ارزش فعلی خالص NPV چیست؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

ارزش فعلی خالص NPV چیست؟
3 مهر 1402
useradmin
1132

ارزش فعلی خالص

کسانی که درگیر در سرمایه گذاری و امور مالی هستند باید با مفاهیم کلیدی مختلف از جمله ارزش فعلی خالص آشنا باشند و تفاوت بین اصطلاحات مختلف را درک کنند.

ارزش فعلی خالص چیست؟

ارزش فعلی خالص (NPV) به تفاوت بین هزینه اولیه سرمایه گذاری و تمام جریان های درآمد حاصل از سرمایه گذاری در یک دوره زمانی می پردازد. در واقع برای سرمایه گذاران مهم است که بدانند چقدر سود کرده اند. در این مورد، ارزش فعلی خالص در بودجه ریزی و برنامه ریزی سرمایه گذاری مهم است، به طوری که آنها به راحتی می توانند سودآوری فرآیند یا پروژه سرمایه گذاری را تجزیه و تحلیل کنند.

فرمول ارزش فعلی خالص چیست؟

هنگامی که تعریف ارزش فعلی خالص را دانستید، برای محاسبه این شاخص به فرمول خاصی نیاز دارید که هر یک از اجزای آن نقش مهمی در تعیین میزان سود خالص فعلی دارد.

موارد زیر در این فرمول مهم هستند:

(NPV): ارزش فعلی خالص
(n): طول دوره سرمایه گذاری
(Rt): میزان دریافت یا پرداخت های مالی در طول دوره (t)
(t): سال یا دوره محاسبه
(i): نرخ مورد انتظار تخفیف، تورم یا بهره

فرمول

برای محاسبه ارزش فعلی خالص با فرمول فوق، ابتدا ارزش فعلی خالص سال اول را بدست آورید. سپس خالص ارزش فعلی سال دوم را محاسبه کرده و سالهای بعدی را به همین ترتیب تعیین کرده و در نهایت با هم جمع کنید.

مطالب مرتبط :   کدگذاری خودکار کالا و خدمت

به سادگی سلول اکسل را روی ارزش فعلی خالص برای هر سال تنظیم کنید. سپس مقادیر آنها را با فرمول (SUM) اضافه کنید.

چه اطلاعاتی از شاخص NVP به دست می آید؟

دانستن تعریف ارزش فعلی خالص و شاخص آن به سرمایه گذار کمک می کند تا اطلاعات بیشتری در مورد ارزش فعلی خالص (NVP)، نرخ بازده داخلی (IRR) و دوره بازپرداخت کسب کند. در ادامه توضیحات بیشتری ارائه خواهیم کرد.

در توضیح دقیق‌تر باید بگوییم که شاخص ارزش فعلی خالص توسط سرمایه‌گذاران برای اندازه‌گیری ارزش پول در یک مقطع زمانی خاص استفاده می‌شود. به این ترتیب می تواند میزان بازدهی پروژه های مختلف را تعیین کند یا نرخ بازده مورد انتظار را با هم مقایسه کند.

اگر (NVP) مثبت باشد، سود تخمینی بیشتر از مقدار مورد انتظار است. اما یک مقدار منفی (NVP) نشان می دهد که سود محاسبه شده در مقایسه با مقدار پیش بینی شده کم است.

به خاطر داشته باشید که ارزش زمانی پول بیشتر از پولی است که در آینده خواهید داشت. مثلا الان یک میلیارد تومان بیشتر از یک میلیارد تومان در سال آینده ارزش دارد. به همین دلیل است که در محاسبه ارزش فعلی خالص از نرخ تنزیل استفاده می شود.

NVP مثبت و منفی

قبلاً با دو عبارت ارزش فعلی خالص مثبت و منفی مواجه شدیم که باید کمی واضح تر توضیح داده شود.

اگر ارزش فعلی خالص مثبت باشد، درآمدهای برآورد شده بیشتر از هزینه های پیش بینی شده است و سرمایه گذاری سودآور خواهد بود. اما اگر این نسبت معکوس شود به این معنا که هزینه های پیش بینی شده بیشتر از درآمدهای پروژه باشد (NVP) منفی خواهد بود.

مطالب مرتبط :   بهترین نرم افزار حسابداری تولیدی چه ویژگی هایی دارد؟

محدودیت

اگرچه خالص ارزش فعلی بر اساس فرمول خاصی اندازه گیری می شود و عوامل موثری مانند زمان در تعیین مثبت یا منفی بودن آن نقش دارند، اما نمی توان محدودیت های این شاخص را نادیده گرفت. محدودیت هایی که از یک عامل مهم که مفروضات و ارزش گذاری سرمایه گذاران است ناشی می شود.

تفاوت بین NVP و دوره بازپرداخت

باید بدانید که دوره بازپرداخت (PBP) دوره زمانی است که پس از آن مبلغ سرمایه سرمایه گذاری شده مجددا دریافت می شود. هر چه این مقدار کمتر باشد بهتر است. یعنی برای مدت کوتاه تری سود حاصل از سرمایه گذاری بیشتر از هزینه ها است و پس از این مدت فرد موفق به دریافت مبلغ سرمایه اولیه شده است.

اما خالص ارزش فعلی بیانگر مشکل دیگری است و آن ارزش زمانی پول است. در واقع تفاوت این دو شاخص در مقیاسی است که اندازه گیری می کنند. (NVP) ارزش زمانی پول و (PBP) زمان مورد نیاز برای بازگشت به سرمایه اولیه است.

تفاوت بین ارزش فعلی خالص و نرخ بازده داخلی

نرخ بازده داخلی درصد سود و زیان یک پروژه را نشان می دهد. ارزش فعلی خالص برای تصمیم گیری سرمایه گذار از نرخ بازده داخلی ارزشمندتر است. زیرا با (NVP) می توان ارزش فعلی سرمایه را بررسی کرد. اما نرخ بازده داخلی برای اندازه گیری بازده واقعی جریان های نقدی در سرمایه گذاری به عنوان درصد برای بررسی مانده سرمایه در گردش پروژه استفاده می شود.

مقالات مرتبط

ویژگی های نرم افزار حسابداری چیست؟ 4 اردیبهشت 1401

ویژگی های نرم افزار حسابداری چیست؟

نرم افزارهای حسابداری به شما این امکان را می دهند تا جریان پول خود را ثبت نمایید و وضعیت مالی شرکت را بررسی کنید. در انتخاب نرم افزار حسابداری باید به یک سری نکات توجه کنید زیرا سرنوشت کاری حسابداران...

دسته‌بندی نشده ادامه مطلب
ماهیت حساب‌‌ها در حسابداری 28 فروردین 1401

ماهیت حساب‌‌ها در حسابداری

حسابداری فرایندی است برای ثبت، طبقه‌بندی و جمع‌بندی معاملات مالی و تفسیر نتایج آن. حسابداری هم علم است و هم هنر. داشتن یک سیستم حسابداری مناسب برای هر کسب‌وکاری، چه بزرگ و چه کوچک، به منظور مدیریت صحیح عملیات تجاری...

دسته‌بندی نشده ادامه مطلب
مالیات بر حقوق 4 اردیبهشت 1401

مالیات بر حقوق

محاسبه مالیات حقوق کارگران و پرداخت آن وظیفه کیست؟ در یک دسته بندی کلی مالیات به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شود: مالیات مستقیم: مالیات‌های که مستقیماً از دارایی و درآمد اشخاص (حقیقی یا حقوقی) حاصل می‌شود؛ نظیر مالیات...

دسته‌بندی نشده ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین