پیمانکار کیست و چه وظایفی دارد؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

پیمانکار کیست و چه وظایفی دارد؟
29 شهریور 1402
useradmin
1184

پیمانکار و وظایف آن

حتما بارها واژه پیمانکار را شنیده اید و یا نام پیمانکار پروژه را روی تابلوهای پروژه های ساختمانی دیده اید; در چنین شرایطی ممکن است با این سوال مواجه شوید که پیمانکار کیست؟ اگر به دنبال پاسخ کامل برای این سوال هستید، حتما مقاله پیش رو از آریاتراز را بخوانید.

در ادامه به شما خواهیم گفت که پیمانکار کیست و چه وظایفی دارد. علاوه بر این، ما به انواع قراردادها و ویژگی های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک پیمانکار موفق می پردازیم. پس چند دقیقه از وقت خود را صرف مطالعه این مقاله کنید تا اطلاعات خود را در مورد جایگاه پیمانکاران در پروژه های اجرایی افزایش دهید.

پیمانکار کیست؟ مدیر پروژه و پیمانکار با کارفرما

در پاسخ به این سوال که “پیمانکار کیست” می توان گفت که پیمانکار شخصی حقیقی یا حقوقی است که با کارفرما قرارداد منعقد می کند. طبق این قرارداد، پیمانکار متعهد به اجرای عملی یک پروژه می شود. به عنوان مثال، یک پروژه ساخت و ساز را در نظر بگیرید. زمانی که کارفرما و پیمانکار قرارداد همکاری امضا می کنند، پیمانکار متعهد می شود که از صفر تا صد عملیات پروژه ساختمانی را انجام دهد.

مطالب مرتبط :   حسابداری ارز های دیجیتال چگونه است؟

کارفرمایان موظفند پس از انعقاد قرارداد یا قرارداد انعقاد قرارداد، اطلاعات مربوط به قراردادهای واگذاری را ظرف مدت یک ماه پس از انعقاد قرارداد در سامانه مودیان ثبت کنند. همچنین پیمانکاران باید برای کلیه معاملات خود صورتحساب الکترونیکی را با جزئیات از طریق این سامانه به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند.

تعهدات پیمانکار چیست؟ بسته به نوع پروژه متغیر است

تعهدات پیمانکار کاملاً به نوع قرارداد و نوع فعالیتی که برای اجرای عملیاتی انجام داده است بستگی دارد. اما برخی از وظایف کلی پیمانکاران در پروژه های مختلف عبارتند از:

  1. اخذ و تفسیر مشخصات کار از کارفرما
  2. برنامه ریزی و مدیریت پروژه
  3. استخدام و مدیریت تیم
  4. تامین منابع لازم برای پروژه
  5. نظارت بر پیشرفت پروژه و حصول اطمینان از انجام کار طبق توافق در متن قرارداد
  6. تحویل به موقع و با کیفیت پروژه با بودجه تعیین شده

در صورتی که پیمانکار شخص حقیقی باشد که با یک واحد اقتصادی قرارداد همکاری منعقد کرده است، ملزم به اخذ کد اقتصادی نمی باشد. در واقع اخذ کد اقتصادی برای کارفرما یا این واحد اقتصادی به عهده پیمانکار نخواهد بود. کارفرمایان برای دریافت کد اقتصادی باید وارد سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی gov.ir شده و از منوی مربوط به ثبت الکترونیکی کد اقتصادی، کارهای مربوطه را انجام دهند.

تفاوت پیمانکار و کارگر چیست؟

تفاوت اصلی پیمانکار و کارگر به تعریف آنها از کار برمی گردد. به طور کلی پیمانکار به شخصی گفته می شود که برای انجام کاری در زمان معین با بودجه معین با کارفرما قرارداد می بندد. از سوی دیگر، کارگر فردی است که در ازای دریافت دستمزد و مزایای معین، توسط یک شرکت برای انجام کار مشخصی استخدام می شود.

البته تفاوت پیمانکار و کارگر به همین جا ختم نمی شود. تفاوت دیگر پیمانکار و کارگر این است که پیمانکار آزادی عمل بیشتری نسبت به کارگر دارد. در قراردادهای برون سپاری تنها نتیجه کار مهم است و پیمانکار برخلاف کارگر تعهدی در انجام کار ندارد.

مطالب مرتبط :   استانداردهای حسابداری دارایی ها

ضمناً پیمانکار شخصاً مسئول تأمین تجهیزات لازم برای انجام کار است، اما کارفرما مسئول تأمین تجهیزات کار لازم برای کارگران خواهد بود. همچنین تفاوت دیگر پیمانکار و کارگر مربوط به امور مالیاتی است. نام کارگر در لیست حقوق و دستمزد یک شرکت خواهد بود و پرداخت مالیات حقوق و دستمزد و بیمه به عهده کارفرما خواهد بود. اما مسئولیت پرداخت مالیات و ارائه صورت های مالی به سازمان حسابرسی و مالیاتی کشور بر عهده پیمانکاران خواهد بود.

آشنایی با انواع پیمانکار؛ ملاک تعیین تعهدات پیمانکار

انواع مختلفی از پیمانکاران و قراردادهای برون سپاری وجود دارد. شرح وظایف پیمانکار نیز بر اساس نوع قرارداد مشخص خواهد شد. در زیر به انواع قراردادها می پردازیم:

پیمانکار اصلی؛ مسئولیت اجرای سایت طبق شرایط قرارداد

یکی از انواع پیمانکاران پیمانکار عمومی است. پیمانکار عمومی شخصی حقیقی یا حقوقی است که با انعقاد قرارداد متعهد به اجرای پروژه های مختلف طبق برنامه و مفاد قرارداد می گردد. این شخص موظف است در ازای دریافت بودجه مشخص، خروجی مورد نظر را طبق قرارداد به موقع تحویل دهد.

پیمانکار قطعه؛ مسئول اجرای بخشی از پروژه

پیمانکار یکی دیگر از انواع پیمانکارانی است که در کارهای اجرایی فعالیت دارد و در این زمینه تجربه دارد. در واقع پیمانکار شخصی حقیقی یا حقوقی است که برای انجام بخشی از کل پروژه با یک پیمانکار عمومی قرارداد امضا می کند.

پیمانکار سایت کلید در دست; مسئول اجرای صفر تا صد پروژه

پیمانکار پروژه کلید در دست، مسئولیت طراحی و اجرای کامل پروژه را بر عهده دارد. در واقع به این نوع پروژه ها «کلید در دست» نیز گفته می شود و پیمانکار باید در ازای دریافت کارمزد، کار تکمیل صفر تا صد پروژه را بر عهده بگیرد. چنانچه در فرآیند طراحی و اجرای پروژه خطایی رخ دهد مسئولیت کامل آن بر عهده پیمانکار می باشد.

مطالب مرتبط :   پیش بینی و برآورد سربار سپیدار سیستم

پیمانکار پروژه EPC مسئولیت طراحی، تحویل و اجرای پروژه را بر عهده دارد

پیمانکار EPC شخص حقیقی یا حقوقی است که مسئولیت طراحی، تحویل و اجرا را بر عهده دارد. در واقع وظایف پیمانکار در این مورد برگرفته از واژه مهندسی، تدارکات و ساخت است. پیمانکار EPC باید آموزش و تجربه کافی در زمینه اجرای پروژه های بزرگ و پیچیده از صفر تا صد داشته باشد.

اگر پیمانکار EPC یک شخص حقوقی است، باید تیمی متشکل از مهندسان، تامین کنندگان و پیمانکاران مجرب در کنار خود داشته باشد تا از نتیجه رضایت بخش اطمینان حاصل شود.

اگر کارفرمایان دارای دستگاه POS یا کارتخوان باشند، مالیات کارتخوان را دریافت خواهند کرد. نرخ مالیات کارتخوان ها نیز بسته به درآمد شرکت های طرف قرارداد متفاوت است.

آشنایی با ویژگی های مجری حرفه ای

حالا که فهمیدید پیمانکار کیست، وظایفش چیست و با انواع پیمانکاران آشنا شدید، باید ویژگی های پیمانکاران موفق را نیز بدانید. از مهمترین ویژگی هایی که کار یک پیمانکار مستلزم آن است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهارت های ارتباطی قوی برای تعامل با مشتری، تیم اجرایی و سایر ذینفعان پروژه
  • مهارت های مدیریتی برای مدیریت اجرای پروژه به موقع و در چارچوب بودجه
  • داشتن آموزش و تجربه کافی در زمینه فعالیت کاری پروژه مربوطه
  • مهارت های حل مسئله برای یافتن راه حل های موثر در هنگام بروز مشکلات
  • مهارت های رهبری برای هدایت تیم به سمت موفقیت

علاوه بر این موارد، پیمانکاران باید توانایی مدیریت امور مختلف از جمله امور مالی را داشته باشند. زیرا طبق قانون پرداخت دستمزد کارگران و بیمه آنها بر عهده پیمانکار خواهد بود. اگر پیمانکاران دانش مالی داشته باشند قطعا با دانش بیشتری امور حسابداری را مدیریت خواهند کرد.

نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم برای پیمانکاران یکی از بهترین نرم افزار های حسابداری با خدمات متنوع در این حوزه است.

مقالات مرتبط

شبکه تحویل محتوا 12 دی 1401

شبکه تحویل محتوا

تعریف شبکه تحویل محتوا و کاربردهای آن شبکه تحویل محتوا یا CDN ابزاری در نظر گرفته می‌شود که باعث شده است بتوانیم حجم زیادی از داده‌ها را در چند ثانیه از سایت‌هایی دریافت کنیم که سرورهای آن‌ها هزاران کیلومتر از...

مقالات ادامه مطلب
بهترین اقدامات مالی کارآفرینان موفق 19 مهر 1401

بهترین اقدامات مالی کارآفرینان موفق

راز یک کسب و کار موفق، بزرگ یا کوچک، لزوماً در میزان سودی که ایجاد می کند نیست، بلکه به طور کلی در روش مدیریت و توزیع مجدد آن سود است. به همین دلیل است که باید برای اجرای اقدامات...

مقالات ادامه مطلب
سفته چیست؟ قوانین سفته و نحوه صدور آن 3 شهریور 1401

سفته چیست؟ قوانین سفته و نحوه صدور آن

سَفته یا سُفته یکی از انواع اسناد تجاری است و در واقع چیزی شبیه چک و وجه نقد است. احتمالاً با سفته آشنایی دارید، اما این سند تجاری قوانین و مقررات خاص خود را دارد که همه از آن آگاهی...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین