مانند سایر انواع اسناد تجاری...

مقالات ادامه مطلب
انواع بازاریابی به زبان ساده و علمی 7 اسفند 1402

انواع بازاریابی به زبان ساده و علمی

انواع بازاریابی در عصر تکنولوژی و ارتباطات امروزی، بازاریابی به یکی از عوامل اصلی موفقیت هر سازمانی تبدیل شده است. رقابت بین شرکت ها برای جذب و حفظ مشتریان همچنان در حال افزایش است و در این رقابت استفاده از...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین