کدینگ حسابداری

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

کدینگ حسابداری
13 تیر 1401
useradmin
2421

شرکت آریا تراز فرداد درمورد کدینگ حسابداری و با استفاده از نرم افزار حسابداری میخواهد به شما ارائه دهد. شما همینطور میتوانید با خرید بسته نرم افزار حسابداری سپیدار از خدمات کدینگ حسابداری بهرمند شوید.

کدینگ حسابداری با استفاده از نرم افزار حسابداری

نرم افزار حسابداری بهترین راه برای کدنویسی حسابداری است. البته می توانید از نرم افزارهایی مانند اکسل برای این کار استفاده کنید یا حتی کدنویسی را روی کاغذ انجام دهید، اما نرم افزارهای مالی به دلیل امکانات و قابلیت های زیادی که دارند و امکان ایجاد تغییرات گسترده در آن ها بهترین گزینه هستند. کدگذاری حسابداری علاوه بر این سرعت و دقت این کار نیز با کمک نرم افزار حسابداری بیشتر خواهد شد.

کدینگ حسابداری چیست؟

در یک تعریف ساده، کدگذاری نوعی طبقه بندی حساب ها در حسابداری است. کدگذاری حسابداری عمدتاً به صورت درختی انجام می شود که رایج ترین روش است.

در کدنویسی حسابداری برای حساب هایی که دارای سطوح مختلف و کدهای مختلف هستند دسته بندی ها مشخص می شود و مشخص می شود که شاخه ها و زیرشاخه های اصلی کدامند.

به این دسته بندی ها، شاخه ها و کدگذاری حساب ها، کدینگ حسابداری می گویند.

کدگذاری در لغت به معنای شماره گذاری و ترکیب آن با ابزارهای حسابداری برای کدگذاری حساب ها در حسابداری است.

در زیر به سطوح مختلف در کدگذاری حسابداری و ساختار استاندارد آن می پردازیم، اما قبل از آن برای درک بهتر مفهوم کدگذاری، باید به انواع کدگذاری در حسابداری و اهداف استفاده از آن بپردازیم.

کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری

اهداف کدگذاری در حسابداری

سوال کدنویسی حسابداری سوالی خاص و بررسی شده است که پیشنهاد می کنیم از همان ابتدای کار حسابداری در هر کسب و کاری از آن استفاده کنید. بنابراین، در اینجا اهداف کدگذاری حسابداری را ارائه می دهیم:

کدگذاری حسابداری منجر به استانداردسازی عملیات مالی و ادغام آنها بر اساس قالب خاصی می شود.
به ثبت رویدادهای مالی و دقت آنها و همچنین سرعت و دقت پردازش آنها کمک می کند و خطای انسانی را در تیم های حسابداری تا حد امکان کم می کند.
به تهیه صورت های مالی با جزئیات دقیق و فراوان (مانند معاملات فصلی) کمک می کند و سرعت و دقت بیشتری به این امر می دهد.
در نتیجه کدگذاری، تحلیل و بررسی های مالی برای سرمایه گذاری ها یا محاسبه اندازه دارایی ها به سادگی و بهتر از همیشه انجام می شود و قدرت تصمیم گیری تصمیم گیرندگان داخلی و خارجی را بهبود می بخشد.
یکی از خدمات ارائه شده توسط شرکت حسابداری آریا تهران مشاوره رایگان مالیاتی می باشد. اگر در زمینه مالیات سوالی دارید، می توانید با کارشناسان آریا تراز تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

کاربرد سیستم کدگذاری در حسابداری

سیستم های مختلف حسابداری از کدهایی استفاده می کنند که به عنوان کدگذاری شناخته می شوند تا حساب ها و صورت های مالی شرکت را بهتر و راحت تر شناسایی کنند.

سیستم کدگذاری حسابداری سرعت حسابرسی شرکت را افزایش می دهد. این کدها به گونه ای تعریف شده اند که کالاها و خدماتی که امکان انحلال سریع دارند در بالای کدها قرار می گیرند. همچنین با پیچیده‌تر شدن فرآیند نقدینگی، کدگذاری نیز پیچیده‌تر می‌شود.

کدگذاری حسابداری به فرآیند دسته بندی و مرتب سازی موضوعات و سرفصل های مربوط به فعالیت های حسابداری یک شرکت یا سازمان معروف است.

سیستم کدگذاری حسابداری امکان دسته بندی و مرتب سازی تراکنش های مالی را بر اساس موارد مختلف از جمله نوع و سطح فعالیت سازمان به حسابداران می دهد.

گاهی اوقات به دلیل تعداد زیاد حساب‌ها، رویدادهای مالی شرکت به قسمت‌های دقیق‌تری تقسیم می‌شود، بنابراین ساختار دسته‌بندی حساب‌ها و رویدادهای مالی شبیه یک هرم یا درخت است.

در این نوع ساختار، هر شاخه از درخت دارای یک گروه شروع است و در قسمت های بعدی آن حساب عمومی، حساب های خاص و حساب های ویژه مرتب می شود.

بنابراین در سیستم کدگذاری حسابداری، علاوه بر مشخص کردن سرفصل های اصلی و فرعی فعالیت ها و موضوعات مرتبط، می توانیم ارتباط بین آنها را به دست آوریم و برای ذینفعان و کسانی که به اطلاعات دسترسی دارند توضیح دهیم.

سپیدار سیستم
سپیدار سیستم

کدگذاری حسابداری خدمات

با نگاهی به کدگذاری حسابداری شرکت خدماتی متوجه شد که در حالت کلی و استاندارد تهیه شده و نمونه ای نمونه بوده که بر اساس عناصر اولیه حسابداری و استاندارد تهیه و ارائه شده است.

اما اگر شرکتی متناسب با بودجه پیش بینی شده یک روش حسابداری دائمی و استاندارد را انتخاب کند، می تواند بدون تغییر سطح حساب های گروهی و عمومی، هزینه های جذب و واریانس را به قسمت هزینه عملیاتی کدگذاری حسابداری شرکت های خدماتی اضافه کند. ، حساب های مورد نیاز خود را درج کنید.

نرم افزار حسابداری استاندارد می تواند کدگذاری استاندارد را اصلاح و تصحیح کند. در نرم افزار حسابداری آنالوگ می توانید با در نظر گرفتن زمینه ای که در آن کار می کنید از کدگذاری آنالوگ پیش فرض استفاده کنید و همچنین می توانید کدگذاری حسابداری خود را در سیستم پیاده سازی کنید.

در نرم افزار حسابداری آنالوگ، زمینه برای تغییرات عمده در طراحی کدنویسی وجود دارد. حساب های کل، ثابت، ترجیحی و سه سطح ترجیحی شناور که هر کدام کد مخصوص به خود را دارند.

کدگذاری حساب های خدماتی را می توان به سه سطح عمومی، اختصاصی و گروه تفصیلی با امکان افزایش تعداد سطوح تفصیلی تا 7 سطح تقسیم کرد.

کدگذاری حسابداری تولیدی

شرکت های تولیدی محاسبات حسابداری پیچیده ای دارند. برای سودآوری مناسب، آنها باید بتوانند هزینه های تولید را به خوبی پیگیری کنند.

برای این منظور به سیستم های حسابداری پیشرفته ای نیاز دارند که در آن انواع هزینه ها و روش های تولید پیگیری شود.

سیستم های حسابداری پیشرفته مانند نرم افزار سپیدار سیستم به شرکت ها و بخش های مالی آنها امکان تعریف حساب های شناور را می دهد.

به این ترتیب، شرکت های تولیدی قادرند مواد اولیه خود را به خوبی تعریف کنند و به طور خودکار محاسبات ردیابی هزینه را انجام دهند.

سیستم حسابداری پیشرفته یکی از ضروریات فعالیت های اقتصادی در دنیای امروز تلقی می شود. تصور یک شرکت تولیدی موفق بدون سیستم حسابداری پیشرفته دیگری غیرممکن است.

یکی از کاربردهای مهم کدگذاری حسابداری، تفکیک حساب ها و طبقه بندی حساب های شرکت های تولیدی است.

بنابراین، این شرکت ها قادرند انواع محاسبات پیچیده را به صورت خودکار انجام دهند و ساختار مناسبی برای رسیدگی و مدیریت امور مالی خود داشته باشند.

کدگذاری حسابداری یک شرکت تولیدی شامل تعریف یک چارچوب استاندارد برای حساب ها است. این چارچوب به سادگی با جداسازی منطقی حساب ها از یکدیگر و کدگذاری آنها ایجاد می شود.

برای این منظور امکان بررسی و جستجوی معنادار اسناد حسابداری در بنگاه های تولیدی وجود دارد.

کدگذاری حسابداری تجاری

طراحی کدگذاری حساب برای تمامی مجموعه ها و سازمان های کوچک و بزرگ بر اساس حجم مالی و پیچیدگی آنها حائز اهمیت است.

برای این منظور بنگاه های بزرگ باید بر اساس فعالیت های خود یک سیستم کدگذاری حسابداری ایده آل و منظم برای امور مالی خود ایجاد کنند تا در انجام امور مالی و طبقه بندی آنها مشکلی پیش نیاید.

شرکت‌های تولیدی و بازرگانی در حوزه تجارت بزرگ هستند و از این رو در شرکت‌های تولیدی و بازرگانی، سیستم حسابداری پیچیده‌تر از سایر شرکت‌ها است و نیازمند طبقه‌بندی دقیق و جامع حساب‌ها است.

در سازمان های تولیدی نظارت و کنترل هزینه ها و درآمدها بیشتر به نظر می رسد. طراحی یک سیستم کدگذاری مناسب امکان سازماندهی کارآمد حساب های شرکت های تولیدی و بازرگانی را بر اساس نیازهای تجاری فراهم می کند.

کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری

انواع کدینگ حسابداری

اگر بخواهیم متداول ترین انواع کدهای حسابداری را که در حال حاضر در مجموعه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند مشخص کنیم، به 5 نوع اصلی می رسیم که این پنج نوع عبارتند از:

رمزگذاری حافظه (بر اساس حروف اول حساب)
یکی از روش های رمزگذاری که ساده هم هست، رمزگذاری بر اساس تندنویسی و علامت گذاری بر اساس زبان فارسی است. در این روش رمزگذاری، حرف اول کلمات برای مجموعه کوچکی از کلمات استفاده می شود. به عنوان مثال، حساب های پرداختنی با کد “H-P” شناخته می شود.

کدگذاری متوالی
رمزگذاری متوالی با نام های رمزگذاری متوالی و رمزگذاری سریال نیز شناخته می شود. در این روش اعداد به صورت متوالی به حساب ها و داده ها اختصاص می یابند.

کدگذاری سلسله مراتبی
یکی از متداول ترین روش های کدگذاری روش سلسله مراتبی است، زیرا علاوه بر نظم و دقت خوب این روش، محدودیتی در تعداد حساب ها، کالاها و داده ها وجود ندارد.

کدگذاری دسته ای
به این ترتیب می توان کدهایی را به یک حساب کاربری اختصاص داد. این روش فقط برای یک دوره مالی قابل استفاده است.

رمزگذاری وجهی
در این روش، تخصیص اعداد و کدها را می توان به عنوان یک قرارداد استاندارد در نظر گرفت، زیرا در این روش هر عدد نشان دهنده نوع خاصی از حساب و زیر گروه های آن است. به عنوان مثال در کدگذاری پولی حسابداری فروشگاهی با استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی می توان از گروه اول برای نشان دادن قسمت های مختلف فروشگاه، گروه دوم به عنوان نماینده انواع هزینه های فروشگاه و گروه سوم به عنوان نماینده انواع هزینه های فروشگاه استفاده کرد.

مقالات مرتبط

قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان 29 شهریور 1401

قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان

قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۳۹۸/۷/۲۱ سلام خدمت دوستان عزیز ، شرکت آریا تراز فرداد نمایندگی رسمی سپیدار سیستم آسیا قصد دارد قانون پایانه های فروشگاهی را توضیح دهد فصل اول – تعاریف ماده۱: در این قانون، اصطلاحات زیر...

مقالات ادامه مطلب
مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM چیست؟ 2 مهر 1401

مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM چیست؟

CRM مخفف مدیریت ارتباط با مشتری است. در واقع این قسمت استراتژی شرکت برای مدیریت فعالیت های خدمات مشتری را نشان می دهد. یک مثال بسیار رایج از استراتژی CRM مورد استفاده در فروشگاه ها، برنامه ریزی هدایای مشتری (یا...

مقالات ادامه مطلب
کد اقتصادی چیست؟ چطور باید کد اقتصادی گرفت؟ 10 تیر 1402

کد اقتصادی چیست؟ چطور باید کد اقتصادی گرفت؟

کد اقتصادی یک عدد 12 رقمی برای شناسایی یک بنگاه اقتصادی است. چیزی شبیه کد ملی یک فرد است اما در واقع برای یک واحد اقتصادی و یک کسب و کار مشخص شده است. این عدد یک عدد منحصر به...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین