حسابداری استارتاپ ها

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

حسابداری استارتاپ ها
10 فروردین 1402
useradmin
1759

اگر کسب و کار نوپا (استارتاپ ها) دارید یا ایده ای دارید که قصد اجرای آن را دارید، قبل از هر چیز باید به حسابداری یا مسائل مالی آن توجه کنید. بدون برنامه ریزی صحیح فرآیندهای حسابداری، شناسایی هزینه ها و درآمدها، نمی توانید استارتاپ خود را سرپا نگه دارید.

حسابداری استارتاپ ها

استارتاپ چیست؟

بعید است در مورد استارتاپ ها و فعالیت های آنها چیزی نشنیده باشید! بیشترین خرید و فروش در جهان امروز از طریق این استارتاپ ها انجام می شود و به جرات می توان گفت که با این روند رشد، اقتصاد آینده نه چندان دور دنیا توسط این استارتاپ ها و کسب و کارهای جدید هدایت خواهد شد، هرچند که این امر طول می کشد. یکی دو دهه دیگر در دنیا نام استارت آپ و فعالیت شرکت های استارت آپی برده نمی شود.

اگر بخواهیم یک مفهوم استارتاپی را در یک بیان ساده یا به عبارت صحیح تر استارتاپ ارائه کنیم، باید بگوییم که هرگاه تعدادی نیروی انسانی، معمولا جوان و خلاق، با طرح و ایده جدید و متناسب با نیازهای روز، گروهی تشکیل داده و با توجه به تولید و عرضه، یک شرکت نوپا برای ارائه محصول یا خدمات راه اندازی کرده و سعی در گسترش هرچه بیشتر آن دارند. راه اندازی استارت آپ نوعی کارآفرینی محسوب می شود و دامنه پیشرفت و موفقیت آن در مقایسه با استارتاپ هایی مانند گوگل و اپل می تواند بسیار زیاد باشد.

استارتاپ نوعی کسب‌وکار مدرن است که تفاوت آن با کسب‌وکار سنتی را می‌توان این‌گونه توصیف کرد: در یک تجارت سنتی مانند فروش برنج، صاحب مغازه برنج را می‌خرد یا وارد می‌کند و در مغازه خود می‌گذارد و مشتریان به مغازه می‌روند و آن را می‌خرند. عمده فروشی یا خرده فروشی)؛ اما این مورد در مورد استارتاپ ها صدق نمی کند. کسب و کار در استارتاپ ها به گونه ای است که مشتری به تنهایی سراغ شما نمی آید و باید تبلیغ و بازاریابی کنید تا محصول یا خدماتی که ارائه می دهید دیده شود و مشتریان خود را گسترش دهید و کسب و کار خود را پیش ببرید و در یک کلام قدم به قدم رشد کنید و پیشرفت کنید.

همچنین برخلاف کسب و کارهای سنتی که پدر به پسر یا معلم به دانش آموز روش ها و تکنیک های کسب و کار را آموزش می دهد و به صورت تجربی مهارت کسب می کند و وارد بازار کار می شود، استارت آپ ها پایه علمی دارند و بر علم مسلط هستند. نیاز به یک استارت آپ، گسترش آن و پیشرفت آن است.

Start up concept, new business project start up

برای راه اندازی یک استارتاپ باید چندین مرحله را طی کنید، این مراحل ممکن است شامل ایده پردازی، نمونه سازی، ارائه نمونه اولیه به جامعه هدف کوچک، ثبت ایده، یافتن سرمایه گذار، معرفی محصول، جذب کاربران بیشتر، رفع ایرادات، پرورش باشد. و دستاورد خوشبختانه هر یک از این مراحل در بسیاری از سایت ها و منابع اینترنتی به تفصیل شرح داده شده است.

مطالب مرتبط :   اموال گردانی

اما حسابداری استارتاپ را چگونه انجام می دهید؟

در اینجا ما فرض می کنیم که شما یک استارت آپ راه اندازی کرده اید. استارتاپ شما مانند سایر واحدهای تجاری به حسابداری نیاز دارد. اما حسابداری استارت آپ ها شرایط متفاوت و ویژه ای خواهد داشت. موسسان و مدیران این واحد در بدو تاسیس در هنگام تاسیس و راه اندازی یک واحد تجاری مانند واحد تجاری، تولیدی یا خدماتی، استخدام و استخدام کارگرانی از قبیل حسابدار، وکلا، دفتردار، منشی ها و غیره برای پرسنل واحد خود.

اما در مورد استارت آپ ها به نظر می رسد استخدام حسابدار از همان ابتدا الزامی نیست و در ابتدای کار باید تمرکز بیشتری روی تبلیغات، بازاریابی و شناخت و استفاده از نرم افزارهای حسابداری برای حسابداری تازه ایجاد شده داشته باشید. استارت آپ ها کافی خواهند بود. با گذشت زمان و با گسترش کسب و کار شما در هنگام رسیدگی به امور مالی مانند دریافت وجوه، برنامه ریزی دارایی و غیره، می توانید از یک حسابدار یا کارشناس مالی مشاوره و راهنمایی بخواهید.

انواع مختلفی از نرم افزارها و سیستم های حسابداری هوشمند وجود دارند که می توانند از همان ابتدای راه اندازی به استارت آپ ها در حسابداری و کنترل حساب ها مانند حساب های درآمد و هزینه کمک کنند. این نرم افزارهای حسابداری می توانند صورت های مالی راه اندازی را به راحتی و به صورت کاملا کاربردی در قالب گزارش های تحلیلی در اختیار کارکنان و مدیران استارت آپ قرار دهند.

لزوم استفاده از نرم افزار حسابداری برای استارت آپ ها

از طرفی استفاده از نرم افزارهای حسابداری برای حسابداری استارتاپی این مزیت را خواهد داشت که میزان خطای انسانی بسیار کاهش می یابد و از نظر هزینه هایی مانند پرداخت حقوق به کارشناسان حسابداری و امور مالی استارتاپ ها در لیست قرار می گیرد. هیچ حساب هزینه شرکت وجود نخواهد داشت.

گزارش های مالی برای استارت آپ ها به طور منظم سازماندهی و ارائه خواهد شد. در بیشتر موارد، بنیانگذاران و مدیران استارت آپ ها در مسائل مالی خود بسیار با تجربه هستند. آنها روند فروش و آمار را زیر نظر دارند و تمام رویدادهای مالی استارتاپ را تا حد امکان هوشمندانه دنبال می کنند. این مشکلی نیست، به خصوص اگر امور مالی استارتاپ به چیزهای ساده ای مانند فرآیندها و آمار فروش محدود شود.

در واقع این امر باعث می شود که مدیران و بنیانگذاران استارت آپ در حسابداری استارتاپ نقش آفرینی کنند، مگر اینکه در امور مالی کسب و کار عوارض خاصی مانند دادن امتیازات ویژه به مشتریان و حسابداری پروژه محور وجود داشته باشد. نظارت و کنترل کامل بر آمار دخل و خرج استارتاپ از جمله هزینه های مستقیم صرف شده برای تامین منابع و مواد و هزینه های غیرمستقیم که به تبلیغات و بازاریابی و سایر موارد اختصاص می یابد، به مدیران و کارکنان استارت آپ کمک می کند تا امکان ارزیابی را داشته باشند. برد و باخت کمک می کند.

مطالب مرتبط :   حسابداری تعهدی به چه معناست و چه مزایایی دارد؟

به طور کلی آشنایی مدیران و مسئولان و حتی سایر نمایندگان استارت آپی با امور حسابداری و حسابداری استارت آپ ها در کنار استفاده از نرم افزارهای حسابداری باعث تسهیل حسابداری استارت آپ ها و کمک غیر مستقیم به پیشرفت آنها می شود.

حال با توجه به مطالب ارائه شده در مورد مزایای آشنایی نمایندگان استارتاپ با حسابداری استارتاپی، لازم است به دو عامل کلیدی در حسابداری استارتاپ اشاره کنیم:

  • حاشیه سود ناخالص یک استارتاپ: به مقدار کل درآمد یک کسب و کار استارتاپی پس از کسر هزینه تولید یک محصول یا خدمات بدون در نظر گرفتن سایر هزینه های یک کسب و کار نوپا، حاشیه سود ناخالص می گویند. در حسابداری راه اندازی، حاشیه سود ناخالص یک معیار مهم برای تجزیه و تحلیل عملکرد راه اندازی است. هر زمان که نیاز به تغییر در قیمت یا حجم تولید داشتید و می خواهید سود بیشتری از فروش به دست آورید، می توانید به حاشیه سود ناخالص مراجعه کنید، زیرا مقدار عددی آن اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار شما قرار می دهد.
  • حاشیه سود خالص: حاشیه سود خالص سودی است که بر اساس میزان فروش و با در نظر گرفتن کلیه هزینه های راه اندازی (شامل هزینه های تولید، هزینه های بانکی و سایر هزینه ها) به دست می آید. در حسابداری راه اندازی، حاشیه سود ناخالص نشان می دهد که پس از پرداخت تمام هزینه ها، چه مقدار از درآمد فروش توسط استارت آپ به دست خواهد آمد.

البته فاکتورهای زیادی در حسابداری استارت آپی وجود دارد که به شما کمک می کند سودآوری معمول یک استارت آپ را در دوره های مالی مختلف درک کنید و در نظر بگیرید. اما باز هم باید تاکید کرد که تمرکز بر این عوامل بستگی به نوع کسب و کار و میزان پیشرفت آن دارد و در مراحل اولیه راه اندازی یک کسب و کار نوپا باید تمرکز روی مهمترین موضوع باشد که عبارت است از توسط قرارداد فروش کنترل می شود. اشاره به این مشکل هرگز به این معنا نیست که حسابداری راه اندازی بدون نیاز به حسابدار انجام می شود و نیازی به حسابدار نیست. بلکه باید اولویت بندی شود و در ابتدای کار تمام وقت و انرژی گروه صرف جذب مشتری و معرفی استارتاپ به همگان شود. با پیشرفت کار و رسیدن به مرحله درآمدزایی، استخدام حسابدار نیز به حسابداری کمک می کند.

مشکلاتی در حسابداری استارتاپ ها که می تواند باعث شکست شما شود!

بسیاری از مدیران استارت‌آپ در ابتدای راه‌اندازی، به دلیل اینکه علاقه زیادی به راه‌اندازی و گسترش سریع کسب‌وکار خود دارند، ممکن است از کنترل برخی از امور مالی شرکت غافل شوند و این سوء مدیریت صورت‌های مالی منجر به مشکلات مالی استارت‌آپ‌ها می‌شود و اگر نه اگر این مشکلات را به سرعت حل کنید، کسب و کار شما را نابود می کند.

  1. کمبود زمان برای ثبت رویدادهای مالی:
مطالب مرتبط :   حسابداری و امور مالی سپیدار

اگر زمان کافی برای به روز نگه داشتن سوابق مالی استارت آپ خود را ندارید، ابزاری برای بررسی عملکرد واقعی استارت آپ خود نخواهید داشت. در هر صورت، سطح موجودی، هزینه های تولید، فروش و درآمد، هزینه های تسهیلات و سایر هزینه های راه اندازی باید تحت کنترل شما باشد.

  1. نقدینگی بالا نشانه سودآوری نیست:

وجود نقدینگی بالا در بانک همیشه نشان دهنده ثبات مالی استارتاپ شما نیست. بسیاری از مدیران شرکت های نوپا به دلیل عدم کفایت آن ها در امور حسابداری شرکت های نوپا، حساب بدهی ها را در نظر نمی گیرند و شاید با در نظر گرفتن میزان بدهی ها، مشاهده شود که حتی در صورت حساب ها با کسر نقدینگی بدهکار می شوید. بنابراین لازم است که مجموع هر سه جزء سرمایه، دارایی و بدهی را در محاسبات خود لحاظ کنید تا سلامت کسب و کار خود را بررسی کنید. درک واقع بینانه از وضعیت استارتاپ شما، تصمیمات آینده شما را در پیشبرد استارتاپتان راهنمایی می کند.

  1. اعتماد کامل به نرم افزار حسابداری:

درست است که نرم افزار حسابداری می تواند نقش بسیار مهم و اساسی در امور مالی استارت آپ ها داشته باشد اما این نرم افزار قادر نخواهد بود تمامی مشکلات حسابداری استارت آپ شما را حل کند. برخی از مشکلات و مسائل حسابداری به حدی پیچیده هستند که بهترین و بروزترین نرم افزارهای حسابداری نیز قادر به حل آنها نیستند و نیاز به دانش بنیادی حسابداری در حل آنها ضروری است، به خصوص اگر خارج نشدن از مقررات قانونی کسب و کار جزو اولویت های کاری شما باشد. در هنگام چنین مشکلی اگر خود در مدیریت و حسابداری کسب‌وکار دانش لازم را ندارید سعی کنید اطلاعات‌تان را در این زمینه افزایش و دانش پایه حسابداری لازم را فرا بگیرید. اما اگر فکر می کنید دانش و اطلاعات تان در این زمینه خوب است اما باز نمی توانید مشکل و مسئله مالی پیش آمده را حل کنید با یک متخصص که قادر است شما را در این زمینه راهنمایی کند مشورت نمایید.

بهترین نرم افزار های حسابداری دنیای کسب و کار را همیشه از آریا تراز بخواهید!

  1. عدم تجزیه و تحلیل امور مالی قبل از تصمیم گیری:

اگر قبل از تجزیه و تحلیل امور مالی استارتاپ تصمیم می گیرید، باید خود را برای مواجهه با مشکلات در مسائل حسابداری آماده کنید. در مدیریت بازرگانی، تصمیم گیری صحیح باید در سه مرحله انجام شود: تفسیر، تحلیل و مشاوره. در حسابداری راه اندازی، داشتن صورت های مالی، هر چند به روز و منظم، کافی نیست. قبل از هر تصمیمی، باید این داده ها را تجزیه و تحلیل کنید تا بفهمید تصمیمی که می خواهید بگیرید چگونه به نفع استارتاپ شما خواهد بود.

  1. دریافت کمک اشتباه:

برخی از کارشناسان و مشاوران حسابداری به دلیل عدم شناخت کافی از کسب و کار شما ممکن است با دستورالعمل های اشتباه شما را گیج کنند. در صورت وجود مشکل در امور حسابداری، اخذ راهنمایی و مشاوره یا از طریق مشاوران استارت آپی فعال در زمینه های مشابه با حوزه فعالیت استارتاپ شما و یا کسانی که در این زمینه تجربه دارند و آگاهی کاملی از وضعیت و ماهیت کسب و کار دارند، انجام شود.

مقالات مرتبط

پنهان کردن درآمد 9 بهمن 1401

پنهان کردن درآمد

مجازات پنهان کردن درآمد از سازمان های مالیاتی چیست؟ سازمان امور مالیاتی یکی از حساس ترین سازمان های دولتی است که پنهان کردن درآمد را تخلف میداند. با توجه به رسالت این سازمان، این سازمان با اخذ مالیات و کمک...

مقالات ادامه مطلب
صورت سود و زیان چیست؟ 17 خرداد 1402

صورت سود و زیان چیست؟

در واقع صورت سود و زیان میزان درآمد، هزینه و سود و زیان در پایان دوره را که ناشی از فعالیت های عملیاتی و غیرعملیاتی است گزارش می کند. این صورت یکی از صورتهای مالی حسابداری است. صورت سود و...

مقالات ادامه مطلب
همه چیز در مورد دریافت وام بر روی کارتخوان 2 بهمن 1402

همه چیز در مورد دریافت وام بر روی...

وام بر روی کارتخوان کارتخوان یکی از ابزارهای مهم و ضروری برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ است. این دستگاه علاوه بر تسهیل در پرداخت نقدی، امکان دریافت وام را به صاحبان مشاغل می دهد. وام کارتخوان یکی از...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین