هارد سرور چیست؟ انواع آن

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

هارد سرور چیست؟ انواع آن
30 اردیبهشت 1402
useradmin
1811

هارد سرور جایی است که داده ها و اطلاعات روی سرور ذخیره می شود و به همین دلیل هارد سرور نقش مهمی در سرورها ایفا می کند. همه هارد دیسک ها عملیات خواندن و نوشتن را به صورت یکپارچه انجام می دهند. بنابراین آنها باید بتوانند تاخیر را به حداقل برسانند. سرعت عملکرد در سرور هارد بسیار مهم است و بهترین سرورهای هارد دیسک از سرعت بالا پشتیبانی می کنند.

انواع هارد دیسک؛ تفاوت ها و ویژگی ها

سرعت بالای انتقال داده و اطلاعات یکی از مهمترین ویژگی های سرورهای سخت است. این سیستم ها باید به درخواست های مختلف کاربران در زمان واقعی پاسخ دهند و این باید با پردازش سریع انجام شود. به طور کلی، زمانی که کاربر درخواست خود را ثبت می کند، انتظار دارد در اسرع وقت به پاسخ سرور دسترسی پیدا کند.

سرورهای سخت بر اساس محل اتصال به سرور به چند نوع مختلف طبقه بندی می شوند. هارد های سرور می توانند هارد دیسک های SATA یا هارد دیسک های SAS باشند. البته نوع سوم بسیار متفاوت و کاربردی تر است. SSD ها به هارد دیسک های پرسرعت معروف هستند.

هارد دیسک SATA؛ مناسب برای مصارف خانگی

این هارد ذخیره سازی کافی را فراهم می کند و سرعت مناسبی را برای انتقال داده ها و اطلاعات در اختیار کاربران قرار می دهد. هارد دیسک های SATA به خوبی نصب شده و روی لپ تاپ ها، کامپیوترهای خانگی و سرورها کار می کنند. قیمت هارد دیسک های SATA کمی ارزان تر از 2 مدل دیگر است. بنابراین گزینه ایده آلی برای مصرف خانگی یا ذخیره سازی اطلاعات و خدمات پشتیبانی خواهد بود. هارد دیسک های SATA داده ها را با سرعت 7200 دور در دقیقه می چرخاند. سرورهای سخت SATA فضای ذخیره سازی خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهند. فضای ذخیره سازی در این هارد دیسک ها از 500 گیگابایت تا 8 ترابایت در دسترس است.

مطالب مرتبط :   شیف شب یا همان شب کاری چیست؟

توان مصرفی هارد SATA در حالت خاموش 4 تا 6 وات خواهد بود و در حین کار به حدود 10 تا 12 وات خواهد رسید. یکی از ویژگی های خاص هارد های SATA اتصال 2 هارد به یکدیگر است. معمولاً برای استفاده از فضای ابری پرمصرف از هارد دیسک های SATA استفاده نمی کنند. فضای ابری شرایط مساعدی را برای خدمات شرکت ها فراهم می کند و حجم زیادی از اطلاعات در آن ذخیره می شود. پیشنهاد می کنیم در مورد مفهوم حسابداری در فضای ابر، امکانات و ویژگی های آن، نرم افزار حسابداری ابری چیست؟ در وبلاگ آریا تراز فرداد را مطالعه کنید.

هارد SAS؛ رایج ترین نوع هارد سرور

کلمه SAS از عبارت Serial Attached SCSI گرفته شده است. هارد دیسک های SAS در اندازه های 300 تا 900 گیگابایت تولید می شوند. در حال حاضر شرکت وسترن دیجیتال، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان هارد دیسک در جهان، نسخه جدیدی از هارد دیسک های SAS را با ظرفیت حداکثر 15 ترابایت تولید کرده است. درایوهای SAS معمولا در سرورهای شرکت ها و سازمان های بزرگ قرار می گیرند. هارد دیسک های SAS نرخ خرابی بسیار پایینی دارند و قادرند 1.2 میلیون ساعت عملیات خواندن و نوشتن را انجام دهند.

زمانی که هارد SAS خاموش است بین 5 تا 7 وات برق مصرف می کند و زمانی که فعال است و اطلاعات را بازیابی می کند حدود 10 تا 14 وات برق مصرف می کند. سرورهایی که از هارد دیسک های SAS استفاده می کنند بالاترین سطح کارایی را ارائه می دهند و انواع اطلاعات و داده ها را به خوبی مدیریت می کنند. برخی از شرکت های بزرگ که از ابر استفاده می کنند، هارد دیسک SAS دارند. شرکت های ابری رایگان ایران نیز از هارد دیسک های SAS کمک می گیرند.

مطالب مرتبط :   پیش بینی و برآورد سربار سپیدار سیستم

هارد دیسک SSD؛ سریعترین هارد سرور

هارد دیسک SSD یا هارد دیسک نسل جدیدی از ذخیره سازی هارد دیسک است که در چند سال اخیر با استقبال خوبی مواجه شده است. در این نوع هارد از قطعه متحرک یا دیسک چرخان استفاده نمی شود و در کل تکنولوژی هارد SSD بسیار متفاوت است. این دستگاه ها به عنوان حافظه طراحی شده اند و قابلیت خواندن و نوشتن اطلاعات و داده ها بر روی هارد دیسک SSD بسیار بالاست. هارد دیسک های SSD می توانند داده ها را بدون استفاده از برق ذخیره کنند و مانند حافظه های فلش عمل کنند.

تمام اطلاعات روی تراشه مغناطیسی ذخیره می شود و به همین دلیل هارد دیسک های SSD نسبت به 2 نوع دیگر سرعت بالایی دارند. تراشه های تشکیل دهنده در درایوهای SSD یا SSD ها NAND نامیده می شوند. هر 64 گیگابایت SSD از 8 تراشه NAND تشکیل شده است. هارد های SSD مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند و زمان پاسخگویی این هارد ها بسیار سریع است. به علاوه عملکرد این هارد ها بسیار بی صدا بوده و مصرف برق بسیار کمی دارد. بهترین نرم افزار حسابداری ابری روی سرورهای SSD اجرا می شود و سرعت فوق العاده بالایی دارد.

نصب انواع هارد سرور بر روی سیستم های کامپیوتری

معمولا هارد دیسک های SATA به مادربرد متصل می شوند و توسط کابل های نازک تغذیه می شوند. زمانی که هارد دیسک SATA به مادربرد و منبع تغذیه متصل می شود باید پارتیشن بندی خوب و مناسبی برای آن در نظر گرفته شود تا از نظر حجم اطلاعات مشکلی پیش نیاید. در نصب هارد SATA بسیار مراقب باشید تا به قطعات آسیبی وارد نشود. روش نصب هارد دیسک های SAS مانند SATA است. این هارد ها از طریق کابل IDE به برد سیستم اصلی متصل می شوند. نصب هارد دیسک های SSD در سیستم بسیار راحت تر است.
اتصال کابل ها در این هارد SSD آسان است و مهم ترین ویژگی هارد های SSD امکان استفاده از هارد در کنار هارد های دیگر است. اگر سخت افزار شما یک پورت خالی برای هارد دیسک جدید ندارد، می توانید از براکت هارد دیسک استفاده کنید. همچنین سخت افزاری که پلتفرم داکر روی آن نصب شده است از هارد دیسک SSD استفاده می کند.

مطالب مرتبط :   آموزش سیستم مشتریان و فروش سپیدار همکاران سیستم

انتخاب بهترین سرور هارد بر اساس نیاز

معمولا سازمان ها و شرکت هایی که به سرعت انتقال اطلاعات اهمیت ویژه ای می دهند از درایوهای SSD استفاده می کنند. علاوه بر این، شرکت های دیگری که ظرفیت ذخیره سازی بالا برای آنها مهم است از هارد دیسک های SAS یا SATA استفاده می کنند. به طور کلی با توجه به نیاز سازمان و شرکت هارد سرور خریداری کنید. برای مثال سرورهای ابری نرم افزار سپیدار سیستم اغلب از نوع SSD هستند. این سرورهای سخت برای استفاده کاربران از فضای ابری بسیار کاربردی و عالی هستند.

مقالات مرتبط

تفاوت نرم‌ افزار ابری با نرم‌ افزارهای تحت ویندوز 15 آذر 1401

تفاوت نرم‌ افزار ابری با نرم‌ افزارهای تحت...

نام نرم افزار ابری این روزها زیاد شنیده می شود. نرم افزارها روز به روز به سمت ابری شدن می روند، اما تعداد کمی از کاربران از به سمت ابری شدن آگاه هستند. در این مقاله سعی داریم تفاوت نرم‌...

مقالات ادامه مطلب
نگاهی بر حسابداری غیرحضوری 4 دی 1401

نگاهی بر حسابداری غیرحضوری

حسابداری غیرحضوری با پیشرفت تکنولوژی، تمایل کسب و کارها برای انجام غیرحضوری امور خود افزایش یافته است. زیرا بسیاری از محدودیت ها و هزینه ها با عدم حضور در محل کار از بین می روند. حسابداری غیرحضوری از جمله مواردی...

مقالات ادامه مطلب
رایانش مه یا Fog computing 24 خرداد 1402

رایانش مه یا Fog computing

پس از ظهور فناوری های ابری، فناوری ها و مفاهیم جدیدی شکل می گیرد که مکمل یکدیگر هستند. رایانش مه یکی از این فناوری های جدید است که کاربردهای متفاوتی نسبت به رایانش ابری دارد. حتما از خود می پرسید:...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین