محاسبه مالیات مغازه بدون جواز

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

محاسبه مالیات مغازه بدون جواز
20 آذر 1401
useradmin
3439

هر سال با نزدیک شدن به ماه خرداد، بحث مالیات کسب و کار در بین همه تاجران و صاحبان مشاغل بسیار داغ می شود. با توجه به اینکه قوانین مالیاتی در کشور ما هر ساله تغییر زیادی می کند، این سوال برای همه پیش می آید که برای پرداخت مالیات در سال جاری چه باید کرد، مالیات چگونه محاسبه می شود و قوانین مالیاتی بر اساس شرایط خاص برای هر مغازه دار چه شرایطی دارند. در اینجا ابتدا می خواهیم بررسی کنیم که مالیات شخص حقیقی چیست و مهمتر از آن اگر مغازه ای بدون مجوز فعالیت می کند، مالیات مغازه بدون جواز چگونه باید محاسبه شود.

مالیات مغازه بدون جواز چقدر است؟

مجوز کسب و کار یکی از الزاماتی است که همه صاحبان مشاغل و تجار باید قبل از شروع کسب و کار خود آن را دریافت کنند. افرادی هم هستند که بدون داشتن پروانه کسب شروع به کار می کنند. آن دسته از افرادی که عموماً تاجر هستند باید بدانند که نداشتن پروانه کسب مانع از مشمولیت مالیات بر درآمد عمومی آنها نمی شود.

بنابراین کلیه مغازه دارانی که به دلیل نداشتن پروانه کسب چندین دوره مالیات پرداخت نکرده اند باید کل درآمدی را که در آن دوره ها کسب کرده اند به اداره امور مالیاتی منطقه خود اعلام کرده و مالیات تمام آن سال ها را بپردازند.

مطالب مرتبط :   حسابرسی بیمه سال آخر، قانونی برای حمایت از شرکت‌ها

بسیاری از معامله گران پس از شروع کسب و کار خود برای جواز کسب و کار اقدام می کنند. مثلا از دی ماه 1400 شروع به کار می کنند ولی تا مرداد 1401 جواز نمی گیرند در این موارد می توانند اظهارنامه موقت تهیه و برای مالیات 3 ماهه 1400 به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند.

مالیات حقوق شغل دوم

آیا مغازه بدون مجوز پس از تعطیل شدن باید مالیات پرداخت کند؟

اگر هنوز جواز یا پروانه کسب و کار دریافت نکرده اید، ممکن است فکر کنید که نیازی به پرداخت مالیات ندارید زیرا می خواهید مغازه خود را ببندید. اما این باور کاملا اشتباه است. حتی اگر می خواهید مغازه خود را بفروشید، باید مالیات بر درآمد مربوط به مغازه و کسب و کار خود را با ارسال اظهارنامه به اداره مالیات به طور کامل تسویه کنید.

مالیات اشخاص حقیقی 1401 چگونه محاسبه می‌شود؟

مالیات شخص حقیقی برای 1401 چقدر است؟ نرخ مالیات مغازه برای 1401 چقدر است؟ اینها مهمترین سوالاتی هستند که برای معامله گران یا افرادی که تجارت دارند از اهمیت بالایی برخوردار است. ماده 131 قانون مالیات های مستقیم به طور کامل مالیات افراد را توضیح داده است.

اشخاص حقیقی به همه کسانی گفته می شود که مغازه یا کسب و کاری دارند که باید از درآمدی که از طریق آن دریافت می کنند مالیات بپردازند. همچنین می توانید مالیات شخص حقیقی را با نام مالیات بر درآمد مشاغل مشاهده کنید.

برای محاسبه مالیات اشخاص حقیقی ابتدا باید میزان مالیات بر میزان درآمدی که دارید را مشخص کنید و سپس آن نرخ را در میزان درآمدی که به سازمان مالیاتی اعلام می کنید ضرب کنید. بنابراین، همانطور که تا اینجا متوجه شدید، نرخ واحدی برای محاسبه مالیات شخص حقیقی وجود ندارد. در ادامه در مورد انواع نرخ های مالیاتی با توجه به درآمد شما صحبت خواهیم کرد.

مطالب مرتبط :   انحلال شرکت تضامنی؛ بررسی شرایط و نحوه ثبت حسابداری

نرخ مالیات اشخاص حقیقی

نرخ مالیات برای افراد بسته به درآمد مغازه دار به تدریج افزایش می یابد. افراد با درآمد سالانه تا 50 میلیون تومان باید 15 درصد مالیات بپردازند. افرادی که بین 50 تا 100 میلیون تومان درآمد دارند باید سالانه 20 درصد مالیات بپردازند. مغازه داران و مشاغلی که بیش از 100 میلیون تومان در سال درآمد دارند نیز باید 25 درصد از درآمد سالانه خود را به عنوان مالیات به سازمان امور مالیاتی بپردازند.

خبر خوب برای صاحبان مغازه و مشاغل این است که بر اساس ماده 101 قانون مالیات های مستقیم درآمد مشاغل تا سقف 360 میلیون ریال در سال از پرداخت مالیات بر درآمد معاف است. این بدان معنی است که شما فقط باید مالیات بر درآمد را بر ای درآمد بالاتر از این مبلغ بپردازید.

البته باید مراقب باشید که این نرخ ها برای هر سال ثابت نباشد و باید نرخ مالیات شرکت ها و میزان درآمدی که در هر یک از این نرخ ها لحاظ می شود را بررسی کنید.

شرایط استفاده از معافیت از ماده 101

  • برای سال جاری اظهارنامه مالیاتی مشاغل را ارائه دهید.
    تبصره: در صورتی که واحد تجاری اظهارنامه مالیاتی ارائه نکرده باشد و مشمول رسیدگی مالیاتی باشد، کل درآمد شناسایی شده آن بدون کسر معافیت مشمول مالیات خواهد بود.
  • راه اندازی و استفاده از صندوق‌های فروشگاهی توسط مشاغلی که موظف به این کار شدند.

نکات مهم معافیت ماده 101

  • هر فرد با کد ملی سالانه تنها یک معافیت مالیاتی شخص حقیقی دارد. حتی اگر چندین واحد کاری وجود داشته باشد.
  • فردی که دارای چندین کسب و کار است و احتمالاً در برخی موارد آنها را به صورت مشارکتی مدیریت می کند، بهتر است اظهارنامه تجاری را که می خواهد از معافیت معیشتی بیشتری برای آن استفاده کند، زودتر از سایر اظهارنامه ها تسلیم کند.
  • در یک واحد شغلی مشارکتی، حداکثر به 2 شریک معافیت معیشتی تعلق می‌گیرد. یعنی برای سال 1400 حداکثر 72.000.000 تومان که این مبلغ معافیت به طور مساوی بین شرکاء تقسیم و باقی مانده سهم هر شریک جداگانه مشمول مالیات می‌شود. البته در هنگام تکمیل اظهارنامه باید مشخصات هر دو شریک درج شده باشد.
  • شرکایی که در رابطه زناشویی هستند فقط حق دریافت یک سهم از معافیت را دارند.
  • در صورت فوت یکی از شرکا (صرف نظر از تعداد وراث او) فقط یک قسمت از معافیت به متوفی تعلق می گیرد.
  • اگر فردی فقط بخشی از سال (مثلاً فقط نیمه دوم سال یا حتی فقط یک ماه از سال) فعال باشد، کل معافیت تعلق می گیرد و بر تعداد ماه های کار تقسیم نمی شود.
مطالب مرتبط :   آموزش بک آپ گیری (فایل پشتیبان) از نرم افزار سپیدار

سخن پایانی

مالیات بر مشاغل که به عنوان مالیات شخص حقیقی نیز شناخته می شود، مهمترین اقدام مالیاتی است که شامل همه صاحبان مغازه ها و مشاغل می شود. در میان تجار، تعداد زیادی از آنها وجود دارند که به دلیل شروع به کار یا به دلایل دیگر، جواز کسب و کار ندارند. این مقاله به وضوح نشان می دهد که پرداخت مالیات برای این دسته از مشاغل کاملاً ضروری است و به دلیل نداشتن جواز کسب نمی توانید از پرداخت مالیات بر درآمد سالانه خود اجتناب کنید.

مقالات مرتبط

کارسنجی و زمان سنجی چیست؟ 14 دی 1402

کارسنجی و زمان سنجی چیست؟

کارسنجی و زمان سنجی موفقیت هر سازمانی به برآورد دقیق هزینه، زمان بندی و برنامه ریزی مناسب بستگی دارد. به همین دلیل کارایی و بهره وری را برای تولید، توسعه و پیشرفت ضروری می دانیم. بنابراین بار اصلی بر دوش...

مقالات ادامه مطلب
شبکه تحویل محتوا 12 دی 1401

شبکه تحویل محتوا

تعریف شبکه تحویل محتوا و کاربردهای آن شبکه تحویل محتوا یا CDN ابزاری در نظر گرفته می‌شود که باعث شده است بتوانیم حجم زیادی از داده‌ها را در چند ثانیه از سایت‌هایی دریافت کنیم که سرورهای آن‌ها هزاران کیلومتر از...

مقالات ادامه مطلب
ریسک مالی چیست؟ انواع ریسک مالی چیست؟ 17 بهمن 1402

ریسک مالی چیست؟ انواع ریسک مالی چیست؟

ریسک مالی ریسک مالی ریسک از بین رفتن دارایی ها و کاهش ارزش دارایی ها در سرمایه گذاری های مالی است. این ریسک می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله نوسانات بازار، نقدینگی، اعتباری، قانونی، عملیاتی و سیستمی باشد....

مقالات ادامه مطلب

2 پاسخ به “محاسبه مالیات مغازه بدون جواز”

  1. نبی لو گفت:

    سلام الان اجاره ها گرون شده همه بالای ۵۰میلون میشن انصاف نیست کسی که خرج زندگیش از مغازه میگذره برمبنای تورم رفته بالا بر فرض اجاره ماهی ۱۰میلون باشه بعد اخرسال باید ۳۰میلیون مالیات داده بشه، نمیشه که آخه واسه شخص حقیقی،لطفا توضیح بدید ،سؤال دارم سقف کف درامد اجاره ملک که ۱۰میلون ۲۵درصد مالیات باید پرداخت بشه قانونش برای چه سالی هست؟باید افزايش سقف بشه

  2. حسینی گفت:

    سلام من چند درصد رو جنسام بکشم که بتونم هم کرایه بدم هم مالیات بدم خرج زن و بچه رو چطوری در بیارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین