بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد؛ هر آنچه باید بدانید

دسته بندی

آخرین مقالات

برچسب ها

ارتباط با ما

بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد؛ هر آنچه باید بدانید
14 شهریور 1402
useradmin
1243

بیمه تامین اجتماعی

سازمان تامین اجتماعی برای تضمین آینده اقشار مختلف جامعه، پوشش های بیمه ای متنوعی را در اختیار مردم قرار می دهد. به طور کلی سازمان تامین اجتماعی دو نوع بیمه ارائه می دهد. بیمه اجباری و بیمه اختیاری. تامین اجتماعی خوداشتغال یکی از زیرمجموعه های اختیاری بیمه است که موضوع بحث ما در این مقاله است.

در ادامه این مطلب هر آنچه که باید در مورد بیمه تامین اجتماعی خوداشتغالی، شرایط، نحوه ثبت نام و میزان حق بیمه خوداشتغالی ۱۴۰۲ بدانید، می پردازیم؛ پس با ما در سپیدار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالات خود را در مورد این نوع بیمه ارائه شده توسط سازمان تامین اجتماعی دریافت کنیم.

تامین اجتماعی برای افراد خوداشتغال چیست؟

تامین اجتماعی به دو دسته اجباری و اختیاری تقسیم می شود. برای درک مفهوم تامین اجتماعی برای افراد خودبیمه باید با تعریف بیمه اجباری و اختیاری آشنا شوید. سپس هر یک از این بیمه ها را توضیح می دهیم:

بیمه اجتماعی اجباری؛ پرداخت حق بیمه به عهده کارفرما می باشد

بیمه اجباری یکی از انواع بیمه های ارائه شده توسط سازمان بیمه اجتماعی است که برای مشمولان قانون کار در نظر گرفته شده است. طبق قانون بیمه اجباری، کارفرما موظف است علاوه بر پرداخت دستمزد، کارکنان خود (کارگران) را نیز بیمه کند. همچنین صاحبان مشاغل موظفند علاوه بر پرداخت حقوق و بیمه کارگران، اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند.

مطالب مرتبط :   نرم افزار حسابداری ابری چیست؟

تامین اجتماعی اختیاری؛ پرداخت حق بیمه به بیمه شده

افرادی که تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای نیستند می توانند به انتخاب خود برای تامین اجتماعی اقدام کنند. بیمه تامین اجتماعی خوداشتغال زیر مجموعه این بیمه محسوب می شود. در واقع افرادی که کارفرما ندارند و صاحب مشاغل هستند می توانند به راحتی از بیمه تامین اجتماعی برای خوداشتغالی استفاده کنند. البته این نوع بیمه فقط برای صاحبان مشاغل نیست. علاوه بر این، کارگرانی که توسط کارفرمای خود بیمه نشده اند نیز می توانند از بیمه خوداشتغالی استفاده کنند.

به طور کلی بیمه تامین اجتماعی خوداشتغالی برای افرادی مناسب است که هیچ گونه بیمه تامین اجتماعی ندارند. افرادی که از هیچ سازمانی حق بیمه دریافت نمی کنند و پوشش بیمه ای خاصی ندارند می توانند تحت شرایطی از تامین اجتماعی برای خوداشتغالی استفاده کنند.

شرایط ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد

بیمه خوداشتغالی برای افرادی است که مشمول بیمه اجباری نیستند. اما این تنها یکی از شرایط ثبت نام بیمه خوداشتغالی است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم:

بالای 18 سال باشد
حداکثر سن 50 سال برای آقایان و 45 سال برای خانم ها (در صورتی که فرد بالای 55 سال باشد، باید معادل مازاد سن، حق بیمه پرداخت کند).
در صورتی که متقاضیان تامین اجتماعی خوداشتغال سابقه پرداخت حق بیمه به مدت 10 سال داشته باشند، به راحتی می توانند بدون داشتن شرط سنی تحت پوشش تامین اجتماعی خوداشتغال قرار گیرند.
علاوه بر این موارد، صاحبان برخی مشاغل باید مدارک لازم را برای اثبات کار سازمان تامین اجتماعی ارائه کنند. علاوه بر بیمه، صاحبان مشاغل باید اظهارنامه خود را به موقع ارائه کنند و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند. عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت مالیات در زمان مقرر موجب جریمه های سنگین برای مودیان می شود.

مطالب مرتبط :   صورت های مالی تلفیقی چیست؟

نحوه ثبت نام در تامین اجتماعی برای خوداشتغالی

برای ثبت نام در تامین اجتماعی برای خوداشتغالی می توانید به صورت حضوری یا حضوری اقدام کنید. برای ثبت نام بیمه اشخاص برای خوداشتغالی کافی است به نزدیکترین شعبه سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنید. پس از مراجعه به سازمان فرم های مربوطه را پر کنید تا پس از بررسی درخواست ظرف مدت 2 ماه نتیجه به شما اعلام شود.

یکی دیگر از راه های ثبت نام تامین اجتماعی برای افراد خوداشتغال، استفاده از خدمات آفلاین این سازمان است. برای این منظور کافی است وارد سایت https://es.tamin.ir شده و ثبت نام کنید. پس از ثبت نام و ورود به پنل کاربری، از طریق منوی «بیمه شده» روی گزینه «بیمه شده ویژه» حرکت کنید. در نهایت بر روی گزینه انعقاد قرارداد بیمه برای افراد خودبیمه شده و شاغلین کلیک کرده و درخواست خود را ثبت کنید. سپس سایر مراحل را بررسی خواهیم کرد:

در صفحه جدید باز شده در پایین قسمت «اطلاعات شخصی» باید روی دکمه «مشاهده شرایط و ضوابط» کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی ثبت نام شوید.
در صورت موافقت با این سیاست، با کلیک بر روی گزینه “موافقم” صفحه جدیدی برای شما باز می شود.
در صفحه بعد باید صحت اطلاعات را تایید کنید و در صورت نیاز به تصحیح بر روی گزینه “اطلاعات آدرس نادرست است و باید اصلاح شود” کلیک کنید.
در مرحله بعد جزئیات مربوط به انجام یا عدم تحقق شرایط انعقاد قرارداد را مشاهده خواهید کرد.
در مرحله بعد باید با توجه به توضیحات ارائه شده میزان حق بیمه ماهانه را تعیین کنید.
در نهایت پس از تایید اطلاعات، ثبت نام شما تکمیل خواهد شد.
توجه داشته باشید که ثبت نام خوداشتغالی برای افرادی است که قبلا در سامانه تامین اجتماعی ثبت نام کرده اند.

ثبت نام اینترنتی بیمه مشاغل آزاد

صاحبان مشاغل می توانند از نرم افزار حسابداری پیشرفته سپیدار سیستم برای ارسال و پرداخت به موقع لیست بیمه استفاده کنند. لیست بیمه ارائه شده توسط سامانه حقوق و دستمزد سپیدار مطابق با فرمت استاندارد مصوب سازمان تامین اجتماعی است. بر این اساس هزینه نرم افزار حسابداری در مقایسه با مزایایی که برای توسعه پرونده های بیمه ای به همراه دارد بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

مطالب مرتبط :   نهاد مالی

مدارک لازم جهت ثبت نام بیمه افراد خودبیمه شده

متقاضیان تامین اجتماعی خوداشتغال باید مدارک خاصی را جهت ثبت نام به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهند. مدارک لازم جهت ثبت نام بیمه خوداشتغالی عبارتند از:

اصل و کپی شناسنامه
اصل و کپی کارت ملی
5 عکس 4*3
اصل و کپی مدارک هویتی اعضای خانواده (کارت و شناسنامه)
ارائه شماره بیمه در صورت سابقه پرداخت حق بیمه
کارت پایان خدمت یا پایان خدمت سربازی نیز یکی از مدارک مورد نیاز آقایان جهت ثبت نام بیمه تامین اجتماعی به صورت آزاد می باشد. همچنین صاحبان مشاغل باید یک نسخه از پروانه کسب را به سازمان تامین اجتماعی ارائه کنند.

شرایط بیمه بازنشستگی خوداشتغالی

شرایط بازنشستگی بیمه کار آزاد تقریباً مانند سایر بیمه ها می باشد. در زیر شرایط عمومی بیمه بازنشستگی خوداشتغالی را بررسی می کنیم:

بازنشستگی با سابقه 10 ساله پرداخت حق بیمه خوداشتغالی برای زنان بالای 55 سال و مردان بالای 60 سال
بازنشستگی با 30 سال خدمت برای زنان بالای 40 سال و مردان بالای 50 سال
بازنشستگی با 35 سال سابقه پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد بدون در نظر گرفتن سن
برای کسب اطلاعات دقیق از شرایط بازنشستگی بیمه افراد خود بیمه با توجه به شرایط سابقه کار و سن توصیه می کنیم از مشاوران بیمه کمک بگیرید.

بیمه مشاغل آزاد; استفاده از مزایای سازمان تامین اجتماعی برای همه

در این مقاله در مورد بیمه اجتماعی مشاغل آزاد، شرایط ثبت نام و میزان بیمه اجتماعی رایگان 1402 صحبت کردیم.سازمان بیمه اجتماعی با ارائه بیمه خوداشتغالی امکان استفاده از پوشش بیمه ای را برای تمامی افراد جامعه فراهم کرد. در صورت داشتن هرگونه ابهام و یا سوال در مورد بیمه تامین اجتماعی آزادکاران در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا کارشناسان سپیدار سامانه در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.

آیا به دنبال نرم افزار حسابداری تولیدی برای کسب و کار خود هستید؟ سپیدار سیستم بهترین گزینه است!

مقالات مرتبط

ریسک مالی چیست؟ انواع ریسک مالی چیست؟ 17 بهمن 1402

ریسک مالی چیست؟ انواع ریسک مالی چیست؟

ریسک مالی ریسک مالی ریسک از بین رفتن دارایی ها و کاهش ارزش دارایی ها در سرمایه گذاری های مالی است. این ریسک می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله نوسانات بازار، نقدینگی، اعتباری، قانونی، عملیاتی و سیستمی باشد....

مقالات ادامه مطلب
کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری و امور مالی 18 آبان 1401

کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری و امور مالی

هوش مصنوعی در حسابداری و امور مالی هوش مصنوعی در حسابداری به عنوان ابزاری جامع در نظر گرفته می شود که در هر کاری که انجام می دهید در جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل داده ها و استفاده...

مقالات ادامه مطلب
حکم کارگزینی یا حکم پرسنلی چیست؟ 11 مهر 1402

حکم کارگزینی یا حکم پرسنلی چیست؟

حکم کارگزینی اگر جایی به عنوان کارگر یا کارمند کار می کنید، حتماً با حکم کارگزینی سروکار داشته اید. به سندی اشاره دارد که از سوی شرکت ها، کارخانه ها، سازمان ها و به طور کلی بنگاه های مختلف برای...

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

lf1

سپیدار همکاران سیستم، مجموعه ای از نرم افزارهای مالی است که با بسته های بازرگانی، تولیدی، خدماتی، پخش و پیمانکاری برای مدیریت هوشمندانه ی شرکت های متوسط و کوچک طراحی شده است و متناسب با نیازهای این کسب و کارها، کاربری بسیار ساده ای دارد.

سپیدار، بخش های عملیاتی حسابداری، مالی و اداری، تامین و خرید، فروش و پخش را پوشش می دهد.

ارتباط با ما

تمامی حقوق متعلق به شرکت آریا تراز میباشد

طراحی و توسعه توسط طراحی سایت اصفهان و سئو سایت اصفهان – آیسو دیزاین