نحوه محاسبه 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

نحوه محاسبه 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده
23 مرداد 1401
useradmin
2327

قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال 1386 به تصویب شورای اسلامی شهر رسید و مقرر شد به مدت 5 سال به صورت آزمایشی اجرا شود. در دی ماه 1400 قانون مالیات بر ارزش افزوده مورد بازنگری قرار گرفت و قانون مالیات بر ارزش افزوده دائمی تصویب شد. این مالیات ابتدا 5.1 درصد تصویب شد و طی چند مرحله افزایش یافت.

برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده هم در قانون مالیات بر ارزش افزوده موقت و هم در قانون مالیات بر ارزش افزوده دائمی اولین موضوعی که باید مورد بحث قرار گیرد پایه مالیاتی است. به غیر از پایه مالیاتی، موضوع دیگری که از اهمیت بالایی برخوردار است، بازنگری در نرخ مالیات بر ارزش افزوده است که در قانون جدید تفاوت های زیادی با قانون مالیات بر ارزش افزوده قبلی دارد.

مبنای مالیات بر ارزش افزوده

در نظام مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر کالاها و خدمات اعمال می شود. کلیه کالاها و خدمات مشمول مالیات بر ارزش افزوده به عنوان پایه مالیات بر ارزش افزوده شناخته می شوند. نکته مهم در مورد پایه مالیاتی این است که بدانید پایه مالیات بر ارزش افزوده در قانون جدید شامل اقلام جدید از دی ماه 1400 شد و برخی اقلام که قبلا جزء پایه مالیاتی بودند در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده حذف شده اند.

مالیات بر ارزش افزوده

نرخ مالیات بر ارزش افزوده چقدر است؟

نرخ مالیات بر ارزش افزوده در واقع درصدی از پایه مالیاتی است که مودیان باید در تاریخ های مشخص شده به سازمان مالیاتی پرداخت کنند. نرخ مالیات بسته به نوع مالیات متفاوت است. نرخ رسمی مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد است، اما باید توجه داشته باشید که در موارد استثنایی این نرخ می تواند بالاتر یا کمتر از 9 درصد باشد. به عنوان مثال نرخ مالیات بر ارزش افزوده واکسن ها طبق قانون جدید 2 درصد است.

فرمول محاسبه 9 درصد ارزش افزوده

قبل از محاسبه مالیات بر ارزش افزوده، به طور خلاصه به بررسی “ارزش افزوده چیست؟” می پردازیم. ارزش افزوده افزایش ارزش محصول در طول فرآیند تولید است. در واقع ارزش افزوده تفاوت بین ارزش محصول یا خدمات ارائه شده به مشتری و ارزش کل مواد اولیه و خدمات واسطه ای است.

برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده باید محاسبه آن را جداگانه برای خریدار و فروشنده بنویسیم. در زمان فروش، فروشنده باید محصول نرخ مالیات و میزان مالیات بر ارزش افزوده را از خریدار دریافت کند. از طرفی خریدار باید در هنگام خرید محصول نرخ مالیات بر ارزش افزوده به قیمت آن کالا را به فروشنده بپردازد.

محاسبه مالیات بر ارزش افزوده= بهای کالا + (بهای کالا * نرخ مالیات بر ارزش افزوده)

سپیدار سیستم؛ همراه همیشگی شما در امور مالی و حسابداری

محاسبه مالیات بر ارزش افزوده اهمیت پیدا می کند زیرا بسیاری از مدیران مالی یا مدیران تجاری باید از وضعیت مالیاتی کسب و کار خود اطلاع داشته باشند یا برای اهداف نظارتی باید مالیات ارزش افزوده ای را که باید در پایان هر سه ماهه پرداخت کنند محاسبه کنند. در این مقاله ابتدا پیش نیازهای درک مالیات بر ارزش افزوده (مبنای مالیاتی و نرخ مالیات بر ارزش افزوده) را تعریف کردیم و سپس سعی کردیم نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده برای خریداران و فروشندگان و در نهایت نحوه محاسبه میزان مالیات را بیاموزیم. ما ارزش افزوده پرداخت شده به سازمان امور مالیاتی توسط شرکت ها را به شما نشان داده ایم.

شرکت‌های باید در کل مسیر از یک نرم‌افزار حسابداری خوب برای انجام امور مالی و مالیاتی استفاده کنند. آریا تراز با فعالیت در حوزه امور مالی و حسابداری، انواع نرم‌افزارهای حسابداری سپیدار موردنیاز برای شرکت‌های مختلف را ارائه می‌دهد. برای تهیه بهترین نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم و دریافت مشاوره از متخصصان آریا تراز تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

حسابداری مالیاتی چیست؟ چگونه انجام میشود؟ 8 مرداد 1402

حسابداری مالیاتی چیست؟ چگونه انجام میشود؟

حسابداری مالیاتی در کشور ما ایران حسابداری مدت زیادی به عنوان یک علم کاربردی برای همه بنگاه ها شناخته نشد. در واقع، سال‌ها طول کشیده است تا ببینیم با گذشت زمان بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و حتی صاحبان مغازه‌ها به...

مقالات ادامه مطلب
حادثه ناشی از کار چیست و شامل چه مواردی است؟ 20 مهر 1402

حادثه ناشی از کار چیست و شامل چه...

در هر شغلی ممکن است حوادثی رخ دهد که خسارت مالی و جانی به همراه داشته باشد. حوادث ناشی از کار بسته به شرایط کاری افراد انواع مختلفی دارد. در این مطلب، شما را با انواع حادثه ناشی از کار...

مقالات ادامه مطلب
تفاوت نرم‌ افزار ابری با نرم‌ افزارهای تحت ویندوز 15 آذر 1401

تفاوت نرم‌ افزار ابری با نرم‌ افزارهای تحت...

نام نرم افزار ابری این روزها زیاد شنیده می شود. نرم افزارها روز به روز به سمت ابری شدن می روند، اما تعداد کمی از کاربران از به سمت ابری شدن آگاه هستند. در این مقاله سعی داریم تفاوت نرم‌...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین