تفاوت سود خالص و ناخالص در حسابداری

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

تفاوت سود خالص و ناخالص در حسابداری
11 اردیبهشت 1402
useradmin
1985

هدف اصلی یک کسب و کار کسب سود و کسب درآمد بیشتر است. همه فعالان اقتصادی در کنار دریافت درآمد و سود هزینه هایی نیز دارند که منجر به ناخالصی در سود می شود. در چنین شرایطی مفهوم سود خالص و سود ناخالص به وجود می آید و با این سوال که تفاوت سود خالص و ناخالص چیست؟

با توجه به اهمیت آشنایی با این مفاهیم برای پیشرفت امور مالی گروه، در ادامه مقاله قصد داریم به تفاوت سود خالص و ناخالص اشاره کنیم. برای انجام هر چه بهتر امور حسابداری و مالی توضیحات ارائه شده در این مقاله را از دست ندهید.

مفهوم متفاوت؛ اولین تفاوت بین سود خالص و سود ناخالص

هنگام تحقیق در مورد تفاوت سود خالص و سود ناخالص، بهتر است ابتدا با مفهوم این دو آشنا شوید. سود ناخالص سودی است که پس از کسر هزینه های مستقیم مربوط به تولید یک محصول از کل درآمد برای یک دوره مالیاتی به دست می آید. از سوی دیگر، ما تعریف سود خالص را داریم. سود خالص از کل درآمد پس از کسر کلیه هزینه های شرکت در طول دوره مالی بدست می آید.

مخارجی که برای محاسبه سود خالص از درآمد کسر می شود شامل تمام هزینه های مستقیم و غیرمستقیم تولید آن می شود. هزینه های غیر مستقیم شامل هزینه های اداری، حق بیمه کارکنان، دستمزد و مالیات است. صاحبان مشاغل پس از محاسبه سود خالص و ناخالص در پایان هر سال مالیاتی باید در سامانه مالیاتی ثبت نام کنند. میزان سود خالص و ناخالص در محاسبه میزان مالیات و به تبع آن هزینه های غیرمستقیم وصول موثر خواهد بود.

هدف محاسبه سود؛ مهمترین تفاوت بین سود خالص و ناخالص هنگام ارزیابی عملکرد یک شرکت

تفاوت دیگر بین سود خالص و ناخالص در هدف محاسبه این سود است. رقم به دست آمده از محاسبه سود ناخالص تخمینی از کارایی شرکت را نشان می دهد. مدیران گروه می توانند با بررسی میزان سود ناخالص، عملکرد شرکت را در حوزه های مختلف مالی بررسی کنند. از طرفی میزان سود خالص اطلاعات دقیقی از عملکرد گروه در اختیار مدیران قرار می دهد تا بر اساس آن تصمیم به ادامه فعالیت های سازمان بگیرند. سود خالص نشان می دهد که آیا شرکت سودآور است یا غیرسود.

به عنوان مثال گاهی با محاسبه مالیات حقوق کارکنان مجموعه، میزان هزینه های غیرمستقیم از حد تعیین شده فراتر رفته و سود خالص را کاهش می دهد. در این شرایط مدیران می توانند گزینه هایی مانند کاهش تعداد کارکنان را در نظر بگیرند.

تاثیر محاسبه سود خالص و ناخالص در بررسی عملکرد

مدیران برای اینکه بتوانند در مورد بهره وری تصمیم گیری کنند، باید میزان سود خالص و سود ناخالص را با جزئیات مطالعه کنند. پس از محاسبه هزینه های مستقیم ساخت محصول و محاسبه سود ناخالص، می توان در فرآیند اجرای مجموعه تصمیم گیری کرد. با حذف هزینه های اضافی در تولید محصولات و ارائه خدمات می توان میزان سود ناخالص و در نتیجه بهره وری را تا حد امکان افزایش داد.

با محاسبه هزینه های مستقیم و غیرمستقیم، از محاسبه بهای تمام شده تولید محصول گرفته تا محاسبه سنوات و حقوق کارکنان و کسر آنها از درآمد مجموعه، می توان اطلاعات دقیقی از عملکرد سازمان طی یک دوره مالی کسب کرد. دوره زمانی. این محاسبات که میزان سود خالص را نشان می دهد، مسیر روشنی را برای سرمایه گذاری در اختیار مدیران قرار می دهد و دوره بازگشت سود را مشخص می کند. به این ترتیب می توان عملکرد سازمان را با اطلاعات آماری دقیق زیر ذره بین قرار داد.

تفاوت بین سود خالص و ناخالص هنگام تصمیم گیری های اساسی

تأثیر محاسبه سود ناخالص در تعیین وضعیت کلی یک گروه قابل انکار نیست. با این حال، برای تعیین استراتژی های دقیق و تصمیمات اساسی نمی توان به میزان سود ناخالص اعتماد کرد. مدیران گروه باید برای تصمیم گیری جدی در مورد چگونگی ادامه فعالیت یک سازمان به محاسبه سود خالص مراجعه کنند. زیرا سود خالص اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی گروه می دهد.

هنگام محاسبه میزان سود ناخالص، هزینه هایی مانند مالیات کارتخوان یا مالیات بر ارزش افزوده که مبالغ کمی نیستند، کاملاً نادیده گرفته می شود. بنابراین، منطقی نیست که هنگام تصمیم گیری های سازمانی عمده، خود را به سود ناخالص محدود کنید.

بررسی تفاوت بین سود خالص و ناخالص هنگام محاسبه مانده اعتباری

سود ناخالص معیار خوبی برای به دست آوردن اطلاعات در مورد مانده معاملات در حساب اعتباری است. با محاسبه سود ناخالص به راحتی می توان میزان فروش محصول یا خدمات نهایی را با قیمت خرید اصلی مقایسه کرد. در مقابل، سود خالص وجود دارد که جزییات سود و زیان یک مجموعه را نشان می دهد. بر اساس میزان سود خالص، مانده اعتباری دقیق مجموعه مشخص خواهد شد. پیشنهاد می کنیم سواد مالی را بررسی کنید.

سود خالص و ناخالص در تعیین عملکرد شرکت

هنگام بررسی تفاوت بین سود خالص و نا خالص، نباید از تأثیر این دو بر عملکرد شرکت غافل شد. سود ناخالص پیشرفت کار را در کل نشان می دهد. در حالی که سود خالص نشان می دهد که آیا یک گروه توانسته است به سود برسد یا خیر.

مثلاً اگر گروهی سود نا خالص بالایی داشته باشد به این معناست که به طور کلی فعالیت قابل قبولی دارد; اما می توان با کسر هزینه های مربوط به امور مالیاتی به سود خالص بسیار پایین دست یافت.

هنگام تهیه صورت های مالی اهمیت سود خالص و سود ناخالص را دست کم نگیرید!

در این مقاله در مورد تفاوت سود خالص و سود ناخالص صحبت کردیم. همچنین متوجه شدیم که محاسبه این دو سود در دستیابی به اهداف اقتصادی یک گروه بسیار مهم است. موضوعی که حسابداران و مدیران مالی مجموعه های مختلف باید در نظر داشته باشند، اهمیت محاسبه دقیق این دو مزیت در تهیه صورت های مالی است. بر اساس میزان سود خالص و ناخالص می توانید در مورد ادامه کار سازمان تصمیمات جدی بگیرید و یا تغییرات اساسی در مجموعه ایجاد کنید. اگر به دنبال خرید یک نرم افزار حسابداری برای شرکت خود هستید نرم افزار حسابداری شرکتی سپیدار سیستم بهترین گزینه است!

مقالات مرتبط

پیمانکار کیست و چه وظایفی دارد؟ 29 شهریور 1402

پیمانکار کیست و چه وظایفی دارد؟

پیمانکار و وظایف آن حتما بارها واژه پیمانکار را شنیده اید و یا نام پیمانکار پروژه را روی تابلوهای پروژه های ساختمانی دیده اید; در چنین شرایطی ممکن است با این سوال مواجه شوید که پیمانکار کیست؟ اگر به دنبال...

مقالات ادامه مطلب
همه چیز در مورد مطالبات تجاری 24 اردیبهشت 1403

همه چیز در مورد مطالبات تجاری

مطالبات تجاری مطالبات تجاری ادعاهایی هستند که در فعالیت اصلی موسسه ایجاد می شوند. در مؤسسات خدماتی، مطالبات تجاری به دلیل ارائه خدمات به صورت اعتباری و در مؤسسات تجاری و تولیدی به دلیل فروش نسیه کالا ایجاد می شود....

مقالات ادامه مطلب
آموزش ثبت های حسابداری 18 اردیبهشت 1401

آموزش ثبت های حسابداری

آموزش ثبت های حسابداریسیستم حسابداری در اکثر موسسات بصورت دوطرفه می باشد، یعنی اینکه اثر دو جانبه مبادلات در حسابداری دوطرفه ثبت می گردد. خرید ملزومات را نمونه ای برای آموزش ثبت سند حسابداری و یادگیری آورده ایم. هر مبادله...

آموزش سپیدار, مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین