مالیات علی الراس

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

مالیات علی الراس
16 اسفند 1401
useradmin
1799

مالیات الراس چیست؟ به چه مالیاتی اطلاق میشود؟

یکی از مشکلاتی که بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب مشاغل در نظام مالیاتی کشور با آن مواجه هستند، علی الراس شدن مالیات آنها است. این اتفاق می تواند جرایم و عواقب زیادی را برای مودیان به همراه داشته باشد و موجب خسارات به آنها شود. به همین دلیل یافتن پاسخ مناسب برای این سوال که مالیات سربار چیست و چگونه از آن جلوگیری شود برای صاحبان مشاغل بسیار مهم است. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا به طور کامل با مالیات علی الراس آشنا شوید.

مالیات علی الراس چیست؟

مفهوم مالیات علی الراس و آشنایی با قوانین آن

بر اساس قوانین مالیاتی کشور، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب مشاغل باید اسناد درآمد و مدارک مربوط به فعالیت خود را به صورت دوره ای در قالب اظهارنامه، دفاتر و … به حسابرس یا کارشناسان مالیاتی ارائه کنند. کارشناسان سازمان امور مالیاتی کشور با بررسی اظهارنامه مالیات مشاغل را تعیین می کنند. با این حال، در برخی موارد، حسابرس ممکن است به دلایلی مانند عدم ارائه اسناد کافی توسط مؤدی یا اشتباه در دفاتر حسابداری از اظهارنامه مالیاتی مؤدی استفاده نکند. در این صورت ممیز مالیاتی با مراجعه به اسناد مالی و حسابداری یا در نظر گرفتن ضرایب مالیاتی، مالیات را محاسبه می کند.

مطالب مرتبط :   تعریف قرارداد کار و آشنایی با انواع قرارداد کار

در این موارد به اصطلاح مالیات علی الراس است که عواقب و مشکلات زیادی مانند جریمه های کلان را به دنبال دارد. اکثر صاحبان مشاغل به دلیل عدم آگاهی کافی از امور مالیاتی با این مشکل مواجه هستند. به همین دلیل توصیه می کنیم با قوانین مربوط به مالیات شرکت ها آشنا شوید. برای پاسخ درست به این سوال که مالیات علی الراس چیست، باید دلایل آن را نیز بررسی کنیم.

رد اظهارنامه و اضافه پرداخت مالیات

دلایل افزایش مالیات چیست؟

مودیان مکلف به ارسال اظهارنامه، دفاتر و سایر اسناد به سازمان امور مالیاتی کشور می باشند. به طور کلی وجود هرگونه مشکل در روند ارائه اسناد مالی، نگهداری نامناسب، ثبت و نگهداری اسناد مالی، مشکل در تحریر دفاتر مالی و یا عدم ارائه دفاتر می تواند منجر به رد دفاتر و اظهارنامه مالیاتی توسط سازمان شود. کارشناسان و در نتیجه سازمان باید از مالیات سربار استفاده کند. در ادامه با دلایل بالا بودن مالیات های مستقیم آشنا می شویم.

دلیل افزایش مالیات های مستقیم در مالیات علی الراس

طبق بند 97 قانون مالیات های مستقیم، موارد زیر ممکن است منجر به مالیات علی الراس شود

1- در صورتی که ترازنامه و صورت سود و زیان یا صورت سود و زیان و صورت سود و زیان حسب مورد در موعد مقرر تسلیم نشده باشد.

2- در صورتی که مؤدی بنا به درخواست کتبی اداره امور مالیاتی مربوط از ارائه دفاتر یا اسناد حسابداری در محل کار خود خودداری نماید.

3- در صورتی که دفاتر و مدارک ارائه شده جهت محاسبه درآمد مشمول مالیات توسط اداره امور مالیاتی غیرقابل وصول تلقی شود و یا به دلیل عدم رعایت موازین و مقررات قانونی مربوط مورد پذیرش قرار نگیرد.

مطالب مرتبط :   نرم افزار حسابداری مانتو فروشی؛ ابزاری ضروری برای صنف پوشاک

در مورد مالیات های سربار درآمد مؤدی توسط کارشناسان سازمان شناسایی می شود. بنابراین، مالیاتی که به شما تعلق می گیرد ممکن است بیشتر از مبلغ واقعی باشد. با استفاده از نرم افزار حسابداری قدرتمند سپیدار می توانید اسناد و مدارک مالیاتی را با دقت تکمیل کرده و اظهارنامه کامل را به سازمان مالیاتی ارائه دهید. به این ترتیب از مالیات های خود جلوگیری می کنید.

مالیات علی الراس چگونه محاسبه می شود؟

بر اساس این قانون، «در صورت استنکاف مؤدی از تسلیم اظهارنامه در مهلت قانونی و بر اساس مقررات، سازمان امور مالیاتی می‌تواند بر اساس فعالیت مؤدی و اطلاعات اقتصادی حاصل از طرح جامع مالیاتی اظهارنامه برآوردی تنظیم کند. و ادعای مالیاتی که از طریق برگه تصدیق دریافت می شود. مامور مالیات باید عمل کند.»

در این موارد کارشناس اداره مالیات ابتدا اطلاعات لازم را از مراجع دولتی یا غیردولتی اخذ می کند و سپس با توجه به فعالیت اقتصادی مؤدی، شواهد (دلایل فعالیت مانند خرید و فروش…) را انتخاب می کند. انتخاب شواهد، ضریب مالیاتی به قیاس و بر اساس تخصص و توجیه انتخاب می شود. بنابراین، درآمد مشمول مالیات را می توان به صورت زیر محاسبه کرد:

ضریب مالیات × نسبت مالیات = درآمد مشمول مالیات

اول از همه، این فقط یک نوع مالیات است. و نحوه محاسبه آن با سایر مالیات ها متفاوت است. آشنایی صاحبان مشاغل با انواع مالیات و نحوه محاسبه آن برای جلوگیری از مشکلات و زیان های احتمالی بسیار مهم است.

مسائل مربوط به مالیات علی الراس برای مشاغل

عوارض علی الراس شدن مالیات چیست؟

مالیات علی الراس می تواند مشکلات زیادی را برای صاحبان مشاغل ایجاد کند. عدم ارائه اظهارنامه و سایر درخواست های اداره مالیات می تواند منجر به جریمه و عواقب شدید شود. سازمان امور مالیاتی با تشخیص مازاد مالیات بر کسب و کار، با استعلام خریدهای مؤدی از حوزه مالیاتی، میزان درآمد کسب و کار را برای دوره های 3 ماهه تعیین می کند. سپس با استفاده از این اطلاعات و ضریب مالیاتی مورد بحث در جدول ضرایب مالیاتی، میزان سود مؤدی محاسبه می شود.

مطالب مرتبط :   برترین حسابداران دنیا چه کسانی هستند؟

یکی از جرائم در نظر گرفته شده برای عدم تسلیم اظهارنامه 30 درصد جریمه مالیاتی است که با توجه به مالیات سربار محاسبه می شود. در این صورت حتی اگر نفروختید باید 30 درصد جریمه مالیاتی بر اساس سود محاسبه شده برای شما در مالیات سربار بپردازید. به همین دلیل است که حسابداری مالیاتی برای صاحبان مشاغل بسیار مهم است.

آیا مالیات علی الراس را حذف کرده اند؟

قانون مالیات های مستقیم مصوب 1393/04/31 ماده 97 اصلاح و نحوه تعیین آن به طور کامل از این ماده حذف شده است. این مورد، سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که «به منظور شفاف‌سازی و تحقق انصاف مالیاتی در رسیدگی‌های آتی به اظهارنامه‌های مالیاتی از سال 1377 به بعد، روش کشف حذف و مراحل براساس اظهارنامه مؤدی خواهد بود. “”

در تبصره ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم صراحتاً آمده است: «سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است بانک اطلاعات مربوط به نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ تأسیس و اداره کند. تاریخ ابلاغ این قانون (31/4/1393) انجام شد.» بنابراین در حال حاضر اظهارنامه مالیاتی ارائه شده توسط مؤدیان مبنای تصمیم گیری کارشناسان سازمان امور مالیاتی خواهد بود. ارائه یک اظهارنامه کامل بسیار مهم شده است.

مقالات مرتبط

پرسونا چیست و چه اهمیتی دارد؟ 28 فروردین 1403

پرسونا چیست و چه اهمیتی دارد؟

پرسونا پرسونا به معنای تصویری مجازی از جمعیت شناختی، رفتاری، نگرانی ها و ترجیحات گروه خاصی از مشتریان است. هدف از طراحی شخصی درک بهتر مخاطبان هدف و برقراری ارتباط موثرتر با آنهاست. امروزه اهمیت و تأثیر فراوان تعیین مخاطب...

مقالات ادامه مطلب
حسابداری تعهدی به چه معناست و چه مزایایی دارد؟ 30 آبان 1401

حسابداری تعهدی به چه معناست و چه مزایایی...

مهم ترین وظیفه حسابداری را می توان تشخیص زمان های مالی صحیح دانست. زمان طلایی پرداخت و دریافت های مالی و تهیه اسناد مناسب برای آنها که در نهایت مجموعه ای ارزشمند و کامل از معاملات، هزینه ها و درآمدهای...

مقالات ادامه مطلب
تحقیقات بازار یا Market research چیست؟ 28 فروردین 1403

تحقیقات بازار یا Market research چیست؟

تحقیقات بازار تحلیل و تفسیر بازار، محصول و خدمات می تواند برای فروش بسیار مفید باشد و کسب و کارها را در مسیر موفقیت قرار دهد. اگر بپذیریم که قدرت در دست مشتری است، پس باید بپذیریم که تحقیقات بازار...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین