حسابداری مالیاتی چیست؟ چگونه انجام میشود؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

حسابداری مالیاتی چیست؟ چگونه انجام میشود؟
8 مرداد 1402
useradmin
1507

حسابداری مالیاتی

در کشور ما ایران حسابداری مدت زیادی به عنوان یک علم کاربردی برای همه بنگاه ها شناخته نشد. در واقع، سال‌ها طول کشیده است تا ببینیم با گذشت زمان بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و حتی صاحبان مغازه‌ها به فکر استفاده از خدمات حسابداری بخصوص حسابداری مالیاتی افتاده‌اند. همچنین به تأثیر این خدمات بر کسب‌وکار خود پی برده‌اند.

اما این پیشرفت متوقف نشده است و اکنون می بینیم که حسابداری در مشاغل مختلف به عنوان یک امر تخصصی شناخته شده است. در کسب و کارهای بزرگ حتی تیم حسابداری بزرگی وجود دارد که هر کدام بخشی از فرآیندها و امور مالی را دنبال می کنند. به عنوان مثال، یکی از حسابداری ها حقوق و دستمزد کارکنان را به عهده می گیرد و دیگری حسابداری مالیاتی (Tax Accounting) را دنبال می کند.

همچنین در شرکت های حسابداری خدمات حسابداری به صورت تخصصی ارائه می شود و بسیاری از واحدهای تخصصی از این خدمات استفاده می کنند. در این مقاله قصد داریم به یکی از مهمترین موضوعات و زیر شاخه های حسابداری یعنی حسابداری مالیاتی بپردازیم.

حسابداری مالیاتی چیست و چرا اهمیت دارد؟

حسابداری مالیاتی که معادل انگلیسی Tax Accounting می باشد به عنوان یکی از روش های حسابداری شناخته می شود. که در آن حسابدار به جای پرداختن به صورت های مالی مختلف، تنها بر موضوع مالیات تمرکز می کند.

مطالب مرتبط :   حسابداری مدیریت هزینه

جالب اینجاست که این تخصص به عنوان یک تخصص رسمی شناخته می شود و حتی قوانین مشخصی برای آنها دارد که کسب و کارها باید از آن پیروی کنند.

در میان این مقاله پیشنهاد می کنیم اگر می خواهید با انواع حسابداری ها آشنا شوید، مقاله انواع حسابداری را از دست ندهید. در این مقاله به توضیحات مفید و جذاب در مورد انواع حسابداری پرداخته ایم.

چه چیزی باعث شد حسابداری مالیاتی به عنوان یک تخصص شناخته شود؟

پاسخ کوتاه: اهمیت امور مالیاتی

پاسخ کامل: امور مالیاتی همواره یکی از مهم ترین بخش های امور مالی هر کسب و کاری محسوب می شود. و دلیل آن نیز حساسیت این امر است. رسیدگی صحیح و تخصصی به امور مالیاتی هر کسب و کاری می تواند از زیان کسب و کار جلوگیری کند. و بی احتیاطی در این امر باعث زیان های زیانبار شرکت می شود. به همین دلیل در بسیاری از شرکت ها از جمله شرکت های بزرگ و حتی شرکت های متوسط ​​از افراد و حتی تیم های تخصصی در زمینه مالیات استفاده می شود.

جالب اینجاست که این مبحث به قدری موضوع راهبردی مهم و تخصصی تلقی می شود. که دانشگاه ها و تحقیقات دانشگاهی دو گرایش حسابداری مالیاتی و مالی را در نظر می گیرند. حدود 3 سال آموزش در زمینه مالیات طول می کشد و در نهایت فارغ التحصیل توانایی کار به عنوان دستیار حسابرس مالیاتی را خواهد داشت.

حسابدار مالیاتی کیست و چه توانایی هایی دارد؟

حسابدار مالیاتی که به عنوان مشاور مالیاتی نیز شناخته می شود، معمولاً یک حسابدار با تجربه و فعال است و توصیه می شود از حسابداران مبتدی در این زمینه استفاده نکنید. برخی از مشاغل کوچک که برای امور مالی کوچک خود از حسابداران تازه کار و کم تجربه استفاده می کنند ترجیح می دهند از خدمات مشاوره مالیاتی تخصصی برای رسیدگی به امور مالیاتی خود استفاده کنند که بسیار منطقی و مناسب است.

مطالب مرتبط :   تفاوت حسابدار و ممیز مالیاتی چیست؟

حسابدار مالیاتی علاوه بر فرآیندهای حسابداری و امور مالی، باید تسلط نسبی به امور حقوقی و آگاهی کامل از قوانین مالیاتی (به ویژه قانون مالیات های مستقیم) داشته باشد.

هدف چیست؟

نظارت بر وجوه پولی و غیر پولی است که وارد یا خارج از سازمان می شوند و به افراد و موسسات مختلف مرتبط هستند. هدف از حسابداری پرداختن به موضوع مالیات بر درآمد، پیگیری معافیت های مالیاتی، محاسبه هزینه ها و استهلاک های واجد شرایط مالیاتی، نرخ ها و نسبت های مالیاتی، مشوق ها و جرایم مالیاتی و غیره است. بدیهی است که هدف اصلی جلوگیری از وقوع جرایم سنگین مالیاتی و بهره مندی واحد اقتصادی از معافیت های مالیاتی و مشوق های مالیاتی است تا بتواند از این موارد برای محافظت از شرکت در برابر ضرر و زیان خود استفاده کند. سود.

خدمات موسسات حسابداری در این زمینه

همانطور که در مطالب قبلی اشاره شد، موسسه حسابداری که خدمات تخصصی مرتبط با انواع حسابداری را ارائه می دهد، قطعا در زمینه ارائه خدمات مالیاتی فعالیت ویژه ای خواهد داشت. معمولا خدمات حسابداری مالیاتی در شرکت هایی که این خدمات را ارائه می دهند خدمات حسابداری سطح بالا نیز محسوب می شوند و افرادی که در این بخش فعالیت می کنند تجربه کافی در این زمینه دارند.

به طور خلاصه، مهمترین خدمات ارائه شده توسط شرکت های مالیاتی در این زمینه به شرح زیر خواهد بود:

  1. تنظیم اظهارنامه مالیاتی
  2. تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  3. تصحیح گزارشات فصلی
  4. مالیات بر درآمد شخصی
  5. تنظیم و تنظیم دفاتر قانونی شرکت از قبیل روزنامه و دفتر کل و ….
  6. یک بیانیه عملکرد تنظیم کنید
  7. سوالات و مسائل مالیاتی را پیگیری کنید و سعی کنید آنها را حل کنید
  8. بررسی رویه های مالیاتی
مطالب مرتبط :   آموزش ثبت حسابداری ارزش افزوده

نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم بر پایه رایانش ابری نیز ارائه شده است! سپیدار ابری خدمتی دیگر از مجموعه بزرگ سپیدار سیستم.

مقالات مرتبط

چگونه مهارت های حسابداریتان را ارتقا دهید؟ 12 فروردین 1402

چگونه مهارت های حسابداریتان را ارتقا دهید؟

ارتقا و تقویت مهارت های حسابداری ارتقا مهارت های حسابداری تا چه اندازه اهمیت دارد؟ برای اکثر سازمان ها پاسخ این سوال پاسخ هایی مانند مدرک چهار ساله، چندین سال سابقه و مهارت با توجه به واحد مالی است. مشکل...

مقالات ادامه مطلب
نهاد مالی 21 اسفند 1401

نهاد مالی

نهاد مالی چیست؟ نهاد های مالی کدام اند؟ امروزه با وضعیت نابه سامان اقتصاد کشور، شرایط به جایی می رسد که هرکسی که صاحب دارایی یا نهاد مالی است به فکر سرمایه گذاری در حوزه ای است که بتواند ارزش...

مقالات ادامه مطلب
چرا بهایابی مستمر کار، ضروری است؟ 8 شهریور 1401

چرا بهایابی مستمر کار، ضروری است؟

بهایابی کار، یا تخصیص بهای کار یکی از مهمترین ابزارهای گزارشگری مالی است که متاسفانه برخی از شرکت ها از آن استفاده نمی کنند. هنگامی که بهایابی کار را گزارش می کنید، سودآوری مشتریان، پروژه ها، کارمندان و خدمات را خواهید...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین