هزینه سربار چیست؟ انواع آن کدامند؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

هزینه سربار چیست؟ انواع آن کدامند؟
19 اردیبهشت 1403
useradmin
38

هزینه سربار

هزینه های سربار هزینه هایی هستند که مستقیماً در تولید یا تولید محصول دخالتی ندارند، بنابراین نمی توان تحمیل این هزینه ها را به یک محصول خاص نسبت داد. شناسایی این هزینه ها در حسابداری صنعتی و هزینه یابی بسیار مهم است.

شرکت آریا تراز فرداد نمایندگی رسمی سپیدار سیستم در اصفهان و ارائه کننده انواع نرم افزار های حسابداری سپپیدار سیستم در اصفهان است.

هزینه های سربار چیست؟

امروزه یکی از مباحث مهم در حسابداری صنعتی هزینه یابی است. در محاسبه بهای تمام شده یکی از مولفه های مهم سربار است. هزینه های سربار به هزینه های جاری یک کسب و کار اطلاق می شود که مستقیماً منجر به تولید محصول یا خدمات نمی شود. همچنین هزینه هایی که در تولید یک محصول استفاده می شود اما ارزش کمی دارند، بنابراین اگر به محصول خاصی اختصاص داده شود برای ما سودی نخواهد داشت. هزینه های غیرمستقیم ساخت، دستمزدهای غیرمستقیم، هزینه های تعمیر، هزینه های استهلاک ماشین آلات و هزینه های بیمه نمونه هایی از هزینه های سربار هستند.

برآورد هزینه های سربار

همانطور که می دانیم تعداد محصولات تولیدی قبل از تولید یا تولید محصول در موسسات و کارگاه های تولیدی پیش بینی و برنامه ریزی می شود. در اغلب موارد پس از تولید محصول، مقدار پیش بینی شده با مقدار تولید متفاوت است، بنابراین سربار تولید را تخمین می زنند تا تفاوت بین تولید پیش بینی شده و تولید واقعی را تشخیص دهند. برآورد هزینه های سربار تأثیر عمده ای در شناسایی و محاسبه سود و زیان شرکت ها دارد، به همین دلیل است که بسیاری از شرکت ها از حسابداران صنعتی خبره برای برآورد این هزینه ها استفاده می کنند. به طور کلی دلایل برآورد و پیش بینی های سربار شامل موارد زیر است.

  • تفاوت بین میزان تولید برنامه ریزی شده و تولید واقعی
  • عدم اطمینان در مورد مقدار واقعی برخی از هزینه های سربار
  • ایجاد شرایط مناسب برای مقایسه هزینه های واقعی و برآوردی
مطالب مرتبط :   مالیات تکلیفی اجاره

انواع سربار چیست؟

در حسابداری صنعتی هزینه های سربار به سه دسته هزینه های سربار ثابت، هزینه های سربار متغیر و هزینه های سربار نیمه متغیر تقسیم می شوند. در زیر نگاهی به هر یک خواهیم انداخت.

هزینه های سربار ثابت

هزینه های سربار ثابت هزینه هایی هستند که در یک دوره زمانی طولانی ثابت می مانند و با کاهش فعالیت تجاری یک کسب و کار تغییر نمی کنند. این هزینه ها باید به طور منظم تا پایان هر ماه پرداخت شود. اجاره، استهلاک، حق بیمه و حقوق کارکنان نمونه هایی از هزینه های سربار ثابت هستند.

هزینه های سربار متغیر

هزینه های سربار متغیر شامل هزینه هایی است که بسته به نوع فعالیت تجاری تغییر می کند. در واقع این هزینه ها ثابت نیستند و همیشه متغیر هستند. به گونه ای که با افزایش فعالیت های معاملاتی، سربار متغیر نیز افزایش می یابد و با کاهش فعالیت معاملاتی، سربار متغیر کاهش می یابد. به عنوان مثال می توان به هزینه های حمل و نقل، هزینه های بازاریابی، هزینه های مشاوره اشاره کرد.

سربار نیمه متغیر

سربار نیمه متغیر ترکیبی از سربار ثابت و متغیر است. یک کسب و کار ممکن است در هر زمان متحمل چنین هزینه هایی شود، حتی اگر هزینه های دقیق بسته به سطح فعالیت تجاری آن کسب و کار متفاوت باشد. این هزینه ها وابسته به زمان هستند، بنابراین یک کسب و کار ممکن است نیاز داشته باشد که این هزینه ها را در زمان خاصی متحمل شود نه در زمان دیگری. هزینه های آب، برق، تلفن و کمیسیون نمونه هایی از این هزینه ها هستند.

مطالب مرتبط :   حسابداری مالیاتی چیست؟ چگونه انجام میشود؟

سربار مستقیم و سربار غیر مستقیم

طبقه بندی دیگر سربار را به دو دسته تقسیم می کند: سربار مستقیم و غیر مستقیم. هدف از طبقه بندی هزینه های سربار به دو دسته سربار مستقیم و غیرمستقیم تعیین سودآوری محصولات و تعیین سهم هر واحد در سود شرکت می باشد.

  • سربار مستقیم: سربار مستقیم یکی از انواع سربار در حسابداری صنعتی است که می تواند مستقیماً با یک واحد تولید مرتبط شود. به عنوان مثال، هزینه نگهداری تجهیزات تولید در یک کارگاه تولیدی به عنوان سربار مستقیم شناسایی می شود.
  • سربار غیرمستقیم: سربار غیرمستقیم نوع دیگری از سربار در حسابداری صنعتی است که نمی توان آن را مستقیماً به محصول یا واحد خاصی مرتبط کرد.

گروه های سربار در حسابداری صنعتی

گروه های سربار در حسابداری صنعتی به سه دسته زیر تقسیم می شوند.

  • سربار ساخت: شامل هزینه هایی است که در طول تولید محاسبه می شود. مانند هزینه خرید مواد اولیه و هزینه خرید خط تولید
  • سربار اداری و سازمانی: این گروه از سربارها شامل هزینه هایی است که برای اجاره یک واحد تجاری یا اداری باید انجام شود، هزینه های کارکنان و هزینه های آب، برق و گاز نیز در این هزینه ها لحاظ می شود.
  • سربار توزیع و فروش: این گروه شامل هزینه های تبلیغات، پورسانت، هزینه حمل و نقل و … می باشد. این هزینه ها شامل هزینه های برق، اجاره و غیره می شود.

وقت شناسایی هزینه های سربار؟!

برای ثبت هزینه های سربار در صورت های مالی، ابتدا باید این هزینه ها شناسایی شوند. در غیر این صورت، این هزینه ها فقط می تواند تقریبی باشد. به طور کلی هزینه های سربار در حسابداری صنعتی در نکات زیر مشخص می شود.

مطالب مرتبط :   تفاوت نرم‌ افزار ابری با نرم‌ افزارهای تحت ویندوز

شناسایی سربار قبل از شروع دوره مالی: اگر سربار قبل از شروع دوره مالی برآورد شود، سربار پیش بینی شده نامیده می شود.

شناسایی سربار پس از پایان دوره مالی: اگر سربار پس از وقوع یا در پایان دوره مالی شناسایی شود به آن سربار واقعی می گویند.

تفاوت بین هزینه های عملیاتی و هزینه های سربار چیست؟

بسیاری از مردم فکر می کنند که هزینه های سربار و عملیاتی می توانند به جای هم استفاده شوند، اما باید بگویم که این دو هزینه با یکدیگر متفاوت هستند. هزینه های عملیاتی هزینه هایی هستند که برای اداره یک کسب و کار ضروری هستند. هزینه های عملیاتی به عنوان هزینه های مستقیم نیز شناخته می شود، از این رو هزینه های مربوط به بازاریابی، نیروی کار، تجهیزات، تولید و فروش محصولات و خدمات را شامل می شود. از سوی دیگر، سربار به عنوان هزینه های جاری یک کسب و کار شناخته می شود که حتی اگر هیچ محصولی تولید یا فروخته نشود، هنوز باید پرداخت شود. مثل اجاره، بیمه، حقوق کارمندان.

مقالات مرتبط

محاسبه مالیات مغازه بدون جواز 20 آذر 1401

محاسبه مالیات مغازه بدون جواز

هر سال با نزدیک شدن به ماه خرداد، بحث مالیات کسب و کار در بین همه تاجران و صاحبان مشاغل بسیار داغ می شود. با توجه به اینکه قوانین مالیاتی در کشور ما هر ساله تغییر زیادی می کند، این...

مقالات ادامه مطلب
مرخصی استعلاجی 24 اردیبهشت 1402

مرخصی استعلاجی

مرخصی یکی از چالش های همیشگی کارگران و کارفرمایان است. بیماری ها و اتفاقات ناخوشایند همیشه می توانند ما را شگفت زده کنند. گاهی اوقات شدت یا نوع چنین اتفاقاتی بر کار افراد تأثیر می گذارد یا حتی آنها را...

مقالات ادامه مطلب
نرم افزار حسابداری فروشگاه برنج 26 بهمن 1401

نرم افزار حسابداری فروشگاه برنج

نرم افزار حسابداری مناسب فروشگاه برنج فروشی چیست؟ آیا به دنبال نرم افزار حسابداری مناسب برای فروشگاه برنج فروشی خود هستید؟ این مقاله را دنبال کنید! حسابداری در تمامی مشاغل کوچک و بزرگ از اهمیت بالایی برخوردار است. از بزرگترین...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین