مدارک حسابداری بین المللی

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

مدارک حسابداری بین المللی
14 تیر 1402
useradmin
1646

بنظر شما حسابداری بین المللی چه تفاوت هایی با حسابداری معمول دارد؟ امروزه در هر پستی صرف نظر از فعالیتی که انجام می دهید، بخش های تخصصی و حرفه ای وجود دارد. وجود نیروی کار متخصص و زبده یکی از مهم ترین نیازهای هر کسب و کار و به طور کلی هر کشور است و یکی از مهم ترین زمینه هایی که وجود نیروی کار متخصص در آن اهمیت ویژه ای دارد، حوزه حسابداری بین المللی است.

حسابداری بین المللی چیست؟

در واقع حسابداری بین المللی یک روش حسابداری است که استانداردها و اصول حسابداری همه کشورها را در بر می گیرد. کسانی که می خواهند مدرک بین المللی حسابداری داشته باشند باید این اصول و قوانین را بیاموزند و دوره های معتبر بین المللی را بگذرانند. مدارک بین المللی حسابداری در سراسر جهان توسط انجمن های حسابداری به افراد واجد شرایط پس از اتمام دوره های تحصیلی اعطا می شود.

اسناد حسابداری بین المللی انواع مختلفی دارند که برخی از آنها معتبرتر هستند. در ایران به مرکز آموزش حسابداران خبره نمایندگی داده شده است تا برخی از دوره ها و آزمون های بین المللی حسابداری را برگزار کند و داوطلبان می توانند بدون خروج از کشور مدرک بین المللی حسابداری دریافت کنند. این اسناد برای کسانی که می خواهند در خارج از کشور یا در شرکت های خارجی فعال در داخل کشور فعالیت حسابداری داشته باشند مفید است.

معتبرترین اسناد حسابداری بین المللی کدامند؟

همانطور که گفته شد، درجات حسابداری بین المللی مختلفی وجود دارد که یک حسابدار می تواند با توجه به حرفه خود انتخاب کند. هر یک از این دوره ها موضوعات، موضوعات و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند که در انتخاب مناسب داوطلبان موثر است. در زیر سه مدرک معتبر بین المللی حسابداری را توضیح خواهیم داد.

حسابداران رسمی _ CPA

حسابداری CPA ابتدا در انگلستان تاسیس شد و سپس به عنوان یک رشته تخصصی در آمریکا شناخته شد. مدرک CPA یا Certified Public Accountant تا حدودی معادل مدرک حسابدار رسمی در ایران است. این مدرک یکی از بالاترین و معتبرترین مدارک حسابداری در جهان است و حسابداران می توانند پس از گذراندن این دوره و اخذ مدرک آن به عنوان یک حسابدار حرفه ای وارد بازار کار شوند. در ایران حسابداران CPA از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار بوده و مهر و امضای آنها مورد تایید سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.

مطالب مرتبط :   حسابداری انبار

مدرک لیسانس در امور مالی، تجارت یا حسابداری برای کسب مدرک CPA مورد نیاز است. همچنین، داوطلب این مدرک باید 150 ساعت دوره آموزشی را پشت سر بگذارد و یک آزمون گواهینامه را پشت سر بگذارد. شما همچنین ملزم به داشتن دو سال سابقه حسابداری عمومی و متعهد شدن به تعداد مشخصی از ساعات آموزشی در سال هستید.

آزمون CPA دارای چهار بخش است:

  • ممیزی و صدور گواهینامه
  • حسابرسی و گزارشگری مالی
  • مقررات و تنظیمات قانونی
  • محیط کسب و کار و مفاهیم مدیریت

آزمون CPA در ایران در سه ماهه آخر سال توسط جامعه حسابداری عمومی برگزار می شود. این آزمون در چهار مرحله چهار ساعته و در چهار روز مجزا برگزار می شود.

حسابداران مدیریت خبره _ CMA

دوره CMA از انجمن حسابداران مدیریت خبره در انگلستان که در لندن مستقر است نشات می گیرد. این انجمن بزرگترین مرکز آموزش حسابداران مدیریت بین المللی است. این دوره در واقع یک دوره آموزشی حسابداری مدیریت است و داشتن مدرک دیپلم در این دوره نشان دهنده توانایی در برنامه ریزی مالی، کنترل و پشتیبانی تصمیم گیری و اخلاق حرفه ای و تحلیل می باشد.

دوره CMA یک دوره بسیار منعطف برای داوطلبان است و محدودیت زمانی برای شرکت در این دوره وجود ندارد. این دوره معمولا بین 3 تا 5 سال طول می کشد. سرفصل های دوره CMA بر اساس آخرین تحولات بازار کسب و کار و نیازهای کارفرمایان به طور مداوم تجدید نظر و به روز می شوند. همچنین CMA از آخرین فناوری ها و خدمات برای ارائه خدمات خود استفاده می کند. از این رو دارندگان مدرک این دوره به صنایع، سازمان ها و کارفرمایان علاقه مند هستند و این دوره در بین متقاضیان مدرک بین المللی حسابداری محبوبیت دارد.

دوره CMA شامل 15 درس است که در سه سطح ارائه می شود:

سطح اول (سطح تجاری):

در این سطح، پنج آزمون وجود دارد که اصول کلی حسابداری را ارزیابی می کند. این امتحانات مبتنی بر کامپیوتر (CBA) هستند:

ج1: مبانی حسابداری مدیریت

ج2: مبانی حسابداری مالی

ج3: ریاضیات بازرگانی

ج4: اقتصاد برای تجارت

ج5: قانون تجارت

سطح دوم (سطح مدیریت):

شش آزمون در این مقطع برگزار می شود که به سه بخش مالی، حسابداری و مدیریت تقسیم می شود:

حسابداری

P1: حسابداری مدیریت – ارزیابی عملکرد

P2: حسابداری مدیریت – مدیریت تصمیم

مدیریت

P4: مدیریت سازمانی و سیستم های اطلاعاتی

P5: مدیریت یکپارچه

دارایی، مالیه، سرمایه گذاری

P7: حسابداری مالی و اصول مالیاتی

P8: تجزیه و تحلیل مالی

سطح سوم (سطح استراتژیک):

مطالب مرتبط :   ثبت شرکت و مالیات

این سطح شامل سه درس است که هر یک به نوعی ادامه سه قسمت سطح دوم است:

P3: حسابداری مدیریت – استراتژی ریسک و کنترل

P6: حسابداری مدیریت – استراتژی کسب و کار

P9: حسابداری مدیریت – استراتژی مالی

آزمون پایانی این دوره نیز P10: TOP CIMA نامیده می شود و به افرادی که در هر 15 آزمون موفق شوند مدرک CMA اعطا می شود. داشتن حداقل مدرک تحصیلی لیسانس (ترجیحاً در رشته های حسابداری، مدیریت یا اقتصاد) و تسلط به زبان انگلیسی از پیش نیازهای شرکت در آزمون CMA می باشد و داوطلبانی که دارای مدرک کارشناسی مربوطه باشند با تایید CIMA از شرکت در آزمون چند دوره معاف خواهند بود. این آزمون ها به زبان انگلیسی برگزار می شود و در حال حاضر در ایران برگزار نمی شود.

· انجمن حسابداران خبره _ ACCA

انجمن حسابداران خبره (ACCA) نیز در انگلستان است و صد و بیست سال قدمت دارد. دفتر مرکزی این انجمن در گلاسکو است و در بسیاری از کشورها یک انجمن بین المللی حسابداری محسوب می شود. بنابراین مدرک آن در بین کارفرمایان و سازمان های محترم از شهرت بالایی برخوردار است. از آنجایی که این انجمن بزرگترین انجمن بین المللی حسابداری محسوب می شود، آزمون آن در بسیاری از کشورها از جمله ایران برگزار می شود.

دارندگان ACCA در مهارت های حسابداری، حسابداری صنعتی و حسابرسی مالی تخصص دارند، اگرچه مدرک دانشگاهی برای گذراندن دوره های آن لازم نیست. البته دوره های آموزشی ACCA زیر نظر انجمن نمی باشد و انجمن فقط آزمون را انجام می دهد و داوطلبان می توانند در دوره های آموزشی موسسات مختلف شرکت کنند و یا به صورت خودآموز مطالب مورد نیاز آزمون را بیاموزند.

دوره های ACCA بین 3 تا 4 سال طول می کشد، اما داوطلبان ده سال فرصت دارند تا تمام امتحانات را بگذرانند. بنابراین هرکسی می تواند با توجه به شرایط خود برای قبولی در آزمون برنامه ریزی کند.

دوره های ACCA شامل 14 آزمون است که در دو سطح اصلی برگزار می شود. هر سطح اصلی نیز دارای دو زیرمجموعه است:

سطح پایه:

این سطح دارای زیرمجموعه های دوره های دانش و دوره های مهارتی است. شناخت اصول اولیه حسابداری، نقش اطلاعات مالی و مسائل کلیدی مدیریت یکی از اهداف این سطح است.

دوره های دانش به معرفی اصول حسابداری و تعریف نقش اطلاعات مالی در موضوعات اصلی مدیریت می پردازد:

دانش:

F1: حسابدار در تجارت

F2: حسابداری مدیریت

F3: حسابداری مالی

دوره های مهارتی شامل مهارت های اساسی و فنی حسابداری می شود که هر فردی که در امور مالی کار می کند به آن نیاز دارد. علاوه بر این، چارچوب قانونی حاکم بر تجارت نیز در این سطح توضیح داده شده است:

مطالب مرتبط :   5 دلیل که مشتریان از شما خرید نمی کنند

مهارت ها

F4: حقوق شرکت و تجارت

F5: مدیریت عملکرد

F6: مالیات

F7: گزارشگری مالی

F8: حسابرسی و اطمینان

F9: مدیریت مالی

سطح حرفه ای:

این سطح نیز به دو زیر گروه دروس اصلی و دروس اختیاری تقسیم می شود. در این سطح، تمامی مهارت های حرفه ای لازم برای مدیران مالی وجود دارد.

دروس اصلی با هدف تعیین نقش حسابدار در مدیریت استراتژیک سازمان و تقویت توانایی مدیر مالی در ارزیابی اطلاعات است:

چیزهای اساسی

P1: حکمرانی، ریسک و اخلاق

P2: گزارش شرکت

P3: تجزیه و تحلیل کسب و کار

رشته های انتخابی به متقاضیان حق انتخاب و تمرکز بر رشته فنی مورد نظر خود را می دهد و از بین این چهار رشته باید دو رشته انتخاب شود. مباحث برنامه ریزی کسب و کار، گزارشگری سازمانی و مدیریت مالی در این سطح از دوره ها پوشش داده می شود:

تنظیمات

P4: مدیریت مالی پیشرفته

P5: مدیریت عملکرد پیشرفته

P6: مالیات تمدید شده

P7: حسابرسی و اطمینان پیشرفته

کسانی که دارای مدرک لیسانس یا بالاتر در رشته حسابداری هستند از چهار دوره اصلی (F1 تا F4) معاف هستند. البته با وجود اینکه داوطلب در آزمون حاضر نمی شود مگر; اما باید هزینه آزمون را پرداخت کند. با گذراندن دوره های P1 تا P7، داوطلب مدرک کارشناسی ارشد حسابداری را از دانشگاه UCL دریافت می کند. برای دریافت گواهینامه ACCA باید سه سال سابقه کار تایید شده ارائه شود که در ابتدا، وسط و یا پایان امتحانات قابل ارائه باشد.

آزمون ACCA دو بار در سال در سراسر جهان از جمله ایران برگزار می شود. یک داوطلب می تواند در هر نوبت حداکثر در چهار آزمون شرکت کند. از 14 امتحان ACCD، سه دوره دو ساعته دانش و یازده امتحان سه ساعته است. موفقیت در حداقل 10 امتحان برای اخذ مدرک ACCA الزامی است.

CMA یا ACCA؟

دوره حسابداری بین المللی ACCA در ایران شهرت بیشتری نسبت به CMA دارد و برای مدیران و کارفرمایان اهمیت دارد
آنها آن را کشف کرده اند. اما علیرغم اینکه مدرک CMA به طور گسترده در ایران معرفی نشده است، در کشورهایی مانند آمریکا در مقایسه با ACCA کاربرد بیشتری دارد. بنابراین توصیه می شود اگر قصد مهاجرت از ایران را دارید به دنبال مدرک CMA باشید. از طرفی با وجود اینکه آزمون های CMA این مزیت را دارد که در پایان هر مقطع می توانید گواهینامه همان سطح را دریافت کنید اما برای شرکت در آزمون داوطلبان باید به یکی از کشورهای همسایه سفر کنند. ضمن اینکه آزمون های ACCA در ایران نیز برگزار می شود.

مقاله پیشنهادی برای مطالعه: Raid، فناوری جدید ذخیره سازی اطلاعات

مقالات مرتبط

شرکت های مشمول حسابرسی در سال 1401 8 آبان 1401

شرکت های مشمول حسابرسی در سال 1401

شرکت مالیاتی قانونی وضع کرده است که بر اساس آن کلیه واحدهای اقتصادی، تولیدی و خدماتی باید صورت های مالی حسابرسی شده خود را از موسسات حسابداری یا سازمان های حسابرسی همراه با اظهارنامه مالیاتی خود به سازمان امور مالیاتی...

مقالات ادامه مطلب
همه چیز در مورد فروش SaaS 2 مرداد 1402

همه چیز در مورد فروش SaaS

SaaS چیست؟ این فروش SaaS به چه دردی میخورد؟! روزهایی را به یاد بیاورید که سی دی نرم افزار را در رایانه خود قرار می دادید و سپس آن را نصب می کردید و فقط از طریق آن رایانه به...

مقالات ادامه مطلب
مالیات شرکت های دانش بنیان 1 اسفند 1401

مالیات شرکت های دانش بنیان

نحوه محاسبه و دریافت مالیات شرکت های دانش بنیان چگونه است؟ علاوه بر انواع شرکت ها در حقوق تجارت، دسته دیگری از شرکت ها وجود دارد که به آن ها شرکت های دانش بنیان می گوییم. امروزه مالیات شرکت های...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین