بخشودگی جرایم مالیاتی

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

بخشودگی جرایم مالیاتی
26 تیر 1401
useradmin
2030

انواع دیگر ضمانت اجرا شامل جرایم مالیاتی است. این جرایم بسته به نوع جرم در هر مورد متفاوت است و از آنها با عنوان «محرک فرار مالیاتی و پرداخت به موقع مالیات» یاد می شود. این نوع ضمانت اجرا معمولاً به صورت افزایش در میزان مالیات است. به این ترتیب مؤدی موظف است نسبت به کل مالیات تعیین شده درصد معینی از مالیات را بپردازد.

جرایم مالیاتی هرگز برای کسب درآمد برای سیستم مالیاتی تنظیم نمی شود، بلکه برای مجازات مالیات دهندگانی است که از انجام تعهدات مالیاتی خود غفلت کرده یا خودداری کرده اند. به همین دلیل است که به مقامات مالیاتی این اختیار داده شده است که برخی از این جرایم را مورد عفو قرار دهند تا مودیان مالیاتی را تشویق به پرداخت مالیات در مواقع لزوم کنند.
جرایم ارتکابی در حوزه مالیاتی قطعاً بر اساس این اصل اساسی که قانون جزا را تعریف می کند انجام می شود. جرایم مالیاتی هم به صورت فعل و هم به صورت ترک فعل قابل ارتکاب است. مصادیق جرایم ابتدا در قانون مالیات شناسایی و جرم انگاری شد، اما این بدان معنا نیست که هر عملی را که در قانون مالیاتی با آن مواجه شده ایم جرم بنامیم. جنایت تعریف خاص خود را دارد. نظام جنایی و سیاست های کیفری و کیفری حاکم که توسط دولت ها اجرا می شود مبتنی بر اصول است. جرم انگاری و جرم زدایی بر اساس اصول حاکم است. قانونگذار نمی تواند بلافاصله بگوید این پدیده جرم است.

بخشودگی جرایم مالیاتی
بخشودگی جرایم مالیاتی

موارد زیر جرایم مالیاتی تلقی می شود و مرتکبین بر این اساس مجازات خواهند شد
ایجاد کتب، اوراق و اسناد جعلی و استناد به آنها.
کتمان فعالیت تجاری و کتمان درآمد حاصل از آن.
ممانعت از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای این قانون و خودداری از انجام تعهدات قانونی در ارسال اطلاعات مالی به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن خسارت به دولت از این اقدام.
عدم رعایت تعهدات قانونی مربوط به مالیات های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با اخذ یا کسر مالیات از سایر مودیان و انتقال آن به سازمان امور مالیاتی در تاریخ های قانونی نامشخص.
ایجاد معاملات و قراردادهای شما از طرف اشخاص دیگر یا معاملات و قراردادهای سایر مؤدیان مالیاتی از طرف شما برخلاف واقعیت.
خودداری از انجام تعهدات قانونی از تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمد و هزینه در سه سال متوالی.
موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم در معاونت حقوقی مالیاتی با دارا بودن تیمی از وکلا و مشاوران حقوقی متخصص در امور مالیاتی آماده ارائه خدمات در زمینه مطالبات مالیاتی به مودیان محترم می باشد.

مطالب مرتبط :   چک

در صورتی که مرتکب هر یک از جرایم مالیاتی شخص حقوقی باشد یکی از مجازات های زیر از شش ماه تا دو سال برای وی اعمال خواهد شد.
1- ممنوعیت یک یا چند فعالیت کاری.
2- ممنوعیت صدور معین اسناد تجاری.
مسئولیت کیفری شخص حقوقی مستثنی از مسئولیت کیفری شخص حقیقی مرتکب جرم نیست.

بخشودگی جرایم قابل گذشت

1- حداکثر جرائم قابل گذشت از تاریخ 1/7/1301 طبق سایر بندهای این بخشنامه در موارد پرداخت/تسویه پرداخت بدهی مالیاتی حداکثر تا یک سال از تاریخ انقضای مهلت مقرر. برای تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات سال یا دوره مربوط به مبلغ هشتاد و پنج (85) درصد تعیین می شود.

2- درصدهای مندرج در بندهای 1 و 2 فوق در صورت پرداخت بدهی (اعم از جرایم اصلی و غیرقابل گذشت و آن قسمت از جرائمی که توافقی برای بخشودگی آنها صورت نگرفته) تا یک ماه پس از وصول مالیات قطعی است. در ازای گذراندن هر ماه دو واحد درصد از بخشودگی هر یک از سنوات/دوره های مربوطه کسر می شود.

3- بخشودگی جرایم ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی 27.11.1380 برای سالهای 1394 و قبل از آن در صورت پرداخت مالیات عملکرد تا سقف 100% به مدیران کل امور مالیاتی تفویض می گردد.

4- درصد بخشودگی جرایم موضوع ماده 169 قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصعب 31/4/1393 متناسب با درصد مبلغ فهرست معاملات ارسالی (متوسط ​​معاملات خرید و فروش) تا تاریخ در صورت درخواست بخشودگی جرایم مذکور تصمیم گرفته می شود. در صورت عدم تسليم تمام يا قسمتي از فهرست معاملات سال مربوط حداكثر تفويض اختيارات براي گذشت جرايم تا چهل (40) درصد خواهد بود.

مطالب مرتبط :   بازاریابی بین المللی و راهکارهای ورود به بازارهای جهانی

5- مفاد این بخشنامه مانع اعمال معافیت از مجازات عدم تسلیم اظهارنامه و جریمه دیرکرد موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1397/04/17 در ارتباط با ابلاغ نخواهد بود. مهلت مقرر طبق بخشنامه های صادره از این سازمان.

6- بخشودگی جرائم موضوع این بخشنامه برای مؤدیانی که به موجب تبصره (2) ماده 274 قانون مالیات‌های مستقیم، تخلف به آنها ابلاغ شده و در مراجع قضایی تشکیل پرونده داده‌اند، معتبر نیست. بدیهی است که مفاد این بند در صورت برائت از سوی مراجع قضایی اعمال نخواهد شد.

7- در صورتی که بدون توجه به سال جریمه، دریافت خسارت تاخیر مشمول ماده (242) قانون مالیاتهای مستقیم و تبصره (6) ماده (17) قانون مالیات بر ارزش افزوده باشد. مصوب 17.02. 2018 و هنر. (8) قانون مالیاتی ارزش افزوده مصوب 02/03/1400 برای مودیان احراز گردیده، مبالغ خسارات تعیین شده ناشی از جرایم قابل گذشت مربوط به دوره/سالهای مالیاتی مورد تقاضا، حسب مورد کسر و سپس جنایاتی که باید بخشوده شوند.

8- مؤدیانی که در اجرای دستورالعمل قبلی با پرداخت بدهی تا پایان سال 1400 مشمول تمام یا قسمتی از جرایم به موجب دستورالعمل مذکور بوده ولی نسبت به اجرای بخشودگی اقدامی نشده است مشمول همین دستورالعمل می باشند.

بخشودگی جرایم مالیاتی
بخشودگی جرایم مالیاتی

تخصیص بدهی:

9- حداكثر مدت تقسيم بدهي از تاريخ ابلاغ صورت نهايي مالياتي مطالبات ارائه شده به يك سال از تاريخ آخرين مهلت تسليم اظهارنامه يا سررسيد پرداخت ماليات سال / دوره مربوط برای مالیات های مستقیم به مدت سه سال و برای مالیات ها و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده 9 ماه دیگر تعیین می شود.

9-1- پس از انقضای یک سال از مهلت تسلیم اظهارنامه یا مهلت پرداخت مالیات سال/دوره مربوطه به ازای هر ماه که بگذرد، یک ماه از مدت مشارکت حداکثر به یک سال کاهش می یابد. برای مالیات های مستقیم و شش ماهه برای مالیات و عوارض تا رسیدن به ارزش افزوده.

مطالب مرتبط :   افزایش فروش از طریق وبسایت

10- حداقل بیست درصد (20%) از مالیات و عوارض اصلی هر دوره/سال در هر منبع باید در زمان پرداخت به صورت نقدی وصول شود.

11- تقسيم دين پس از احتساب كليه جرايم تا پايان مدت تقسيم و تصميم گيري در مورد ميزان بخشودگي جرايم قابل گذشت موضوع اين بخشنامه، اصل ديون، جرايم غيرقابل گذشت و جرايمي كه گذشت. توافق نشده است به دو قسمت تقسیم شود که مبلغ هر قسط به نسبت اصل و معوق باشد. اعمال بخشودگی جرائم موضوع این بخشنامه منوط به پرداخت اقساط در سررسید می باشد.

12- در کلیه مواردی که به موجب ماده (167) قانون مالیاتهای مستقیم به تقاضای مودیان محترم با اقساط بدهی موافقت می شود در صورتی که مؤدی هر یک از اقساط را نپردازد. سازمان امور مالیاتی موظف است کل بدهی مالیاتی و جرایم مربوط را با رعایت قوانین در صورت فوریت و با رعایت ضوابط اجرایی وصول مالیات (موضوع فصل نهم فصل چهارم قانون) از طریق اقدامات اجرایی وصول نماید. قانون مالیاتهای مستقیم و آیین نامه اجرایی ماده 218 این قانون. اقدام مناسب انجام دهد.

سایر مقررات

13- توزیع و بخشودگی جرایم با ارائه درخواست به مؤدی همراه با اسناد و مدارک مربوطه انجام می شود.

14- حوزه کار حسابداری مودیان اداره کل امور مالیاتی کشور موظف است به منظور توزیع و ساده سازی جرایم نسبت به بررسی شرایط، دلایل و مدارک مودیان اقدامات لازم را به عمل آورد.

15- قسمتی از تفویض اختیارات فوق در چارچوب تعریف شده و با رعایت مواد فوق قابل تفویض به معاونین مدیر کل و روسای ادارات ذیربط در امور مالیاتی می باشد.

شما میتوانید کلیه امور مالیاتی خود را با نرم افزار حسابداری سپیدار یا همان سپیدار سیستم به راحتی انجام دهید. همینطور برای بهرمندی از آموزش های حسابداری و مالیاتی میتوانید به وبسایت آریا تراز مراجعه فرمایید.

بخشودگی جرایم مالیاتی
بخشودگی جرایم مالیاتی

مقالات مرتبط

مرخصی زایمان؛ شرایط مرخصی زایمان چیست؟ 5 آذر 1401

مرخصی زایمان؛ شرایط مرخصی زایمان چیست؟

مرخصی زایمان مرخصی زایمان تامین اجتماعی یکی از انواع مرخصی است که مخصوص زنان و مادران طراحی شده است. طبق آخرین قانون مرخصی زایمان در ایران، زنان باردار می توانند به مدت 9 ماه از مرخصی زایمان تامین اجتماعی برخوردار...

مقالات ادامه مطلب
معرفی زیر سیستم های سپیدار 31 مرداد 1401

معرفی زیر سیستم های سپیدار

معرفی زیر سیستم های سپیدار سیستم در این مقاله سعی داریم شما را با زیر سیستم های حسابداری سپیدار آشنا کنیم. نرم افزار حسابداری سپیدار برای راحتی شما زیرسیستم هایی را طراحی کرده است که نقش مهمی در موفقیت شما...

مقالات ادامه مطلب
نحوه استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی 3 آبان 1402

نحوه استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی

طبق قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مالیات دهندگان، کلیه افرادی که دارای دستگاه کارتخوان هستند باید مالیات کارتخوان را به موقع پرداخت کنند. برای این منظور، مودیان باید ابتدا از میزان مالیات پرداختی آگاه باشند. راه های مختلفی برای...

مقالات ادامه مطلب

یک پاسخ به “بخشودگی جرایم مالیاتی”

  1. امیر رشیدی گفت:

    سلام و عرض ادب مرسی از مطالب مفیدتون
    واقعا کاربردی و بسیار عالی ممنونم از مقاله خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین