چگونه عدم فعالیت رد کنیم؟ آموزش ثبت نامه عدم فعالیت شرکت

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

چگونه عدم فعالیت رد کنیم؟ آموزش ثبت نامه عدم فعالیت شرکت
16 آبان 1401
useradmin
2357

آموزش ثبت نامه عدم فعالیت شرکت

زمانی که مجموعه ها با رکود اقتصادی مواجه هستند، نامه عدم فعالیت شرکت تهیه و ارسال می شود. شرکت ها در زمان های مختلف شرایط و فعالیت های متفاوتی را تجربه می کنند و همواره در تلاش برای رشد هستند. اما در برخی مواقع شرکت ها متحمل زیان مالی می شوند و فعالیت های تجاری آنها قطع می شود.

در چنین شرایطی زمانی که شرکت ها با عدم فعالیت مواجه هستند، باید نامه ثبت عدم فعالیت خود را به سازمان مالیاتی ارائه کنند. اما ارائه چنین نامه ای چه تاثیری در ادامه کار آنها دارد؟ شرکتی که فعالیت مالی نداشته باشد با ارائه این نامه می تواند از پرداخت مالیات معاف شود. البته باید توجه داشته باشیم که در مورد ورشکستگی شرایط متفاوت است و باید موارد دیگر رعایت شود. در این سری از مقالات آموزش مالیاتی، نحوه ثبت عدم فعالیت شرکت را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید

عدم فعالیت واحد صنفی

عدم فعالیت واحد صنفی به دلایل مختلفی است. از جمله دلایلی که ممکن است نامه عدم فعالیت صادر شود مواردی مانند ایجاد مشکلات اقتصادی، عدم توانایی شرکت در تحقق اهداف اقتصادی، وقوع رویدادهای خاص در بازارهای مالی و اختلاف بین شرکا و عدم فعالیت آنها است.


اظهارنامه عدم فعالیت اشخاص حقوقی

باید بدانید که از درآمد مردم مالیات گرفته می شود. ثبت هر شرکت به منظور کسب درآمد انجام می شود و می توان نتیجه گرفت که در ثبت هر شرکت مالیات بر این اساس محاسبه می شود. حال اگر این شرکت ها فعالیت اقتصادی نداشته باشند مشمول عدم فعالیت هستند و باید نامه عدم فعالیت خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند.

عده ای فکر می کنند که اگر اموال خود را ثبت نکنند، مالیاتی به آنها تعلق نمی گیرد. اما این تصور اشتباه است و اگر فعالیت تجاری ندارید باید پرونده دارایی خود را ثبت و عدم فعالیت خود را اعلام کنید.

چگونه نامه عدم فعالیت شرکت را رد کنیم؟

اگر شرکتی در ثبت شرکت ها ثبت شده باشد اما به هر دلیلی در هر مرحله فعالیت خود را متوقف کند، باید بلافاصله مراحل قانونی لازم را برای اعلام منحل شدن خود انجام دهد. در واقع شرکت های غیرفعال نیز باید اقدام کنند. مراحلی که برای ثبت نامه عدم فعالیت شرکت باید طی کنید عبارتند از:

  • شرکت های غیرفعال موظف به تنظیم دفاتر قانونی و اظهارنامه مالیاتی هستند.
  • نامه عدم فعالیت شرکت غیرفعال (روی سربرگ رسمی شرکت و با مهر و امضا) باید در ابتدای چهار ماه سال مالی ارائه شود. در صورت عدم تحویل در زمان تعیین شده شرکت مشمول جریمه مالیاتی می شود.
  • اظهارنامه هایی با ارزش افزوده صفر نیز باید در مهلت مقرر ارسال شود.
  • عدم فعالیت شرکت مربوط به سال مالی قبل است. بنابراین امکان اعلام عدم فعالیت برای سال مالی آینده وجود ندارد.
  • در صورت غیرفعال بودن شرکت، هرگونه خرید و فروش توسط اعضا ممنوع است. ذکر این نکته ضروری است که حتی خریدهای شخصی نیز در این زمینه فعالیت شرکت محسوب می شود.
  • جهت غیرفعال بودن شرکت لازم است هر بار در هرسال مالی  اقدام شود. به عبارت دیگر، یک بار اعلام عدم فعالیت شرکت برای تمام عمر شرکت کافی نیست.
  • اگر شرکت برای مدت طولانی غیرفعال باشد، شرکت فسخ می شود.
  • بدون ارائه پرونده مالیاتی یا دارایی نمی توانید نامه عدم فعالیت تنظیم کنید.
  • در صورتی که فاکتور خرید و فروش برخلاف مدارک ارائه شده توسط شرکت های غیرفعال به اداره مالیات ارائه شود، این شرکت ها مشمول جرایم سنگین مالیاتی می شوند.
  • اگر شرکتی وجه نقد را در اساسنامه خود گنجانده باشد، باید در حساب بانکی و صورت سود و زیان نشان داده شود.

استعلام نامه عدم فعالیت شرکت

کارشناسان مالی سازمان مالیاتی پس از ارائه نامه عدم فعالیت شرکت، فعالیت خود را آغاز و صحت درخواست این شرکت ها را بررسی می کنند. این کارشناسان با بررسی دفاتر مالی، حساب های مالی شرکت و سایر حساب ها، درخواست شرکت ها را با در نظر گرفتن شرایط زیر تایید می کنند:

  • هیچ گونه ثبت حسابداری در دفاتر قانونی ثبت نمی شود
  • هیچ خرید و فروشی در حساب شرکت ثبت نشده است
  • هیچ تراکنشی در حساب بانکی ثبت نشده است
  • حساب شرکت نباید حاوی اطلاعات مالی یا فاکتورهای خرید و فروش باشد


نمونه نامه عدم فعالیت مغازه به دارایی

در مورد فروشگاه هایی که فعالیت تجاری ندارند و یا فعالیت آنها متوقف شده است نیز باید نسبت به تنظیم عدم فعالیت و ارائه آن به سازمان مالیاتی اقدام شود.

مدارک لازم جهت اعلام تعطیلی یک واحد تجاری یا فروشگاه شامل نامه عدم فعالیت می باشد. در این نامه باید به رئیس واحد مالیاتی خود برای اعلام تعطیلی و درخواست حسابرسی مراجعه کنید. همچنین در صورت مستاجر بودن باید رونوشت فسخ قرارداد به اداره مالیات مربوطه تحویل داده شود.

نمونه ای از نامه عدم فعالیت را در این قسمت مشاهده می کنید:


نکات مهم در مورد بیانیه عدم فعالیت

در این خصوص ماده 184 قانون مدنی می گوید: ادارات ثبت مکلفند در پایان هر ماه فهرست کامل شرکت ها و مؤسساتی را که در طول ماه به ثبت رسیده و تغییرات ناشی از آن در شرکت ها و مؤسسات موجود را به شرح ذیل ارائه نمایند. همچنین اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی که دفتر حقوقی ثبت کرده اند با ذکر تعداد دفاتر و شماره آنها و ارسال به اداره امور مالیاتی محل سکونت موسسه.

نکته: این موضوع حاکی از آن است که سازمان امور مالیاتی آماری از شرکت های ثبت شده به صورت ماهانه دارد. حال لازم به ذکر است: از زمان ثبت تا زمان غیرفعال بودن شرکت، موضوع باید با نامه کتبی (روی سربرگ شرکت و با مهر و امضا) به واحد مالیاتی مربوطه اطلاع داده شود.

  • صاحبان مشاغل اشخاص حقیقی  از این قاعده مستثنی نیستند و باید عدم فعالیت خود را کتباً به اداره مالیات مربوطه اعلام کنند.
  • پلمب دفاتر قانونی یکی از تعهدات اشخاص حقیقی و حقوقی غیرفعال می باشد یعنی برای هر سال مالی (حتی در صورت عدم فعالیت) دفاتر قانونی باید پلمب شوند.
  • ارائه اظهارنامه عملکرد و ارزش افزوده (به صورت صفر) نیز باید انجام شود.
  • اگر ملک، مبلمان و تجهیزاتی در یک سال مشخص خریداری شود، جزء خرید شرکت محسوب می شود و قابل ردیابی است.
  • حساب بانکی شرکت نباید در دوره “عدم فعالیت” تراکنش داشته باشد.
  • اعلام عدم فعالیت در گذشته موثر بوده و قابل قبول است اما برای آینده قابل انجام نیست.


جریمه عدم اعلام عدم فعالیت چقدر است؟

اگر شرکت ثبت شده شما به هر دلیلی (ورشکستگی، عدم فعالیت طولانی مدت، عدم مجوزهای لازم، رکود بازار و …) گردش مالی (حتی برای استفاده شخصی) نداشته باشد، شرکت غیرفعال تلقی می شود و باید برای عدم فعالیت، ثبت شود. توجه داشته باشید که یک شرکت غیرفعال را نمی توان به حال خود رها کرد. برای جلوگیری از جرایم مالیاتی باید اقدامات قانونی انجام شود. برای این منظور اظهارنامه عدم فعالیت شرکت ارائه می شود. بالاخره اگر تمام توصیه ها را رعایت کنید و طبق قانون عمل کنید مشکلی نخواهید داشت. حتما در اسرع وقت انحلال یا عدم فعالیت شرکت را اعلام کنید تا از عواقب پرداخت مالیات جلوگیری شود.

در خصوص میزان جریمه عدم اقدام، لازم به توضیح است که مالیات بر درآمد تعلق می گیرد نه بر عدم فعالیت. بنابراین شرکت ها باید نامه عدم فعالیت خود را در زمان مناسب ارسال کنند. در غیر این صورت احتمالاً شناسه ملی آنها مسدود می شود و باید از سایت https://ilenc.ssaa.ir/ استعلام شود که آیا شناسه ملی فعال است یا غیر فعال. اگر غیرفعال است، افراد باید با دارایی تماس بگیرند و آن را فعال کنند. در این زمینه مالیات و جریمه شامل نمی‌شود مگر اینکه مستنداتی مبنی بر داشتن درآمد یا فعالیت در آن دوره وجود داشته باشد.

مقالات مرتبط

استانداردهای حسابداری 6 دی 1401

استانداردهای حسابداری

استانداردهای حسابداری استانداردهای حسابداری مجموعه ای از اصول و رویه هایی است که حسابداران باید از آنها پیروی کنند. این استانداردها در واقع اصول اساسی روش حسابداری را تعریف می کنند. وجود این اصول برای یکپارچگی صورتهای مالی ضروری است...

مقالات ادامه مطلب
همه چیز در مورد فروش SaaS 2 مرداد 1402

همه چیز در مورد فروش SaaS

SaaS چیست؟ این فروش SaaS به چه دردی میخورد؟! روزهایی را به یاد بیاورید که سی دی نرم افزار را در رایانه خود قرار می دادید و سپس آن را نصب می کردید و فقط از طریق آن رایانه به...

مقالات ادامه مطلب
ثبت شرکت و مالیات 4 اسفند 1401

ثبت شرکت و مالیات

ثبت شرکت یکی از کارهایی است که مزایا و معایبی دارد. معمولاً متون حقوقی و مالیات موجود در وب پر از اصطلاحات تخصصی است. این موضوع باعث شده تا صاحبان مشاغل در فرآیند ثبت کسب و کار با چالش ها...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین