ابر بومی چیست؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

ابر بومی چیست؟
20 آذر 1402
useradmin
680

ابر بومی

وقتی صحبت از نرم افزار ابری می شود، مفهوم ابر بومی به ذهن خطور می کند. Cloud native یک رویکرد متفاوت برای توسعه نرم افزار است که به توسعه دهندگان نرم افزار فرصت متفاوتی برای انعطاف پذیری ارائه می دهد. در این مقاله در مورد چیستی ابر بومی، مزایای آن و معماری بومی ابر صحبت می کنیم.

Cloud Native چیست؟

ابر بومی رویکردی برای توسعه نرم افزار است که برای ساخت، استقرار و مدیریت در یک اکوسیستم محاسبات ابری استفاده می شود. سازمان‌های مدرن و پیشرفته تمایل دارند ابزارها و نرم‌افزارهایی تولید کنند که مقیاس‌پذیر، انعطاف‌پذیر و قوی باشند تا در پاسخ به تقاضای مشتری انعطاف‌پذیرتر باشند. برای این منظور، چنین سازمان‌هایی از ابزارها و تکنیک‌هایی استفاده می‌کنند که ذاتاً از توسعه اپلیکیشن در زیرساخت ابری پشتیبانی می‌کنند. ابر بومی یا Cloud Native یک پاسخ فناورانه برای توسعه سریع نرم افزار بدون تأثیر منفی بر فرآیند نوآوری و نگهداری است.

مزایای ابر بومی برای تجارت

ابر بومی همانطور که گفته شد، همه چیز در مورد توسعه و تولید نرم افزار است. این رویکرد منجر به ایجاد مزیت رقابتی برای تولید کننده کسب و کار می شود. در زیر مزایای ابر بومی آورده شده است:

افزایش کارایی

توسعه Cloud-Native شامل اقدامات چابک مانند DevOps و Continuous Delivery است. توسعه دهندگان از ابزارهای خودکار، خدمات ابری و طراحی مدرن برای ارائه سریع نرم افزارهای مقیاس پذیر استفاده می کنند.

کاهش هزینه

با پیاده‌سازی رویکرد ابری، کسب‌وکارها چرخ نگهداری و خرید زیرساخت‌ها را دوباره اختراع نمی‌کنند. این باعث صرفه جویی در دراز مدت می شود. این صرفه جویی در هزینه، هزینه کلی نرم افزار را کاهش می دهد و منجر به رضایت بیشتر مشتری می شود.

دسترسی پایدار به سیستم

فناوری مبتنی بر ابر، کسب و کارها را قادر می سازد نرم افزارهای پایدار و مقرون به صرفه را ارائه دهند. به روز رسانی امکانات نرم افزار باعث وقفه و وقفه در اجرای نرم افزار نمی شود. از سوی دیگر، ارائه‌دهنده نرم‌افزار به دلیل افزایش استفاده مشتریان خود با کندی سیستم یا بی‌ثباتی در استفاده مواجه نمی‌شود.

مطالب مرتبط :   آریا تراز

برنامه های ابری بومی چیست؟

برنامه های کاربردی ابری نرم افزارهایی هستند که از چندین عنصر کوچک به نام میکروسرویس استفاده می کنند. Cloud native به توسعه دهندگان نرم افزار امکان می دهد تا عملیات نرم افزار را به میکروسرویس ها تفکیک کنند. این ویژگی انعطاف پذیری سرویس های ابری بومی را افزایش می دهد، زیرا میکروسرویس ها به طور مستقل عمل می کنند و از حداقل منابع سیستم استفاده می کنند.

تفاوت بین برنامه های کاربردی بومی یا نرم افزارهای مبتنی بر ابر

برنامه های سازمانی سنتی فاقد انعطاف کافی در فرآیند توسعه هستند. توسعه دهندگان باید بسیاری از تست ها و تجزیه و تحلیل نرم افزار را قبل از طراحی انجام دهند. به این ترتیب روند پیاده سازی و تولید نرم افزار بسیار طولانی تر می شود. از سوی دیگر، فرآیند توسعه نرم افزار بومی ابری بسیار انعطاف پذیرتر است. توسعه دهندگان از ابزارهای مبتنی بر ابر برای خودکارسازی تست و استقرار استفاده می کنند که روند توسعه نرم افزار را سرعت می بخشد.

معماری نرم افزار ابری بومی

پنج اصل معماری یک محیط Cloud Native برای به دست آوردن مزایایی مانند انعطاف پذیری، مقیاس پذیری، استقرار سریع و انعطاف پذیری ضروری هستند. این پنج اصل عبارتند از:

  1. Containerization یا Containerization
  2. کنترل دینامیک یا کنترل پویا
  3. میکروسرویس یا میکروسرویس
  4. اتوماسیون یا اتوماسیون
  5. تنظیم و ارکستراسیون

در میان این پنج اصل، میکروسرویس ها نقش اصلی و شاید مهمتر از سایرین دارند. برای درک درست میکروسرویس ها، باید درک خوبی از چهار اصل دیگر داشته باشیم. در عین حال، کانتینرها، مدیریت پویا، اتوماسیون و ارکستراسیون تنها زمانی واقعا قدرتمند هستند که با معماری میکروسرویس ترکیب شوند. تصویری که در زیر مشاهده می کنید نحوه هماهنگی این پنج اصل را نشان می دهد.

Containerization

ظرف کوچکترین واحد محاسباتی در ابر است. کانتینرها حاوی کد میکروسرویس و سایر اطلاعات مهم بومی ابری هستند. اصل کانتینری سازی بسته بندی برنامه ها و وابستگی های آنها به بسته های کانتینری (مانند داکر) است. این کانتینرها شامل تمام محیط های عملیاتی و وابستگی های مورد نیاز برای اجرای برنامه هستند. با استفاده از کانتینرها، اپلیکیشن ها به شکل قابل حمل و قابل استفاده در هر محیطی در دسترس هستند.

مطالب مرتبط :   معرفی نرم افزارهای حسابداری مورد تایید دارایی

کانتینرها را به‌عنوان ماشین‌های مجازی مقیاس‌پذیر و ایزوله در نظر بگیرید که یک برنامه کاربردی و وابستگی‌های آن، حتی سیستم عامل آن را به یک موجودیت مستقل تبدیل می‌کنند که می‌تواند روی هر پلتفرمی و در هر مکانی اجرا شود. به لطف این اصل، می توانید کانتینرهای تکراری را در سراسر جهان میزبانی و مستقر کنید. بنابراین کار شما انعطاف پذیر، قابل اعتماد و سریع خواهد بود.

کنترل دینامیک یا کنترل پویا

اصل مدیریت پویا به معنای استفاده از سرورهای ابری و ابزارهای مدیریتی مانند Kubernetes است. این ابزارها قابلیت تهیه و مدیریت منابع را به صورت کاملاً منعطف و کاهش هزینه های مربوط به برنامه ریزی ظرفیت و تامین منابع سخت افزاری را فراهم کرده و به شما این امکان را می دهد که به سرعت برنامه ها و خدمات خود را با توجه به تغییرات لازم مدیریت و تنظیم کنید.

به عنوان مثال، با استفاده از این اصل در یک برنامه تجارت الکترونیک، می توانید به طور خودکار منابع بیشتری را به سیستم خود اختصاص دهید. هنگامی که ترافیک و درخواست ها افزایش می یابد، برنامه به طور خودکار بار را کاهش می دهد و مدیریت می کند و در نتیجه خدمات بهتر (پایدارتر) برای کاربران ایجاد می کند. فرض کنید تعداد کاربران مدام در حال افزایش است. با استفاده از این اصل، سیستم خود را به گونه ای تنظیم می کند که به طور خودکار تشخیص می دهد که تعداد کاربران چند برابر شده است و منابع (CPU، ذخیره سازی و …) را متناسب با این تغییر افزایش می دهد.

میکروسرویس

اصل میکروسرویس ها به این معنی است که برنامه های بزرگتر به مجموعه ای از خدمات مستقل و کوچکتر تبدیل می شوند. هر سرویس (microservice) را می توان به طور مستقل راه اندازی، ارتقا، مقیاس و راه اندازی مجدد کرد. این رویکرد به تیم ها اجازه می دهد تا برنامه را به صورت موازی و مستقل توسعه و اجرا کنند.

هر سرویس یک فرآیند منحصر به فرد را اجرا می کند و پایگاه داده خود را مدیریت می کند. این سرویس ممکن است شامل هشدارها، داده های گزارش، پشتیبانی رابط کاربری و احراز هویت، و انجام کارهای مختلف دیگر باشد. میکروسرویس ها از طریق API با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

مطالب مرتبط :   تفاوت حسابدار و ممیز مالیاتی چیست؟

برای مثال می توان به نتفلیکس، آمازون، واتس اپ، برنامه مدیریت ارتباط با مشتری Salesforce و حتی موتور جستجوی گوگل اشاره کرد که با تقسیم تمامی این امکانات به قسمت های ماژولار و ارائه هر سرویس به صورت جداگانه و مستقل، انعطاف پذیری را افزایش داده اند. هر میکروسرویس می تواند به مناسب ترین زبان برای هدف خاص خود نوشته شود و توسط یک تیم اختصاصی مدیریت شود.

اتوماسیون

اصل اتوماسیون به معنای جایگزینی فعالیت های دستی و تکراری با کمک اسکریپت ها و ابزارهای اتوماسیون است. با اتوماسیون، فرآیندها و وظایف مختلفی مانند راه اندازی، مقیاس بندی و ارتقاء می توانند خودکار و قابل اعتماد باشند.

به عنوان مثال می توان به چارچوب هایی برای تست خودکار، مدیریت پیکربندی، یکپارچه سازی مداوم و ابزارهای استقرار مداوم اشاره کرد. اتوماسیون قابلیت اطمینان سیستم را با محدود کردن خطای انسانی در کارهای تکراری و رویه‌های عملیاتی فشرده بهبود می‌بخشد. اتوماسیون، به نوبه خود، افراد و منابع را آزاد می کند تا به مدیران کسب و کار اجازه دهد به جای کارهای پشتیبانی (یا تعمیر و نگهداری) بی پایان، روی کسب و کار اصلی تمرکز کنند.

تنظیم

اصل هماهنگی به معنای اتصال و ایجاد هماهنگی بین تمامی اصول فوق از طریق ابزارهای مدیریتی مانند ابزارهای مدیریت محیط کانتینر، ابزارهای مدیریت ابری، ابزارهای توزیع و هماهنگی خدمات و غیره است. این اصل تضمین می کند که همه اجزا و خدمات در برنامه به هم متصل هستند و هماهنگ کار می کنند.

هنگامی که معماری میکروسرویس در جای خود قرار گرفت و کانتینری شد، نوبت به هماهنگ کردن قطعات می رسد. نرم افزار Enterprise شامل چندین کانتینر است که باید بر روی چندین سرور با زیرساخت کانتینر از جمله امنیت، شبکه، ذخیره سازی و سایر خدمات میزبانی شوند. موتور ارکستراسیون کانتینرها را در یک خوشه به گونه ای برنامه ریزی می کند که همه اهداف برآورده شوند.

سپیدار ابری نمونه ای از نرم افزارهای اختصاصی مبتنی بر ابر

در پایان مقاله باید اشاره کنیم که سپیدار ابری یک نرم افزار قدرتمند ابری است. سپیدار سیستم به منظور استفاده از فناوری های نوین در تحویل محصولات خود این نرم افزار را تولید و تحویل داد. این محصول به صورت اشتراک عرضه می شود و مشتریان می توانند با پرداخت هزینه اشتراک از این سرویس استفاده کنند.

مقالات مرتبط

همه چیز در مورد بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری 6 فروردین 1403

همه چیز در مورد بازاریابی مبتنی بر حساب...

بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری امروزه روش های مختلفی برای جذب مشتری و افزایش فروش کسب و کار وجود دارد که یکی از بهترین روش ها استفاده از بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری است. در این روش، حساب‌های مشتریان ارزشمند...

مقالات ادامه مطلب
روش‌های طلایی تامین مالی برای کسب و کارهای کوچک 14 شهریور 1402

روش‌های طلایی تامین مالی برای کسب و کارهای...

تامین مالی کسب‌وکارهای مختلف برای راه‌اندازی یا رشد کسب‌وکار خود نیاز به تامین مالی دارند و اکثر آنها توانایی آن را نخواهند داشت. اما روش های تامین مالی مشاغل کوچک به دو دسته تقسیم می شوند: فروش سهام و تامین...

مقالات ادامه مطلب
حکم کارگزینی یا حکم پرسنلی چیست؟ 11 مهر 1402

حکم کارگزینی یا حکم پرسنلی چیست؟

حکم کارگزینی اگر جایی به عنوان کارگر یا کارمند کار می کنید، حتماً با حکم کارگزینی سروکار داشته اید. به سندی اشاره دارد که از سوی شرکت ها، کارخانه ها، سازمان ها و به طور کلی بنگاه های مختلف برای...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین