چه خطراتی امنیت فروشگاه اینترنتی را تهدید می‌کنند؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

چه خطراتی امنیت فروشگاه اینترنتی را تهدید می‌کنند؟
18 دی 1401
useradmin
1836

امنیت فروشگاه اینترنتی

در طول 10 سال گذشته، تعداد خرده فروشان آنلاین به طرز چشمگیری افزایش یافته است. این رشد را می توان مرتبط با بهبود زیرساخت اینترنت در کشورمان و همچنین شکل گیری الگوهای رفتاری جدید در بین مردم دانست. به همین دلایل است که اینترنت اکنون به سرزمینی پر از فرصت های خالص پول سازی تبدیل شده است. اما در عین حال که اینترنت فرصت های زیادی برای کسب درآمد به ما می دهد، تهدیدهای زیادی را نیز به همراه دارد. به گفته موسسه تحقیقاتی گارتنر، تا سال 2022، سرمایه گذاری در امنیت سایبری به 170 میلیارد دلار خواهد رسید. این رقم که برابر با بودجه مدیریت چندین کشور است، به خوبی نشان می دهد که امنیت فروشگاه اینترنتی و به طور کلی فضای سایبری به یک معضل جدی در سراسر جهان تبدیل شده است.

اگر در فروشگاه های فیزیکی دلایل ورشکستگی بیشتر به مشکلات مالی، فروش و مشکلات زنجیره تامین مربوط می شود، در فروشگاه های اینترنتی ضعف امنیت وب سایت می تواند کسب و کار را با چالش های جدی و حتی ورشکستگی مواجه کند.

یکی از دارایی های ارزشمند هر کسب و کاری، برند آن است که به آرامی مانند یک ساختمان با روی هم چیدن آجرهای فراوان ساخته می شود. قابلیت اطمینان نقش یک ستون را در ساخت برند ایفا می کند. به همین دلیل، کلاهبرداری مالی، نقض امنیت و از دست دادن داده ها می تواند به اعتماد مخاطبان برند شما آسیب جدی وارد کند.

در این مقاله سعی خواهیم کرد ریسک های امنیتی رایج فروشگاه های اینترنتی را بررسی کنیم و سپس راهکارهایی برای رفع این خطرات و افزایش امنیت فروشگاه اینترنتی ارائه کنیم. با ما در آریا تراز همراه باشید.

چه عواملی امنیت فروشگاه اینترنتی را تهدید می کند؟

در این بخش به بررسی عواملی که امنیت فروشگاه اینترنتی شما را تهدید می کنند می پردازیم:

  • سرقت اطلاعات کارت اعتباری مشتری: سرقت اطلاعات کاربران یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی است که یک فروشگاه اینترنتی ممکن است با آن مواجه شود. اطلاعات کارت اعتباری مشتری که ذخیره کرده اید توسط کلاهبرداران اینترنتی به سرقت می رود و برای برداشت پول از حساب مشتریان شما استفاده می شود. این نوع ریسک هم تهدیدی برای فروشگاه اینترنتی و هم تهدیدی برای مشتریان است.
  • انقضای رمزهای عبور برای حساب های کاربری: مطمئن باشید در صورت سرقت رمز عبور کاربران وب سایت شما هرگز خود را نخواهید بخشید. این حادثه عواقب بسیار شدیدی از جمله افشای اطلاعات مالی و هویتی تمامی مشتریان را در پی خواهد داشت.
  • حمله بدافزار: بدافزارها، باج افزارها و ویروس ها با ترفندهای مختلف وارد سیستم شما می شوند و سرور را هک می کنند و به اطلاعات محرمانه فروشگاه اینترنتی شما دسترسی پیدا می کنند. همچنین، برنامه های فروشگاهی با برنامه ریزی ضعیف به راحتی هک می شوند.
  • ارسال هرزنامه: هرزنامه در واقع لینک ها و ایمیل های آلوده به ویروس ها و بدافزارها هستند که از طریق شبکه های اجتماعی، نظرات و ایمیل ها منتشر می شوند.

چند راه برای افزایش امنیت فروشگاه اینترنتی

اگر به راه هایی برای افزایش امنیت فروشگاه اینترنتی خود علاقه مند هستید، این چند روش را بخوانید:

مطالب مرتبط :   حسابرسی بیمه سال آخر، قانونی برای حمایت از شرکت‌ها

1- تمامی دستگاه هایی که به اینترنت متصل می شوند را رمزگذاری کنید
شما احتمالاً فروشگاه آنلاین خود را از طریق دستگاه های مختلفی مانند لپ تاپ، تبلت و تلفن همراه مدیریت می کنید. اگر چنین است، همه آن دستگاه ها را رمزگذاری کنید. همچنین به صورت دوره ای (هر 3 ماه یکبار) رمز همه این دستگاه ها را تغییر دهید و برای آنها رمزهای عبور پیچیده تنظیم کنید.

2- در انتخاب هاست وب سایت فروشگاهی دقت کنید
اگر از یک ارائه دهنده خدمات هاست مطمئن و مطمئن استفاده نمی کنید، ممکن است گاهی اوقات سایت شما به دلیل تهدیدات امنیتی در دسترس نباشد. برای اینکه تدابیر امنیتی به بهترین نحو اجرا شود و سایت برای مدت طولانی از دسترس خارج نشود، بهتر است از خدمات هاست مدیریت شده استفاده کنید تا مسئولیت این امور بر عهده کارشناسان ارائه دهنده هاست باشد.

4- تاثیر فایروال را دست کم نگیرید
فایروال شما را در برابر بسیاری از حملات مخرب مانند حملات DoS یا DDoS محافظت می کند. خطر جدی دیگری که فایروال از آن جلوگیری می کند، خطر حملات تزریق SQL است. در نتیجه این حمله، مهاجمان کنترل بخشی از سایت را به دست می گیرند و داده های محرمانه را به دست می آورند. استفاده از فایروال یکی از بهترین راه ها برای مقابله با چنین حملاتی و به طور کلی افزایش امنیت سایت فروشگاهی است.

5- از احراز هویت دو مرحله ای (2FA) بهره ببرید.
بسیاری از سایت های خرید از احراز هویت دو مرحله ای به عنوان سطح امنیتی استفاده می کنند. هنگامی که تایید دو مرحله ای فعال است، کاربران علاوه بر وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، باید کد تاییدی را نیز وارد کنند که به گوشی آنها ارسال می شود. در این صورت حتی زمانی که رمز عبور کاربر توسط کلاهبرداران کشف شود، امکان سوء استفاده وجود ندارد.

مطالب مرتبط :   خرید بیمه سربازی چگونه است؟

3- از گواهی SSL برای سایت خود استفاده کنید
یک گواهی SSL داده‌های رد و بدل شده بین وب‌سایت شما و مرورگر جستجوگر را رمزگذاری می‌کند و آن‌ها را برای دیگران غیر از شما و کاربر مذکور نامفهوم می‌کند و در نتیجه سرقت نمی‌شود. بدون شک گواهی SSL برای بهینه سازی امنیت زمانی که بازدیدکننده به سایت فروشگاه شما متصل می شود ضروری است.

البته با توجه به افزایش آگاهی بسیاری از افراد نسبت به گواهی SSL و اینکه قبل از عنوان سایت برای خرید به دنبال کلمه https می گردند، داشتن گواهینامه SSL قطعا به افزایش فروش شما کمک می کند.

6- از V.P.N استفاده کنید
این را جدی بگیرید: هرگز به Wi-Fi که در مکان های عمومی در دسترس است وصل نشوید، مگر اینکه V.P.N را فعال کرده باشید. اتصال به شبکه های اینترنتی عمومی مانند ایستادن در رینگ بوکس با گارد باز در مقابل حریف است. به نظر شما چه اتفاقی خواهد افتاد؟

7- یک سیستم مدیریت محتوای امن (CMS) برای سایت خود انتخاب کنید
یک سیستم مدیریت محتوای قابل اعتماد یکی از پایه های اصلی امنیت فروشگاه آنلاین به حساب می آید. علاوه بر استفاده از یک سیستم مدیریت محتوای امن، باید آن سیستم و افزونه های آن را همیشه به روز نگه دارید.

قبل از ورود به بازار کسب و کار اینترنتی، باید یک سیستم مدیریت محتوای مناسب برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید که از امنیت بالایی برای پشتیبانی از درگاه های پرداخت امن برخوردار باشد. برخی از امن ترین سیستم های مدیریت محتوا عبارتند از PrestaShop، Magento و WordPress.

مطالب مرتبط :   نرم افزار حسابداری لوازم ایمنی

8- به طور مداوم از اطلاعات وب سایت نسخه پشتیبان تهیه کنید
اگر همچنان فکر می کنید که سخت افزار بک آپ لازم (مانند هارد اکسترنال) خیلی گران است یا سوالی دارید که در صورت سوختن هارد اکسترنال شما چه کاری انجام دهید، پیشنهاد می کنیم از سرویس های ابری استفاده کنید. برای اینکه بفهمید سرویس های ابری چیست و چه امکاناتی را برای شما فراهم می کنند، با مقالات آموزشی ما در آریا تراز همراه شوید.


9- اطلاعات حساس مشتری را ذخیره نکنید
یک اصل ساده برای حفاظت از اطلاعات مشتریان و افزایش امنیت سایت فروشگاه وجود دارد. اطلاعات مشتری را ذخیره نکنید تا کلاهبرداری نتواند اطلاعات مشتری را از شما بدزدد! شاید این اصل بسیار ساده و بدیهی به نظر برسد، اما واقعیت این است که بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی که به دلیل سرقت اطلاعات مشتریان خود دچار بحران شده اند، به این اصل ساده پایبند نبودند. دلیلی برای ذخیره مقادیر زیادی از داده ها، شناسه ها و سوابق کارت اعتباری مشتری وجود ندارد. درست است که ذخیره نکردن این اطلاعات می تواند تجربه کاربر را کند کند، اما قطعاً اثرات منفی آن بسیار کمتر از زمانی است که اطلاعات حساس مشتری به سرقت می رود.

10- برای افزایش امنیت سایت فروشگاه نکاتی را به تمامی کارکنان خود آموزش دهید
به کارمندان خود در مورد سیاست های امنیتی که دارید اطلاع دهید. این ایده خوبی است که کسانی که فعالیت سایت را نظارت می کنند بدانند دقیقاً چه اقداماتی را برای حفظ امنیت اطلاعات کارت اعتباری، اطلاعات شخصی و سوابق مشتریان انجام می دهید. همه کارکنان باید روشن باشند که فقط باید اطلاعات حساس را از طریق یک کانال خاص ارسال کنند و هرگز اطلاعات حساس مشتریان را از طریق روش های تایید نشده برای یکدیگر ارسال نکنند.

کلام آخر

راه اندازی فروشگاه اینترنتی بسیار فراتر از بازاریابی و فروش محصولات و خدمات است. برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی مطمئن و پایدار باید به موضوع امنیت سایت توجه ویژه ای داشته باشید و بودجه ای را در این راستا اختصاص دهید. در این مقاله به اهمیت امنیت و تهدیدات رایج در فروشگاه های اینترنتی پرداختیم و راه های ساده و موثری را برای افزایش امنیت فروشگاه اینترنتی پیشنهاد کردیم.

مقالات مرتبط

هزینه های عملیاتی چیست؟ انواع هزینه عملیاتی 11 مهر 1402

هزینه های عملیاتی چیست؟ انواع هزینه عملیاتی

هزینه های عملیاتی یکی از هزینه های هر کسب و کاری هزینه های عملیاتی است که بر اساس سیاست مدیران مجموعه برای نگهداری و مدیریت بهتر هزینه می شود. هزینه های عملیاتی باید در صورت سود و زیان شرکت منعکس...

مقالات ادامه مطلب
بازاریابی بین المللی و راهکارهای ورود به بازارهای جهانی 26 فروردین 1402

بازاریابی بین المللی و راهکارهای ورود به بازارهای...

امروزه شرکت ها برای موفقیت و بقای خود در بازار رقابتی جهانی باید ارزش بیشتری را به مشتریان خود ارائه دهند. ارائه ارزش بیشتر در بازارهای بین المللی مستلزم طراحی و توسعه استراتژی بازاریابی جهانی است. اما قبل از هر...

مقالات ادامه مطلب
نوبت کاری چیست و چه تاثیری بر حقوق دارد؟ 26 مهر 1402

نوبت کاری چیست و چه تاثیری بر حقوق...

نوبت کاری بر دستمزدها تأثیر می گذارد. یکی از مواردی که هر کارمند، کارگر و کارفرما باید بداند میزان دستمزد است. حقوق افراد بر اساس موارد مختلف می تواند تغییر کند. یکی از این موارد نوبت کاری است. در ماده...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین