کارنامه کاری چیست؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

کارنامه کاری چیست؟
4 بهمن 1401
useradmin
1950

کارنامه کاری یا رزومه چیست و چگونه نوشته می شود؟

قبل از اینکه به موضوع اصلی نحوه نوشتن کارنامه کاری (رزومه یا CV) بپردازیم، ابتدا بگوییم رزومه چیست و شامل چه مواردی می شود. رزومه سندی است که حاوی اطلاعاتی درباره تحصیلات، مهارت های حرفه ای، تجربه کاری و مهارت های کارجو است. در واقع شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف برای استخدام افراد نیاز به آمادگی دارند تا از بین درخواست‌های موجود، مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنند. بنابراین نیاز به رزومه مناسب برای متقاضی کار بسیار مهم است.

در برخی کشورها به جای رزومه از عبارت CV استفاده می شود که مخفف کلمه Curriculum Vitae است. کارنامک نیز نام دیگری است که در رزومه یا کارنامه کاری قرار داده اند. یک CV مناسب را می توان در یک یا دو صفحه یا به صورت الکترونیکی به صورت فایل PDF و DOC چاپ کرد.

کارنامک (کارنامه کاری) چیست و شامل چه مواردی است؟

وقتی در مورد رزومه یا کارنامه کاری صحبت می کنیم، سوال اصلی این است که رزومه شامل چه مواردی می شود. اگر در سایت های مختلف جستجو کنید، نمونه های مختلفی از رزومه را پیدا می کنید و این تنوع باعث سردرگمی می شود. برای شروع، بیایید به مواردی که باید در یک کارنامه کاری گنجانده شود نگاه کنیم:

۱. اطلاعات شخصی

این بخش از رزومه حاوی اطلاعاتی در مورد وضعیت عمومی شما است. پس آن را با دقت و صادقانه ارائه دهید. عدم صداقت در این قسمت باعث شکست در مصاحبه ها شده است.

اطلاعاتی که باید در این بخش از کارنامه کاری خود بگنجانید شامل موارد زیر است:

  • نام و نام خانوادگی
  • سن (توجه: حتما روز، ماه و سال تولد را ذکر کنید و از نوشتن شماره سن خودداری کنید.)
  • وضعیت تاهل
  • وضعیت نظام وظیفه (به ویژه برای مردان)
  • چگونه رزومه ای با اطلاعات تماس بنویسم؟
مطالب مرتبط :   ثبت سند در نرم افزار حسابداری سپیدار

یکی از مهمترین موارد در رزومه که بسیاری از آن غافل می شوند و در برخی موارد شانس یافتن شغل مناسب را از دست می دهند، نوشتن اطلاعات تماس است.

برای داشتن رزومه مناسب موارد زیر نیز معمولا لازم است:

تماس تلفنی
پست الکترونیک
اقامتگاه (نوشتن نام شهر محل سکونت را فراموش نکنید)


۲. اطلاعات تحصیلی

پس از ارائه اطلاعات شخصی در رزومه یا کارنامه کاری، نوبت به ارائه اطلاعات آموزشی می رسد. کارفرمایان این بخش را به خوبی بررسی می کنند تا متوجه شوند فرد در چه زمینه هایی دانش و تجربه دارد. در مورد معدل می توان گفت که دیدگاه ها بسیار متفاوت و شخصی است اما در کل اکثر افرادی که به دنبال نیروی جدید برای شرکت خود هستند چندان به معدل اهمیت نمی دهند.

در این قسمت بهتر است تمام مهارت های آموزشی خود را ذکر کنید. به عنوان مثال، اگر شما آموزش حسابداری را گذرانده اید اما برای یک شغل نامرتبط رزومه ارسال کرده اید، ذکر این مهارت خوب نیست. مواردی که باید در قسمت اطلاعات تحصیلی رزومه یا رزومه خود درج کنید به شرح زیر است:

  • مدرک تحصیلی (در صورت تحصیل حتما ذکر کنید)
  • رشته تحصیلی
  • دانشگاه
  • معدل

۳. تجربه کاری

سابقه کاری بخش مهمی از رزومه یا کارنامه کاری متقاضیان کار است. البته اگر تجربه کاری زیادی ندارید نگران نباشید. شما می توانید با در نظر گرفتن سایر مهارت های خود شانس خود را افزایش دهید. هنگام بررسی سوابق کاری، کارفرمایان به دنبال سطح تجربه افراد، نوع کاری که در شرکت های مختلف انجام داده اند و مدت زمانی که از یک شغل به شغل دیگر منتقل شده اند می گردند.

نام شرکت و موقعیتی که در آن کار می کردید
توضیحات شرکت قبلی
مدت زمان (مدت حضور در محل کار)
دلیل تغییر یا ترک برای بسیاری از کارفرمایان مهم است

مهارت ها و قلق های نوشتن کارنامه کاری!

اگر تجربه کاری قابل توجهی ندارید، این بخش می تواند به شما در نوشتن رزومه کمک کند. در واقع، برای تعداد زیادی از کارفرمایان، داشتن مهارت در یک موضوع خاص که عملی نیز می باشد، بسیار مهمتر از سایر بخش های زندگی روزمره از جمله تجربه کاری است. افرادی که تجربه مناسبی برای یک موقعیت خاص در یک شرکت دارند، به احتمال زیاد به آن شغل دست خواهند یافت.

  • تجربه و سطح مهارت: سایر مهارت هایی که به صورت آکادمیک یا مستقل به دست آورده اید می توانند در انتخاب شما به شما کمک کنند. به عنوان مثال اگر برای شغل حسابداری کارنامه کاری ارسال کرده اید و با اصول و قواعد حسابداری و حسابرسی آشنا هستید و استانداردهای حسابداری را می دانید، حتما این مهارت را ذکر کرده و در رزومه خود بنویسید.
  • آشنایی با ابزارها و نرم افزارها: نرم افزارهایی را که با آنها آشنایی دارید فهرست کنید. توجه داشته باشید که تسلط بر این نرم افزار برای کارفرمایان نیز مهم است. پس اگر به دنبال شغل حسابداری هستید باید آشنایی با ابزارهای مختلف حسابداری و نرم افزارهای مالی را در رزومه خود بگنجانید تا رزومه برگ برنده شما شود.
  • تسلط به زبان های مختلف: یکی از مهمترین و موثرترین فرصت های شغلی در بسیاری از شرکت ها است.
  • دوره ها و مدارک گذرانده: اگر در دوره خاصی شرکت کرده‌اید حتماً نام دوره، مدت زمان دوره، و در صورتی که مدرکی از آن دارید در این بخش از رزومه قید کنید.
مطالب مرتبط :   نرم افزار حسابداری لوازم ایمنی

علایق و فعالیت ها در کارنامه کاری چیست؟
در این قسمت بهتر است بر روی نوع فعالیتی که می خواهید در شرکت انجام دهید تمرکز کنید. اگر به موضوع خاصی علاقه مند هستید یا در بخش های مختلف تجربه دارید بهتر است تبلیغ کنید!

۴. بخش بیوگرافی در کارنامه کاری

به طور کلی، این قسمت از رزومه در مورد توضیح بیشتر مسائل شخصی است. در واقع از این طریق به کارفرما کمک می کنید تا شما را بهتر بشناسد.

۵. سایر موارد مهم و موثر در کارنامه کاری چیست؟

  • رزومه کوتاه و مفید: سعی کنید مهم ترین اطلاعات مربوط به شغل مورد نظر را در کمترین کلمه ارائه دهید. یک CV خوب معمولاً بیش از 600 کلمه نیست. اگر نمی توانید توجه استخدام کننده را با صفحه دوم جلب کنید، صفحات رزومه بیشتر مطمئنا کمکی نمی کنند.
  • از عکس ها در رزومه استفاده کنید: در کل داشتن عکس خوب نیست. زیرا می تواند تعصب ایجاد کند. اما از طرف دیگر، کارفرما ممکن است علاقه مند به دیدن عکس شما در رزومه باشد. در هر صورت انتخاب با شماست.
  • از اغراق بپرهیزید: اغراق یک اشتباه رایج است که بسیاری در کارنامه کاری خود مرتکب می شوند. حتی اگر رزومه خود را تقویت کنید، به احتمال زیاد در مصاحبه یا حتی زمانی که شغل را دریافت می کنید، شکست خواهید خورد.


بررسی رزومه انگلیسی با شخصی خبره (مترجم)
اگر رزومه خود را به زبان انگلیسی ارسال می کنید، حتما متن کامل کارنامه کاری خود را در اختیار مترجم یا فردی که به زبان انگلیسی صحبت می کند قرار دهید. اگر اشتباهی در ترجمه وجود داشته باشد، کارفرما شما را خوب نمی بیند.

  • سعی کنید رزومه به روز شده ارسال کنید: همیشه سعی کنید رزومه یکسانی را برای موقعیت های شغلی مختلف ارسال نکنید. یک کارفرما به راحتی می تواند کیفیت کار شما را از نوع نوشته شما تشخیص دهد.
مطالب مرتبط :   هزینه نگهداری کالا

تحصیلات یا تجربه کاری شما باید از نوعی باشد که بتوان برای مشاغل مختلف انتخاب کرد. پس از تهیه رزومه می توانید مهارت ها یا تحصیلات دیگری کسب کنید. حتما کارنامه کاری خود را به روز کنید تا شانس بیشتری برای انتخاب شدن داشته باشید

  • از طراحی به روز استفاده کنید: یک فایل رزومه خوب باید از نظر بصری زیبا و جذاب باشد. استفاده از کادر، تصویر یا کاراکترهای گرافیکی در کارنامه کاری مناسب نیست. ساده نگه داشتن آن و پرداختن به محتوای غنی تر همراه با استفاده مناسب از فونت های خوانا، دسته بندی مطالب و استفاده از نوشته های جذاب به شما کمک می کند تا در رزومه خود با سهولت بیشتری مورد توجه قرار بگیرید.
  • حتماً متن خود را از نظر املا، دستور زبان و صحت اطلاعات بررسی کنید. اظهارات مکرر مانند داشتن روابط عمومی قوی، تعهد، خلاقیت، علاقه به کار گروهی، بدون ذکر دلیل بر اساس تجربیات و دستاوردهای قبلی، جذابیتی ندارد. شاید در برخی قسمت ها استفاده از جداول و عملکردهای مربوط به آنها به ایجاد رزومه یا کارنامه کاری بهتر کمک کند.

آریا تراز نمایندگی رسمی سپیدار سیستم در اصفهان ارایه کننده نرم افزار های مالی و حسابداری مخصوص کسب و کار شماست. با ما همراه باشید!

مقالات مرتبط

حسابداری صنعتی چیست؟ 13 بهمن 1400

حسابداری صنعتی چیست؟

یکی از شاخه‌های علم حسابداری، حسابداری صنعتی است. حسابداری صنعتی در واقع وظیفه محاسبه بهای تمام شده محصولات را بر عهده دارد. از کاربرد‌های مهمی که حسابداری صنعتی دارد، می‌توان به ارزیابی در جهت ساخت کالاها به منظور کاهش هزینه‌ها...

مقالات ادامه مطلب
شیف شب یا همان شب کاری چیست؟ 1 دی 1401

شیف شب یا همان شب کاری چیست؟

قانون کار شرایط و ضوابط استخدام و محاسبات مربوط به آن را در مواد مختلف مورد بحث قرار داده است. کار در شب یکی از مهم ترین روش های کار است که در برخی از محیط های کاری بسیار رایج...

مقالات ادامه مطلب
مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؟ 2 آذر 1401

مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق...

مالیات بر درآمد یا مالیات حقوق، مالیاتی است که مستقیماً از افراد شاغل توسط دولت دریافت می شود. عدم اطلاع کافی از مالیات بر درآمد توسط کارمندان دلیلی است که بسیاری از کارفرمایان با ترفندهای مختلف و غیرقانونی مبلغی را...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین