استانداردهای حسابداری مستقل

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

استانداردهای حسابداری مستقل
7 خرداد 1402
useradmin
1811

استانداردهای حسابداری مستقل چیست و حسابداران مستقل چه سیاست هایی در بررسی امور مالی شرکت ها دارند؟ حسابدار مستقل شخصی است که حساب های مالی این گروه را در خارج از یک سازمان یا شرکت حسابرسی کرده و به آنها خدمات حرفه ای ارائه می کند. حسابداران مستقل می توانند شامل یک شخص حقیقی یا حتی یک گروه حسابداری باشند که مدیران شرکت های مختلف با عقد قرارداد با آنها حساب های مالی شرکت خود را در اختیار آنها قرار می دهند.

حسابدار مستقل کیست؟

در دنیای امروز اکثر حسابداران به جای استخدام در شرکت های مختلف، مؤسسات خود را متشکل از چند حسابدار راه اندازی می کنند و حسابداری مستقل انجام می دهند. حسابدار مستقل علاوه بر وظیفه اظهارنظر در مورد صحت امور مالی یک گروه، باید بتواند جریانهای مالی یک گروه را نیز بررسی کند و عملکرد مالی آن را ارزیابی کند.

در زیر فهرستی از برخی از وظایف حسابداران مستقل آورده شده است تا به شما در شناخت بهتر آنها کمک کند:

  • عملیات حسابرسی
  • خدمات حسابداری
  • تهیه و تنظیم سیستم های حسابداری
  • مشاوره در مورد امور مالیاتی
  • تهیه استعلام ویژه برای بانک ها
  • کار با اوراق بهادار و …

هدف از استفاده حسابداران مستقل چیست؟

حسابداران مستقل با بررسی های تخصصی و کارشناسی و بر اساس استانداردهای حسابداری مستقل در مورد صورت های مالی گروه اظهار نظر می کنند. در واقع اکثر شرکت ها برای جداسازی مدیریت از مالکیت در واحدهای اقتصادی عادی و رفع پیچیدگی فعالیت های مالی در این واحدها از حسابداران مستقل کمک می گیرند.

مطالب مرتبط :   تفاوت نرم‌ افزار ابری با نرم‌ افزارهای تحت ویندوز

این حسابداران همچنین وضعیت مالی مدیران واحدهای تجاری سهامی عام را بررسی کرده و نظرات کارشناسی خود را برای آنها ارائه می کنند. این واحدها بیشترین سود سهامداران را به خود اختصاص می دهند، بنابراین کمک گرفتن از یک کارشناس حسابداری مستقل حرفه ای مهم است. در واقع حسابداران مستقل به افزایش اعتبار صورت های مالی شرکت بر اساس استانداردهای حسابداری مستقل کمک می کنند و باعث اطمینان بیشتر مراجع ذیربط نسبت به اطلاعات مالی می شوند.

هدف از استخدام حسابداران مستقل

گاهی اوقات به دلایل مختلف از جمله ضعف واحد حسابداری شرکت یا سایر اشتباهات رایج، صورت های مالی به درستی تعدیل نمی شوند و با واقعیت تفاوت چشمگیری دارند. حال اگر این اطلاعات مالی به دست مدیریت برسد و بر اساس این گزارش ها در مورد شرکت تصمیم گیری کنند، قطعا در آینده متحمل زیان های سنگینی خواهند شد. به همین دلیل، بررسی صورت های مالی توسط شخص ثالث و بی علاقه برای اعتبارسنجی داده ها و اطلاعات بسیار مهم است.

وظایف یک حسابدار مستقل چیست؟

اما وظایف حسابدار مستقل چیست و برای چه مواردی باید استانداردهای حسابداری مستقل را در نظر بگیرد؟

  • کنترل تراکنش های مالی در حساب های بانکی شرکت
  • کنترل بودجه و هزینه های شرکت
  • کنترل صورتهای مالی مربوط به حقوق کارکنان و جزئیات پرداخت
  • کنترل فعالیت انبار و بررسی ورود و خروج کالا و همچنین مدارک موجود

حسابدار مستقل چه گزارشاتی ارائه می کند؟

انواع گزارش های حسابداری مستقل می تواند شامل نظرات مختلفی باشد که در زیر به توضیح مختصری در مورد هر یک از آنها می پردازیم:

  • نظر قابل قبول: در صورتی که صورتهای مالی مطابق با استانداردهای حسابداری مستقل تهیه و تنظیم شده باشد، اظهار نظر قابل قبول است.
  • صورت مشروط: در صورت مشروط صورتهای مالی دارای انحراف بوده و مطابق با استانداردهای حسابداری نیست.
  • نظر رد شده: نظر مخالف زمانی است که صورت های مالی کاربر حاوی اشتباه باشد
  • بدون نظر: در صورتی که در فرآیند بررسی امور مالی شرکت ها و گروه ها محدودیت اساسی ایجاد شود، در این صورت حسابدار مستقل اظهار نظر نخواهد کرد. در واقع زمانی که ابهامات زیادی در روند بررسی امور مالی شرکت ها وجود دارد، حسابدار مجبور به اظهار نظر می شود.
مطالب مرتبط :   6 نکته مهم برای بودجه‌ بندی کسب‌وکارهای کوچک

استانداردهای حسابداری مستقل چیست؟

اکنون می خواهیم در مورد استانداردهای حسابداری مستقل صحبت کنیم که چارچوبی را برای حسابداران تعیین می کند و آنها را وادار می کند اطلاعات و گزارش های مالی قابل اعتماد تهیه و تهیه کنند.

پرکاربردترین استانداردهای حسابداری مستقل کدامند؟

پرکاربردترین استانداردهای حسابداری در زمینه حسابداری مستقل به شرح زیر است:

استاندارد شماره 3: درآمد عملیاتی

درآمد عملیاتی درآمد حاصل از فعالیت های اصلی و جاری یک واحد تجاری است و با عناوین مختلفی مانند فروش، حق امتیاز، سود تضمین شده، سود سهام و حق امتیاز به آن اشاره می شود.

موضوع اصلی در گزارش حسابداری درآمد عملیاتی عمدتاً بر تعیین لحظه شناسایی درآمد عملیاتی متمرکز است. درآمد عملیاتی زمانی شناسایی می شود که شواهد کافی مبنی بر وقوع جریان ورودی منافع اقتصادی در آینده وجود داشته باشد (جریان منافع اقتصادی مربوط به درآمد عملیاتی در واحد تجاری محتمل است) و این مزایا را بتوان به طور قابل اتکا تخمین زد.

استاندارد شماره 4: ذخایر، بدهی ها و دارایی های احتمالی

هدف استاندارد حسابداری شماره 4 اطمینان از بکارگیری معیارها و مبانی شناسایی مناسب برای ارزیابی ذخایر، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی و همچنین افشای اطلاعات کافی در یادداشت های توضیحی برای درک بهتر ماهیت آنهاست. ، زمانبندی و میزان استفاده کنندگان صورتهای مالی.

استاندارد شماره 16: اثرات تغییرات نرخ ارز

هدف استاندارد حسابداری شماره 16 ارزیابی معاملات ارزی و عملیات خارجی به گونه ای است که نتایج آنها به طور کلی با اثرات تغییرات نرخ ارز بر جریان های نقدی واحد تجاری و حقوق صاحبان سهام مطابقت داشته باشد و اطمینان حاصل شود که صورت های مالی نشان دهنده نتایج عملکرد بهینه را تضمین می کند. همچنین، صورت‌های مالی تلفیقی منعکس‌کننده نتایج مالی و رابطه اقلامی است که در صورت‌های مالی به واحد پول قبل از ترجمه نشان داده شده است.

مطالب مرتبط :   دیتا سنتر چیست؟

بکارگیری اصول و استانداردهای عمومی حسابداری در تهیه گزارش

اصول حسابداری چارچوب خاصی را تعریف می کند که بر اساس آن حسابداران گزارش ایجاد می کنند. در زیر مهم ترین اصولی را که حسابداران مستقل باید در نظر داشته باشند فهرست می کنیم:

  • اصل سازگاری
  • اصل هزینه
  • اصل نهاد اقتصادی
  • اصل افشای کامل
  • اصل تداوم
  • اصل انطباق
  • اصل اساسی
  • اصل واحد پولی
  • اصل قابلیت اطمینان
  • اصل تأیید درآمد
  • اصل دوره زمانی

ضمناً حسابدار مستقل باید با استانداردهای عمومی حسابداری در ایران که شامل 42 مورد می باشد آشنا باشد.

اطلاعات کامل در مورد قوانین مالی و حسابداری

قوانین مالی و حسابداری مختلفی وجود دارد که جزء استانداردهای حسابداری مستقل است و هر حسابداری باید با آنها آشنا باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  1. قانون مالیات های مستقیم
  2. قانون تشکیل واحدهای مالی و حسابرسی
  3. قانون کسب و کار
  4. قانون پاسخگویی عمومی در سراسر کشور

حسابداری مستقل، راهی مناسب برای بررسی صورت های مالی شرکت ها

در این مقاله به طور کامل در مورد حسابداران مستقل و وظایف آنها صحبت کرده ایم و همچنین شما را با استانداردهای حسابداری مستقل آشنا کرده ایم. اکنون که استانداردها و چارچوب هایی را که حسابداران مستقل هنگام بررسی امور مالی شرکت ها دارند را درک کرده اید، بهتر می توانید از حسابداران داخلی یا حسابداران مستقل برای بررسی صورت های مالی شرکت خود کمک بگیرید.

اگر نیاز باشد که صورت های مالی شرکت شما توسط فردی خارج از سازمان بررسی و تایید شود، حسابداران مستقل در این زمینه کمک زیادی به شما خواهند کرد، اما اگر نیازی به این کار نیست و گروه شما دارای حسابدار داخلی است، می توانید به دانش و تخصص همان حسابدار داخلی تکیه کنید صورتهای مالی شرکت خود را تنظیم کنید.

به شما توصیه میکنیم در مورد تفاوت استانداردهای حسابداری ایران و دنیا اطلاعات بیشتری کسب کنید. برای دانستن بیشتر در این مورد به مقاله مربوط در وبلاگ آریا تراز مراجعه کنید.

مقالات مرتبط

دیتا سنتر چیست؟ 8 اردیبهشت 1402

دیتا سنتر چیست؟

با توسعه روزافزون فناوری و گسترش شبکه جهانی اینترنت، دیتا سنتر ها به یکی از مهم ترین بخش های اینترنت تبدیل شده اند. مراکزی که خدماتی مانند سرورهای ابری و سرورهای مجازی ارائه می‌دهند، نقش کلیدی در اتصال مردم از...

مقالات ادامه مطلب
نگاهی بر حسابداری غیرحضوری 4 دی 1401

نگاهی بر حسابداری غیرحضوری

حسابداری غیرحضوری با پیشرفت تکنولوژی، تمایل کسب و کارها برای انجام غیرحضوری امور خود افزایش یافته است. زیرا بسیاری از محدودیت ها و هزینه ها با عدم حضور در محل کار از بین می روند. حسابداری غیرحضوری از جمله مواردی...

مقالات ادامه مطلب
مدیریت نقدینگی برای مدیران 4 اردیبهشت 1402

مدیریت نقدینگی برای مدیران

کسب و کارها همیشه به دنبال بهینه سازی و مدیریت سرمایه در گردش خود هستند. جریان نقدی و نقدینگی یک شرکت رگ حیاتی عملیات آن است. بنابراین درک نقدینگی برای شرکت هایی که با حاشیه سود پایین فعالیت می کنند...

مقالات ادامه مطلب

یک پاسخ به “استانداردهای حسابداری مستقل”

  1. مهدی کاظمی نجف آبادی گفت:

    سومند بود
    سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین