حقوق معوقه

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

حقوق معوقه
19 بهمن 1401
useradmin
1865

حقوق معوقه چیست؟ از شکایت یا دریافت کامل

قوانین کار و فضای شرکتی ایران پر از دردسرهای قدیمی است. یکی از قدیمی ترین دردهای جامعه کارگری حقوق معوقه است. در این مقاله به بررسی معوقات می پردازیم پس از مطالعه این مقاله پاسخ سوالات مختلفی مانند معوقات چیست؟ چگونه معوقات خود را وصول کنیم؟ مبنای محاسبه معوقات چیست؟ دریافت خواهید کرد اگر مشکل معوقه یکی از دغدغه های ذهنی شماست تا آخر با آریا تراز همراه باشید.

حقوق معوقه چیست؟ زمانی که کارفرما پولی پرداخت نمی کند

اگر معوقات را یکی از چالش برانگیزترین مسائل دستمزد و حقوق در ایران بدانیم، اشتباه نمی کنیم. اکثر کارگران و کارمندان شرکت های خصوصی و دولتی با معوقات آشنا هستند. وقتی در یک شرکت کار می کنید، طبق قوانین و مقررات اداره کار، باید حقوق کامل خود را دریافت کنید.

معمولاً مبلغ، مدت پرداخت و نحوه پرداخت در قراردادهای کار درج می شود، حال اگر کارفرما به هر دلیلی از پرداخت حقوق خودداری کند، این مبلغ پرداخت نشده همان حقوق معوقه است.

حقوق معوقه

آیا کارفرما می تواند از پرداخت حقوق خودداری کند؟

خیر طبق قوانین کار ایران هیچ کارفرمایی نمی تواند از پرداخت دستمزد کارکنان خودداری کند. به عبارت دیگر کلیه کارفرمایان موظفند حقوق کارکنان خود را به موقع و بر اساس قرارداد همکاری پرداخت کنند.

مطالب مرتبط :   معرفی بهترین نرم افزار حسابداری صنایع دستی

چگونه می توانم مطالبات معوقه را مطالبه کنم؟

وزارت کار مرجع کلیه امور مربوط به کارمندان و کارفرمایان است. فرمول محاسبه اضافه کار، حداقل دستمزد، حق بیمه و قوانین مربوط به معوقات بر اساس قوانین این اداره تعیین می شود. در صورت عدم پرداخت حقوق و جستجوی حقوق معوقه باید به اداره کار مراجعه کرد.

البته پیشنهاد می کنیم قبل از مراجعه به اداره کار ابتدا در مورد معوقات با کارفرما بحث و توافق کنید. اگر گره با دست باز شود نیازی به استفاده از دندان نیست.

در واقع مراجعه به اداره کار زمانی باید انجام شود که امکان حل مشکل و گرفتن حقوق به صورت دوستانه و به دور از چالش وجود نداشته باشد. در غیر این صورت مراجعه به شوراهای کار و شکایت تنها راه حل برای دریافت معوقات است.

چگونه برای مطالبات معوقه اقدام کنیم؟

نکاتی که قبل از ثبت شکایت باید بدانید:

در ابتدای کار باید ببینید کارفرما در کدام شعبه بیمه را ثبت کرده است. برای یافتن شعبه اداره کار مربوط به خود باید به شعبه بیمه مراجعه کنید.
به اداره کار مراجعه کنید و برای بیمه شده نامه بگیرید.
اکنون باید با نامه در دست به بیمه گر خود بروید و تمام سوابق موجود خود را جمع آوری کنید.
مدارک خود را به اداره کار ببرید و فرم شکایت بگیرید. دادخواست شکایت فرمی است که اطلاعات شخصی، هویت و دلیلی برای ثبت شکایت درخواست می کند. شما باید تاخیر حقوق را دلیل درخواست تجدید نظر ذکر کنید.
پس از این مرحله، اداره کار به شما نامه سازش می دهد. این نامه حاوی اطلاعاتی درباره اقدام شما و زمان جلسه سازش است. نامه را به کارفرما بدهید تا از جزئیات مطلع شوند. این جلسه معمولاً دو هفته پس از ثبت شکایت برگزار می شود.
جلسه سازش در اداره کار برگزار می شود و هم کارمند و هم کارفرما در آن حضور دارند. جلسه سازش فرصتی برای طرفین شکایت است تا مدارک و دلایل خود را برای وضعیت موجود ارائه کنند. در صورت عدم حضور یکی از طرفین در جلسه و یا عدم توافق، شکایت از کارفرما رسمیت می یابد و جلسه تشخیص جهت بررسی معوقات تشکیل می شود.
زمان برگزاری این جلسه معمولاً دو هفته پس از جلسه سازش است. زمان به اطلاع کارگر و کارفرما خواهد رسید. در صورت عدم حضور هر یک از طرفین در این جلسه، پرونده به جلسه حل اختلاف ارسال می شود.
جلسه حل اختلاف آخرین مرحله مربوط به شکایت اداره کار است. در این جلسه طرفین کلیه مدارک را تحویل می دهند تا رای قطعی دادگاه صادر شود.

مطالب مرتبط :   همه چیز در مورد بازاریابی محتوا

نحوه محاسبه معوقات؛ قوانین چه می گویند؟

بسیاری از کارمندان سوالات و تردیدهای زیادی در مورد نحوه محاسبه معوقات دارند. یکی از رایج ترین سوالات نحوه محاسبه معوقات است. به طور کلی پرداخت حقوق دیرکرد مانند دستمزد عادی است. به عبارت دیگر، هیچ گونه معوقه، تاخیر یا سود اضافی تعلق نمی گیرد. مثلاً فرض کنید کارگری در سال 1395 سه ماه در کارگاهی با حقوق 2 میلیون تومان کار کرده و اکنون 6 ماه حقوق بدهکار است. اگر کارفرما قصد پرداخت حقوق خود را داشته باشد باید همان 6 میلیون تومان را پرداخت کند.

در این مطلب به مهم ترین و متداول ترین سوالات مرتبط با «معوقات و حقوق معوقه» پاسخ داده ایم. اما به دلیل گستردگی و جزئیات بحث «حقوق»، احتمالاً سؤالات متفاوتی در ذهن شما وجود دارد. از شما دعوت می کنیم سوالات و سوالات خود را در مورد حقوق و معوقات خود در نظرات در پایین همین صفحه مطرح کنید. متخصصان ما پاسخگوی سوالات و شبهات شما هستند.

شرکت سپیدار سیستم بهترین نرم افزارهای حسابداری مانند نرم افزار حسابداری شرکتی، نرم افزار حسابداری فروشگاهی و انواع سیستم های حسابداری را برای مدیریت عالی هزینه و درآمد با شرکت ها ارائه می دهد. آریا تراز نماینده رسمی سپیدار سیستم در اصفهان ارائه دهنده انواع خدمات آموزش نرم افزار های حسابداری است.

مقالات مرتبط

تحقیقات بازار یا Market research چیست؟ 28 فروردین 1403

تحقیقات بازار یا Market research چیست؟

تحقیقات بازار تحلیل و تفسیر بازار، محصول و خدمات می تواند برای فروش بسیار مفید باشد و کسب و کارها را در مسیر موفقیت قرار دهد. اگر بپذیریم که قدرت در دست مشتری است، پس باید بپذیریم که تحقیقات بازار...

مقالات ادامه مطلب
آموزش سیستم مشتریان و فروش سپیدار همکاران سیستم 18 مهر 1401

آموزش سیستم مشتریان و فروش سپیدار همکاران سیستم

یکی از مهمترین بخش های شرکت های تجاری، فروش و نگهداری حساب های مشتریان برای این واحدها می باشد. برای دستیابی به این امر، فاکتور، فاکتور فروش، فاکتور برگشتی، اعلام قیمت، قیمت انواع فروش، استفاده از تخفیف های مختلف، پورسانت...

آموزش سپیدار, مقالات ادامه مطلب
بازاریابی شبکه های اجتماعی 4 اسفند 1402

بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی امروزه با رشد روزافزون شبکه های اجتماعی، تغییرات چشمگیری در روش ها و رویکردهای بازاریابی ایجاد شده است. بازاریابی شبکه های اجتماعی به عنوان یک رویکرد جدید در حوزه بازاریابی، نقش بسیار مهمی در توسعه کسب...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین