شبکه تحویل محتوا

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

شبکه تحویل محتوا
12 دی 1401
useradmin
1981

تعریف شبکه تحویل محتوا و کاربردهای آن

شبکه تحویل محتوا یا CDN ابزاری در نظر گرفته می‌شود که باعث شده است بتوانیم حجم زیادی از داده‌ها را در چند ثانیه از سایت‌هایی دریافت کنیم که سرورهای آن‌ها هزاران کیلومتر از ما فاصله دارند. به عنوان مثال، تماشای فیلم با کیفیت HD در سایت هایی مانند یوتیوب.

این در حالی است که به گفته کارشناسان این حوزه، سرعت دریافت اطلاعات از یک سایت معین توسط کاربر ارتباط مستقیمی با فاصله جغرافیایی سرورهای این سایت از کاربر دارد. به عبارت دیگر، به اندازه ای که سرورهای یک سایت از شما دورتر باشند، سرعت دریافت اطلاعات از آن سایت برای شما کاهش می یابد.

چرا در عمل وقتی در یک سایت ایرانی که سرور آن از ما دور نیست، فیلم می بینیم، تفاوتی در سرعت سایت نسبت به زمانی که فیلمی را در یک سایت خارجی که سرور آن هزاران کیلومتر دور از ما است، مشاهده نمی کنیم؟

شبکه تحویل محتوا اکسیری است که فاصله جغرافیایی را در دنیای اینترنت بی ربط کرده است. در این مقاله خواهیم دید که CDN چیست، چه کاربردهایی دارد و استفاده از آن چه مزایا و معایبی می تواند برای شما داشته باشد.

شبکه تحویل محتوا چیست؟
در واقع یک CDN یک شبکه توزیع محتوای غیرمتمرکز است. به جای اینکه همه بازدیدکنندگان یک سایت مستقیماً به سرور اصلی سایت متصل شوند، سرورها در مکان های جغرافیایی مختلف قرار دارند و بسته به اینکه کدام سرور به مکان بازدیدکننده سایت نزدیکتر باشد، داده ها از طریق آن سرور برای بازدیدکننده ارسال می شود. در واقع اطلاعات سایت از مراکز داده ای که به مکان کاربر نزدیکتر هستند بازیابی می شود.

شبکه های تحویل محتوا از یک سیستم کشینگ (Caching) استفاده می کنند که در واقع فایل های مرتبط با سایت شما را کپی می کند و آنها را در نزدیک ترین مرکز داده به شما قرار می دهد. به این ترتیب، از آنجایی که داده‌های سایت شما از مرکز داده‌ای که از نظر جغرافیایی به کاربر نزدیک‌تر است، تهیه می‌شود، برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت شما سریع‌تر بارگذاری می‌شود.

مطالب مرتبط :   7 رمز موفقیت در مغازه داری و فروشگاه داری

شبکه های تحویل محتوا را می توان مشابه شبکه ای از دستگاه های خودپرداز در یک بانک در نظر گرفت. بانک‌ها به‌عنوان سرورهای اصلی اینترنت، برای دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر به خدمات بانکی، به‌جای ایجاد شعبه در هر خیابان و مکان، دستگاه‌های خودپردازی را معرفی کردند که بتوانند در نزدیک‌ترین فاصله به مشتریان خدمات ارائه دهند.

شبکه های تحویل محتوا امروزه اهمیت بیشتری پیدا کردند زیرا با ظهور محتوای گرافیکی و ویدیویی که ترافیک زیادی را جذب می کرد، دیگر امکان ادامه روش های گذشته برای انتقال داده ها از سرور به رایانه کاربر وجود نداشت یا حداقل با با مشکلات زیاد و نارضایتی مصرف کننده آن مرتبط بود. برای درک بهتر این سوال، به خیابان‌های باریک ایران 60 سال پیش فکر کنید که به راحتی تعداد کمی از خودروهای موجود را در خود جای می‌داد، اما اکنون به بزرگراه‌های چند بانده، بلکه بزرگراه‌های چند طبقه نیاز داریم تا تردد خودروها امکان‌پذیر باشد. شبکه های تحویل محتوا نیز برای نمایش محتوای سنگین مانند ویدیوهای 4k و HD، پخش زنده و پخش پادکست مورد نیاز است. در واقع می توان گفت که هدف اصلی شبکه های تحویل محتوا کاهش زمان دسترسی یک سایت برای بازدیدکنندگان آن است. به همین دلیل است که اگر به سایت هایی مانند گوگل مراجعه کنید که از CDN استفاده می کنند، می بینید که در کمترین زمان ممکن بسیار سریع در دسترس قرار می گیرد، اما در مقایسه با سایتی که سرور آن در یک نقطه جغرافیایی دور قرار دارد، این کار را انجام می دهد. با سرعت کمتری بارگیری می شود.

کاربردهای شبکه تحویل محتوا


فرض کنید از ایران بخواهید یک وب سایت استرالیایی را که سرورهای آن نیز در استرالیا است بررسی کند. اگر قرار بود به درخواست شما مستقیماً از طریق سرور اصلی سایت پاسخ داده شود، زمان زیادی طول می کشد و شما را با یک تجربه خسته کننده مواجه می کند. از طرفی صاحبان این سایت می دانند که اگر راه حلی برای این مشکل نداشته باشند، بخش زیادی از مخاطبان خود را در سراسر جهان از دست خواهند داد. راه حل این مشکل استفاده از شبکه تحویل محتوا است. بنابراین CDN برای حل این مشکل یک نسخه پشتیبان از محتوای وب سایت استرالیا را در چندین نقطه جغرافیایی در سراسر جهان ذخیره می کند و محتوای سایت را از طریق نزدیک ترین سرور به ایران به شما تحویل می دهد.

مطالب مرتبط :   حسابداری نقدی چیست و برای چه کسب و کارهایی مهم است؟

همانطور که در بالا ذکر شد، با کمک CDN می توانیم دسترسی سریع تری به داده های مورد نیاز داشته باشیم. انواع مختلفی از شبکه های تحویل محتوا وجود دارد که ممکن است به صورت خصوصی فقط برای یک کشور یا یک شرکت خاص در دسترس باشد، مانند شبکه CDN China Cash در چین یا Google’s CDN که فقط متعلق به خود گوگل است و از آن استفاده می کند. از معروف ترین CDN های خارجی می توان به CDN Cloudfeller، Academy و Amazon اشاره کرد.

فناوری CDN باعث می شود کاربران مختلف در سراسر جهان هنگام استفاده از خدمات خود تفاوتی احساس نکنند و همه آنها از نزدیکترین سرور شبکه برای ارائه محتوا با بالاترین سرعت ممکن استفاده می کنند.

مزایای استفاده از CDN چیست؟

  • افزایش سرعت بارگذاری و نمایش صفحات وب برای بازدیدکنندگان: این به دلیل بارگیری داده ها از نزدیکترین CDN و همچنین فشرده سازی فایل اتفاق می افتد.
  • افزایش امنیت سایت ها: در شبکه تحویل محتوا، بیشتر اتصالات غیر مستقیم و امن است. CDN می تواند وب سایت را با گواهینامه های TLS/SSL ایمن نگه دارد و از احراز هویت، رمزگذاری و استانداردهای یکپارچگی اطمینان حاصل کند. CDN به عنوان یک مانع جدی در برابر حملات DDoS عمل می کند.
  • قابلیت اطمینان بالا: هنگامی که یک یا چند سرور شبکه تحویل محتوا از کار می افتند، مکانیزمی برای هدایت ترافیک به سرورهای دیگر ایجاد می شود. همچنین زمانی که یک مرکز داده به طور کلی قطع می شود، از طریق ابزاری به نام Anycast، ترافیک به طور کامل به مراکز داده دیگر هدایت می شود تا در دسترسی کاربران به سایت اختلالی ایجاد نشود.
  • کاهش هزینه های پهنای باند: یکی از هزینه های اصلی یک وب سایت، هزینه پهنای باند میزبانی وب سایت است. با ذخیره و بهینه سازی داده ها، CDN ها می توانند میزان داده هایی را که سرور مبدا باید ارائه کند، کاهش دهند و در نتیجه هزینه های میزبانی وب سایت را برای صاحبان وب سایت کاهش دهند.
  • هزینه کم استفاده از شبکه تحویل محتوا: با توجه به اینکه چندین نفر از سرورها استفاده می کنند، هزینه ها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
  • ·افزایش مدت زمان دسترسی به محتوای سایت: ترافیک بالا یا مشکلات سخت افزاری می تواند عملکرد وب سایت را مختل کند. Uptime یا زمان در دسترس بودن یک سایت، از طریق CDN به حداکثر می رسد و دسترسی کاربر به سایت به ندرت قطع می شود. به دلیل ماهیت توزیع شده خود، CDN ها می توانند عملکرد بسیار بهتری نسبت به سرور اصلی ارائه دهند و در نتیجه بازدیدکنندگان سایت راضی تر می شوند.
  • مقیاس پذیری بالا: شبکه تحویل محتوا، ترافیک شبکه را به طور مساوی بین چندین سرور توزیع می کند و در صورت نیاز به افزایش ترافیک، افزایش ترافیک به دلیل مقیاس پذیری بالا به سرعت انجام می شود.
  • راه اندازی آسان
  • بهبود سئو سایت
  • معایب استفاده از CDN
  • ناکارآمدی اقتصادی برای سایت های با ترافیک کم
  • تغییرات در محتوا و ساختار سایت به آرامی انجام می شود
مطالب مرتبط :   6 نکته مهم برای بودجه‌ بندی کسب‌وکارهای کوچک

بنابراین اگر وب سایت شما نیاز به به روز رسانی مداوم دارد، استفاده از شبکه تحویل محتوا گزینه خوبی نیست.

برای مطالعه مقالات آموزشی بیشتر در این زمینه با آریا تراز همراه باشید.

مقالات مرتبط

حسابداری تعهدی به چه معناست و چه مزایایی دارد؟ 30 آبان 1401

حسابداری تعهدی به چه معناست و چه مزایایی...

مهم ترین وظیفه حسابداری را می توان تشخیص زمان های مالی صحیح دانست. زمان طلایی پرداخت و دریافت های مالی و تهیه اسناد مناسب برای آنها که در نهایت مجموعه ای ارزشمند و کامل از معاملات، هزینه ها و درآمدهای...

مقالات ادامه مطلب
همه چیز در مورد بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری 6 فروردین 1403

همه چیز در مورد بازاریابی مبتنی بر حساب...

بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری امروزه روش های مختلفی برای جذب مشتری و افزایش فروش کسب و کار وجود دارد که یکی از بهترین روش ها استفاده از بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری است. در این روش، حساب‌های مشتریان ارزشمند...

مقالات ادامه مطلب
همه چیز در مورد مطالبات تجاری 24 اردیبهشت 1403

همه چیز در مورد مطالبات تجاری

مطالبات تجاری مطالبات تجاری ادعاهایی هستند که در فعالیت اصلی موسسه ایجاد می شوند. در مؤسسات خدماتی، مطالبات تجاری به دلیل ارائه خدمات به صورت اعتباری و در مؤسسات تجاری و تولیدی به دلیل فروش نسیه کالا ایجاد می شود....

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین