کد اقتصادی چیست؟ چطور باید کد اقتصادی گرفت؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

کد اقتصادی چیست؟ چطور باید کد اقتصادی گرفت؟
10 تیر 1402
useradmin
1675

کد اقتصادی یک عدد 12 رقمی برای شناسایی یک بنگاه اقتصادی است. چیزی شبیه کد ملی یک فرد است اما در واقع برای یک واحد اقتصادی و یک کسب و کار مشخص شده است. این عدد یک عدد منحصر به فرد است که برای هر واحد اقتصادی با سایر واحدهای اقتصادی متفاوت است.

به عبارت دیگر کد اقتصادی یک کد اقتصادی 12 رقمی است که توسط سازمان امور مالیاتی که زیرمجموعه وزارت اقتصاد و دارایی است تعیین و در اختیار مشاغل قرار می گیرد.

سازمان امور مالیاتی سراسر کشور اشخاص حقیقی و حقوقی را با شماره اقتصادی می شناسد. کد اقتصادی را شماره اقتصادی نیز می گویند. بنابراین طبیعی است که برخی از کاربران بپرسند شماره اقتصادی چیست و چه تفاوتی با کد اقتصادی دارد. یک چیزی که واضح است این است که هر شرکتی به یک شماره اقتصادی (کد اقتصادی) نیاز دارد. این عدد اقتصادی عملکرد یک واحد اقتصادی و فعالیت های آن از جمله خدمات یا فروش در قراردادها و فاکتورها را مشخص می کند. اکنون که با کد اقتصادی چند رقمی و تعریف آن آشنا شدید، باید با کاربردهای آن آشنا شوید.

لیست برنامه های کاربردی کد اقتصادی

شاید برای مواردی مانند صدور فاکتور رسمی یا راه اندازی دفاتر قانونی نیازی به شماره اقتصادی نداشته باشید، اما مطمئن باشید که استفاده از این کد فراتر از حد تصور خواهد بود. در مورد استفاده از این کد (شماره اقتصادی) موارد زیادی را می توان نام برد. مثلا اگر می خواهید کارت بازرگانی بگیرید باید شماره اقتصادی داشته باشید. موارد دیگری نیز وجود دارد که به کد اقتصادی نیاز دارید:

  • گواهی ارزش افزوده
  • شرکت در مناقصه و مزایده ها
  • انعقاد قراردادهای تجاری با اشخاص حقیقی یا حقوقی
  • تشکیل اظهارنامه مالیاتی
  • ارائه اظهارنامه ارزش افزوده

چرا گرفتن کد اقتصادی مهم است؟

کلیه فعالیت های اشخاص حقیقی و حقوقی با کد اقتصادی انجام می شود. در زیر به برخی از مهمترین موارد اعمال قانون اقتصادی برای اشخاص حقیقی و حقوقی اشاره می کنیم:

مطالب مرتبط :   تهیه گزارش حسابرسی داخلی

کد اقتصادی، عددی است که به شرکت شما اعتبار می دهد!

اگر می خواهید با شرکت های بزرگ قرارداد سودآوری بدهید، به احتمال زیاد طرف های قرارداد از شما کد اقتصادی می خواهند و ممکن است به این دلیل قرارداد ارزشمندی را از دست بدهید. چنین قراردادهایی می توانند وضعیت شرکت شما را کاملاً تغییر دهند، اما به دلیل نداشتن کد اقتصادی ممکن است از بین بروند.

کد اقتصادی، پیش نیاز شرکت در مزایده و مناقصه است!

مورد دیگری که اهمیت اخذ کد اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی را نشان می دهد، هنگام شرکت در مناقصه و مزایده است. برای شرکت موثر و برنده شدن در مزایده ها و مزایده ها داشتن رتبه و رتبه بندی برای شرکت یکی از مهم ترین پیش نیازهاست و برای دریافت این موارد نیاز به کد اقتصادی دارید. یعنی ممکن است به دلیل عدم ارزیابی، اجازه شرکت در مزایده یا مزایده را نداشته باشید.

برای واردات و صادرات به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت!

افراد زیادی علاقه مند به حضور در بازار واردات و صادرات کالاهای مختلف هستند. برای حضور در این بازار به کارت بازرگانی نیازمندیم. اخذ کارت بازرگانی اما مستلزم حضور تعدادی اقتصادی از اشخاص حقوقی و حقیقی است (کد اقتصادی). در واقع بدون داشتن کد اقتصادی، فرصت فعالیت اقتصادی سودآور را از دست می دهیم.

با کد اقتصادی، از مشکلات مالیاتی جلوگیری کنید!

یکی از مهمترین مواردی که هر کسب و کاری باید از آن آگاه باشد، مسائل مالیاتی است. همانطور که می دانید هر کسب و کاری باید در مهلت مقرر نسبت به اظهار و پرداخت مالیات اقدام کند و در صورت داشتن نظم و انضباط کافی در ارسال این اقلام مشمول معافیت مالیاتی بر اساس قوانین مالیات مستقیم خواهد بود. ارائه اظهارنامه مالیاتی یکی از مواردی است که شما نیاز به کد اقتصادی دارید. اخذ شماره اقتصادی شرکت (کد اقتصادی) به انجام سریعتر فعالیت های مالیاتی کمک می کند. با آموزش حسابداری و آگاهی کامل از قوانین و مقررات می توانید در اظهار و پرداخت مالیات نظم و انضباط داشته باشید. پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله اخیر ما در مورد سواد مالی است!

مطالب مرتبط :   آموزش شماره گذاری مجدد اسناد

چه کسانی حق دریافت شماره اقتصادی را دارند؟

کلیه شرکت ها موظف به اخذ شماره اقتصادی هستند. طبق قانون اخذ کد اقتصادی برای کلیه مودیان الزامی است. صرف نظر از اینکه شخص حقیقی یا حقوقی باشد، در هر صورت باید برای کد اقتصادی اقدام کند.

اما قانون در مورد اخذ شماره اقتصادی برای اشخاص حقوقی و حقیقی چه می گوید؟ طبق قانون کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی که به نوعی به فعالیت اقتصادی و تجاری می پردازند باید نسبت به دریافت شماره اقتصادی اقدام کنند. البته ثبت شرکت و اخذ کارت بازرگانی نیز برای این افراد برای دریافت کد اقتصادی ضروری است.

منظور از کد اقتصادی شرکت چیست؟ کد اقتصادی اشخاص حقوقی

کلیه شرکت های فعال در زمینه تولید، مونتاژ، توزیع و پخش کالا؛ کلیه شرکت هایی که در زمینه ارائه خدمات فعالیت می کنند و کلیه اشخاص حقیقی که دارای پروانه کسب و پروانه فعالیت صنفی هستند و البته دارای محلی برای انجام فعالیت خود هستند ملزم به اخذ کد اقتصادی می باشند.

داده های نقشه اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی

کارت اقتصادی اشخاص حقوقی و حقیقی که کد اقتصادی آنها در این کارت درج شده است از نظر ظاهری تفاوت هایی دارد. در کارت اقتصادی اشخاص حقیقی عکس 2*3 مودیان، نام و نام خانوادگی، کد اقتصادی، آدرس مقر و کد منطقه مالیاتی شخص حقیقی قید شده است.

اما در کارت اقتصادی اشخاص حقوقی عکسی وجود ندارد، نوع شخصیت حقوقی ذکر شده و صدور کارت شخصیت حقوقی توسط لیزر انجام می شود. البته داده های مربوط به مالیات دهندگان فردی را می توان در نقشه اقتصادی اشخاص حقوقی نیز یافت. در زیر می توانید تصویری از نمونه نقشه اقتصادی را مشاهده کنید.

مطالب مرتبط :   برنامه حسابداری برای چاپخانه

چه کسانی واجد شرایط شماره اقتصادی نیستند؟

بر اساس قوانین و مقررات، افرادی که به فعالیت های فرهنگی می پردازند نباید کد اقتصادی دریافت کنند. در زیر لیست کامل مشمولان معافیت از اخذ کد اقتصادی را مشاهده می کنید:

  • مساجد، حسینیه ها، تکیه ها و هیئت ها
  • اشخاص حقیقی فعال در عرصه هنر، فرهنگ و ادبیات: مثلاً نویسندگان
  • افرادی که پیمانکار هستند و ارزش قراردادهای سالانه آنها به 50 میلیون ریال (5 میلیون تومان) نمی رسد.
  • این افراد نه الزامی به دریافت کد اقتصادی دارند و نه در قانون الزامی برای دریافت کد اقتصادی وجود دارد، بنابراین مشمول دریافت کد اقتصادی نیستند.

چگونه کد اقتصادی بگیریم؟ مراحل ثبت نام و اخذ کد اقتصادی

برای اخذ کد اقتصادی باید مراحل مقرر در قانون طی شود تا کد اقتصادی توسط اداره دارایی در مرکز استان یا شهرستان مورد نظر برای شخص حقیقی یا حقوقی صادر شود.

  • ابتدا هنگام ثبت نام باید به سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی gov.ir مراجعه کنید.
  • روی کد اقتصادی ثبت نام الکترونیکی در سمت راست صفحه کلیک کنید.
  • وارد صفحه پیش ثبت نام کد اقتصادی شوید.
  • اطلاعات درخواستی را در این صفحه وارد کرده و ثبت کنید.
  • پس از انجام این مراحل باید منتظر بمانید تا رمز عبور و کد کاربری شما توسط اداره مالیات ارسال شود. اگر اطلاعاتی مانند آدرس، کد پستی و سایر اطلاعات را اشتباه وارد کرده باشید، ممکن است این اطلاعات برای شما ارسال نشود.
  • مراحل 1 و 2 را دوباره تکرار کنید و به مرحله 7 بروید.
  • گزینه ثبت کد اقتصادی را انتخاب کنید. اطلاعات درخواستی را طبق مدارک ثبت نام پر کنید و در انتها ذخیره کنید.
  • در صورت عدم وجود مشکل در مراحل قبل، کد اقتصادی در این مرحله برای شما صادر می شود.

مقالات مرتبط

سوالات متداول در مورد رایانش ابری 18 اردیبهشت 1402

سوالات متداول در مورد رایانش ابری

فناوری رایانش ابری یا Cloud computing انقلاب بزرگی در دنیای فناوری اطلاعات ایجاد کرده است و روز به روز در حال گسترش است. خدمات رایانش ابری علاوه بر افزایش امنیت داده ها و اطلاعات شرکت ها، باعث صرفه جویی قابل...

مقالات ادامه مطلب
مدیریت نقدینگی برای مدیران 4 اردیبهشت 1402

مدیریت نقدینگی برای مدیران

کسب و کارها همیشه به دنبال بهینه سازی و مدیریت سرمایه در گردش خود هستند. جریان نقدی و نقدینگی یک شرکت رگ حیاتی عملیات آن است. بنابراین درک نقدینگی برای شرکت هایی که با حاشیه سود پایین فعالیت می کنند...

مقالات ادامه مطلب
کدینگ حسابداری خدماتی 20 آذر 1402

کدینگ حسابداری خدماتی

حسابداری خدماتی وظیفه اصلی برخی از شرکت های خدماتی ارائه منظم خدمات عمومی و تخصصی به مشتریان بالقوه است. در این شرکت ها از حسابداری خدمات استفاده می شود. در واقع خدمات حسابداری کلیه اقدامات در طول دوره مالی را...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین