مالیات کارتخوان سوپرمارکت

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

مالیات کارتخوان سوپرمارکت
6 آذر 1401
useradmin
3490

تاکنون بیشترین تعداد مغازه‌دارها در صنف سوپرمارکت کار می کنند که نشان دهنده اهمیت بررسی مالیات سوپرمارکت ها و آخرین قوانین مربوط به مالیات کارتخوان سوپرمارکت است. هر ماه مبالغ هنگفتی به صورت نقدی و از طریق دستگاه های کارتخوان توسط صاحبان سوپرمارکت دریافت و پرداخت می شود. تمامی این مبالغ باید از نظر مالیاتی بررسی و در لیست های مالیاتی به اداره مالیات گزارش شود. در اینجا نحوه محاسبه مالیات سوپرمارکت و آخرین تغییرات قوانین مالیات کارتخوان سوپرمارکت را توضیح می دهیم.

مالیات صاحبان مشاغل چیست؟

به زبان ساده، صاحبان مشاغل را همه مغازه دار می نامند. درصدی از درآمد سالانه این مشاغل به عنوان مالیات بر درآمد مشاغل به سازمان مالیاتی پرداخت می شود. سازمان امور مالیاتی صاحبان مشاغل را به سه دسته تقسیم می کند. شما با توجه به نوع کاری که دارید در یکی از گروه‌های مالیاتی قرار می گیرید.

نحوه محاسبه مالیات کارتخوان سوپرمارکت

برخی از سوپرمارکت ها هنوز پرونده مالیاتی خود را به اداره مالیات ارسال نکرده اند و تعداد زیادی از صاحبان سوپرمارکت ها اطلاعات صحیحی از نحوه محاسبه مالیات خود ندارند. فقدان اطلاعات دقیق در مورد قوانین مالیاتی می تواند منجر به هزینه های بالا و جرایم شود. اولین قدم برای یک مالک سوپرمارکت برای پرداخت مالیات، تشکیل پرونده مالیاتی است. برای ثبت اظهارنامه مالیاتی، اولین قدم این است که با اداره مالیات محلی خود تماس بگیرید.

بر اساس قانون مالیات کارتخوان ها، فرمول های محاسباتی جدیدی برای محاسبه مالیات کارت خوان سوپرمارکت ها وجود ندارد، اما روش های شناسایی منابع درآمدی مغازه داران و گزارش آن به اداره مالیات تغییر زیادی کرده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی در نیمه دوم سال 1400 بیش از 12 میلیون دستگاه پوز فعال بوده که 25 درصد از این دستگاه ها در پایان سال 1400 به دلیل عدم اظهارنامه مالیاتی مسدود شده است.

مالیات کارتخوان سوپرمارکت

طبقه مالیاتی سوپرمارکت ها

صاحبان مغازه باید انتخاب کنند که در کدام دسته مالیاتی قرار بگیرند. طبق قانون مالیات های مستقیم، سه طبقه مالیات وجود دارد که طبقات دوم و سوم نسبت به مؤدیانی که در طبقه اول قرار دارند، دارای بدهی مالیاتی سبکتر و کمتری هستند. به طور کلی سوپرمارکت ها در رده سوم مالیاتی قرار دارند. گروه مالیاتی خود را بسیار با دقت انتخاب کنید زیرا پس از انتخاب طبقه مالیاتی، به مدت سه سال مجاز به تغییر طبقه مالیاتی خود نیستید. در قسمت زیر هر یک از طبقات مالیاتی را به اختصار توضیح می دهیم تا در مورد پرداخت مالیات کارتخوان سوپرمارکت تصمیم بهتری بگیرید.

به طور کلی سه طبقه مالیاتی وجود دارد:

  • طبقه اول شامل افرادی مانند صادرکنندگان و واردکنندگان، صاحبان هتل های سه ستاره به بالا، صاحبان بورس اوراق بهادار، صاحبان بیمارستان ها و مراکز درمانی و صاحبان مؤسسات حمل و نقل می شود.
  • گروه دوم شامل کلیه صاحبان مشاغلی است که فروش کالا و خدمات آنها در دو سال گذشته بین یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان تا پنج میلیارد و پانصد میلیون تومان بوده است.
  • طبقه سوم مالیاتی شامل کلیه صاحبان مشاغلی می شود که جزو طبقه اول و دوم نیستند.


معافیت مالیاتی سوپرمارکت ها

در ماده 131 قانون مالیات های مستقیم، اگر سود سالانه شما کمتر از مقدار معینی باشد، کارتخوان ها از پرداخت مالیات بر درآمد معاف هستند. اگر سالانه تا 35،600،000 تومان از سوپرمارکت خود درآمد داشته باشید از پرداخت مالیات کارتخوان سوپرمارکت معاف هستید. اما اگر سالیانه بیش از 35 میلیون و 600 هزار تومان سود دارید، بسته به میزان سود مازاد دریافتی باید به صورت مرحله ای مالیات بپردازید. نرخ مالیات سوپرمارکت هایی که سالانه بیش از 35 میلیون و 600 هزار تومان درآمد دارند به شرح زیر است:

  • 15 درصد: به ازای مازاد سودی که نسبت به رقم 35 میلیون و 600 هزار تومان کسب می‌کنید تا مقدار 50 میلیون تومان
  • 20 درصد: به ازای مازاد سود نسبت به رقم 50 میلیون تومان تا مقدار 100 میلیون تومان
  • 25 درصد: به ازای مازاد مبلغی که بیش از 100 میلیون تومان سود کسب کرده‌اید.

برای مثال اگر شما سالانه 250 میلیون تومان درآمد از مغازه خودتان کسب می‌کنید و هزینه‌های شما برابر با 170 میلیون تومان است، آنگاه سود شما برابر با 80 میلیون تومان می‌شود. 35 میلیون و 600 هزار تومان از این سود معاف از مالیات است. از 35 میلیون و 600 هزار تومان تا 50 میلیون تومان برابر با 14 میلیون و 400 هزار تومان می‌شود که مالیات آن با نرخ 15% محاسبه می‌شود و از 50 میلیون تا 80 میلیون که برابر با 30 میلیون تومان است با نرخ مالیات 25% محاسبه خواهد شد.

خلاصه محاسبات مالیات مثال بالا به صورت زیر است:

(15%*14400000)+(20%*30000000)= 2160000+6000000=8160000

آیا دستگاه کارتخوان مشمول مالیات است؟

در بهمن ماه 1400 آقای محمد برزگری در مصاحبه با شبکه خبر به صراحت اعلام کرد که کارتخوان مشمول مالیات نمی باشد. به گفته آقای محمد برزگری، مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل و طراحی فرآیندهای نظام مالیاتی و اطلاعات، دستگاه های کارتخوان تنها ابزار شفاف سازی اطلاعات و پشتیبانی از نظارت مالیاتی هستند.

بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، کلیه مودیان اعم از مالکان سوپرمارکت باید تا پایان بهمن ماه 1400 دستگاه کارتخوان را به سامانه مالیاتی متصل کنند در غیر این صورت دستگاه های کارتخوان آنها خاموش می شود. تمامی دارندگان سوپرمارکت می توانند پس از ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir لیست تمامی دستگاه های کارتخوان ثبت شده به نام خود را مشاهده کرده و این دستگاه ها را به پرونده های مالیاتی قبلی یا پرونده های مالیاتی جدید پیوند دهند.

محاسبه سود و زیان سوپرمارکتها با نرم افزار فروشگاهی دشت

سوپرمارکت هایی که از نظر تعداد اعضا به عنوان بزرگترین صنف کشورمان شناخته می شوند، هر ساله در خرداد ماه با سوالات زیادی در خصوص ارسال اظهارنامه مالیاتی خود مواجه می شوند. بی شک امسال موضوع مالیات بر دستگاه های کارتخوان مهم ترین موضوعی است که پرسش های زیادی را برای تجار و به ویژه سوپرمارکت داران ایجاد می کند. در این مقاله به طور کامل مالیات دستگاه های کارتخوان را توضیح داده ایم.

سپیدار سیستم با ارائه نرم افزار سپیدار با شعار “ساده و پایدار” به بنگاه های بزرگ و کوچک کمک می کند تا شرکت خود را کاملا هوشمندانه مدیریت کرده و به امور اقتصادی رسیدگی کنند. نمایندگی های فروش و آموزش این شرکت در سراسر کشور خدمات ارائه می دهند و تاثیر بسزایی در رشد و توسعه کسب و کار دارند. برای خرید نرم افزار حسابداری فروشگاهی و شرکتی دشت و سپیدار و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مجموعه به صفحه اصلی سایت مراجعه و یا با شماره پشتیبانی ۰۹۱۳۷۹۸۴۲۱۵ تماس حاصل فرمایید.

مقالات مرتبط

آموزش ایجاد حساب تفصیلی سایر 3 مرداد 1401

آموزش ایجاد حساب تفصیلی سایر

چگونه حساب تفصیلی سایر را ایجاد کنیم؟ در این مقاله به تنظیمات حساب تفصیلی سایر در نرم افزار حسابداری سپیدار همکاران سیستم می پردازیم. در این بخش ابتدا با حساب های اصلی حسابداری آشنا می شویم. سپس تعریفی از تفصیلی...

اخبار ادامه مطلب
مرخصی منفی چیست؟ 20 آبان 1401

مرخصی منفی چیست؟

مرخصی منفی مرخصی منفی یا آنچه در بین بسیاری از کارگران و کارمندان به مرخصی معروف است، مرخصی است که در قانون کار پیش بینی نشده است، اما در بسیاری از شرکت ها به عنوان عرف پذیرفته شده است. وقتی...

اخبار ادامه مطلب

2 پاسخ به “مالیات کارتخوان سوپرمارکت”

  1. علی باوی گفت:

    سلام ممنون بابت توضیحات خوبتون
    من سوپرمارکت کوچیک دارم توپایین شهراهواز ک همش هم سرحساب دفتری میبرن
    فروشم روزانه میانگین حدود۵میلیون تومان هست وماهانه بین۱۵۰تا۲۰۰میلیون میشه
    ممنون‌میشم بفرمایید مالیات شامل من میشه؟اگه بشه حدودی چقدرمیشه؟چون الان بخایم ماشین یاخونه بفروشیم میترسم کارت مبلغ بالا بکشم

    • useradmin گفت:

      سلام و عرض ادب شما پرونده مالیاتی دارید؟ و این که برای جابه جایی مبالغ بالا از کارتخوان استفاده نکنید و کارت به کارت یا حساب کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین