تغییر سال مالی شرکت و مزایای آن

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

تغییر سال مالی شرکت و مزایای آن
14 مرداد 1401
useradmin
1970

آیا از امکان تغییر سال مالی شرکت خود اطلاع کافی دارید؟ آیا می دانید چه شرکت هایی مجاز به تغییر سال مالی خود هستند؟ آیا از مزایای تغییر سال مالی برای شرکت ها اطلاع دارید؟

منظور از تغییر سال مالی شرکت چیست؟


در قانون تجارت، مواد 100، 101، 110 و 126 قانون مالیات های مستقیم به صراحت سال مالی و مالیاتی را تعریف نکرده است. صریح ترین اشاره در بند 19 ماده 8 اصلاحیه قانون تجارت با این موضوع است: «تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت در موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسلیم آن به بازرسان به مجمع عمومی سالانه» که سهامداران باید در برنامه اساسنامه شرکت سهامی قید کنند همچنین سال مالی در مواد 232، 237، ‌89 و 138  ذکر و تأکید شده است.

در استانداردهای حسابداری کلیه مباحث بر اساس سال مالی تدوین شده است. در استاندارد ارائه صورتهای مالی برای تعیین دوره حسابداری آمده است که «صورتهای مالی باید حداقل سالی یک بار ارائه شود»، با توجه به توضیحات مندرج در قوانین و مقررات مذکور، انتخاب سال مالی برای شرکت‌ها آزاد است. بدین ترتیب که هم می‌تواند یک سال شمسی انتخاب شود یا از هر تاریخی شروع شود و به سال بعد منتهی شود. بنابراین سهامداران شرکت می توانند در زمان تاسیس یا ادامه شرکت خود محدوده سال مالی شرکت خود را انتخاب یا تغییر دهند.

در این صورت واحد مالی وظیفه بستن حساب ها، تهیه صورت های مالی و اظهارنامه مالیاتی را در فصل پاییز انجام می دهد و همچنین حسابرسی مالی و مالیاتی با هزینه کمتری انجام می شود (در نیمه دوم سال معمولا حسابرسان ظرفیت مازاد دارند) و کارمندان و مدیران در تعطیلات هستند. عید نوروز و تابستان به طور کامل استفاده می شود و در عین حال زمان رسیدگی ممیزان محترم مالیاتی معمولاً در نیمه دوم سال برگزار می شود. لذا در فرصت مناسب طرفین در مورد مالیات بحث خواهند کرد. از سوی دیگر تنظیم اسناد قانونی و ارائه اظهارنامه مالیاتی در زمانی انجام می شود که حضور ارباب رجوع در دفاتر مربوطه کاهش یابد.

سپیدار سیستم
سپیدار سیستم

مزایای تغییر سال مالی چیست؟


شرکت‌ها این اختیار را دارند که سال مالی خود را بر اساس سال تقویمی، زمان تأسیس شرکت یا مدت کوتاهی پس از آن انتخاب کنند. لبته اکثر شرکت‌ها این تاریخ را به یک سال شمسی مرتبط می‌کنند که از فروردین‌ماه تا پایان اسفند را شامل می‌شود.. مشکلی که هر ساله برای شرکت ها اتفاق می افتد این است که سال مالی خود را تغییر می دهند. اما مزایای این تغییر چیست؟

شرکت‌هایی که در پایان سال مالی کمترین موجودی را در انبار خود دارند، می‌توانند محدوده زمانی را انتخاب کنند که هزینه‌های ذخیره‌سازی برای آنها ارزان‌تر شود.
شرکت هایی که می خواهند اطلاعات مالی سالانه آنها با شرکت های خارجی مطابقت داشته باشد، می توانند سال مالی خود را مطابق با سال تقویمی میلادی انتخاب کنند.
شرکت هایی که عضو شرکت های مادر هستند و سال مالی آنها با یکدیگر منطبق نیست می توانند سال مالی خود را مشابه سال مالی خود کنند.
شرکت هایی که به عنوان مثال در ابتدای سال شمسی ترافیک تجاری دارند و باید به مشتریان خود گزارش دهند، می توانند سال مالی خود را به نیمه دوم سال تغییر دهند.
شرکت‌هایی که تصمیم می‌گیرند دوره بسته شدن حساب‌ها، انجام حسابرسی مالی و تشکیل مجامع و همچنین انجام حسابرسی مالیاتی شرکت‌هایشان تا 29 اسفند ماه به پایان برسد، می‌توانند سال مالی منتهی به 31 مرداد را انتخاب کنند.

کدام شرکت ها واجد شرایط تغییر سال مالی هستند؟


در اینجا می خواهیم شرکت هایی را که شرایط سال مالی را که مطابق با سال شمسی تغییر نمی دهند، بررسی کنیم:

شرکت‌هایی که کمترین میزان موجودی را در ماه منتهی به پایان سال مالی دارند، می‌توانند محدوده‌ای را انتخاب کنند که انجام آن آسان‌تر و ارزان‌تر باشد و برای مدیریت موجودی هزینه‌ای داشته باشد.
شرکت هایی که می خواهند اطلاعات مالی سالانه آنها با شرکت های همکار خارجی مطابقت داشته باشد، می توانند سالی را انتخاب کنند که با سال تقویمی میلادی مطابقت داشته باشد.
در شرکت‌های هلدینگ می‌توان با تغییر سال مالی، شرکت‌های زیرمجموعه‌ای را که در شرکت اصلی عضویت دارند و سال‌های مالی آن‌ها با یکدیگر منطبق نیست، با یکدیگر هماهنگ شوند.
به عنوان مثال شرکت هایی که در 4 یا 6 ماه اول سال شمسی ترافیک تجاری دارند و باید به مشتریان خود گزارش دهند نیز می توانند سال مالی خود را به نیمه دوم سال تغییر دهند. با مطالعه ای که روی سال های مالی موسسات حسابرسی انجام شد، آنها به این نتیجه رسیدند که اکثر موسسات حسابرسی سال مالی متفاوتی با سال شمسی دارند و دلیل این امر تنها به دلیل ترافیک فعالیت 4 ماهه آنهاست که با آن آشنا هستید.
شرکت هایی که قصد دارند دوره بسته شدن حساب ها، انجام حسابرسی مالی، برگزاری مجامع عمومی و انجام حسابرسی مالیاتی را تا 8 اسفند ماه به اتمام برسانند، می توانند سال مالی منتهی به 31 مرداد را انتخاب کنند.

مدارک مورد نیاز برای تغییر سال مالی


برای تغییر سال مالی مدارکی لازم است که با توجه به نوع شرکت و فعالیت آن متفاوت است اما به طور کلی این مدارک عبارتند از:

  • ارائه لیست شرکا، سهامداران با تعیین میزان سهم الشرکه و سهام هر یک از آن‌ها
  • اصل آگهی دعوت از اعضای مجامع عمومی فوق العاده مطابق با اساسنامه شرکت (با رعایت موارد ماده 6 قانون تجارت)
  • صورت جلسه مجامع عمومی فوق العاده که به امضا و تایید همه اعضا و شرکا رسیده باشد.
  • ارائه برگه نمایندگی نمایندگان اشخاص حقوقی شریک و یا سهام‌دار شرکت
  • ارائه مجوز از مراجع ذی صلاح در صورت نیاز


خلاصه

بنابراین هر شرکتی می تواند تعریفی از سال مالی خود داشته باشد و آن را تغییر دهد. بیش از 99 درصد شرکت ها نسبت به سال مالی شمسی انتخاب کرده اند که با مطالعه موضوع فعالیت شرکت، تردد کاری، مشکلات پرسنلی، مراجعه به ادارات و سازمان های دولتی و نمونه های دیگری که در اینجا ذکر می شود، می توانند سال مالی را تغییر دهند. در صورت انجام این اقدام، گامی در جهت ارتقای فرهنگ سازمانی برداشته شده است و باید با بازرس شرکت در مورد نحوه تغییر آن مشورت شود.

شما میتوانید کلیه امور مالی و حسابداری خود را با نرم افزار حسابداری سپیدار یا همان سپیدار سیستم به راحتی انجام دهید. همچنین برای ثبت درخواست خدمات مالی و حسابداری میتوانید به وبسایت آریا تراز مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

اشتباهات معمول حسابداری کسب و کار ها 20 فروردین 1402

اشتباهات معمول حسابداری کسب و کار ها

اشتباهات معمولی که در فرآیند حسابداری کسب و کار های بزرگ و کوچک حسابداری رخ می دهد کدامند؟ چگونه میتوان از آن ها پیش گیری کرد؟ همه و همه در مقاله پیش رویتان در وبلاگ آریاتراز… انجمن مشاغل کوچک، شرکتی...

مقالات ادامه مطلب
آموزش ثبت حسابداری ارزش افزوده 19 شهریور 1401

آموزش ثبت حسابداری ارزش افزوده

وقتی حسابدار ها معامله ای را انجام می دهند باید ثبت حسابداری ارزش افزوده داشته باشند. برای مثال در هنگام خرید از ما هزینه ای جهت ارزش افزوده (مالیات) دریافت میشود که در این زمان از حساب های دریافتنی و...

مقالات ادامه مطلب
چه خطراتی امنیت فروشگاه اینترنتی را تهدید می‌کنند؟ 18 دی 1401

چه خطراتی امنیت فروشگاه اینترنتی را تهدید می‌کنند؟

امنیت فروشگاه اینترنتی در طول 10 سال گذشته، تعداد خرده فروشان آنلاین به طرز چشمگیری افزایش یافته است. این رشد را می توان مرتبط با بهبود زیرساخت اینترنت در کشورمان و همچنین شکل گیری الگوهای رفتاری جدید در بین مردم...

مقالات ادامه مطلب

2 پاسخ به “تغییر سال مالی شرکت و مزایای آن”

  1. سینا گفت:

    شما غیرحضوری هم اموزش میدید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین