بیمه خویش فرما چیست؟ مزایا و معایب

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

بیمه خویش فرما چیست؟ مزایا و معایب
30 خرداد 1402
useradmin
1734

همه افراد در هر شغل و حرفه ای برای تضمین آینده خود نیاز به بیمه دارند. افراد با پرداخت ماهانه مبلغی به عنوان حق بیمه می توانند از پوشش مستمری و درمانی برخوردار شوند. افراد زیادی در ایران تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و از مزایای بیمه این سازمان استفاده می کنند. تامین اجتماعی به طور کلی به دو دسته اجباری و اختیاری تقسیم می شود. بسیاری از مردم بیمه اختیاری را به عنوان بیمه خویش فرما می شناسند.

بیمه خویش فرما چیست؟ افراد مناسب برای بیمه در صورت درخواست

بیمه خویش فرما یکی از انواع بیمه هایی است که توسط سازمان تامین اجتماعی ارائه می شود. مشمولان این بیمه بدون نیاز به حضور کارفرما مبلغی را به عنوان حق بیمه پرداخت می کنند. به بیان ساده، افراد با انتخاب بیمه اختیاری خویش فرما و پرداخت حق بیمه ماهانه خود را بیمه می کنند. این بدان معناست که فرد هم کارفرما و هم کارمند است.

بسیاری از افرادی که از راه دور یا مجازی کار می کنند یا صاحب مشاغل خود هستند، می توانند از بیمه اختیاری خویش فرما یا خوداشتغالی برای ایجاد سابقه کاری و بهره مندی از مزایای تامین اجتماعی استفاده کنند. حتی افرادی که بدون بیمه در محل کار می کنند می توانند با پرداخت حق بیمه از مزایای بیمه خویش فرما استفاده کنند.

مطالب مرتبط :   دفاتر حسابداری (دفاتر قانونی) چیست؟

اطلاعات مربوط به سوابق و حق بیمه پرداختی افراد مشمول بیمه اختیاری در سرورهای ابری سازمان تامین اجتماعی ذخیره می شود و افراد می توانند در زمان تعیین شده نسبت به بازنشستگی و دریافت دستمزد اقدام کنند. اگر در مورد جزئیات فضای ابری، تفاوت نرم افزار ابری با نرم افزارهای تحت ویندوز کاربرد آن کنجکاو هستید، مطالعه مربوطه را در وبلاگ آریا تراز از دست ندهید!

تفاوت بیمه اختیاری و اجباری درصد حق بیمه و مقرری بیکاری

به طور کلی طبق قانون تامین اجتماعی به دو دسته مختلف تقسیم می شود. در زیر به بررسی این دو دسته می پردازیم:

بیمه اجباری؛ پرداخت بیمه توسط کارفرما

بر اساس قانون کار و تامین اجتماعی، کارفرمایان موظفند کارکنان خود را بیمه کنند. کلیه افرادی که به صورت گروهی در مقابل دریافت دستمزد و حق الزحمه استخدام می شوند اعم از شرکت های دولتی و خصوصی، کارگاه ها و سازمان ها مشمول قانون کار خواهند بود. در مورد بیمه اجباری، کارفرما موظف است ماهانه مبلغی را به عنوان حق بیمه برای کارکنان و کارگران شاغل در سازمان خود بپردازد.

پرداخت حق بیمه برای فرد شغل محسوب می شود و می تواند از پوشش ها و مزایای بیمه تامین اجتماعی استفاده کند. از جمله پوشش های بیمه اجباری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرداخت بخشی از هزینه های درمان بیماری ها، حوادث و بارداری
  • پرداخت حقوق و مستمری در دوران بازنشستگی
  • پرداخت مستمری در صورت ازکارافتادگی بیمه شده
  • پرداخت مستمری به وراث بیمه شده
  • پرداخت اجباری بیمه بیکاری
  • کمک ازدواج

مبلغ پرداختی برای هر یک از این پوشش ها با استفاده از سیستم حسابداری ابری محاسبه و به بیمه شده پرداخت می شود.

مطالب مرتبط :   نرم افزار حسابداری عکاسی و آتلیه

بیمه اختیاری؛ پرداخت حق بیمه توسط خود شخص

بیمه داوطلبانه نوعی بیمه اجتماعی است که افراد بدون کارفرما را تحت پوشش قرار می دهد. در واقع بیمه اختیاری بیمه ای خودبیمه است که نوع دیگری دارد. دسته دیگر بیمه اختیاری، بیمه تجاری و آزادی بیان است. افرادی که الزاماً توسط طرف جمعی بیمه نشده اند می توانند از انواع بیمه های غیر اجباری استفاده کنند.

به طور کلی بیمه اجباری و اختیاری در درصد حق بیمه و بیمه بیکاری متفاوت است. در بیمه اجباری حق بیمه افراد 30 درصد است که 23 درصد آن را کارفرما و 7 درصد را بیمه شده پرداخت می کند. برای بیمه اختیاری، حق بیمه 27 درصد است که توسط بیمه گذار پرداخت می شود. افرادی که از بیمه مشاغل و بیمه های خویش فرما استفاده می کنند می توانند 12، 16 و 18 درصد حق بیمه را انتخاب کنند. افراد تحت پوشش بیمه اختیاری مشمول استفاده از بیمه بیکاری نیستند. هزینه های بیمه بیکاری فرد بیمه شده با کمک بهترین نرم افزار حسابداری ابری قابل محاسبه است.

با مزایای پوشش تامین اجتماعی خویش فرما آشنا شوید

پوشش تامین اجتماعی خوداشتغالی مزایای زیادی دارد. با توجه به این مزایای بی شمار افراد بدون کارفرما به استفاده از این بیمه تشویق می شوند. از مزایای این بیمه اختیاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از مستمری با توجه به سابقه پرداخت حق بیمه توسط بیمه شده
  • استفاده از مزایای معلولیت
  • پوشش فوت و پرداخت مستمری به بازماندگان و ذینفعان بیمه شده
  • صدور و تمدید کارت بیمه برای خود و افراد تحت تکفل
  • پرداخت هزینه های تشییع جنازه پس از فوت بیمه شده
مطالب مرتبط :   همه چیز درباره حسابداری چند سطحی

سوابق پرداخت حق بیمه در سیستم تامین اجتماعی ثبت و ذخیره می شود.

با معایب بیمه تامین اجتماعی خویش فرما آشنا شوید

خودبیمه شدن علاوه بر مزایای بی شمار، معایبی نیز دارد. قبل از اقدام به این بیمه نامه، باید از معایب آن آگاه باشید. از معایب خودبیمه ای داوطلبانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرداخت 27 درصد حق بیمه توسط بیمه شده
  • کمک هزینه ازدواج دریافت نمی کند
  • عدم ارائه خدمات مزایای بارداری
  • برای ناتوانی های ناشی از کار و نقص های بدنی جزئی توزیع نمی شود
  • نبود بیمه بیکاری

به بیان ساده، اگر حقوق کارکنان یک مجتمع بر اساس قانون تامین اجتماعی پرداخت می شود، مقرری بیکاری به بیمه شدگان اجباری پرداخت می شود. مشروط بر اینکه این افراد به دلایل مختلف از جمله اخراج یا بلایای طبیعی شغل خود را از دست بدهند. میزان مقرری بیکاری که ماهانه پرداخت می شود بستگی به حداقل دستمزد اعلام شده در سال جاری، سابقه بیمه ای افراد و وضعیت خانوادگی وی دارد. این مبلغ با استفاده از نرم افزار حسابداری دقیق محاسبه می شود.

شرایط ثبت نام بیمه خویش فرما؛ محدودیت سنی و سابقه بیمه

متقاضیان ثبت نام داوطلبانه یا خودبیمه باید حداقل 30 روز سابقه بیمه اجباری رد شده داشته باشند. اگر فردی این سابقه 30 روزه را نداشته باشد، باید برای بیمه خویش فرما اقدام کند. همچنین محدودیت سنی برای ثبت نام در بیمه اختیاری خوداشتغالی وجود دارد. حداکثر سن برای زنان 45 سال و برای مردان – 50 سال است. اگر فرد سابقه بیمه داشته باشد، این محدودیت سنی به همان نسبت حذف می شود. به عنوان مثال اگر فردی 1 سال سابقه بیمه داشته باشد می تواند در سن 51 سالگی برای ثبت نام اختیاری بیمه نامه ارائه دهد. افراد با 10 سال سابقه بیمه می توانند برای بیمه اختیاری ثبت نام کنند.

برای ثبت نام بیمه اختیاری با در دست داشتن مدارک شامل: اصل و کپی صفحات شناسنامه، کارت ملی و 5 قطعه قطعه قطعه عکس به نزدیکترین شعبه سازمان تامین اجتماعی محل سکونت خود مراجعه کنید.

مقالات مرتبط

انواع حسابداری 4 مرداد 1402

انواع حسابداری

انواع حسابداری کدام اند؟ بنظر شما انواع حسابداری کدام اند؟ حسابداری در اصل سیستمی است که به وسیله آن اطلاعات مالی لازم جمع آوری، طبقه بندی می شود و در نهایت با تهیه و ارائه صورت های مالی و حساب...

مقالات ادامه مطلب
فضای ابری گوگل چیست؟به همراه آموزش استفاده از گوگل درایو 22 آبان 1401

فضای ابری گوگل چیست؟به همراه آموزش استفاده از...

فضای ابری گوگل چیست؟ این سوال بسیاری از کاربران است. فضای ابری گوگل اشاره به ارائه منابع فناوری اطلاعات به تقاضاکنندگان آن در ازای دریافت هزینه دارد. خب منظور از منابع فناوری اطلاعات چیست؟ ممکن است برای رفع نیازهای خود...

مقالات ادامه مطلب
بهترین نرم افزار حسابداری 4 اردیبهشت 1401

بهترین نرم افزار حسابداری

نرم افزارهای حسابداری می توانند اطلاعات و گزارش های کسب و کارها را پردازش کنند. با پیچیده و دشوار شدن مسائل اقتصادی، شرکت ها به دنبال برنامه ای هستند که بتواند کارهای مربوط به امور مالی و مالیاتی را به...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین