بیمه پیمانکاری چیست؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

بیمه پیمانکاری چیست؟
21 شهریور 1402
useradmin
1175

بیمه پیمانکاری

با توجه به خطرات احتمالی در حین پروژه های ساختمانی، فعالیت های عمرانی و حمل و نقل، قوانین سختگیرانه بیمه پیمانکاران لحاظ شده است. قرارداد برای پیمانکار نوعی قرارداد است که در آن کارفرما انجام کار معینی را برای مدت معین و در ازای پرداخت مبلغ توافقی به پیمانکار واگذار می کند. بر اساس دو ماده 38 قانون تامین اجتماعی و بخشنامه 14 قانون جدید، حق بیمه ویژه ای برای قراردادها تعیین شده است. در این مقاله از آریا تراز توضیحاتی مفصلی در مورد بیمه پیمانکاری خدمت شما ارائه خواهیم کرد.

بیمه پیمانکاری چیست؟

بیمه پیمانکاری همان مبلغی است که طبق قانون سازمان تامین اجتماعی باید توسط کارفرما پرداخت شود. به عبارت دیگر کارفرما موظف است پس از استخدام و به کارگیری کارگران مبلغی را به عنوان حق بیمه به پیمانکار به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند. میزان حق بیمه بر اساس حقوق پرداختی به افراد تعیین می شود.

علاوه بر پرداخت بیمه، در قراردادهای پیمانکاری، پرداخت مالیات قرارداد نیز بر عهده کارفرما می باشد. لذا کلیه کارفرمایان باید در تاریخ معینی فاکتورهای الکترونیکی را در سامانه مودیان بارگذاری کنند.

نحوه محاسبه حق بیمه هنگام عقد قرارداد

با پاسخ به سوال “بیمه پیمانکاری چیست”، بهتر است در بخشنامه سازمان تامین اجتماعی به تشریح انواع قراردادها بپردازیم. طبق ماده 38 قانون تامین اجتماعی، پرداخت حق بیمه پیمانکار به عهده کارفرماست. اما این کار پس از امضای قرارداد به پیمانکار واگذار می شود. پیمانکار موظف است پس از عقد قرارداد، حق بیمه تمامی نیروهای خود را پرداخت کند. در صورت عدم پرداخت بیمه توسط پیمانکار، این موضوع باید به عنوان بدهی در ترازنامه شرکت پیمانکار قید شود.

طبق قانون تامین اجتماعی، کارفرما باید بر روند پرداخت حق بیمه نظارت دقیق داشته باشد. سازمان تامین اجتماعی به منظور تامین بیمه افراد، کارفرما را موظف می کند که بخشی از مبلغ قرارداد (معمولاً 5 درصد قرارداد) را تا زمان ارائه کلیه مدارک بیمه ای خودداری کند. در ادامه نگاه دقیق تری به حق بیمه پیمانکار برای انواع قراردادها خواهیم داشت.

محاسبه بیمه قراردادهای ساختمانی بر اساس بخشنامه حق بیمه قرارداد

قرارداد ساختمانی نوعی قرارداد است که بر اساس فهرست بهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور منعقد می شود و تمام یا بخشی از بودجه از محل وام های عمرانی دولت تامین می شود. به طور کلی قراردادهای ساختمانی به دو دسته اجرایی و مشاوره ای تقسیم می شوند که در قراردادهای اجرایی مواد و ماشین آلات مورد نیاز است. در زیر نرخ حق بیمه قراردادهای اجرایی و مشاوره ساختمانی را بیان می کنیم:

  • قراردادهای اجرایی عملیاتی: نرخ حق بیمه در قراردادهای اجرایی ساختمانی از قبیل احداث راه، پل و سد معادل 6.6 درصد است که 1.6 درصد آن توسط پیمانکار و 5 درصد توسط کارفرما پرداخت می شود.
  • قراردادهای مشاوره و نظارت: کمک هزینه مشاوره و نظارت بر قراردادها 15.6 درصد است. در این قراردادها پیمانکار یا مشاور ملزم به پرداخت حق بیمه معادل 3.6 درصد است و کارفرما باید 12 درصد حق بیمه را بپردازد.
  • در انواع قراردادهای ساختمانی، پیمانکار تنها نیاز به ارسال لیست کارگران شاغل در قرارداد دارد و ملزم به پرداخت حق بیمه نیست. بلکه کارفرما باید حق بیمه پیمانکار را از صورتحساب یا صورتحساب کسر و به حساب تامین اجتماعی واریز کند. تمامی کارفرمایان می توانند با خرید نرم افزار حسابداری فرآیند محاسبه بیمه و تهیه صورت های مالی را برای خود آسان کنند.

آموزش بیمه پیمانکاران برای قراردادهای غیر ساختمانی

هر قراردادی که شرایط قرارداد ساختمانی را نداشته باشد، قرارداد غیر ساختمانی نامیده می شود. حق بیمه قراردادهای غیر ساختمانی بر اساس مصوبات و آیین نامه های شورای عالی تامین اجتماعی تعیین می شود و در آیین نامه آنها از جدول حق بیمه قراردادهای مذاکره و فهرست بیمه پیمانکاران استفاده شود. در زیر توضیح خواهم داد:

قوانین بیمه و مالیات برای قراردادهای ساخت و ساز خاص

بسیاری از پروژه ها بر اساس هنر در دسته سوم بیمه قراردادی قرار می گیرند. ماده 38 قانون تامین اجتماعی که به آنها انواع خاص قرارداد می گویند. از جمله مهمترین قراردادهای اختصاصی ساخت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پیمانکارانی که دارای کارگاه تولیدی، صنعتی و فنی هستند: این گونه قراردادها در محل شعبه مرتبط با کارگاه متمرکز و فاکتور نیز توسط همان شعبه صادر می شود. در صورتی که پیمانکار شخص حقوقی و دارای اوراق و اسناد قانونی باشد، در صورتی که حق بیمه طبق پروتکل بازرسی توسط دفاتر صادرکننده وصول شده باشد، صدور تسویه قرارداد بلامانع است. همچنین در صورتی که پیمانکار قادر به پرداخت نقدی بدهی به عنوان مطالبه نباشد، اما حق بیمه را پرداخت کرده و مانده بدهی را تقسیم کرده باشد، صدور تسویه قرارداد بلامانع است.
  2. قراردادهای خرید و فروش: در صورتی که موضوع قرارداد صرفاً خرید و فروش یا اجاره انواع ماشین آلات بدون راننده باشد مشمول کسر حق بیمه و صدور فاکتور بدون اخذ حق بیمه نخواهد بود. بلامانع است
  3. قراردادهای گازرسانی: حق بیمه قراردادهای احداث شبکه گازرسانی معادل 7 درصد و حق بیمه قراردادهای نصب و تنظیم کننده معادل 15 درصد خواهد بود.
  4. قراردادهای نگهداری خدمات شهری و سبزه: در این قراردادها 70 درصد کار ناخالص کار مکانیکی و 30 درصد کار غیرمکانیکی محسوب می شود. حق بیمه کارهای مکانیکی 7 درصد و حق بیمه کارهای غیر مکانیکی معادل 15 درصد است.
  5. به یاد داشته باشید که هر یک از موارد فوق دارای شرایط و ضوابط خاص خود می باشد که باید با آگاهی کامل و مشاوره از متخصصین این حوزه نسبت به پرداخت بیمه نامه اقدام نمایید.

تمامی کارفرمایان و پیمانکاران علاوه بر پرداخت حق بیمه موظف به پرداخت مالیات نیز هستند. همچنین کلیه افرادی که به نوعی فعالیت تجاری و خدماتی دارند و از این راه کسب درآمد می کنند نیز باید مالیات حقوق پرداخت کنند.

آخرین مهلت اعتراض به حق بیمه قراردادهای واگذاری

با توجه به هنر. ماده 42 قانون بیمه اجتماعی در صورتی که کارفرما نسبت به میزان تعیین شده حق بیمه اعتراض داشته باشد می تواند ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتباً به سازمان بیمه گر اعلام کند. از طرفی سازمان نیز موظف است ظرف مدت یک ماه پس از وصول اعتراض اعتراض خود را به شعبه اول قضایی تسلیم نماید. در صورتی که کارفرما نسبت به حق بیمه تعیین شده اعتراضی نداشته باشد، مبلغ حق بیمه طبق ماده 50 قانون تامین اجتماعی در مدت معینی وصول می شود.

شرکت آریا تراز فرداد نمایندگی رسمی سپیدار سیستم در اصفهان ارائه کننده انواع خدمات مربوط به نرم افزار های گروه سپیدار سیستم شامل نرم افزاری های حسابداری پیمانکاری، خدماتی، تولیدی و … است. چنانچه هرگونه سوالی درباره بیمه پیمانکاری دارید، از طریق کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید تا متخصصان ما پاسخ‌گوی آن باشند.

مقالات مرتبط

4 ویژگی مهم یک مدیر مالی 3 آبان 1401

4 ویژگی مهم یک مدیر مالی

در تجارت بزرگ، حضور فردی به عنوان مدیر مالی که در امور مالی و اداری نقش حمایتی دارد، حائز اهمیت است. این شخص معمولاً یک حسابدار است و این سمت به فردی نیاز دارد که از چند جهت واجد شرایط...

مقالات ادامه مطلب
حقوق نیمه وقت و تمام وقت 25 بهمن 1401

حقوق نیمه وقت و تمام وقت

قوانین کار مربوط به حقوق نیمه وقت و تمام وقت چیست؟ موضوعات حقوق نمیه وقت و تمام وقت، حقوق و دستمزد همیشه پر از سوال و ابهام است. بخشی از این ابهامات مربوط به نوع قرارداد کار است که برای...

مقالات ادامه مطلب
مالیات علی الراس 16 اسفند 1401

مالیات علی الراس

مالیات الراس چیست؟ به چه مالیاتی اطلاق میشود؟ یکی از مشکلاتی که بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب مشاغل در نظام مالیاتی کشور با آن مواجه هستند، علی الراس شدن مالیات آنها است. این اتفاق می تواند جرایم و...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین