سفته چیست؟ قوانین سفته و نحوه صدور آن

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

سفته چیست؟ قوانین سفته و نحوه صدور آن
3 شهریور 1401
useradmin
1958

سَفته یا سُفته یکی از انواع اسناد تجاری است و در واقع چیزی شبیه چک و وجه نقد است. احتمالاً با سفته آشنایی دارید، اما این سند تجاری قوانین و مقررات خاص خود را دارد که همه از آن آگاهی کافی ندارند. این که آیا گرفتن سفته به عنوان امنیت کار درستی است یا خیر، اگر به عنوان کارمند یا کارگر در مشاغل و واحدهای تجاری مختلف کار کرده اید، احتمالاً با جنجال های پیرامون سفته آشنا هستید. جنجال هایی که ناشی از عدم رعایت قوانین مربوط به سفته بود و گاه مشکلاتی را برای کارفرما یا کارمندان ایجاد می کرد.

در این مقاله که کامل ترین بررسی در مورد سفته می باشد به بیان اینکه سفته چیست و چگونه صادر می شود می پردازیم. پس اگر می خواهید از قوانین سفته و کاربرد آن مطلع شوید با ما همراه باشید.

سفته چیست؟ سفته چه سندی است؟

به طور خلاصه، سند تجاری یک سند قابل معامله است که می تواند در مراحل قانونی مورد استفاده قرار گیرد. واژه «سند» از عبارت «استناد» گرفته شده است.

در پاسخ به عبارت سفته چیست باید بگوییم که سفته یکی از انواع اسناد تجاری مانند چک و برات است. سفته در معاملات تجاری کاربرد فراوانی دارد و سندی است که موجب تعهد می شود و صادرکننده آن باید مبلغی را که در این سند تجاری درج شده است بپردازد.

مطالب مرتبط :   صفر تا صد بیمه بیکاری

در واقع، منشأ اکثر اسناد تجاری به این دلیل است که جابجایی پول برای انجام معاملات یک تجارت دشوار و پرخطر بوده و هنوز هم یک تجارت پر ریسک است. البته این روزها سفته در اکثر موارد یک وثیقه است و در اکثر موارد از چک برای انجام معاملات استفاده می شود.

نکته مهم در مورد سفته این است که این سند تجاری پس از مدت ها از وجود خود هنوز جایگاهی مشابه چک پیدا نکرده است و حتی قوانین مربوط به سفته در مقایسه با چک برای بسیاری از افراد ناشناخته است.


سَفته یا سُفته؟کدام درست است؟

در مورد تلفظ این سند که غالباً به صورت سَفته یا سُفته است نیز باید بگوییم که اگرچه معمولاً این سند تجاری را سَفته می نامند اما سُفته اصطلاح صحیحی است.

همه چیز درباره سفته + اصول و قواعد سفته

مهم ترین نکته در سفته این است که مبلغ تعهد شده باید در تاریخ معین یا حتی عندالمطالبه پرداخت شود.

مبلغ مندرج در سفته فقط به شخصی که سفته در وج او صادر شده است پرداخت می شود و در صورتی که قسمت اسم سفته خالی یا به نام حامل باشد، مبلغ سفته به کسی تعلق می گیرد که سفته در دست او باشد.

البته خوشبختانه سفته سقف دارد و مثلاً سفته ده میلیون ریالی فقط این همین میزان تعهد مالی را به همراه دارد. امکان درج مبلغی به عنوان چک در سفته وجود ندارد. برای رسیدن به مبلغ مورد نظر باید به همان میزان سفته تهیه کنید.

سفته و نحوه صدور آن

همانطور که توضیح دادیم باید سفته را خریداری کنید. هنگام صدور سفته باید یکسری موارد رعایت شود تا سفته سند تجاری باقی بماند. در شفاف سازی های قانونی در خصوص سفته ها معمولا آمده است که در صورت عدم رعایت نکات صحیح در هنگام صدور سفته، سفته دیگر حالت سند تجاری را ندارد و صرفاً سند عادی محسوب می شود. در این صورت منافع اسناد تجاری شامل این سفته نخواهد بود. در زیر به مراحل صحیح صدور سفته اشاره می کنیم.

مطالب مرتبط :   تعطیلی کاری چیست؟ + فرمول محاسبه آن

1- شرایط سفته چیست؟ نوشتن مبلغ مشخص

علاوه بر سقف مبلغ در سفته، مبلغ مورد نظر باید در سفته درج شود که باید کمتر یا مساوی از سقف سفته باشد. مبلغ سفته باید با حروف نوشته شود تا از سوء استفاده از سفته جلوگیری شود.

2- تاریخ صدور سفته چه تاریخی است؟

طبق قانون اسناد تجاری تاریخ صدور سفته نیز باید در آن قید شود در غیر این صورت سند ارزش تجاری نخواهد داشت. تاریخ مورد نظر باید شامل روز، ماه و سال باشد و با حروف نوشته شود.

3 – نام گیرنده در سفته

از دیگر شرایط سفته این است که نام گیرنده در سند درج شود. به عبارت دیگر در سفته باید نام گیرنده ای که به عنوان طلبکار تعهد شناخته می شود درج شود. همانطور که توضیح دادیم اگر سفته نامی نداشته باشد هویت سفته به نام دارنده آن خواهد بود. برای امنیت بیشتر بهتر است روی سفته اسم بنویسید.

4- مهم ترین قانون سفته، تاریخ پرداخت سفته

تاریخ پرداخت سفته را می توان مهمترین قسمت آن دانست. در صورتی که تاریخ پرداخت در سفته درج نشده باشد، سفته می تواند در زمان حاضر وصول و ارائه شود و دارنده می تواند در هر زمان نسبت به وصول مبلغ در آن اقدام کند. بهتر است تاریخ پرداخت شامل اعداد روز، ماه و سال (به عدد و حروف) درج شود.

5- امضا یا مهر صادرکننده ، کجای سفته باید امضا شود؟

با مهر یا امضای صادرکننده سفته، تعهد وی در قبال به این سند تجاری آغاز می شود. نکته مهم در امضای یا مهر و موم سفته این است که این موضوع و تمام مواردی که قبلا ذکر شد باید توسط صادرکننده در سفته ذکر شود.

مطالب مرتبط :   مدیریت زمان در حسابداری

در میان این مقاله پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به مالیات بر درآمد مشاغل را از دست ندهید.

تصویر سفته، اطلاعات اولیه در مورد سفته

در ادامه مقاله ابتدایی ترین اطلاعات در مورد سفته یعنی تصویر سفته را آورده ایم.

قوانین سفته و نحوه صدور آن

معرفی انواع سفته

سفته دارای انواع مختلفی است که برای مصارف مختلف استفاده می شود. البته اشاره کردیم که در حال حاضر از سفته بیش از هر چیز دیگری برای ضمانت استفاده می شود اما سفته در بسیاری از موارد برای پرداخت وام، ضمانت حسن انجام کار، مطالبات شرعی و … استفاده می شود. البته در نهایت تمام این کارها با یک نوع سفته قابل انجام است و در واقع هیچ نوع سفته ای با ظاهر متفاوت وجود ندارد.

در زیر به برخی از مهم ترین کاربردهای سفته اشاره می کنیم:

  • پرداخت کالا در معاملات
  • تضمین انجام تعهدات
  • پرداخت تضمینی اقساط وام
  • استخدام و حسن انجام کار


آیا امکان انتقال سفته وجود دارد؟ قوانین سفته نویسی

در نهایت باید به نکته بسیار مهمی در رابطه با سفته بپردازیم. آیا سفته مانند سایر اسناد تجاری مانند چک قابل انتقال است؟

بله در قوانین سفته در هر صورت امکان انتقال سفته وجود دارد. اگر اسمی در سفته قید نشده باشد راه انتقال آن تغییر دارنده است. سفته به هر که در دست او باشد منتقل می شود. اگر در سفته اسمی قید شده باشد می توان آن را پشت نویسی کرد و به دیگری منتقل کرد.

قانون سفته چیست؟

در این مقاله سفته به تمامی سوالات و شبهات مربوط به سفته پاسخ داده ایم. اگر باز هم در مورد شرایط سفته سوالی دارید، سوال خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. برای انجام حسابداری مربوط به انواع چک، سفته و سایر اسناد تجاری می توانید از نرم افزار حسابداری سپیدار استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با کارشناسان آریا تراز نمایندگی سپیدار سیستم در اصفهان تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

کارنامه کاری چیست؟ 4 بهمن 1401

کارنامه کاری چیست؟

کارنامه کاری یا رزومه چیست و چگونه نوشته می شود؟ قبل از اینکه به موضوع اصلی نحوه نوشتن کارنامه کاری (رزومه یا CV) بپردازیم، ابتدا بگوییم رزومه چیست و شامل چه مواردی می شود. رزومه سندی است که حاوی اطلاعاتی...

مقالات ادامه مطلب
پرسونا چیست و چه اهمیتی دارد؟ 28 فروردین 1403

پرسونا چیست و چه اهمیتی دارد؟

پرسونا پرسونا به معنای تصویری مجازی از جمعیت شناختی، رفتاری، نگرانی ها و ترجیحات گروه خاصی از مشتریان است. هدف از طراحی شخصی درک بهتر مخاطبان هدف و برقراری ارتباط موثرتر با آنهاست. امروزه اهمیت و تأثیر فراوان تعیین مخاطب...

مقالات ادامه مطلب
دوره بازگشت سرمایه چیست؟ مزایا و معایب 15 آبان 1402

دوره بازگشت سرمایه چیست؟ مزایا و معایب

دوره بازگشت سرمایه وقتی به یک پروژه سرمایه گذاری نگاه می کنیم، تحلیلگران و حسابداران از شاخص های مختلفی برای تعیین سود یا زیان احتمالی پروژه در یک دوره زمانی استفاده می کنند تا ببینند آیا پروژه ارزش سرمایه گذاری...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین