دادرسی مالیاتی چیست و چگونه است

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

دادرسی مالیاتی چیست و چگونه است
14 فروردین 1402
useradmin
1800

دادرسی مالیاتی

در طول سالیان متمادی در کنار تغییرات کوچک و بزرگی که در کسب و کار رخ داده است، دغدغه های صاحبان مشاغل نیز دستخوش تغییرات بسیاری شده است. تا چند دهه پیش، صاحبان مشاغل دغدغه های امروزی را نداشتند و تمام تمرکز آنها بر ارائه خدمات و محصولات خود به مشتریان بود. اما امروز نگرانی های جدیدی به وجود آمده است. بنظر شما آن نگرانی ها چیست؟ مالیات چیست؟! دادرسی مالیاتی چیست؟!

در واقع امروزه راه اندازی و پیشبرد یک کسب و کار سختی های بیشتری دارد اما از طرفی خدماتی نیز برای رفع این مشکل ایجاد شده است. خدماتی که پس از استفاده برمی گردند. در واقع امروز عصر تخصص است و برای هر مشکلی می توانید از خدمات متخصصان این حوزه برای تبدیل تهدیدها به فرصت استفاده کنید. تشکیل پرونده مالیاتی، مسائل مربوط به آن و رویه های مالیاتی تنها بخشی از دغدغه های کسب و کارهای امروزی در مواجهه با مالیات شرکت ها است، اما اهمیت آنها را نباید نادیده گرفت.

تشکیل پرونده مالیاتی یکی از مهم ترین دغدغه های صاحبان مشاغل مدرن است

طبق قانون همه شخصیت های حقیقی که در ایران مشغول به کار هستند، همه شخصیت های حقوقی مشغول به کار در ایران، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کارند. همه اشخاص حقیقی و حقوقی که در خارج از کشور اقامت دارند. و از داخل کشور درآمد کسب می کنند و همه اتباع ایرانی که در ایران درآمد دارند باید نسبت به ارسال اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی اقدام کنند. البته افرادی که معاف از مالیات هستند در میان این افراد استثنا محسوب می شوند.

در حال حاضر تشکیل پرونده مالیاتی به یکی از مهمترین دغدغه های صاحبان مشاغل تبدیل شده است، زیرا قانون برای افرادی که از ارائه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات اجتناب می کنند، جریمه و مجازات در نظر گرفته است. از سوی دیگر، پرداخت مالیات بالا برای بسیاری از مشاغل آزاردهنده است و می تواند مشکلات زیادی را برای مسئولان آنها ایجاد کند. اینجاست که فرار مالیاتی به عنوان یک تصمیم اشتباه به ذهن صاحبان مشاغل می رسد!

مطالب مرتبط :   ثبت شرکت و مالیات

اگر اطلاعات کاملی در مورد تعریف پنهان کردن درآمد، فرار مالاتی و عواقب آن ندارید، مقاله مربوطه را در وبلاگ آریا تراز از دست ندهید!

دادرسی مالیاتی، پشتیبانی مالیاتی

در این شرایط استفاده از خدمات مشاوره مالیاتی می تواند به این مشاغل کمک زیادی کند. خدمات مشاوره مالیاتی به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: پشتیبانی مالیاتی و دعاوی مالیاتی.

پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی خدماتی هستند که توسط مشاوران مالیاتی ارائه می شوند. حمایت مالیاتی مجموعه ای از خدمات مشاوره مالیاتی است که به مشاغل و مؤسسات ارائه می شود تا از آنها در برابر قوانین مالیاتی و آسیب هایی که ناآگاهی از آنها می تواند برای مشاغل ایجاد کند محافظت شود. در زمینه حمایت های مالیاتی، مشاوران مالی به کسب و کارها کمک می کنند تا کمترین میزان هزینه های مالیاتی را بپردازند. البته کاهش هزینه های مالیاتی در چارچوب قانون انجام می شود.

اما بحث رسیدگی مالیاتی مربوط به تشکیل اظهارنامه مالیاتی است. در سال های اخیر که از سیستم خوداظهاری برای پرداخت مالیات مودیان استفاده می شود، صاحبان مشاغل باید بر اساس محاسبات انجام شده میزان مالیات پرداختی را اعلام کنند. در بسیاری از موارد مالیات مذکور توسط کارشناسان مالیاتی رد و به جای آن مبلغ دیگری تعیین می شود.

مقدار مالیات جایگزین می تواند بسیار زیاد باشد و برای صاحبان مشاغل هزینه زیادی خواهد داشت. در این شرایط صاحبان مشاغل باید از اظهارنامه ای که ارائه کرده اند محافظت کنند تا مجبور به پرداخت هزینه های اضافی نباشند. پس از تحویل برگ تشخیص مالیات به مودی، فرآیند رسیدگی مالیاتی با اعتراض آغاز می شود.

مهلت اعتراض 30 روز پس از ابلاغ به مؤدی می باشد.

چه کسی دادرسی مالیاتی را انجام می دهد؟

دادرسی های مالیاتی فرآیندی است که می تواند توسط یک شخص حقیقی/حقوقی یا از طریق مشاوران مالیاتی (وکلا) مدیریت شود. در پشتیبانی مالیاتی مشاوران مالیاتی فقط در این زمینه مشاوره می دهند اما در زمینه تشریفات مالیاتی مشاوران باید با تسلط بر مسائل مالی و حقوقی سعی کنند تا حد امکان میزان مالیات تعیین شده را کاهش دهند.

مشاور مالیاتی که روند تشریفات مالیاتی را پیگیری می کند باید تجربه زیادی در زمینه پیگیری پرونده های مالیاتی داشته باشد تا بتواند به خوبی از عهده آن برآید. همچنین لازم است این افراد با قوانین و مقررات جدید آشنا بوده و از کد مالیاتی و استانداردهای سازمان حسابرسی آگاهی کافی داشته باشند.

مطالب مرتبط :   شرح وظایف حسابدار چیست؟

وکلای مالیاتی طبق قانون نیازی به مدرک وکالت ندارند و با اخذ وکالت می توانند به رسیدگی مالیاتی بپردازند.

با توجه به اینکه مشاوران مالیاتی تجربه زیادی در این زمینه دارند و به پیچ و خم های این جاده تسلط دارند، پیشنهاد ما این است که از خدمات این مشاوران برای برنده شدن رویه های مالیاتی استفاده کنید.

چرخه رویه دادرسی مالیاتی شامل چه مراحلی است؟

اگر بخواهیم بهترین تعریف را از دادرسی مالیاتی ارائه کنیم باید به مجموعه کارهایی که مؤدی برای حل اختلاف مالیاتی خود با سازمان امور مالیاتی انجام می دهد، رسیدگی مالیاتی می گویند.

چرخه قضایی فرآیندی است که برای قانونی کردن رسیدگی های مالیاتی ایجاد می شود. پرونده مودی مراحل مختلفی از این روند را طی می کند. در این روند ممکن است موضوع پرونده مودی حل شود و یا به پایان این رسیدگی موکول شود.

این چرخه شامل مراحل زیر است:

  • رئیس اداره مالیات مربوطه
  • هیئت حل اختلاف مالیاتی
  • شورای عالی مالیاتی
  • شورای سه نفره وزارت اقتصاد و دارایی
  • دادگاه

بر اساس ماده 170 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم، مرجع رسیدگی به اختلافاتی که بین سازمان امور مالیاتی و مؤدی در تعیین مالیات موضوع این قانون ایجاد می شود، شورای حل اختلاف مالیاتی است، مگر اینکه مرجع دیگری باشد. طبق مقررات سایر مواد این قانون تعیین می شود.

قانون مالیات های مستقیم اختیاراتی را برای رسیدگی به شکایات مودیان و حل و فصل اختلافات مالیاتی در نظر گرفته است که در زیر ارائه می کنیم:

اداره امور مالیاتی

طبق ماده اصلاحی. ماده 238 قانون مالیاتهای مستقیم در مواردی که مشمول مالیات صادر و ابلاغ شده باشد در صورت اعتراض می تواند ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ شخصاً یا از طریق وکیل خود به اداره امور مالیاتی مراجعه و به اداره امور مالیاتی مراجعه نماید. دلایل و اسناد را به صورت کتبی برای درخواست تجدید نظر ارائه دهید.

در واقع پس از ابلاغ کارت شناسایی مؤدی، دو نوع واکنش نسبت به آن وجود دارد که به شرح زیر است:

باید ظرف مدت 30 روز قبولی خود را کتباً اعلام و مالیات درخواستی را بر اساس رسید پرداختی پرداخت کند یا ترتیب پرداخت آن را بدهد که در این صورت نسبت به میزان درآمد مشمول مالیات پرونده مختومه می شود.
در این صورت، مؤدی حق دارد ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ کتبی به هیأت حل اختلاف شکایت کند یا به استناد ماده 238 به اداره امور مالیاتی و مقام مربوطه، مانند این مورد سه مراجعه کند. فرض شده است.

  • فرض اول: مسئول مربوطه دلایل و مدارک ذکر شده را برای محتوای برگ تشخیص کافی می داند. با این فرض موضوع به نفع مؤدی و با رد برگ تشخیص حل می شود.
  • فرض دوم: مقام ذیربط ادعای مؤدی را باطل تشخیص می دهد که در این صورت موظف است در پشت برگ تشخیص موضوع را منعکس و پرونده را برای رسیدگی به هیأت حل اختلاف ارجاع دهد.
  • فرض سوم: بین مؤدی و اداره دارایی توافق وجود دارد، بدین معنا که قانونگذار اجازه بررسی و تعدیل میزان مالیات را به مرجع مسئول داده است، بنابراین در صورت توافق مستند به ماده 239، پرونده نسبت به میزان درآمد مشمول مالیات مختومه تلقی خواهد شد.
مطالب مرتبط :   همه چیز در مورد دارایی مشهود و نامشهود

هیئت حل اختلاف مالیاتی

طبق ماده 244 قانون مالیات های مستقیم، هیأت حل اختلاف مالیاتی مرجع رسیدگی به کلیه اختلافات مالیاتی به استثنای اموری است که به موجب مقررات این قانون توسط مرجع دیگری پیش بینی شده است. رای شورا مبنی بر حل و فصل اختلافات مالیاتی با اکثریت آرا قطعی و لازم‌الاجرا است، البته با توجه به این تصمیمات، شورای عالی مالیاتی و دیوان عدالت اداری حق رسیدگی رسمی (با رعایت قوانین و مقررات) را دارند. ).

شورای عالی مالیاتی

مؤدی یا اداره امور مالیاتی می تواند ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی کمیسیون حل اختلاف مالیاتی، بدلیل عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط یا عدم رسیدگی، با اعلام دلایل کافی، شکایت به شورای عالی مالیاتی و درخواست تجدید نظر در تصمیم شوراي عالي مالياتي صرفاً موظف به رسيدگي به رأي با توجه به تشريفات و تكميل تشريفات قضايي است و در مواردي كه رأي نقض شود، پرونده جهت رسيدگي مجدد به كميته ديگري براي حل اختلاف مالياتي ارجاع مي شود.

دادگاه

پس از صدور رأی شورای حل اختلاف مالیاتی، مؤدی می تواند به شورای عالی مالیاتی یا دیوان عدالت اداری شکایت کند. در مواردی که رأی در دادگاه نقض می شود، پرونده برای حل و فصل به شورای دیگری ارجاع می شود.

چگونه باید به تشخیص مالیات اعتراض کنیم؟

لازم به ذکر است اعتراض به برگ تشخیص مالیات در همه موارد مربوط به میزان مالیات تعیین شده برای مؤدی نیست، بلکه در برخی موارد مربوط به نحوه پرداخت مبلغ مالیات است.

در صورت وجود اعتراض به ارزیابی مالیات، مودی ممکن است وکیلی را برای تکمیل محاکمه مالیاتی انتخاب کند. شاکی یا وکیل تام الاختیار شاکی باید فرم های اعتراض ویژه را تکمیل و سوابق و مدارک را کتباً ارائه و تقاضای رسیدگی مجدد نماید.

این فرم که توسط مودی یا نماینده رسمی وی تکمیل می شود باید به اداره درآمد ارائه شود و رسید دریافت شود.

مقالات مرتبط

نحوه رسیدگی حسابرسی به هر یک از سرفصل‌ها 3 فروردین 1402

نحوه رسیدگی حسابرسی به هر یک از سرفصل‌ها

نحوه رسیدگی حسابرسی به هر یک از سرفصل‌ها حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار اجباری است و در بسیاری از شرکت های دیگر، مدیران تجاری برای بهبود عملکرد گروه، نیاز به حسابرسی دوره ای از موسسات...

مقالات ادامه مطلب
محاسبه هزینه های حسابداری با استفاده از روش های پیشرفته 17 مهر 1401

محاسبه هزینه های حسابداری با استفاده از روش...

امروزه تمایل مدیران به استفاده از روش های پیشرفته حسابداری برای پشتیبانی از فرآیندهای مدیریتی و محاسبه هزینه های حسابداری وجود دارد. نرم افزار حسابداری یکی از بهترین ابزارها در زمینه مدیریت ارزش برای هزینه یابی دقیق تر است. تمامی...

مقالات ادامه مطلب
همه چیز در مورد حسابداری مدیریتی 10 بهمن 1402

همه چیز در مورد حسابداری مدیریتی

حسابداری مدیریتی حسابداری مدیریتی یکی از مهمترین زیر شاخه های حسابداری است. در این زمینه حسابداران اطلاعات را پردازش و تفسیر می کنند و چشم اندازی از تصمیمات آتی را در اختیار مدیران سازمان قرار می دهند. اطلاعات پردازش شده...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین