هزینه های عملیاتی چیست؟ انواع هزینه عملیاتی

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

هزینه های عملیاتی چیست؟ انواع هزینه عملیاتی
11 مهر 1402
useradmin
1141

هزینه های عملیاتی

یکی از هزینه های هر کسب و کاری هزینه های عملیاتی است که بر اساس سیاست مدیران مجموعه برای نگهداری و مدیریت بهتر هزینه می شود. هزینه های عملیاتی باید در صورت سود و زیان شرکت منعکس شود. باید بدانید که این هزینه با هزینه سرمایه شرکت بسیار متفاوت است اما معمولا قسمت مهمی از هزینه های شرکت را شامل می شود.

این نوع هزینه برای هر کسب و کاری بسیار مهم است، زیرا ارتباط مستقیمی با فعالیت های اصلی واحد تجاری دارد.

هزینه های عملیاتی چیست؟

همانطور که در قسمت قبل ذکر شد، هزینه های عملیاتی در واقع هزینه هایی هستند که برای نگهداری، راه اندازی و مدیریت هر کسب و کاری پرداخت می شود. بخشی از هزینه های عملیاتی باید به صورت روزانه پرداخت شود و پرداخت این نوع هزینه ها معمولا مستمر بوده و تا زمانی که کسب و کار فعالیت می کند ادامه دارد. در واقع انجام فعالیت در سایت های تجاری و صنعتی دلیل بروز هزینه های عملیاتی می باشد.

بنابراین تمامی مشاغل فعال دارای هزینه های عملیاتی هستند و باید در سیستم حسابداری خود به این موضوع توجه داشته باشند تا در مواردی مانند سال مالی با مشکل مواجه نشوند. همچنین باید بدانید که کاهش هزینه های عملیاتی به گونه ای که به کیفیت خدمات و محصولات لطمه ای وارد نکند و تاثیر منفی بر تولید نداشته باشد یکی از بهترین راه های افزایش سود مجموعه های مختلف محسوب می شود.

انواع هزینه های عملیاتی چیست؟

پس از پاسخ به این سوال که هزینه های عملیاتی چقدر است؟ شما می دانید، زمان آن رسیده است که مهم ترین انواع هزینه های عملیاتی را کاهش دهید. به طور کلی هزینه های عملیاتی به سه دسته تقسیم می شوند. این دسته بندی ها عبارتند از:

1- هزینه های عملیاتی ثابت

نوع اول هزینه های عملیاتی به هزینه های ثابت اختصاص دارد. این نوع هزینه ها را باید هزینه هایی دانست که باعث افزایش یا کاهش تولید می شود و ارائه مجموعه در میزان آن ها نقشی ندارد و ثابت می ماند.

مواردی مانند اجاره محل یا هزینه های بیمه تجهیزات باید در میان این نوع هزینه ها گنجانده شود. با توجه به اینکه هزینه های ثابت با افزایش یا کاهش تولید تغییر نمی کند، می توان برنامه ریزی مناسبی برای آنها و کاهش آنها داشت تا هزینه های شرکت کاهش یابد.

2- هزینه های عملیاتی متغیر

نکته دیگری که در پاسخ به این سوال که انواع هزینه های عملیاتی چیست، هزینه های متغیر است. همانطور که از نام آن پیداست، این هزینه ها با افزایش یا کاهش مقدار تولید و خدمات یا به طور کلی با افزایش یا کاهش بهره وری واحد تجاری تغییر می کند. هزینه های متغیر شامل موارد مختلفی مانند هزینه خرید مواد اولیه و بسیاری موارد دیگر از این قبیل است.

3- هزینه های عملیاتی نیمه متغیر

آخرین نوع هزینه های عملیاتی به هزینه های نیمه متغیر اختصاص دارد. این هزینه ها ممکن است برای چند ماه ثابت و برای چند ماه متغیر باشد. یکی از مهم ترین مثال هایی که باید برای هزینه های نیمه متغیر ذکر کرد، حقوق و مزایای کارکنان است.

حقوق پایه کارگران در هزینه های ثابت لحاظ شود. اما مواردی مانند اضافه کاری، پاداش و مواردی از این دست جزو هزینه های متغیر است. با توجه به این موارد، حقوق کارکنان را نمی توان در دسته هزینه های ثابت و یا در دسته هزینه های متغیر قرار داد و باید در دسته سوم و هزینه های نیمه متغیر ثبت شود.

تأثیر مخارج عملیاتی بر سود گروه

حال به این سوال که هزینه های عملیاتی چقدر است؟ و با انواع هزینه های عملیاتی آشنا هستید، زمان آن رسیده است که به تاثیر هزینه های عملیاتی بر سود گروه اشاره کنیم. همانطور که در قسمت های قبل اشاره شد توجه به هزینه های عملیاتی می تواند باعث افزایش سود مجموعه شود.

گاهی برخی مجموعه ها حجم تولید محصولات خود را تا حد زیادی افزایش می دهند و بر همین اساس این محصولات به بازار عرضه می شوند. اما می بینند که سودشان افزایش چشمگیری نداشته است. دلیل این امر افزایش بیش از حد هزینه های عملیاتی است.

به عنوان مثال، مجموعه داران باید زمانی که کارمندان و کارگران اضافه کار می کنند، بیش از ساعات معمولی حقوق خود را پرداخت کنند. این افزایش هزینه های اضافه کاری ممکن است باعث افزایش هزینه های عملیاتی و کاهش سود گروه شود. مجموعه های بزرگ برای رقابت با رقبای خود توجه زیادی به هزینه های عملیاتی دارند تا بتوانند با مرتبط و مقرون به صرفه نگه داشتن مجموعه، قدرت و میزان سود خود را افزایش دهند.

البته باید در نظر داشته باشید که صرفه جویی و کنترل هزینه های عملیاتی نباید منجر به کاهش تولید یا کاهش کیفیت محصولات و خدمات شود. برای کنترل هزینه های عملیاتی می توان از نرم افزار حسابداری استفاده کرد. این نرم افزار می تواند اطلاعات مربوط به این هزینه ها، موارد پرداختی و بسیاری موارد دیگر از این قبیل را در اختیار شما قرار دهد.

مقالات مرتبط

اشخاص حقیقی و حقوقی چه کسانی هستند؟ 22 شهریور 1401

اشخاص حقیقی و حقوقی چه کسانی هستند؟

اشخاص حقیقی و حقوقی اصطلاحاتی نیستند که فقط در امور حسابداری بشنویم، بلکه این اصطلاحات در بحث های مختلف به ویژه مباحث حقوقی کاربرد فراوانی دارند. اگر بخواهیم به دو مورد از پرکاربردترین اصطلاحات حسابداری نگاهی بیاندازیم، باید به اصطلاحات...

مقالات ادامه مطلب
مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؟ 2 آذر 1401

مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق...

مالیات بر درآمد یا مالیات حقوق، مالیاتی است که مستقیماً از افراد شاغل توسط دولت دریافت می شود. عدم اطلاع کافی از مالیات بر درآمد توسط کارمندان دلیلی است که بسیاری از کارفرمایان با ترفندهای مختلف و غیرقانونی مبلغی را...

مقالات ادامه مطلب
انحلال شرکت تضامنی؛ بررسی شرایط و نحوه ثبت حسابداری 14 آبان 1401

انحلال شرکت تضامنی؛ بررسی شرایط و نحوه ثبت...

انحلال شرکت تضامنی؛ بررسی شرایط و نحوه ثبت حسابداری در این مقاله از سری مقالات آموزش حسابداری شرکتی به بررسی روش های ثبت حسابداری انحلال شرکت تضامنی، شرایط و مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت تضامنی می پردازیم. با ما...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین