سرور مجازی چیست؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

سرور مجازی چیست؟
17 آذر 1401
useradmin
1987

معمولا برای کسانی که می خواهند وب سایت شخصی خود را بسازند، در اولین قدم ها با معضل هاست اشتراکی و سرور مجازی یا VPS مواجه می شوند. در این مقاله قصد داریم به شبهات شما در مورد چیستی سرور مجازی و تفاوت آن با سرور اختصاصی و هاست اشتراکی و مزایا و معایب هر کدام پاسخ دهیم.

سرور چیست؟

بیایید ابتدا با هم ببینیم سرور چیست و سپس به سراغ تعریف سرورهای مجازی برویم. سرور یک کامپیوتر قدرتمند است که تمام اطلاعات مربوط به یک وب سایت را ذخیره می کند. اگر صاحب یک وب سایت هستید، زمانی که شخصی آدرس دامنه شما را در یک مرورگر وب تایپ می کند، سرور اطلاعات لازم را برای مرورگر ارسال می کند و در نتیجه سایت شما برای کاربران نمایش داده می شود.

VPS یا سرور مجازی چیست؟

اکنون که با تعریف سرور آشنا شدیم، زمان آن رسیده است که ببینیم سرور مجازی چیست. با شنیدن کلمه سرور مجازی اولین سوالی که در ذهن همه ایجاد می شود این است که چرا از کلمه مجازی برای این نوع سرور استفاده می شود. در واقع سرور مجازی سروری است که با استفاده از نرم افزار مجازی سازی روی سرور فیزیکی ایجاد و اجرا می شود.

به عبارت دیگر مجازی سازی این امکان را فراهم می کند که مقدار معینی از منابع یک سرور فیزیکی قدرتمند را به طور مساوی بین چندین سرور مجازی توزیع کند. به این ترتیب چندین سرور مجازی در دل یک کامپیوتر قدرتمند یا به اصطلاح سرور اختصاصی قرار می گیرد و کاربران هر سرور مجازی به صورت جداگانه و بر اساس نیاز خود از منابع سخت افزاری سرور اصلی استفاده می کنند.

در اینجا مجدداً این نکته مهم را در مورد سرورهای مجازی تکرار می کنیم که هیچ گونه تداخلی بین سرورهای مجازی مختلف وجود ندارد و سرورهای مجازی کاملاً مستقل از یکدیگر هستند. در واقع گویی هر سرور به طور جداگانه بر روی یک سرور اختصاصی جداگانه اجرا می شود.

استقلال VPS از سایر سرورهای مجازی مستقر در همان سخت افزار فیزیکی به این معنی است که آنها منابع خود را به اشتراک نمی گذارند. به اشتراک گذاشتن منابع در یک سرور مجازی خصوصی آن را نسبت به هاست اشتراکی قابل اعتمادتر می کند. منظور ما از منابع در اینجا مقدار فضای هارد دیسک، رم و قدرت پردازشی است که در اختیار هر کاربر یک سرور مجازی است.

سرور مجازی چه ویژگی هایی دارد؟

توسعه دهندگان سرور مجازی از استعاره معروف “مجتمع مسکونی” برای توضیح ویژگی های سرور مجازی و تفاوت های آن با سرور اختصاصی استفاده می کنند. ساختمانی را که در آن زندگی می کنید تصور کنید. شما و همسایگانتان در این مجتمع آپارتمانی (سرور فیزیکی) با هم زندگی می کنید و هر کدام از شما فضای امن و خصوصی خود را دارید.

شما و سایر همسایگان هر کدام واحد جداگانه خود را دارید. حتی می توانید دستگاه خود را مدیریت کنید و هر آنچه را که می خواهید اضافه یا حذف کنید. اما شما کنترلی بر مشاعات ساختمان ندارید و در صورت بروز اختلاف در مورد مشاعات و روابط بین همسایگان، حل و فصل آن بر عهده مدیر ساختمان است.

به طور مشابه، در مورد VPS، چندین کاربر از یک سرور استفاده می کنند. اما آنها از یکدیگر جدا شده اند. این بدان معنی است که هیچ منبعی بر هیچ منبع دیگری تأثیر نمی گذارد.

مطالب مرتبط :   مهارت های مورد نیاز یک حسابدار کدامند؟

مزایای سرور مجازی (VPS) چیست؟

  • قابلیت اطمینان و پایداری بالایی دارد. احتمال عدم دسترسی به سایت بسیار کم است.
  • مانند یک سرور اختصاصی، تمام منابع به شما اختصاص داده می شود. این بدان معناست که سایت شما ظرفیت لازم برای چند برابر کردن کاربران را خواهد داشت.
  • زمانی که تمام منابع سرور به سایت شما اختصاص داده شود، در نتیجه کارایی و سرعت سایت شما افزایش می یابد که باعث افزایش نرخ تعامل و کاهش نرخ پرش کاربر می شود.
  • شما با توجه به نیاز خود به کنترل کامل سرور مجازی دسترسی خواهید داشت.
  • از آنجایی که کاربر VPS از سایر کاربران سرور جدا شده است، می توانید مطمئن باشید که می توانید از فایروال ها و سایر ابزارهای امنیتی استفاده کنید بدون اینکه نگران تداخل با فعالیت سایر سرورهای مجازی باشید.
  • هر کسب و کاری که یک وب سایت راه اندازی می کند امیدوار است در آینده رشد کند و کاربران بیشتری را از طریق سایت جذب کند. یک سوال مهم که از ابتدا باید به آن فکر کرد این است که آیا سرور ما مقیاس پذیری بالایی دارد یا خیر؟ این بدان معناست که ما می توانیم به راحتی منابع آن را بر اساس نیازهای خود ارتقا دهیم یا نه.
  • تمامی خدمات مربوط به سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز و پشتیبانی از آنها بر عهده ارائه دهنده سرور مجازی می باشد و نگرانی از این بابت ندارید.
  • آزادی انتخاب سیستم عامل و نرم افزار. اگر از سرور مجازی استفاده می کنید، می توانید سیستم عامل و نرم افزار مورد علاقه خود را انتخاب کنید.


تفاوت بین سرور اختصاصی و سرور مجازی چیست؟

مانند یک سرور مجازی معمولی، می توانید به سرور اختصاصی از طریق اینترنت نیز دسترسی داشته باشید. با این حال، تفاوت با VPS این است که منابع RAM و CPU 100٪ فقط برای یک کاربر در دسترس هستند.

هاست اختصاصی نیز با هاست اشتراکی بسیار متفاوت است. در هاست اشتراکی هزینه و مکان فایل های سایت با سایر وب سایت ها به اشتراک گذاشته می شود در حالی که در سرور اختصاصی تمامی منابع و هزینه ها منحصرا به کاربر اختصاص می یابد.

البته این سرویس قطعاً از یک سرور اشتراکی گرانتر است، اما شما بر روی منابع کنترل 100% خواهید داشت و همچنین می توانید از نرم افزارهای انحصاری طراحی شده برای نیازهای وب سایت خود استفاده کنید. این روش میزبانی وب برای وب سایت هایی که نیاز به خدمات فنی و امنیتی بالایی دارند مناسب است.

تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی چیست؟

در زیر به برخی از مهم ترین تفاوت های سرور مجازی و هاست اشتراکی نگاه خواهیم کرد:

منابع: VPS منابع بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد و در نتیجه سرعت سایت بالاتر می رود.
ثبات عملکرد: از نظر ثبات عملکرد سایت، تفاوت چندانی بین سرور مجازی و هاست اشتراکی وجود ندارد و شرکتی که این خدمات را به شما ارائه می دهد، تاثیر بیشتری در ثبات عملکرد سایت دارد.
امنیت: از نظر امنیت، سرور مجازی قطعا عملکرد بهتری نسبت به هاست اشتراکی خواهد داشت. به عنوان مثال، اگر یکی از کاربران در سرور هاست اشتراکی فراموش کند وردپرس را به روز کند، در این صورت امنیت سایر کاربران در آن سرور به خطر می افتد.
هزینه: هاست اشتراکی معمولاً ارزانتر از VPS است زیرا هزینه هاست اشتراکی بین کاربران آن پخش می شود. یک سرور مجازی به شما منابع بیشتری می دهد و در ازای آن پول بیشتری می طلبد.
مدیریت خدمات: VPS را می توان به دو صورت مدیریت شده و بدون مدیریت خریداری کرد. مدیریت شده به این معنی است که شرکت ارائه دهنده این سرویس به شما در مدیریت مشکلات سرور کمک می کند، اما در مدل مدیریت نشده، تمام مسئولیت ها با شماست. هاست اشتراکی تنها یک حالت دارد و آن حالت مدیریت شده است. یعنی متخصصین شرکتی که خدمات هاست اشتراکی ارائه می دهد نیز مسئولیت مدیریت سرور هاست اشتراکی را بر عهده دارند.

سرور مجازی


سرور ابری چیست؟

سرور ابری یک سرور متمرکز است که خدمات را از طریق اینترنت ارائه می دهد و کاربران زیادی می توانند به آن دسترسی داشته باشند. مانند سرورهای سنتی، سرور ابری توانایی ارائه خدماتی مانند ظرفیت پردازش، فضای ذخیره سازی و میزبانی برنامه را دارد. سرورهای ابری در هر نقطه از دنیا می توانند به هر شخص و سازمانی در هر نقطه از دنیا خدمات ارائه دهند، اما سرورهای اختصاصی تنها به درخواست یک سازمان خاص و معمولاً در محل همان سازمان مستقر می شوند.

مطالب مرتبط :   طبقه بندی مشاغل

سرور ابری بر اساس فناوری مجازی سازی کار می کند. نرم افزار ویژه ای بر روی سرور ابری برای ایجاد سرورهای مجازی بر روی بستر سرور ابری نصب شده است تا سازمان ها و افراد مختلف بتوانند از سرور ابری به صورت اشتراکی استفاده کنند.

این رویکرد به سرورهای ابری با نام IaaS یا «سرویس‌های زیرساختی» شناخته می‌شود. شرکت هایی که از خدمات زیرساخت سرور ابری استفاده می کنند نیازی به داشتن سخت افزار زیادی ندارند. به عنوان مثال، یکی از رایج ترین کاربردهای سرورهای ابری استفاده از سرور ابری عمومی برای رفع نیازهای فصلی است. یعنی نیازهایی که در مدت کوتاهی به دلیل افزایش موقت حجم کاری به وجود آمدند.

اگرچه در برخی موارد می توانید از یک سرور ابری به عنوان سرور اختصاصی نیز استفاده کنید تا تمام منابع یک سرور ابری خاص منحصراً در اختیار شما باشد.

تفاوت بین سرور ابری و سرور مجازی چیست؟

مهمترین مسئله ای که تفاوت بین این دو نوع سرور را توضیح می دهد این است که VPS روی یک سرور فیزیکی اجرا می شود در حالی که سرور ابری روی چندین سرور فیزیکی اجرا می شود و این باعث بهینه سازی منابع بدست آمده از سرور ابری می شود.

در یک سرور ابری، سایت شما می تواند منابع و فضای مورد نیاز خود را از چندین سرور مختلف دریافت کند و دیگر به یک سرور وابسته نیست. یعنی زمانی که سرور مشکل دارد یا سخت افزار مشکل دارد، به راحتی می توانید به سرور دیگری سوئیچ کنید و به کار خود ادامه دهید.

8 کاربرد سرور مجازی

در این بخش بیشتر در مورد استفاده از سرور مجازی صحبت خواهیم کرد:

مناسب برای سایت های محبوب
سرورهای مجازی یا VPS بیشتر در وب سایت هایی مانند فروشگاه های آنلاین استفاده می شوند که به ترافیک ماهانه، فضای ذخیره سازی بیشتر و CPU قدرتمندتر نسبت به سرویس های مشترک نیاز دارند. همچنین از سرورهای مجازی برای میزبانی تعدادی سایت با مصرف متوسط ​​استفاده می شود.

استفاده نامحدود برای سرور ایمیل

یکی دیگر از کاربردهای مهم سرور مجازی استفاده از آن به عنوان یک سرور ایمیل است که به شما امکان ارسال نامحدود ایمیل را می دهد. در حالی که سرورهای اشتراکی چنین قابلیتی ندارند و محدودیت ارسال ایمیل روزانه و هفتگی را تعیین می کنند. همچنین بسته به دسترسی سرور، می توانید نرم افزار ایمیل دلخواه خود را نیز بر روی سرور نصب کنید.

راه اندازی اپلیکیشن خاص با منابع اختصاصی

مطالب مرتبط :   همه چیز در مورد راه اندازی استارتاپ

می توانید با پرداخت هزینه ای بسیار کمتر از اجاره یا خرید سرور اختصاصی، اپلیکیشن مورد نظر خود را بر روی سرور مجازی نصب کنید و از امکاناتی مشابه خدمات اختصاصی برخوردار شوید.

هیچ محدودیتی در استفاده از حجم پایگاه داده هنگام استفاده از VPS وجود ندارد
در برخی از خدمات اشتراک، مقدار فضای ذخیره سازی پایگاه داده متناسب با درصدی از حجم طرح اشتراک یا در نهایت با حجم سرویس اشتراک خواهد بود اگر سرور اختصاصی مجازی فضای ذخیره سازی بیشتری را بدون این محدودیت در مقایسه با وب سایت فراهم میکند.

بهبود عملکرد وب سایت
این عامل می تواند سرعت بارگذاری صفحات وب سایت شما را افزایش دهد و متعاقباً نرخ پرش را کاهش دهد.

استفاده بهینه از منابع در صورت نیاز
با افزایش نیاز وب سایت شما می توانید به منابع سخت افزاری بیشتری دسترسی داشته باشید. چنین ویژگی تضمین می کند که نمایش یک تبلیغ خاص یا اضافه کردن یک جعبه گفتگوی آنلاین به یک وب سایت باعث مشکلات عملکردی نمی شود.

به عنوان مثال، اگر انتظار دارید که وب سایت شما در آینده نزدیک بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشد، می توانید منابع خود را از هم اکنون برای پاسخگویی به بازدیدکنندگان جدید اختصاص دهید و از تجربه کاربری کند و ناخوشایند جلوگیری کنید.

استفاده از خدمات سایت های ممنوعه
حتما تا به حال با سایت هایی برخورد کرده اید که در هنگام استفاده از خدمات آن ها مانند نصب اپلیکیشن یا دانلود و تماشای فیلم، پیامی مبنی بر عدم دسترسی به سرویس مورد نظر در کشور شما نمایش داده می شود. برای دور زدن چنین موانعی، یک سرور مجازی می تواند راه حل مناسبی باشد.

رمزگذاری اطلاعات و افزایش امنیت
سرور مجازی با رمزگذاری اطلاعات شما امنیت شما را تا حد زیادی بهبود می بخشد. در واقع یک سرور مجازی به عنوان یک دفاع بین شما و تهدیدات احتمالی عمل می کند و توانایی جلوگیری از برخی تهدیدات را دارد.

6 نکته برای انتخاب و خرید سرور مجازی

با توجه به معیارهای زیر می توانید مناسب ترین سرور مجازی را انتخاب کنید:

مقدار منابع مورد نیاز
منابع به معنای میزان توان CPU و RAM و فضای هارد دیسک است که بر اساس فعالیت های شما نیاز دارید.

نوع سیستم عامل مورد استفاده
ویندوز و لینوکس محبوب ترین سیستم عامل های مورد استفاده کاربران سرور مجازی هستند. اگر وب سایت شما بر اساس دات نت توسعه داده شده است یا از برنامه هایی استفاده می کنید که روی ویندوز اجرا می شوند، باید از ویندوز و اگر وب سایت شما مبتنی بر PHP است، باید از لینوکس استفاده کنید.

موقعیت جغرافیایی میزبانی وب سایت
سرورهای مجازی بسته به اینکه در کدام کشور قرار دارند، قیمت و سطح امنیتی متفاوتی را ارائه می دهند.

خدمات تعمیر و نگهداری سرور
اگر می خواهید پشتیبانی 24 ساعته سرور خود را تجربه کنید و در مواقع اضطراری امنیت وب سایت بتوانید در کمترین زمان ممکن به متخصصان پشتیبانی سرور خود دسترسی داشته باشید، حتما قبل از خرید مجازی تعهد شرکت مورد نظر را بررسی کنید.

نحوه مدیریت عملیات (سرور مدیریت شده یا سرور مدیریت نشده)
اگر فکر می کنید شما یا تیمی که با آن کار می کنید توانایی تخصصی مدیریت سرورهای مجازی را دارید، سرور مدیریت نشده را انتخاب کنید، در غیر این صورت سرور مدیریت شده را انتخاب کنید.

روت اکسس (root access)

میزان آزادی و دسترسی به شما برای مدیریت سرور.

آخرین کلام

در این مقاله با مفهوم سرور مجازی، کاربردهای آنها، تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی، هاست اشتراکی و سرورهای ابری و در نهایت معیارهای انتخاب سرور مجازی مناسب با توجه به نیاز خود آشنا شدید. حال با توجه به دانشی که در مورد سرورهای مجازی کسب کرده اید، می توانید به درستی بین هاست مجازی، اختصاصی، ابری و اشتراکی تمایز قائل شوید و مناسب ترین ها را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.

مقالات مرتبط

بازخرید مرخصی چیست؟ 15 آبان 1401

بازخرید مرخصی چیست؟

حتما برای شما هم پیش آمده است که از بخشی از مرخصی که به شما تعلق می گیرد استفاده نکرده اید که می توانید ظرف یک سال از آن استفاده کنید و در پایان سال به عنوان مابقی مرخصی ثبت...

مقالات ادامه مطلب
فضای ابری گوگل چیست؟به همراه آموزش استفاده از گوگل درایو 22 آبان 1401

فضای ابری گوگل چیست؟به همراه آموزش استفاده از...

فضای ابری گوگل چیست؟ این سوال بسیاری از کاربران است. فضای ابری گوگل اشاره به ارائه منابع فناوری اطلاعات به تقاضاکنندگان آن در ازای دریافت هزینه دارد. خب منظور از منابع فناوری اطلاعات چیست؟ ممکن است برای رفع نیازهای خود...

مقالات ادامه مطلب
آموزش حسابداری شرکت های ساختمانی؛ مهم‌ترین نکاتی که باید بدانید! 28 مرداد 1401

آموزش حسابداری شرکت های ساختمانی؛ مهم‌ترین نکاتی که...

حسابداری صحیح و دقیق راز راه اندازی یک کسب و کار سودآور و دائمی است. درک زیر و بم حسابداری شرکت های ساختمانی مختلف نکات مهمی را در مقابل چشمان حسابداران و صاحبان مشاغل قرار می دهد. در ادامه مطالب...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین