سختی کار چیست؟ شامل چه مشاغلی میشود؟

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

سختی کار چیست؟ شامل چه مشاغلی میشود؟
22 خرداد 1402
useradmin
1831

اگر کارمند هستید، حتما بارها عبارت «سختی کار» را شنیده اید. در میان مشاغل مختلف، برخی از آنها با فشارهای مختلف مانند فشارهای جسمی و روحی روبرو هستند. این فشار از جنبه های مختلف جسمی و روحی بر سلامت افراد نیز تأثیر می گذارد. از این رو دولت برای جبران این زیان ها برای افراد شاغل به این مشاغل سودی در نظر می گیرد که به سختی معروف است.

کار چقدر سخت چگونه است؟ تعریف سختی کار در حقوق

قبل از پاسخ به سوال «از کجا بفهمیم کار سختی داریم؟»، ابتدا بهتر است با مفهوم سختی کار آشنا شوید. برخی از مشاغل که به عنوان سخت و مض شناخته می شوند شامل پرداخت هزینه برای کار سخت می شود. طبق اصلاحیه 2 ماده 76 قانون تامین اجتماعی، کارهای سنگین و زیان آور به کاری گفته می شود که عوامل مختلف فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی در محیط کار مطابق با استانداردهای معمول نباشد. کارگران شاغل در این رشته ها بیش از ظرفیت طبیعی افراد مختلف، از نظر جسمی و روحی، دائماً در ساعات کاری، فشار می آورند.

در نتیجه اشتغال در این رشته ها، کارگر دچار بیماری ها و آسیب های مختلف می شود. به همین دلیل قانونگذاران برای جبران فشارها و عوارض ناشی از کار، مزایای ویژه ای را برای کارگران این مشاغل در نظر گرفته اند. مجموع این مزایا به عنوان اصطلاح کار سخت شناخته می شود. دستمزد افراد در مشاغل سخت و زیان آور بسته به نوع آن متفاوت خواهد بود.

مطالب مرتبط :   آریا تراز

معرفی کار سخت و مضر؛ بررسی لیست کارهای دشوار

مشاغل سخت و زیان آور به دو گروه الف و ب تقسیم می شوند:

  • گروه الف: مشاغل گروه الف، علیرغم اینکه ماهیت سنگین و زیان آور دارند، اما با در نظر گرفتن اقدامات ایمنی و بهداشتی می توان سختی ها و عوارض ناشی از این مشاغل را به طور کامل برطرف و یا تا حدودی کاهش داد.
  • گروه B: مشاغل سخت و زیان آور گروه B حتی با در نظر گرفتن اقدامات ایمنی، بهداشتی و فنی از میزان سختی و عوارض آنها کاسته نخواهد شد. اگر کارفرما این اقدامات را انجام دهد فقط اندکی از سختی و زیان کار کاسته می شود. از جمله مشاغل سنگین و زیان آور به طور کلی، صرف نظر از گروه آنها، می توان موارد زیر را نام برد:

لیست مشاغل ب:

  • معدنچی
  • استخراج
  • کار در مخازن بسته
  • کار در نزدیکی کوره های ذوب
  • کارگران شاغل در مزارع دام و طیور
  • کار در ارتفاع
  • کار بر روی دکل های برق
  • کار با مواد رادیواکتیو
  • کار در محیط های خاص مانند ندامتگاه ها، زندان ها و مراکز روانپزشکی
  • ایستگاه آتش نشانی
  • روزنامه نگاری
  • حمل و نقل بار رانندگان و مسافران در داخل و خارج از شهر

علاوه بر این، حتی برخی از مشاغل پزشکی نیز سخت و مضر تلقی می شوند. از جمله کارشناس هوش، زنان و زایمان، فوریت های پزشکی و علوم آزمایشگاهی.

البته بسیاری از مشاغل دیگر نیز در لیست مشاغل سخت قرار می گیرند. هیچ معیار مشخصی برای درک این سوال وجود ندارد که چگونه بدانیم آیا برای ما دشوار است یا خیر. تشخیص سختی و زیان آور بودن مشاغل پس از بررسی مدارک و شرایط محیط کار توسط کمیته کارشناسی مربوطه انجام خواهد شد. برای این منظور کارگر متقاضی باید درخواست خود را ثبت و به کمیته استانی مشاغل سخت و زیان آور ارسال کند. پس از بررسی درخواست با نتیجه گیری کارشناس مربوطه مشخص می شود که آیا شغل آن متقاضی به کار سخت تلقی میشود یا خیر.

طرح ادعای غرامت کارگران؛ پیگیری سختی کار با کد ملی

اکنون که پاسخ سوال «چگونه بفهمیم کار سختی داریم!» را پیدا کردید، باید با مراحل ثبت درخواست دریافت مشکلات در محل کار آشنا شوید. برای ثبت درخواست ابتدا باید سوابق بیمه و مدارک لازم برای آن را جمع آوری کنید. سپس می توانید شخصاً برای ثبت درخواست کار به اداره کار مراجعه کنید. البته، بازدید شخصی تنها راه برای پیگیری سختی یک کار نیست. داوطلبان می توانند با ورود به سامانه ثبت نام اینترنتی به آدرس sakht.mcls.gov.ir درخواست خود را ثبت کنند.

مطالب مرتبط :   سربار تولید چیست؟

پس از ورود و ثبت نام در سایت سختی کار باید اطلاعات مختلفی از جمله اطلاعات شناسنامه، کد ملی، شماره تامین اجتماعی، کد شعبه و اطلاعات کارگاه هایی که در آن مشغول به کار بوده اید را در فیلدهای مربوطه وارد نمایید. مرحله به مرحله بروید و دکمه ثبت نام نهایی را فشار دهید.

پس از ثبت نام نهایی کد رهگیری برای شما صادر می شود که باید آن را در مکانی امن نگهداری کنید. این کد برای پیگیری سختی کار با کد ملی پس از بررسی اپلیکیشن مورد نیاز خواهد بود. همانطور که در شرایط خاصی حق مأموریت به کارکنان داده می شود، سختی کار نیز پس از بررسی های لازم به افراد خاصی داده می شود.

چه مدت طول می کشد تا به این مشکل پاسخ دهند؟ پیگیری اعتراض کار سختی است

پس از ثبت درخواست در سایت آن می توانید مراحل پیگیری درخواست را مشاهده کنید. پس از بررسی درخواست، نتیجه در قسمت اعلام نتایج اولیه کمیته نمایش داده می شود. زمان خاصی برای اعلام نتیجه تایید درخواست برای سختی کار قابل رعایت نیست.

به طور کلی، تعداد موارد شدید بسیار زیاد است. در نتیجه ممکن است تا یک سال طول بکشد تا نتیجه اعلام شود. اگر نتیجه درخواست بیش از 3 ماه طول بکشد، می توانید به دفاتر وزارت کار مراجعه کرده و درخواست خود را به صورت حضوری پیگیری کنید. در صورت اعتراض به رای صادره از کمیسیون اول، 15 روز اداری پس از ابلاغ و درج نتیجه در سامانه سخت و زیان آور، می توانید اعتراض را به سختی پیگیری کنید.

مطالب مرتبط :   وام مضاربه‌ ای چیست؟ صفر تا صد ثبت‌نام و دریافت این وام

کارگرانی که کارهای سنگین و زیان آور انجام می دهند باید توجه داشته باشند که نحوه محاسبه اضافه کار برای این افراد با سایر مشاغل متفاوت است و ایرادی ندارد. در واقع افرادی که به کارهای سخت و زیان آور می پردازند نمی توانند اضافه کاری داشته باشند.

میزان سختی کار چقدر است؟ قانون جدید 25 سال

در اینجا باید به یک ابهام پاسخ دهیم، عبارتی به نام مقدار سختی کار وجود ندارد. دستمزد آن در واقع درصدی از حق بیمه کارگر است. طبق قانون، کارفرمای افرادی که 20 سال متوالی در کارهای سخت و زیان آور یا 25 سال متوالی در کارهای مختلف سخت و زیان آور کار کرده اند، موظف است 4 درصد بیمه بیشتر برای این افراد بپردازد.

در یک مثال ساده تر، اگر کارفرمایان در مشاغل عادی 23 درصد حق بیمه کارکنان خود را بپردازند، کارفرمایان در مشاغل سخت و از دست دادن باید 27 درصد از حق بیمه کارگران خود را بپردازند. قانون جدید برای 25 سال زحمت هیچ تفاوتی با قانون سالهای قبل ندارد. بر اساس این قانون، کارگرانی که 20 سال متوالی یا 25 سال متوالی در شغلی سخت و زیان آور کار کرده و مبالغی از جمله حق بیمه و مالیات حقوق پرداخت کرده اند، می توانند بدون شرط سنی برای بازنشستگی اقدام کنند.

محاسبه آسان حق بیمه سختی کار با نرم افزار حسابداری سپیدار سیستم

در این مقاله به این سوال که “چگونه بفهمیم کار مشکلی داریم؟” جواب دادیم. برای اینکه بدانید آیا کار شما مشمول قانون سختی می شود یا خیر، باید درخواست خود را از طریق سایت سختی کار ثبت کنید. نتیجه این درخواست پس از بررسی سوابق و شرایط محیط کار در کمیته توسط کارشناسان مربوطه اعلام خواهد شد. در صورت تایید درخواست، مبلغ حق بیمه توسط کارفرما محاسبه و پرداخت می شود.

قرارداد کار موقت چگونه تنظیم میشود؟ میزان دریافت حقوق و مزایای آن چگونه است؟ چند ساعت در هفته کار موقت محسوب میشود؟ پاسخ همه ی سوالات خود را میتوانید در مقاله مربوطه در وبلاگ آریا تراز بیابید!

مقالات مرتبط

افزایش فروش از طریق وبسایت 9 مهر 1401

افزایش فروش از طریق وبسایت

تصور کنید کارت ویزیتی دریافت کرده اید که نام تجاری آن با فونت های درشت و نامناسب روی آن نوشته شده است، اما اطلاعات تماس وجود ندارد. حال ببینید چگونه با ارائه کارت ویزیت ناقص مشتریان را گمراه و گیج...

مقالات ادامه مطلب
چند نکته برای مدیریت بهتر استارتاپ ها 18 فروردین 1402

چند نکته برای مدیریت بهتر استارتاپ ها

داشتن یک استارتاپ دارای چالش هایی است که به اندازه و عملکرد آن کسب و کار بستگی دارد. یک صاحب استارتاپ نوپا باید با مدیریت آن یعنی مسائل فروش، حمل و نقل، تامین مالی و … آن را گسترش دهد....

مقالات ادامه مطلب
اوراق بهادار چیست؟ 9 اسفند 1401

اوراق بهادار چیست؟

انواع اوراق بهادار را بشناسید هر کسی حداقل یک بار در زندگی خود نام اوراق بهادار را شنیده است. حتی افرادی که علاقه چندانی به مسائل مالی ندارند، حداقل یک بار آن را در اخبار تلویزیونی و برنامه های اقتصادی...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین