مبنای حسابداری تعهدی چیست؟ کاربرد، مزایا و مراحل پیاده سازی

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

مبنای حسابداری تعهدی چیست؟ کاربرد، مزایا و مراحل پیاده سازی
1 آذر 1402
useradmin
804

مبنای حسابداری تعهدی

مبنای حسابداری تعهدی با سایر روش های حسابداری مالی شرکت ها متفاوت است و این تفاوت به نوع دریافت یا پرداخت هزینه ها مربوط می شود. در این روش حسابداری کلیه هزینه ها یا درآمدهای موجود قبل از زمان دریافت یا پرداخت ثبت و در سیستم های حسابداری ذخیره می شود. این نوع حسابداری برعکس حسابداری نقدی است.

در روش اول، وجه نقد از زمان انجام معامله در دفاتر ثبت می شود، در حالی که در حسابداری تعهدی با انجام معاملات نقدی لازم، داده های مالی در نرم افزار حسابداری وارد می شود. آریا تراز فرداد، نماینده سپیدار سیستم در اصفهان آماده همکاری با شرکتهای مختلف جهت ارایه انواع خدمات حسابداری است.

مبنای حسابداری تعهدی چیست؟

روش حسابداری تعهدی به کسب و کارهای مختلف کمک می کند تا هزینه ها را در زمان وقوع آنها پیگیری کنند. بنابراین، مبنای تعهدی حسابداری روشی شفاف برای بررسی درآمد واقعی تلقی می شود.

این روش به کسب‌وکارهای مختلف اجازه می‌دهد بدون نیاز به منتظر ماندن برای انجام و واریز تراکنش نقدی، بدانند که در زمان واقعی چقدر خوب عمل کرده‌اند. این روش حسابداری از اصل تطبیق پیروی می کند. بر اساس این اصل، درآمدها و هزینه ها باید در یک دوره شناسایی شوند.

به زبان ساده تر، مبنای حسابداری تعهدی را می توان ثبت هزینه ها بدون توجه به زمان مبادله پول دانست. یعنی درآمد کسب شده یا هزینه های انجام شده بدون توجه به لحظه اولیه معامله در سیستم حسابداری ثبت می شود. گزارش تعهدی همیشه با گزارش نقدی مقایسه می شود. در روش نقدی همانطور که گفتیم درآمد زمانی ثبت می شود که کالا ارائه شود یا خدمات واقعاً انجام شود.

مطالب مرتبط :   حسابرسی مالیاتی چیست؟ انواع آن کدامند؟

نحوه عملکرد حسابداری تعهدی

اکنون که با اصول حسابداری تعهدی آشنا شدید، ممکن است لازم باشد با نحوه عملکرد این روش آشنا شوید. این مفهوم در هنگام ارائه کالا یا خدمات، بدون توجه به زمان پرداخت یا دریافت وجوه، دنبال خواهد شد. همچنین برای تأخیر در پرداخت و بدهی استفاده می شود.

مبنای تعهدی حسابداری اجازه می دهد تا جریان های نقدی به داخل یا خارج از سیستم های حسابداری، چه در حال و چه در آینده، ترکیب شوند. در این صورت می توان تصویر بهتر و دقیق تری از امور مالی جاری و البته بلند مدت کسب و کار ایجاد کرد.

این روش حسابداری برای اکثر مشاغل قابل ارائه و استفاده است، به جز مشاغلی که بسیار کوچک یا به صورت انفرادی اداره می شوند. استفاده از روش حسابداری تعهدی برای مشاغلی که به صورت اعتباری می فروشند یا از موجودی استفاده می کنند، صرف نظر از اینکه چقدر بزرگ هستند یا چقدر درآمد دارند، ضروری است.

مزایای حسابداری تعهدی برای تجارت

روش های حسابداری به همراه نرم افزار حسابداری کاربردی، ابزارهایی هستند که کسب و کارهای مختلف می توانند از آنها برای ثبت و پیگیری امور مالی خود استفاده کنند. مبنای تعهدی حسابداری می تواند با دقت بیشتری شرایط فعلی یک شرکت را از نظر مالی و قابلیت ها به تصویر بکشد. اگرچه این روش نیز پیچیدگی خاص خود را دارد. در زیر به مزایای این روش اشاره خواهیم کرد.

مطابقت با (GAAP)

ممکن است فکر کنید که نیازی به استفاده از روش تعهدی حسابداری ندارید، در این صورت اگر بدانید که این روش با (GAAP) سازگار است، یعنی. اصول پذیرفته شده حسابداری، شما را ملزم به استفاده از روش تعهدی حسابداری می کند.

مطالب مرتبط :   تاریخچه حسابداری

همانطور که شرکت شما رشد می کند، ممکن است در آینده نیاز به تغییر حسابداری تعهدی داشته باشید. به همین دلیل عادت به استفاده از این روش می تواند مزیت قابل توجهی برای کسب و کار شما در مسیر رشد تلقی شود.

به ایجاد برنامه ریزی استراتژیک کمک میکند

به عنوان یک شرکت در حال رشد، باید جریان نقدینگی آینده خود را کنترل کنید و یک برنامه استراتژیک برای آن داشته باشید. بر این اساس، وقتی به مبنای حسابداری تعهدی نگاه می کنیم، متوجه می شویم که این روش دقیقاً منعکس کننده این فرآیند خواهد بود.

با استفاده از این روش حسابداری، صاحبان مشاغل می توانند کمبود جریان نقدی یا جریان نقدی ورودی را پیش بینی کرده و برای آنها برنامه ریزی کنند. این به کسب و کارها کمک می کند تا برای سودهای آینده یا بحران های مالی ناشی از کمبودهای پیش بینی نشده آماده شوند.

شفافیت

در مقایسه روش حسابداری نقدی گفتیم که این روش معاملات را همانگونه که هستند منعکس می کند زیرا در زمانی که معاملات در شرف وقوع است استفاده می شود. برخلاف حسابداری تعهدی، حساب های مالی را به صورت واقعی نشان می دهد، بنابراین شفاف تر است. این روش نشان دهنده مقدار مشخصی از پول است که به زودی وارد سیستم مالی شرکت می شود.

معایب حسابداری تعهدی برای تجارت

بر اساس مبنای تعهدی حسابداری، علاوه بر مزایا، باید از معایب این روش نیز آگاه باشید تا اطمینان حاصل کنید که از این روش حسابداری بالقوه به شکلی قدرتمند در زمینه های مختلف مانند سال مالی و در عین حال استفاده می کنید. زمان از کسب و کار شما در برابر هرگونه مشکل مالی محافظت می کند. برای این منظور در ادامه به ارائه معایب این روش حسابداری می پردازیم.

مطالب مرتبط :   نقش دارایی ها در حسابداری شرکت های تولیدی سپیدار

چالشی بودن

یکی از نکات منفی حسابداری تعهدی این است که می تواند چالش برانگیز باشد. وقتی این روش را با حسابداری نقدی مقایسه می کنیم (ثبت هزینه ها هنگام خروج و ثبت درآمد به محض رسیدن)، متوجه می شویم که حسابداری تعهدی چندان ساده نیست.

کسب و کارها باید قوانین خاصی را برای دستیابی به یک سیستم حسابداری تعهدی موثر و یک فرآیند منسجم دنبال کنند. از طرفی وقتی کسب و کارها از این روش برای نظارت بر امور مالی خود استفاده می کنند، با مشکل پر کردن فرم های مالیاتی مواجه خواهند شد.

مشکل در روش استفاده از حسابداری تعهدی

برای مشاغلی که از روش حسابداری تعهدی استفاده نکرده اند، تغییر رویکرد استفاده از این روش و جایگزینی آن با سایر روش های حسابداری می تواند دشوار باشد. به عنوان مثال، زمانی که مشکلاتی در حوزه جریان نقدی کسب و کار وجود دارد، چالش جایگزینی روش تعهدی حسابداری حتی بیشتر خواهد شد.

آسیب پذیری تقلب

یکی دیگر از معایب حسابداری تعهدی این است که می تواند یک کسب و کار را در برابر تقلب احتمالی آسیب پذیر کند. این می تواند بر کسب و کار شما تأثیر بگذارد، به خصوص زمانی که از یک سیستم حسابداری قوی استفاده نمی کنید. اگرچه برون سپاری حسابداری می تواند در پیشگیری از بروز مشکلات در چنین مواردی موثر باشد.

کلام آخر

  1. مبنای حسابداری تعهدی بر مبنای درآمد یا هزینه های زمان معامله خواهد بود و زمان پرداخت آنها اصل ثبت ارقام در سیستم حسابداری نیست.
  2. حسابداری تعهدی با حسابداری نقدی مخالف است. در حالی که در روش اول زمان پرداخت در نظر گرفته نمی شود، در حسابداری نقدی اطلاعات مالی هنگام دریافت یا پرداخت تراکنش های مالی در نرم افزار حسابداری ثبت و ذخیره می شود.
  3. حسابداری تعهدی از اصل تطبیق پیروی می کند. بر اساس این اصل، درآمدها و هزینه ها باید در یک دوره معین قابل شناسایی باشند.
  4. حسابداری تعهدی برای شرکت های بزرگ قابل اجرا است و برای مشاغل کوچک یا مشاغلی که توسط افراد اداره می شوند قابل اعمال نخواهد بود.

مقالات مرتبط

چالش‌های مدیران مالی در کار 31 شهریور 1401

چالش‌های مدیران مالی در کار

مدیران مالی شرکت ها معمولاً با چهار چالش اصلی روبرو هستند. آنها باید به دنبال شکل گیری استراتژی و خلاقیت برای رشد پایدار در شرکت خود باشند که منجر به توسعه سریع نقش آنها شود. اکثر مدیران مالی می گویند...

مقالات ادامه مطلب
مهم‌ترین نکته‌هایی که باید درباره حسابداری شرکت‌های دارویی بدانید! 30 مهر 1401

مهم‌ترین نکته‌هایی که باید درباره حسابداری شرکت‌های دارویی...

شرکت های دارویی یکی از انواع شرکت های توزیع و پخش هستند. اصول حسابداری در همه شرکت ها یکسان است. اما برخی موارد مانند گزارشگری مالی و حسابداری شرکت های دارویی متفاوت است. در این مقاله به بررسی روش حسابداری...

مقالات ادامه مطلب
همه چیز در مورد سیستم اطلاعات منابع انسانی 15 فروردین 1403

همه چیز در مورد سیستم اطلاعات منابع انسانی

سیستم اطلاعات منابع انسانی سیستم اطلاعات منابع انسانی ابزاری قدرتمند برای مدیریت منابع انسانی در سازمان ها می باشد. این سیستم قابلیت ذخیره و مدیریت اطلاعات کارکنان را دارد و به شرکت ها کمک می کند تا منابع انسانی خود...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین