مهارت های مورد نیاز یک حسابدار کدامند؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

مهارت های مورد نیاز یک حسابدار کدامند؟
21 مرداد 1402
useradmin
1461

مهارت های مورد نیاز حسابدار

حسابداری یکی از مهمترین مشاغلی است که تمامی مشاغل کوچک و بزرگ به آن نیاز دارند. حسابداران طیف گسترده ای از داده ها را تجزیه و تحلیل و گزارش می کنند. حسابداری یکی از معدود مشاغلی است که علاوه بر کار با اعداد، نیاز به تعامل با مردم و مشتریان نیز دارد. در واقع حسابدار باید اطلاعات مالی را به زبانی ساده و قابل فهم برای سایر افراد بیان کند. بنابراین، مهارت های اجتماعی به اندازه دانش فنی برای یک حسابدار مهم است. در این مقاله به بررسی مهارت های مورد نیاز یک حسابدار می پردازیم.

مهارت های مورد نیاز یک حسابدار چیست؟

یک حسابدار نیاز به بعضی مهارت های ویژه دارد تا بتواند تمام کارهای خود را به طور دقیق و شفاف انجام دهد. این مهارت ها به آنها کمک می کند تا برای آینده برنامه ریزی دقیقی داشته باشند و گزارش های مفید و مهمی تهیه کنند. برخی از این مهارت ها حاصل تجربه و تمرین است و برخی دیگر با تحقیق و مطالعه منابع صحیح و معتبر به دست می آید. کسانی که مایل به پیشرفت در حرفه حسابداری هستند باید برای بهبود مهارت های مورد نیاز برای این حرفه تلاش کنند. در اینجا برخی از این مهارت ها آورده شده است:

1- تسلط بر نرم افزارهای مورد نیاز حسابداران

هر حسابداری ملزم به تسلط بر نرم افزارهای مهم و کاربردی در حسابداری است. بدون استفاده از نرم افزار حسابداری نمی توان از صحت و سرعت عملیات حسابداری اطمینان داشت و تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات عملیاتی پر زحمت و طاقت فرسا خواهد بود. کاهش هزینه ها، دسترسی سریع به صورت های مالی، اطلاع از میزان دقیق سود و زیان، دسترسی آسان به داده ها و اطلاعات مالی، ویرایش سریع و آسان اطلاعات حسابداری و امکان استفاده از امکانات محیط نرم افزار از جمله مزیت های تسلط است. نرم افزارهای مرتبط با حسابداری یک حسابدار همچنین باید با آخرین تکنولوژی همراه باشد. این به روز بودن به حسابدار کمک می کند تا در رقابت باقی بماند و در بازار پیشرفت کند.

مطالب مرتبط :   فروشگاه میوه و سبزیجات

نرم افزار حسابداری ایرانی

انواع مختلفی از نرم افزارها معمولا در حرفه حسابداری یافت می شوند. نرم افزارهای مالی، نرم افزار حقوق و دستمزد، نرم افزار حسابداری انبار و غیره. از جمله این نرم افزارها هستند. یک حسابدار موفق می داند که چگونه با نرم افزارهای رایج محل کار کار کند. تعدادی نرم افزار پرکاربرد در ایران وجود دارد. به عنوان مثال نرم افزار دشت همکاران سیستم و سپیدار از رایج ترین و پرکاربردترین نرم افزارهای حسابداری هستند که دانستن نحوه استفاده از آنها برای هر حسابداری الزامی است.

· نرم افزار های مجموعه آفیس (Word / Excel / Access)

از جمله پرکاربردترین نرم افزارهای حسابداری می توان به نرم افزار آفیس مایکروسافت اشاره کرد. این نرم افزار در تهیه گزارش های تحلیلی و آماری بسیار مفید است. در بین نرم افزارهای آفیس، اکسل ابزار حسابداری را به صورت تخصصی تری فراهم کرده است. ارائه گزارش های مالی و نمودارهای تحلیلی ترکیبی از نتایج چندین نرم افزار حسابداری از جمله استفاده از Excel در حسابداری است.

اکسل می تواند از اطلاعات آنها به عنوان واسطه بین نرم افزار استفاده کند و نتیجه را در قالب نمودار و جداول ارائه دهد. توانایی استفاده از نرم افزارهای آفیس به خصوص اکسل برای یک حسابدار ضروری است. زیرا نمودارها و گزارش های تهیه شده با اکسل بیشتر از گزارش های دستی روی کاغذ قابل درک و مفید هستند.

2- تسلط بر مهارت های ارتباطی

داشتن مهارت های ارتباطی قوی برای یک حسابدار ضروری است. یک حسابدار در صورتی موفق است که بتواند با مدیران و همکاران خود روابط خوب و بهینه برقرار کند، همیشه آماده شرکت در جلسات کاری باشد و توانایی تیمی و کار گروهی را داشته باشد. ارتباط موثر به حسابدار این توانایی را می دهد که ایده ها و اطلاعات را به گونه ای منتقل کند که همه بتوانند آن را درک کنند. حسابدار باید به صورت شفاهی و کتبی با گروه‌های مختلف تعامل و ارتباط برقرار کند و برای اطمینان از اینکه اطلاعات دقیق، صحیح و واضح به دیگران منتقل می‌شود، مهارت‌های ارتباطی قوی لازم است.

3- آگاهی از قوانین مالیاتی، بیمه ای و کار

حسابدار باید بتواند به نفع شرکتی که در آن کار می کند عمل کند. به همین دلیل لازم است از قوانین مالیاتی و آخرین تغییرات آنها آگاهی کامل داشته باشید تا بتوانید گزارشات دقیق و صحیحی را به نفع شرکت به سازمان مالیاتی ارائه دهید. همچنین یکی از وظایف حسابدار محاسبه حقوق و دستمزد می باشد. برای محاسبه دستمزد و حقوق، تسلط کامل به قانون کار و تامین اجتماعی ضروری است و ناآگاهی از این قوانین موجب شکست و عدم موفقیت در کار حسابداری می شود.

4- هوش تجاری

حسابداران در هر شرکتی با بخش ها و واحدهای مختلفی در ارتباط هستند. آنها برای داشتن تعامل بهتر به مهارت های مذاکره و تصمیم گیری نیاز دارند. این همان چیزی است که می توان آن را هوش تجاری نامید که حسابداران باید از آن بهره ببرند.

مطالب مرتبط :   فرق بین مدیر مالی (CFO) و کنترل‌کننده (Controller) چیست؟

5- توانایی مدیریت زمان

اولویت بندی و ساختاربندی کار باعث می شود حسابدار مطمئن شود که تمام کارها در یک زمان معین به بهترین شکل ممکن انجام می شود. برنامه ریزی و مدیریت زمان یکی از مهم ترین و در عین حال سخت ترین مهارت هایی است که حسابدار باید کسب کند. حسابداران با سالها تجربه نیز می توانند در مدیریت زمان دچار مشکل شوند. در طول ممیزی مالیاتی اهمیت مدیریت زمان به اوج خود می رسد زیرا اظهارنامه ها باید در زمان تعیین شده ارسال و اظهارنامه ارسال شود.

6- توانایی تجزیه و تحلیل داده ها

حسابداران باید قادر به تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها باشند. حسابدار با داشتن این مهارت می تواند اطلاعات مهم را از داده های خام استخراج کند. این مهارت در تمام جنبه های کار حسابداری، از تکمیل اظهارنامه مالیاتی و تأیید داده ها گرفته تا کشف اشتباهات و بی نظمی ها، مورد نیاز است. حسابداران پزشکی قانونی معاملات تجاری را تجزیه و تحلیل می کنند و اسناد مالی را برای جمع آوری گزارش هایی که ممکن است لازم باشد در دادگاه ارائه شود، بررسی می کنند.

7- اخلاق و درستکاری

قابلیت اطمینان حسابدار به احساس اعتماد و اطمینان به صحت کار او بستگی دارد. رازداری و رعایت اصول اخلاقی نیز در این کار بسیار مهم است. کمک به دیگران و حل مشکلات با ارائه راهکارهای مناسب یکی از ارکان اخلاقی یک حسابدار حرفه ای است.

8- تقویت تفکر انتقادی

تفکر انتقادی به معنای توانایی نگاه کردن به یک مسئله از همه جهات و به کارگیری دانش برای حل مشکلات پیش بینی نشده است. یک حسابدار باید مهارت های تفکر انتقادی را برای حل عینی مسائل افزایش دهد و راه حل های منطقی تری را با راه حل های بی طرفانه ارائه دهد. جمع‌آوری اطلاعات مختلف برای یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکلات پیچیده مالی و پیش‌بینی چالش‌های احتمالی آینده که بر تجارت تأثیر می‌گذارد، بخشی از تفکر انتقادی است.

مهارت های فنی حسابداری چیست؟

حسابداری رشته دقیقی است که نباید کوچکترین خطایی در آن وجود داشته باشد. بنابراین، کارفرمایان همیشه به دنبال حسابدارانی هستند که دارای مهارت های فنی اولیه و تخصصی باشند تا از رسیدگی دقیق به امور مالی سازمان خود اطمینان حاصل کنند. وجود حسابدار مجرب و خبره، علاوه بر اینکه سازمان را به سمت اهدافش سوق می دهد، رضایت کارکنان را نیز به همراه دارد. برای مثال محاسبه عیدی 1400 برای همه کارکنان مهم است و یکی از وظایف اصلی یک حسابدار محسوب می شود. حداقل مهارت ها و دانش مورد نیاز یک حسابدار عبارتند از:

۱. تجربه در زمینه آموزش حسابداری یا داشتن مدرک معتبر حسابداری

مدیران و صاحبان مشاغل معمولاً به دنبال افرادی هستند که دارای مدرک دانشگاهی معتبر یا غیر دانشگاهی در رشته حسابداری هستند. آگاهی از استانداردهای نظارتی مربوط به امور مالی شرکت و امور مالی عمومی برای اطمینان از رعایت و حفظ یکپارچگی رویه های حسابداری سازمان بسیار مهم و ضروری است. بنابراین حسابدار موفق کسی است که از دانش و اطلاعات لازم و کافی مرتبط با رشته حسابداری برخوردار باشد. برای آشنایی بیشتر با این رشته جذاب، مطالعه مقاله رشته حسابداری چیست از مجله سپیدار سیستم را به شما توصیه می کنیم.

مطالب مرتبط :   از تاسیس تا رشد شرکت؛ چه راهکارهای مالی باید پیاده‌سازی شود؟

۲. تسلط بر نرم افزار حسابداری؛ مهمترین مهارت یک حسابدار

بسیاری از کارهای حسابدار مستلزم استفاده از نرم افزارهای رایج مانند Excel و سایر نرم افزارهای حسابداری است. کار با نرم افزار ساخت پایگاه داده، گزارشگری و تحلیل مالی، گزارشگری مالی، انطباق و مدیریت پروژه از جمله مهارت های مورد نیاز یک حسابدار دولتی است. به عنوان مثال، یک حسابدار باید بتواند سال ها را محاسبه کند و با استفاده از نرم افزارهای موجود، کارهای مالیاتی را انجام دهد. علاوه بر نرم افزارهای عمومی، حسابداران ارشد باید دانش لازم برای کار با نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی و مدیریت فعالیت های تجاری مانند زنجیره تامین و تولید و عملیات را داشته باشند.

۳. توانایی تهیه گزارشات مالی

برای ورود به حرفه حسابداری باید به سه نوع صورت های مالی مسلط باشید. صورت های درآمد (سود و زیان)، صورت جریان وجوه نقد و ترازنامه از جمله مهم ترین صورت های مالی هستند که وضعیت مالی یک سازمان را نشان می دهند.

به عنوان مثال، مدیران یک کسب و کار برای کنترل هزینه های تولید خود، باید حساب دقیقی از هزینه های خرید مواد اولیه، هزینه ماشین آلات و دستمزد کارکنان برای برنامه ریزی بهره وری سازمان داشته باشند. این گزارش باید توسط حسابدار شرکت تحت عنوان بهای تمام شده به مدیر ارائه شود. بنابراین حسابدار باید بداند هزینه چیست و چگونه آن را محاسبه کند.

مهارت های نرم مورد نیاز یک حسابدار چیست؟

مهارت ها و دانش مورد نیاز یک حسابدار به دانش تخصصی محدود نمی شود. به گفته برخی افراد حسابدار فقط باید بداند بیمه بیکاری چقدر است و مالیات سازمان چگونه محاسبه می شود. در صورتی که برای رفع نیازهای سازمان و مشتریان، انواع مهارت های حرفه ای یا نرم مورد نیاز است. از جمله مهارت های نرم مورد نیاز یک حسابدار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. مهارت های مدیریت زمان

آگاهی از پروژه‌های زیادی که دارید، اولویت‌بندی زمان بر اساس اهمیت پروژه‌ها و انجام به موقع کارها، شما را به یک منبع انسانی عالی برای سازمان تبدیل می‌کند. شما می توانید با استفاده از تقویم، یادآورهای منظم در تلفن همراه و داشتن لیست کارهای روزانه، زمان خود را به بهترین شکل مدیریت کنید. از سوی دیگر، داشتن انعطاف کامل برای انجام کارهای فوری بسیار ضروری است.

۲. یادگیری مستمر؛ مهمترین اصل برای موفقیت در حسابداری

رشته حسابداری همواره با تغییراتی مواجه است. قوانین و مقررات مالی، کدهای مالیاتی، نرم افزارهای مختلف و روش های حسابداری در طول زمان تغییر می کنند. به همین دلیل، مدارک حسابداری معمولاً پس از چند سال نامعتبر می شود و شما باید مهارت های جدیدی را یاد بگیرید.

۳. مهارت های ارتباطی نوشتاری و کلامی برای برقراری ارتباط با مدیران و مشتریان

برخلاف آنچه بسیاری از مردم فکر می کنند، یک حسابدار فقط با اعداد کار نمی کند. بلکه تعامل با همکاران، مدیران و مشتریان یکی از مهم ترین بخش های حرفه حسابداری است. نوشتن گزارش، برقراری ارتباط با مشتریان و اعضای تیم برای جمع آوری، ثبت و تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه گزارش به مدیران و کارفرمایان، وظایفی هستند که نیاز به مهارت های نوشتاری و کلامی دارند.

به دنبال خرید نرم افزار حسابداری مطمئن برای کسب و کار خود هستید؟ نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم بهترین انتخاب است!

مقالات مرتبط

همه چیز در مورد دارایی مشهود و نامشهود 17 بهمن 1402

همه چیز در مورد دارایی مشهود و نامشهود

دارایی مشهود و نامشهود دارایی های مشهود و نامشهود مفهومی است که بسیاری از حسابداران با آن سروکار دارند و پیچیدگی های خود را دارد. دارایی هایی که به شکل فیزیکی وجود دارند به عنوان دارایی های مشهود طبقه بندی...

مقالات ادامه مطلب
حسابداری با اکسل 1 خرداد 1403

حسابداری با اکسل

حسابداری با اکسل حسابداری با اکسل این مزیت را دارد که صفحات گسترده اکسل می توانند جایگزین محاسبات ستون خسته کننده شوند. در مورد حسابداری با اکسل بیشتر بدانید حسابداری با اکسل مانند سایر شاخه های حسابداری برای تسهیل امور...

مقالات ادامه مطلب
حقوق نیمه وقت و تمام وقت 25 بهمن 1401

حقوق نیمه وقت و تمام وقت

قوانین کار مربوط به حقوق نیمه وقت و تمام وقت چیست؟ موضوعات حقوق نمیه وقت و تمام وقت، حقوق و دستمزد همیشه پر از سوال و ابهام است. بخشی از این ابهامات مربوط به نوع قرارداد کار است که برای...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین