بازاریابی بین المللی و راهکارهای ورود به بازارهای جهانی

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

بازاریابی بین المللی و راهکارهای ورود به بازارهای جهانی
26 فروردین 1402
useradmin
1789

امروزه شرکت ها برای موفقیت و بقای خود در بازار رقابتی جهانی باید ارزش بیشتری را به مشتریان خود ارائه دهند. ارائه ارزش بیشتر در بازارهای بین المللی مستلزم طراحی و توسعه استراتژی بازاریابی جهانی است. اما قبل از هر اقدامی، اهمیت بهبود بین المللی و راه های ورود به بازارهای جهانی باید بررسی شود.

در این مقاله از آریاتراز به مفهوم بازاریابی بین المللی و روش های مرسوم در تجارت بین الملل می پردازیم. اگر به فکر خرید یک نرم افزار حسابداری شرکتی حرفه ای برای کسب و کار خود هستید، فقط نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم!

بازاریابی بین المللی، کاهش قیمت نفت و نوسانات نرخ ارز (با افزایش ارزش دلار و تضعیف سایر ارزها) تنها نمونه هایی از بازی های اقتصادی که باعث می شود کاربران تمام دنیا را تحت تاثیر قرار دهند. همانطور که همه ما می دانیم، ایالات متحده یک اقتصاد پررونق است، بازار مصرف آمریکا 29٪ از بازار جهانی را تشکیل می دهد. رشد اقتصاد چین و بازار مصرف آن در حال افزایش است. با این روند، انتظار می رود چین در چند سال آینده رتبه اول را در بازار مصرف جهانی کسب کند.

تولید ناخالص داخلی چین در 15 سال آینده اندازه فعلی خود را دو برابر خواهد کرد و به این غول آسیایی کمک می کند فاصله خود را با ایالات متحده کاهش دهد.

بازاریابی بین المللی شامل تفاوت های محیطی در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. آب و هوا، محیط طبیعی، فرهنگ، منابع و فناوری نیز نیازهای متفاوتی را برای تولید و خدمات ایجاد می کند. دانستن این تفاوت ها به معنای برنده شدن در تجارت جهانی است. با در نظر گرفتن عوامل اقتصادی جهانی، بر اساس آمار سازمان ملل، ۳ بازار مصرف برتر جهان به شرح زیر رتبه بندی می شوند:

۱. ایالات متحده آمریکا

در آمریکا، علیرغم مشاغل بیشتر و قیمت پایین انرژی، مصرف کنندگان پول بیشتری دارند. با نرخ کم بیکاری، کارگران از امنیت اقتصادی بالایی برخوردار هستند، بنابراین در این کشور اعتماد مصرف کننده در بالاترین سطح خود از سال 2007 قرار دارد و مصرف کنندگان حاضرند تا حد امکان پول خود را صرف کالاهای مصرفی کنند.

۲. ژاپن

ژاپن 8.51 درصد از بازار مصرف جهان را به خود اختصاص داده است. دولت ژاپن به عنوان بزرگترین بازار مصرف در آسیا و دومین کشور جهان از نظر بازارهای مصرف، برنامه ای محتاطانه برای کاهش رشد بازار مصرف در پیش گرفته است.

۳. آلمان

بازار مصرف آلمان 5.29 درصد از بازار مصرف جهانی را تشکیل می دهد. اقتصاد آلمان در وضعیت خوبی قرار دارد. بر اساس گزارش سالانه وزارت اقتصاد این کشور رشد اقتصاد در سال جاری 1.5 درصد پیش بینی شده است که نسبت به سال قبل 1.3 درصد رشد داشته است. به گزارش وال استریت ژورنال، تحلیلگران بر این باورند که قیمت نفت و یورو رشد اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا را افزایش می دهد و آلمان به کشوری پیشرو در جهان تبدیل می شود.

مطالب مرتبط :   حسابرسی بیمه سال آخر، قانونی برای حمایت از شرکت‌ها

از سال ۱۳۷۶، بیست و نهمین ماه مهر با تصویب شورای فرهنگی کل کشور به عنوان روز ملی صادرات نامگذاری شده است. تعیین یک روز از سال برای صادرات ضمن ترویج فرهنگ صادرات در بین توده‌های مردم، قدردانی از فعالان اقتصادی، فرصتی برای تبادل نظر، شناسایی موانع و موانع و اندیشیدن راهکارهایی برای دستیابی به هدف والای جهش در صادرات است.

صادرات به عنوان موتور محرکه اقتصاد و رمز بقای کشورها در بازارهای جهانی نقش مهمی در عرصه اقتصادی ایفا می کند، زیرا تقویت ظرفیت تولید و ایجاد ظرفیت های جدید، زمینه را برای توسعه صادرات فراهم می کند. نقش دولت به عنوان ضامن سرمایه گذاری های موجود و کاهش انحصار آن را جسورتر کند.

صادرات چیست؟ بازاریابی چیست؟

فروش یا عرضه کالا و خدمات توسط هر کشوری به سایر کشورها در ازای دریافت کالا، خدمات، ارز، طلا، تسویه بدهی یا به منظور اعطای بلاعوض، صادرات نامیده می شود. همچنین به هر شخص حقیقی یا حقوقی که دارای کارت بازرگانی یا مجوز از وزارت بازرگانی باشد و اقدام به صادرات کالا کند صادرکننده می گویند.

سهم ایران از صادرات جهانی و بازاریابی بین المللی

بر اساس آمار جدید ارائه شده از سوی وزارت صنعت، ایران در چهار ماهه نخست سال 2018 حدود ۵۰ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش تخمینی 14.6 میلیارد دلار معادل ۹/۱۲ میلیارد یورو صادر کرده است. صادرات ایران در سال 2018 نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر یورو رشد 1.18 درصدی داشته است. وزن صادرات ایران در این مدت بیش از ۳۱ درصد افزایش یافت و البته صادرات ایران به صورت دلاری ۷ درصد کاهش یافت.

در حوزه واردات نیز ایران در پایان دوره چهار ماهه سال جاری حدود 12 میلیون تن واردات داشته که ارزش دلاری آن 14.3 میلیارد و ارزش یورویی آن 12.7 میلیارد برآورد شده است. بر اساس این آمار، ارزش واردات ایران در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی 0.85 درصد و از نظر ارزش یورو 2.16 درصد افزایش داشته است.

وابستگی ایران به صادرات نفت

در دهه های گذشته مهمترین عامل کندی رشد اقتصاد ایران را می توان در نوع روابط استعماری کشورهای استعمارگر با ایران جستجو کرد که از ابتدا با قطع ارتباط کشاورزی، تولید مواد معدنی و صنایع دستی کشور بود. و سپس از بین بردن صنایع دستی و تبدیل کشور به تولید کننده مواد کشاورزی و نفت را شامل می شود.

مطالب مرتبط :   بخش بندی بازار چیست؟

قبل از تسلط استعمار روس و انگلیس بر اقتصاد ایران، تجارت خارجی ایران عمدتاً با کشورهای آسیایی بود و صادرات این کشور شامل طیف وسیعی از کالاهای کشاورزی و تولیدی (صنایع دستی) بود. اما با شکست نظامی ایران از روسیه و تحمیل قراردادهای تجاری با امتیاز به روسیه و انگلیس و تغییر شرکای تجاری ایران – که عمدتاً به کشورهای اروپایی و عمدتاً روسیه و انگلیس تبدیل شدند – مرحله جدیدی آغاز شد که پیامدهای ناخوشایندی را برای ایران به همراه داشت.

از سوی دیگر این روند در دوران پهلوی و سال های پس از جنگ جهانی ادامه یافت. در دوره پهلوی اول، آلمان و پس از جنگ آمریکا به مهمترین شرکای تجاری ایران تبدیل شدند و رشد وابستگی در اقتصاد ایران در دهه 40 شدت گرفت و در هفت سال اول دهه 50 به اوج خود رسید.

وابستگی در دهه های بعدی

از این‌رو، اگر ایران در گذشته و قبل از آغاز رابطه با دولت‌های استعماری با تولید و ساخت متنوع محصولات اقتصادی در مبادلات بازرگانی خارجی به صورت فعال شرکت می‌داشت و از مزایای آن بهره‌مند می‌شد، رفته رفته با تحمیل رشد ناموزون و تحمیل تقسیم بین‌المللی کار، اقتصاد کشاورزی ایران که – به صدور محصولات کشاورزی وابسته بود – به صدور نفت وابسته شد. از سوی دیگر، اگر ابتدا میزان واردات ناچیز می‌بود و کل اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار نمی‌داد، در مقطع بعدی با جاافتادن تقسیم بین‌المللی‌کار، نوع واردات و کشورهای صادر کننده‌ی کالا به ایران، به عامل تعیین کننده‌ای در حرکت اقتصادی ایران تبدیل شد.

بنابراین ایران بر اساس چنین پیشینه ای سه دوره صنعتی شدن را در سال های قبل از 1300، 1300-1320 و 1347-1357 پشت سر گذاشت که تحولات فوق نه تنها تغییری در اقتصاد تک محصولی کشور ایجاد نکرد، بلکه همچنین منجر به تغییر نوع محصول و تشدید آن شد و اقتصاد کشاورزی تک محصولی به اقتصاد نفتی تک محصولی تبدیل شد. از سوی دیگر، صادرات کالا – که وجه دیگری از بازرگانی خارجی است و بر خلاف واردات، بیانگر امکانات تولید کشور یا به دیگر سخن، امکانات واحد‌های تولیدی، اعم از صنعتی، کشاورزی و معدنی در رفع نیازهای بین المللی و فراهم آوردن ارز لازم برای تأمین واردات است – پیشرفت چندانی نکرد.

مدیریت بازاریابی جهانی

از آنجایی که برای یک بنگاه اقتصادی امکان تامین تمام نیازهای مصرف کنندگان وجود ندارد، مدیریت بازاریابی باید فرصت های موجود را با تقسیم بندی بازار تحلیل کند تا بتواند کالاها و خدمات مورد نیاز مصرف کنندگان را با توجه به منابع خود ارائه دهد. منظور از تقسیم بندی بازار این است که یک بازار بزرگ را به بخش های کوچکتر تقسیم کنیم به گونه ای که یکنواختی بیشتری از نظر عرضه و تقاضا در هر بخش وجود داشته باشد. کاربران دارای ویژگی های مشترک و مشابه هستند. معیارهایی که بازار بر اساس آن تقسیم می شود شامل عوامل جغرافیایی، جمعیتی، روانی، رفتاری، بازاریابی و اقتصادی است. پس از مطالعه بازار و تقسیم آن به بخش های مشابه، مدیریت بازاریابی باید تصمیم بگیرد که کدام یک از این بخش ها را به عنوان بازار هدف انتخاب کند. البته، او ممکن است بیش از یک بخش را بر اساس ترکیب و توانایی های کارکنان بازاریابی، قدرت رقابتی و سیاست های بازاریابی سازمان خود انتخاب کند.

مطالب مرتبط :   نوبت کاری چیست و چه تاثیری بر حقوق دارد؟

اما 5 کشور برتر تجارت جهانی

  • سوئد با جمعیتی بالغ بر 9.9 میلیون نفر و رشد تولید ناخالص داخلی 4.2 درصدی، کشور شماره یک تجارت در جهان است.
  • نیوزلند دومین کشور در این فهرست جهانی با جمعیت 4.5 میلیون نفر و رشد تولید ناخالص داخلی 3 درصد است.
  • هنگ کنگ با جمعیتی بالغ بر 7.2 میلیون نفر و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی 2.4 درصدی، از نظر شرایط تجاری مطلوب به سومین کشور جهان تبدیل شده است.
  • ایرلند با جمعیت 5 میلیون نفری و رشد تولید ناخالص داخلی 26.3 درصد، چهارمین کشور در این فهرست است.
  • انگلستان با 64.4 میلیون نفر جمعیت، 2.2 درصد رشد کرد و پنجمین کشور بزرگ جهان شد.

بازاریابی بین المللی چیست؟

ابتدا باید گفت بازاریابی بین المللی یک عملیات تجاری برای ارائه کالاها و خدمات از یک کشور به مشتریان در کشورهای دیگر با هدف کسب سود است. اما بازاریابی بین المللی همچنین شامل تولید و فروش کالاها و خدمات در بیش از یک کشور است. به عنوان مثال، شرکت فورد که محل اصلی آن در آمریکا است، خودروی تولید شده در آلمان را به کشورهای دیگر صادر می کند. به همین دلیل، گاهی اوقات بازاریابی بین المللی را بازاریابی چندملیتی نیز می نامند. لازم به توضیح است که مفهوم، مراحل و اصول بازاریابی استاندارد و قابل اجرا در تمامی بازارها و کشورها می باشد. بنابراین تفاوت بازاریابی بین المللی با بازاریابی داخلی به حوزه فعالیت آنها مربوط می شود.

سهم ایران در بازاریابی بین المللی

بر اساس آمار سازمان تجارت جهانی، ایران با صادرات 20 میلیارد و 544 میلیون دلار در 6 ماهه نخست سال 2016، 0.47 درصد از صادرات جهان را به خود اختصاص داده است، صادرات کالای ایران در 6 ماهه نخست سال 58 میلیون و 635 هزار تن بوده است. بیش از 70 درصد از صادرات کالایی ایران در نیمه اول سال 1395 مربوط به سوخت و محصولات معدنی و حدود 21 درصد مربوط به کالاهای صنعتی بوده است. مقاصد اصلی صادرات چین، عراق، کره جنوبی و هند بود. همچنین در 6 ماهه نخست سال 23 میلیارد و 595 میلیون دلار کالا به ایران وارد شد که حدود 0.27 درصد از ارزش کل واردات جهان را شامل می شود و 17 میلیون و 195 هزار تن کالای خارجی نیز وارد ایران شده است. از این میزان کالاهای وارداتی 59 درصد مربوط به کالاهای صنعتی و حدود 30 درصد مربوط به محصولات کشاورزی است. عمده ترین منابع وارداتی ایران در نیمه اول سال، چین، امارات، ترکیه، کره جنوبی و هند بوده است.

مقالات مرتبط

اشتباهات معمول حسابداری کسب و کار ها 20 فروردین 1402

اشتباهات معمول حسابداری کسب و کار ها

اشتباهات معمولی که در فرآیند حسابداری کسب و کار های بزرگ و کوچک حسابداری رخ می دهد کدامند؟ چگونه میتوان از آن ها پیش گیری کرد؟ همه و همه در مقاله پیش رویتان در وبلاگ آریاتراز… انجمن مشاغل کوچک، شرکتی...

مقالات ادامه مطلب
فروشگاه میوه و سبزیجات 2 بهمن 1401

فروشگاه میوه و سبزیجات

آیا برای فروشگاه میوه و سبزیجات برنامه حسابداری مناسبی وجود دارد؟ برنامه حسابداری فروشگاه میوه و سبزیجات یکی از نرم افزارهای حسابداری برجسته است که کسب و کار شما را از هرج و مرج و ازدحام نجات می دهد. با...

مقالات ادامه مطلب
برنامه حسابداری فست فود 3 بهمن 1401

برنامه حسابداری فست فود

برنامه حسابداری مناسب برای فروشگاه فست فود چیست؟ برنامه حسابداری فست فود ویژگی های پیشرفته بسیاری را در اختیار شما قرار می دهد که به شما کمک می کند تجارت خود را بهتر مدیریت کنید و کنترل دقیقی بر هزینه...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین